von Wachenfeldts tokigheter visar på vinklad ”jämställdhet”

Alla minns väl Ireen ”män är djur” von Wachenfeldt, hon som var ledamot av den förra regeringens jämställdhetsråd och ordförande för kvinnorjourernas riksorganisation Roks. Efter att hon för tre år sedan kläckte ur sig det famösa uttalandet har det hävdats att hon provocerades av en reporter att säga det. Men det verkar inte så, för nu har hon laddat om. ”Jag borde ha sagt att män är värre än djur”, säger hon i en intervju i tidskriften Mana. Skälet är, enligt Ireen, att män kan njuta av kvinnors lidande men det gör inte djuren.

Det är lustigt att detta uttalande kommer bara några dagar efter att författaren Sigge Eklund på Aftonbladet Debatt anklagade mig för att utan grund påstå att det finns mansfientliga stämningar inom svensk feminism. ”Visa mig de manshatande feministerna”, skrev han över ett helt uppslag. Man småler.

Ireen von Wachenfeldt är uppenbarligen lite tokig, och det har ju en människa rätt att vara. Men det är annorlunda med en person som väljs till förtroendeuppdrag. Ireen hade dessa underliga åsikter redan när hon var ordförande för Roks och ledamot av regeringens jämställdhetsråd. Särskilt det senare är ytterst anmärkningsvärt. Vilka slags råd angående jämställdhet mellan män och kvinnor kan förväntas komma från en person som anser det ena könet vara djur, alternativt värre än djur? Att sätta en sådan person att utveckla jämställdheten är som att sätta bocken till trädgårdsmästare, eller att sätta en AIK:are som domare i en match mellan AIK och Djurgården. Att så sker är ett av många tecken på att jämställdhetsdebatten i Sverige är vinklad, för kvinnor och mot män.

Båda kön har sina respektive underlägen och svårigheter. Jämställdhetsdebatten måste titta åt två håll! Och det får vara slut med utpekandet av männen som ”det skyldiga könet”

För övrigt, här och här kan du läsa om kvinnor som njuter av att se män lida (apropå von Wachenfeldts teorier om mäns njutande när kvinnor lider).

Fult knep. Här finns mitt blogginlogg om det fula knep som Aftonbladets debattredaktion använde sig av igår för att utmåla mig som grottman. Feministisk härskarteknik?

AB AB2   Mansförtryck och kvinnovälde

153 svar to “von Wachenfeldts tokigheter visar på vinklad ”jämställdhet””

 1. Persson Says:

  Varför ser jag likheter med Ireen von Wachenfeldts uttalande och nazisternas beskrivning av judarna som råttor?

 2. Hanna Says:

  ”Feministisk härskarteknik?”

  Suck. ”Debattartikeln” i AB var konstigt vinklad, meningslös och typisk kvällstidningsmaterial. Den hade inte speciellt mycket med feministiska tekniker av någon sort att göra. Läs på om feminism. Och – även om det säkert känns jättesmart att göra det – sluta hitta på liknelser som inte har någonting med någonting att göra bara för att det retoriskt sett låter bra. Vill du verkligen vara orsaken till att om tio år går folk omkring och gravallvarligt säger att feminism är som en fotbollsmatch mellan män och kvinnor, för det har de läst i en bok så så måste det vara? Öh, snälla läs på mer?

 3. Anonym Says:

  Hanna. Alla kvinnor är potentiella horor. Du med.

 4. Anette Says:

  Den här är också bra

  http://www.expressen.se/1.618844

  och

  http://www.arbetarbladet.se/local_article.php?id=581712&avdelning_1=101&avdelning_2=0

  och

  http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=684556

 5. Anette Says:

  Upprop !!

  Alla vi som vill att våra män ska leva lika länge och få bli gamla som oss kvinnor kan väl träffas i Kungsträdgården nästa helg.

  Vi träffas utanför Cafe Opera kl 13 nästa lördag den 26 januari. Jag ordnar smörgåsar och kaffe. Sen går vi in och diskuterar vad vi kan göra.

 6. Hanna Says:

  ”Hanna. Alla kvinnor är potentiella horor. Du med.”

  Och? Jag väljer själv vem jag vill ligga med och är han dålig så tar jag betalt.

 7. Anonym Says:

  Om DU är dålig då Hanna? Pröjsar du då?

 8. Anonym2 Says:

  Jag känner vibbarna av en man som när han var pojke inte var accepterad bland andra pojkar, men han hade ju åtminstone kvar att han var ett pinnhål högre än tjejerna. Nu när det är påväg bort kämpar han med näbbar och klor. Bara för att du inte attraherar kvinnor behöver du väl inte hämnas genom att förespråka ett mansmaktssamhälle? Klart att klart att det är kvinnorna som framhålls i jämställdhetspolititken, det är ju de som är har underläget, efter några hundra år av mansstyre kanske det är dags att prova lite nya ideér?

 9. Persson Says:

  Anette

  Av hela mitt hjärta skulle jag önska att ditt upprop var seriöst menat, men den hånfulla undertonen gör det omöjligt att tro det. Du väljer att plocka ut ett litet argument som Pär Ström har använt sig av, när han egentligen menar så mycket mer.

  Min förhoppning är att seriösa feminister kommer att arbeta för, som Pär Ström utrycker det, ”äkta jämställdhet”. Om detta måste ske genom att överge feminismen till förmån för dess ”tokstollar”, är det bara att beklaga.

 10. C Says:

  Anonym2,

  syftade du på Pär? han är ju gift?
  undrar om inte ditt inlägg räknas som personangrepp…

 11. Hanna Says:

  ahahahahahahaha! ”Anonymous” skriver tydligen på en liten pjäs. Jag är den första Hanna. Den ”Hanna” som anonymous för en dialog med måste vara en han själv diktat upp. 😀

 12. Hanna Says:

  Det där var INTE jag, jag har inte ens varit här idag (förrän nu).

  Kan ni inte bättre? Löjligt.

 13. Mia Says:

  Hanna, du gör knappast kvinnosaken en tjänst genom att fläka upp dina psykologiska problem HÄR. Lider du av multipel-personlighetsstörning borde du söka hjälp…

 14. Hanna Says:

  Dra åt helvete.

 15. Anonym Says:

  Att de orka de små fruntimmrerna….

 16. Anonym Says:

  Citat
  “Hanna. Alla kvinnor är potentiella horor. Du med.”

  Och? Jag väljer själv vem jag vill ligga med och är han dålig så tar jag betalt.
  slut citat

  Ja du Hanna. Bra att du erkänner att det finns en liten hora även i dig.

 17. Anonym Says:

  Stening av kvinnor

  http://www.liveleak.com/view?i=7d0_1189103462

 18. Hannah (Nej, inte samma) Says:

  Snacka om att diskussionen hålls på en löjlig nivå! Först snackas det om att Anette använder sig av personangrepp men det är inte det att kalla någon för hora eller? Haha, fy fan vad löjligt! Jag kan inte annat än skratta åt den här diskussionen för det är så otroligt löjlig! ”Att dom orkar dom små fruntimmrerna..” Haha..

  Det här känns lite som klubben för inbördes beundran av män. De flesta som skriver är män och dom verkar vara ganska odelat positiva medans kvinnor inte verkar vara det..

  Jag är en sån där hemsk kvinna. (Altså en potentiellt dålig hora. Eller var det hora och dålig kvinna? Aja, skitsamma..) Och ännu hemskare! Jag anser mig vara feminist! Nej nu borde jag bli inspärrad på en gång? Eller?
  Hatar jag män? Nej! Men ojdå, det finns några manshatande feminister och helt plötsligt är alla det..

  Det är ju för tusan inte så konstigt att debatten utgår från det kvinnliga perspektivet när det är ”dom” som tjänar mindre, blir könsstympade, fråntagna sina rättigheter, bortgifta mot sin vilja, inte har rätt att ärva mm.
  Det är fortfarande inte konstigt att debatten utgår från ett kvinnligt perspektiv då det är männen som har haft ”övertaget” i flera hundra år.

  Det känns lite som om de män som sitter och protesterar nu inte klarar av att leva på de lika villkor som de själva predikar eftersom att så fort som kvinnor vinner lite mer av jämställdheten så känns det lite otryggare för dom, dom måste ju kanske dela med sig!

  Om ni ska hålla på och hoppa på folk och kalla dom för oönskade av kvinnor, horor mm så kan ni väl åtminstone ha modet att låta bli att vara Anonyma? Förstår ni inte hur löjligt det sr ut? Och speciellt kommentaren om att alla kvinnor är poteniellet dåliga kvinnor som kan tänkas vara horor. (Därigenom så känns det lite som om man menar att kvinnor inte är värda respekt eftersom dom SKULLE KUNNA bli horor). Då kan jag ju använda samma retorik åt andra hållet. Män SKULLE KUNNA slå ner någon på stan” så då är dom inte värda min respekt- (Och nu orkar jag inte höra argument om att det bara är si och så många procent av männen som slår ner någon på gatan osv, irrelevant!)

  Och ni som snackar om atta denna Hanna skulle ha multipla personligheter, använd inte det som något nedlåtande!!

  Trots att jag har skrivit denna hyfsat långa kommentar så kan jag inte hjälpa att jag fortfarande sitter och garvar åt det idiotiska i inläggen innan mig. Jag säger bara en sak, börja diskutera på en vettig nivå (MED NAMN) eller skaffa er ett liv!

 19. Hannah (Återigen) Says:

  Oh! Stening! Stora modiga män som måste gräva ner en kvinna så hon inte kan röra sig för att våga stå några meter (utom räckhåll) därifrån för att våga kasta sten. Storartat!

  Och du menar att du inte lägger upp den länken enbart för att reta kvinnor anonym? (Haha, inte ens ett namn vågar su ha!)

 20. wertigon Says:

  Hanna:

  Gör som vi andra och läs Ströms bok. Det är ingen här som argumenterar mot feminismens grundideal (utom då det faktum att den bara fokuserar på kvinnor), men det finns en hel del av oss som anser att rörelsen börjar gå för långt och bli uttalat mansfientlig, åtminstone i toppen.

  Jag håller själv med herr Ström i mycket av det han säger. Det han säger är att männens problem glöms bort eller sopas under mattan av rabiatfeministerna, samt att millimeterrättvisa inte är riktig jämställdhet. Många av de problem han tar upp i sin bok är reella problem, och att blunda för dem hjälper inte.

  Gör det mig till en korkad kvinnohatande manschauvanistisk mansgris för att jag tycker så? Trots att jag ser kvinnan som min jämlike och inget annat? Är det rätt att jag ska bli bespottad pga mitt kön, ses som en ”potentiell våldtäktsman” bara för att jag har snopp, etc? Bara för att jag anser att några rabiatfeminister i toppen börjar ta hela grejen med jämställdhet och förvandla det till något oigenkännligt?

  So, back off please. Alla har rätt att komma med kritik mot allt de anser är fel. Behöver inte betyda att de har rätt, men det gör de inte till automatiska fiender. Dock så lär det här inlägget vara bortkastat då du redan verkar vara övertygad om ”herrklubben i bastun” som smider planer för att ”kuva kvinnoväldet”.

 21. Anonym Says:

  http://www.liveleak.com/view?i=e7ba39edfd

 22. Anonym Says:

  http://www.liveleak.com/view?i=d7c49af735

 23. Anonym Says:

  http://www.liveleak.com/view?i=720_1172069481

  allah akbahhar

  Jävla fittor

 24. Hanna (den riktiga) Says:

  Ni är patetiska era djävla kukar erkänn det. JAG TÄNKER INTE LÄSA
  HANS JÄVLA KUKBOK bara för att ni patriarkaliska översittare säger det
  utom möjligen för att hitta argument mot hans ideer. Men det bestämmer jag själv i så fall.

  Blev ni kåta nu?

 25. Hanna (igen) Says:

  Hjälp mig….

 26. Anonym Says:

  Det finns mycket bättre terapiformer än att diskutera med sig själv på en blogg, Hanna

 27. Anonym Says:

  Har hela flatkollektivet börjat spamma den här bloggen eller är det bara två av de med grava psykiska problem?

 28. C Says:

  haha Hanna är rolig 🙂
  Tycker alla som heter Hanna borde läsa Pärs bok.

 29. Hanna Says:

  Då tycker jag att du kan tajja efter Hallenskatalogens underklädesannonser och gå och lägga dig sedan, manschauvinist.

 30. Jonas N Says:

  Att det finns en hel del riktigt loser-beteende på sidan som inte vill ha feminismen granskad eller ifrågasatt tycks ju blivit än mer klart när man läser somliga av kommentarerna …

 31. Hanna Says:

  Kom igen grabbar. Det är knullfest hos mig.

 32. wertigon Says:

  Till den eller de som använder signaturen Hanna för att baktala henne; Snälla, väx upp. Jag kan också fejka en signatur. Behöver inte betyda att jag ÄR den personen.

  Det enda ni gör är att dra ner diskussionen på lekstugenivå. Jag drar mig iaf ur nu.

 33. Anonym Says:

  Förbättringar för män

  1) Övergripande:
  – MÄN har rätt att bli lika gamla som kvinnor. Män ska bli lika gamla som kvinnor. Tillsätt landsomfattande arbetsgrupper som ger för förslag på hur mäns livssituation kan förbättras. Arbetsgrupperna ska bestå av minst 50% män.

  2) Arbete:
  – 50% av ALLA tjänster statliga och kommunala arbetsplatser ska besättas av män. Inför omedelbart anställningsstopp av kvinnor tills dess förhållandet 50/50 inställs.
  – 50% av de TUNGA arbetena ska utgöras av kvinnor.
  – 50% av låginkomstyrkena ska bestå av kvinnliga arbetare.
  – Mer än 50% av alla arbetslösa får inte vara män. I dag är 100 000 kvinnor arbetslösa mot 150 000 män.
  – Längre semester för män eftersom de jobbar mer och lever kortare än kvinnor.
  – Kortare arbetstid för män och lägre pensionsålder för män eftersom de jobbar mer och lever kortare än kvinnor.
  – Lägre skatt för män eftersom de jobbar mer och lever kortare än kvinnor.

  3) Skola:
  – 50% av alla studenter ska vara män. Inför omedelbara antagningsstopp av kvinnor tills dess 50% uppnås.

  4) Föräldraskap:
  – 50% av ALL föräldraledighet ska tilldelas män. Stoppa all kompensation omedelbart tills dess målet uppnåtts.
  – Barn tillhör mannen till 50% och hans rättighet att få bilda familj med sitt barn.
  – 50% gemensam vårdnad av barn delas mellan könen.
  – Låt underhållet följa barnet.
  – I de fall vårdnadshavaren önskar att den andra föräldern inte skall ha något umgänge med barnet, skall även underhållsskyldigheten bortfalla. Det vill säga, när vårdnadshavaren inte vill att barnet skall ha två fullvärdiga och nödvändiga föräldrar och vårdnadshavaren bestämmer sig för att ensam ansvara för barnet.
  – Inför obligatorisk faderskapstest vid barnets födelse.
  – I de fall vårdnadshavaren önskar att den andra föräldern inte skall ha något umgänge med barnet, skall även underhållsskyldigheten bortfalla. Det vill säga, när vårdnadshavaren inte vill att barnet skall ha två fullvärdiga och nödvändiga föräldrar och vårdnadshavaren bestämmer sig för att ensam ansvara för barnet.
  – Inför ”offentliga kontaktplatser/hus/mottagningar” vid risk om misshandel eller liknande av någon av föräldrarna. Dessa platser kan fungera som en ”sluss” av barnet mellan föräldarna.
  – Ge full ”ATP-poäng” och / eller ”full lönersättning” till den förälder som stannar hemma och vårdar barnet och till dem som gör värnplikt.
  – Ge ”domstolarna och sociala myndigheter checklistor/mallar” med aktiviteter och frågeställningar de skriftligen skall besvara i varje umgänges- och vårdnadsmål och insändas till övergripande Sociala myndigheter.
  – Låt båda föräldrarna få ”Kontaktperson” under den tid utredning sker av anklagelse från någon förälder mot den andre föräldern.

  5) Övrigt:
  – 50% av alla insatser och medel som nu tillsätts för kvinnomisshandel ska omedelbart tillsättas för motsvarande insatser mot ”mansmisshandel”. Redovisning ska ske offentligt av varenda krona.
  – ALLA kommuner, kommunala organ och statliga verk ska omedelbart klassificera sina utgifter enligt ett kodsystem där utgifterna går att spåra.
  – 50% av de värnpliktiga ska utgöras av kvinnor.
  – Ändra lagen om ”Kvinnofrid” till lagen om ”Människofrid”.
  – Alla tidningsartiklar ska innehålla lika mycket bilder och text om och av män.
  – En ‘Mansdag’ införs som firas en gång per år.
  – Ingen förlöjligande reklam om män.
  – Brottsbalken ändras så att män och kvinnor blir lika ansvariga för sina handlingar oavsett kön.
  – Osynliggörandet av män måste stoppas.
  – Utred hur det kommer sig att sjuktalen för kvinnor är så mycket högre trots att kvinnor lever längre och arbetar mindre än män.
  – Härskartekniken med falska anklagelser måste stoppas. Dubbla fängelsstraff för kvinnor som ljuger om påstådda våldtäkter eller andra falska polisanmälningar. Obilgatoriska skolscheman för kvinnor i konflikthantering. Kurser i att inte ljuga ingår i skolschemat.
  – Gruppsex och alkohol förbjuds för kvinnor under en övergångsperiod, eftersom de inte klarar av att hantera det.
  – Särskild poliskontroll av kvinnor. 95% av alla polisanmälningar från kvinnor är påhittade.
  – Kvinnor ska bära Burqua under en övergångsperiod, så att kvinnor inte känner sig som sexobjekt.
  – Förbud att klippa könshåren för att kvinnor inte ska känna sig som sexobjekt.
  – Ett mansdepartement inrättas som bejakar mansfrågor och mäns rätt i samhället.
  – Genomför en ”Slagen Man” undersökning för att utreda hur mycket våld män utsätts för.
  – Förbud mot hatiska uttalanden om män.
  – Importen av invandrarkvinnor måste öka för att få friskare blod och starkare arbetskraft än de klena och svaga svenska kvinnorna.

 34. H Says:

  Det är en enda person som spelar de, vad är det nu, fem olika troll-personerna i det här kommentarsfältet. Det ger lite upplysning om alla andra sk ”knäppa feminister” som kommenterat i andra inlägg på den här bloggen, om man säger så…:D

 35. Anonym Says:

  Jag tror inte det är en enda utan ännu mindre. En halv person.

 36. wertigon Says:

  Det finns inga ”troll” här bara ett antal förvirrade tonårsflator och åtminstone två kvinnor det går att diskutera med alla andra tar per automatik ställning mot vad Ström än säger utan att överhuvutaget bry sig om själva frågeställningen och sänker nivån till bottennivå

 37. Anonym Says:

  Håller med.

  Telefonerna går heta hos Elin & Co som sedan spammar alla oliktänkande.
  Det tillsammans med ”kukjävel” och andra tillmälen gör bloggen till småflickornas leklåda…

 38. BD Says:

  Men detta är ändå intressant

 39. Kvinnosoppa Says:

  Man kan ju bara le åt att Per Ström får de kommentarer han förtjänar =D

 40. Mats Says:

  Kvinnosoppa.
  Vill bara tacka för din och dom övriga trollens kommentarer. Dom bevisar ju Pärs ståndpunkter. Tack!

 41. Sis Says:

  Jag måste säga som Mats fast tvärt om… Alla de här kommentarerna bevisar ju bara feminismens ståndpunkter.
  Antifeministiska män, jag förstår att ni är rädda för att förlora er oförtjänta makt, och tar till alla metoder ni kan för att stoppa oss som vill ha ett mer jämställt samhälle. Det är okej, självklart ska ni få försvara er och smutskasta hur mycket ni vill, alla knep är tillåtna i denna världsomvälvande fight. Kämpa på, må den bästa ideologin vinna.

  /Sister, kvinnorättskämpe.

 42. Kvinnosoppa Says:

  Bevisar vadå? vi har ju inte ens diskuterat sakfrågan.

  Det behövs inte och inte heller behöver vi läsa Pärs bok, det är sådana som ni vi är emot, oavsett, dumjävel…

 43. Karla Says:

  Jag tycker det är mycket talande för din ihåliga och tomma retorik att du inte tagit några minuter från ditt seglande, för att i din blogg bemöta den kritik du fick från Sigge i morgondebatten. Han punkterade dina argument totalt och det var en fröjd att se. Du kan inte längre fortsätta idissla de sånger och uttalanden du letat upp på nätet och använda dem som argument, för nu har du förhoppningsvis insett det patetiska i att göra detta. Du har inget att komma med. Att du låter dina kumpaner sitta och kalla de som ger dig kritik i bloggen för potentiella horor är även det ett tecken på att man inte kan ta dig seriöst. Ta av dig offermanteln nu. Vill du behålla ett uns av värdighet så bemöter du Sigges kritik, denna gång utan att använda billiga trick som t ex sångtexter tagna helt ur sitt sammanhang.

 44. Sten Says:

  Jag tycker Pär är alldeles för tolerant mot feminismen.

  http://www.liveleak.com/view?i=b8b_1197786484

  http://www.liveleak.com/view?i=73b_1200412134

 45. Persson Says:

  Efter lite efterforskning om vad internet-troll egentligen betyder, kom jag på att jag kanske är det största trollet av alla i denna tråden. Jag kastar in provocerande kommentarer och deltar inte i någon egentlig diskussion.

  Den här kommunikationsformen är lite ny för mig så ni får ha lite tålamod.

  Jag står för mina kommentarer. Att jag ej avslöjar mitt kön ser jag som ett inlägg i debatten.
  Jag har lämnat korrekt e-postadress men någon webbplats eller blogg har jag inte.
  Samtidigt får jag passa på att be om ursäkt för mina tråkiga stavfel.

 46. Mats Says:

  Karla.
  Så du menar att han ska censurera bloggen…hmmm..och när du ändå klagar på nån dum jäkels uttalanden så klaga också på t. ex Elins ”kukjävlar” ..du blir liksom lite trovärdigare då. Trevligt språk Kvinnosoppa.
  Till skillnad från dig så har inte jag någon ”ideologi” . jag använder sunt förnuft.

 47. Mats Says:

  Sis.
  Till skillnad från dig så har inte jag någon “ideologi” . jag använder sunt förnuft.

 48. Singelman Says:

  Feminister som Ireen von Wachenfeldt kanske skulle få en annan syn på män om de sparkade ut Stureplans-LOSERS, kriminella gängmedlemmar, ligistdrägg som de som sparkade ihjäl Riccardo, mfl och istället satsade på oss män som INTE super, slåss, etc.

  Jag är en själv snäll, omtänksam, skötsam och trogen man på 30+ som nu har tagit beslutet att förbli singel resten av livet. Anledningen är enkel, jag har insett att trogna och skötsamma män inte är intressanta för dagens kvinnor!

  Jag misshandlade INTE min partner eller försökte förtrycka henne när vi var ihop. Jag behandlade henne med respekt, ömhet, m.m och var henne trogen.

  Vill puckobrudarna ha IDIOTER som dräggen som sparkade ihjäl Riccardo så varsågoda och ta för er säger jag! MEN, kom inte och gnäll senare över att ”män är värre än djur” etc senare när ni blir misshandlade!

  Som man bäddar får man ligga!

  Det är dags att avliva myten att snäll, skötsam, trogen etc är detsamma som att vara trist och mesig (vilket jag ofta har blivit anklagad för att vara pga att jag, till skillnad från Stureplansbratsen, inte har supa, slåss, knulla och sprida könssjukdomar som enda intressen)

 49. Persson Says:

  Mats

  Elin kanske inte är ett troll. Hon kanske är en bot, programmerad till att framföra feministisk propaganda.

 50. Mats Says:

  ;o)

 51. Karla Says:

  Mats, är du det minsta insatt i dagens medieklimat? Vad kommer ditt uttalande om ”ideologi” ifrån? Nämnde jag något om det i mitt inlägg? Kommentarsfältet i denna blogg är något av det mest underhållande(och skrämmande) man kan läsa, tom roligare än själva bloggen. Här ser man nämligen hur rädda en del män är för att kvinnan ska få samma ställning som mannen i samhället. Tycker ni Pär Ström använder sig av sunt förnuft när han kommer med samma dammiga argument om och om igen? Och varför försöker hans anhängare hela tiden låtsas om att Pär Ströms bok inte blivit avfärdad som den dravelpropaganda som det faktiskt är? Den går inte att ta på allvar helt enkelt, och Sigge Eklund gjorde detta mkt tydligt, så när kommer ert svar på detta? Är det inte läga att sluta smutskasta feminister och istället komma med motrepliker för att rädda den sista smulan av er heder?

 52. Til Karla Says:

  Karla min Brutus. Även du kan bli en hora. Alla kvinnor är potentiella horor. Även du !!

 53. Mats Says:

  Karla
  Ideologi var menat åt Sis. Som jag oxo skrev i nästa kommentar…sry men man kan ju inte redigera inlägg. Att feminster skulle avfärda eller inte ta män på allvar det har vi redan sett. Det jag personligen vänder mig emot är er” my way or the…” inställning. Tro du verkligen tror att den attityd som du uppvisar främjar samarbete mellan könen? För övrigt så kan jag tänka själv och håller inte med Pär i allt han skriver.

 54. Persson Says:

  Karla

  Pär Ström föreslår att en mansrörelse(maskulism) skall startas, som motvikt mot feminismen. Dessa föreslås senare kunna bli en gemensam rörelse. (läs boken)

  Jag tror inte att feminismen och denna maskulism kan föra några sansade debatter. Se bara vilken ilska det kommer fram i kommentarerna till ett blogginlägg.
  Det jag skulle vilja se är istället att jämlikhetssträvande feminister hoppar av från feminismen, och deltar i en gemensam rörelse som arbetar för mänskliga rättigheter och jämlikhet. På detta sätt skulle det förhoppningsvis bli slut på dessa hemska påhopp på män och kvinnor som nu är fallet.

 55. Karla Says:

  Det är så mansförtryckande att säga att bara kvinnor är potentiella horor. Får inte män också vara horor? Tack för att du tar ner detta på lekstugenivå, då kan Ström fortsätta gömma sig bakom tomma ord. Persson: Feminismen kom till som en motvikt till det rådande patriarkatet, är ni som förespråkar ”maskulinism” alltså intresserade av att starta en motvikt till en grupp som i sig är en motvikt till den nuvarande rådande strukturen? Samhället som det ser ut nu är ju ”maskulint” , patriarkalt etc. Eller har jag fel? Förklara gärna. Jag är också trött på smutskastning.

 56. Persson Says:

  Karla

  Samhället har varit så som du beskriver det, och är det i viss mån fortfarande. Därför behövs det ett fortsatt arbete för att förbättra allt det som är fel.
  Om detta arbete fortsätter på samma sätt som feministerna har varit tvugna att arbeta tidigare, tillfogas människor stora skador. Pär Ström beskriver detta ganska utförligt i sin bok, och jag har även, på nära håll, själv sett människor som har råkat riktigt illa ut. Därför anser jag att feminismen har gjort sitt, och behöver ersättas med en humanare rörelse.

  Pär Ströms bok och hans debattinlägg kom som en frigörare i en annars enkelriktad politik. Ingen har vågat protestera så kraftfullt tidigare.

 57. Sven Says:

  Vilka sorters skador har feminismen tillfogat människor? Vilka har råkat illa ut pga feminismen? De män som fått stå tillbaka för att en kvinna fick den plats han sökte? Något som kvinnor fått stå ut med i alla tider. De män som inte fått vårdnaden om sina barn? (Skälet till vaför kvinnan ofta får vårdnaden har ältats rätt mkt nu, ingen poäng med att förklara det igen). Självklart finns det många orättvisor för mannen med, men varför anses detta vara värre än det förtryck som kvinnor alltid fått stå ut med? Varför är det SÅ synd om männen idag att ni måste trycka ner de som vill göra det bättre för kvinnor? Det ena utesluter väl inte det andra?

 58. Kvinnosoppa Says:

  Jag har bara gjort en kommentar och det är: ”Man kan ju bara le åt att Per Ström får de kommentarer han förtjänar =D”

  Jag kommer inte ge fler kommentarer på detta inlägget och till ni som använder mitt namn

 59. Pirata! Says:

  faaan era jäävla kukjävlar fatta att feminismen e bra för er med!!!!!!!e de bra att vi tjänar 75% av er lön? er det bra att 50% av de svenska männen misshandlar? tack o lov att man har flickvän i stället!!!

 60. Mats Says:

  puhh vi är också tacksamma för att du har flickvän.

 61. Mats Says:

  Sven.
  ”Självklart finns det många orättvisor för mannen med, men varför anses detta vara värre än det förtryck som kvinnor alltid fått stå ut med? Varför är det SÅ synd om männen idag att ni måste trycka ner de som vill göra det bättre för kvinnor? ”
  Vem har sagt” värre”? Så män och kvinnor som kritiserar lr har andra lösningar på jämlikhetsfrågan är automatiskt emot densamma? Feminsmen är det enda svaret??!! Och kommer alltid och vara?? Vem avgör det- DU?!
  ”Det ena utesluter väl inte det andra?”
  Jo det gör det tydligen..se bara på din och andras reaktion på ämnet.
  Detta skrämmer mig lite faktiskt-denna tro på feminismens ofelbarhet.

 62. Elin Says:

  Det finns gansk mycket fakta kring mannens förtryck emot kvinnor på aftonbladet debatt idag.. där kan man se männens förtryck emot kvinnor under 100 år tillbaka i tiden och även förstå att feminister har kämpat för kvinnors rättigheter i mer än 100 år…
  Utan dem hade vi kvinnor inte haft ett skit idag.. För det var inte männen som slogs för kvinnors rättigheter…

 63. Kukismen Says:

  Om man istället har fokus på kuken som fredsbärare och njutningsmedel skulle man kunna ersätta feminismen för Kukismen.

  Kukismen handlar om att ingen ska bli orättvist behandlad på grund att sitt kön. Att man först och främst måste se människor som individer. Att man måste luckra upp könsrollerna så att både män och kvinnor slipper känna sig låsta.

  Lika villkor och möjlighter helt enkelt oberoende kön.

 64. Mats Says:

  ELIN.
  Den debattartikeln publicerades 18/1 och har besvarats här https://parstrom.wordpress.com/2008/01/18/susanna-alakoski-slar-in-oppna-dorrar/
  och här har du andra svar http://rosettasten.com/?p=208

 65. Elin Says:

  Det är männen som tidigare satt sig emot kvinnor frigörelse och ni män här inne är ännu ett tecken på att ni inte klarar av en maktfördelning mellan könen för annars hade ni inte reagerat som ni gör.
  Ni är ju själva anledningen till att kvinnor måste kämpa i motvind.. ni utgör ju själva grunden för problemen…

  Se på vad ni själva gör för att motverka problem istället för att lägga skulden på kvinnorna.

 66. Mats Says:

  Elin.
  ??????

 67. Anonym Says:

  Vilka är dina problem Elin ? Berätta , så lyssnar vi.

 68. Elin Says:

  Kämpar man emot kvinnors problem i samhället eller förtrycker halva befolkningen med olika element så kommer självklart ett hat att uppstå.
  Behandlar man ett folk orättvist så uppstår ett hat… det uppstår en fight emot naturligt. Det är naturligt att det blir så.. det måste ni väl ändå inse.

  Man får vad man ger. Om jag ska berätta vilka problem jag har så kan jag skriva en hel sida här och det orkar jag inte. Det är inte mitt ansvar att påvisa vilka problem kvinnor har utan det kan väl ni män här inne ta reda på själva…

 69. wertigon Says:

  Elin: Jag tror ingen har förnekat att Feminismen *har* gjort en massa jättebra saker för att förbättra kvinnors situation. Men mycket av feminismens metoder är förlegade idag och bidrar bara till mindre och mindre jämställdhet. Det är däri huvudkärnan ligger.

  Om ett organ i kroppen helt plötsligt börjar producera gift istället för att göra nytta, då opererar man ut det, eller hur? Spelar ingen roll hur mycket nytta feminismen gjorde/har gjort, det är *nu* vi pratar om och *nu* det är relevant.

  Och idag ÄR det inte feminismen som främst verkar för jämställdhet. Kvinnan är redan jämställd mannen, det är nog nu, fortsätter vi så tippar vågskålen över. På nästan alla områden är kvinnor jämställda mannen. om de inte till och med har fördel. Peka på ett enda område där kvinnan inte är jämställd mannen. I dare ya.

  Lönerna? Två oberoende undersökningar har kommit fram till att det inte är någon skillnad (eller en statistiskt obefintlig marginal med fördel kvinnor).
  Makt? Idag är det accepterat med kvinnliga ledamöter i styrelser. De blir till och med inkvoterade så att de har en liten gräddfil in i styrelserummen. Kolla på alla politiker som är kvinnor. Etc.
  Sport? No way. Det man möjligen kan tänka sig är att ”Damligan” får sämre tränare, men det är inte ett fundamentalt jämställdhetsproblem då dessa tränare kan sparkas om de inte sköter sitt jobb, allting handlar om att få en ledning som tar damerna lika seriöst som herrarna.
  Företagande? Kvinnor får speciella bidrag för att starta eget företag. Ger inte detta kvinnorna en fördel?
  Rättssamhället? Blir en kille anklagad för att ha våldtagit någon, och det leder till åtal, så är det runt 95% sannolikhet att du åker dit på det. Våldtäkt och överfall är avskyvärda och bör bekämpas men samhället gör redan allt det kan. Trycker man på för mycket så blir det bara en häxjakt av det hela.

  Så var, exakt, ser du orättvisor som slår mot kvinnor *som grupp*?

 70. Elin Says:

  Bete er inte som barnrumpor liksom.. ni vet vilka problem det finns i samhället …. och vet ni inte det så får ni väl läsa en bok eller något.. det är väl inte mitt jobb att sitta och redovisa för vilka orättvisor som finns. Det är som sagt inte mitt jobb….

 71. Elin Says:

  Du kan inte säga att det bara är NU som är relevant. Kan du då säga mig varför skolan anser att historia är viktigt i skolan? Varför är historia ett ämne som faktiskt är ett ämne som man måste ha läst i gymnaiset för att ens komma in på högskolan? Jo för att samhället inser att det som hänt i historian påverkar oss även idag. Historian påverkar oss mer än vi tror. Och om vi inte vet hur vår historia ser ut så har vi också ganska svårt att handskas med dagens problem för dom bottnar mycket i det som hänt tidigare….

 72. Elin Says:

  I Schweiz infördes kvinnlig rösträtt i hela landet genom en folkomröstning i februari 1971. 1990 var det kvinnlig rösträtt i hela landet.
  Du snackar om att man inte ska bry sig om det som hänt tidigare.
  Man ska visst bry sig om det som hänt tidigare, det var inte speciellt länge sen som kvinnor inte ens fick rösta i Europa. Tror du inte dessa syner på kvinnor lever kvar? de lever ju tydligen kvar i dig ?

 73. Elin Says:

  Du snackar om orättvisor kring våldtäkter. Det är väl ändå männen som utför våldtäkterna så där kan du ju börja i din kedja när du talar om orättvisor. Hur många våltäkter anmäls inte då? och varför ska en del av männen tro att de kan sätta på kvinnor hur som helst? Det sker ju faktiskt i vårt samhälle. Män våldtar kvinnor? börja i den kedjan när du talar om orättvisor. Istället för att tala om orättvisorna i rätten. Hade inte män våldtagit kvinnor så hade inte ens din problematik funnits. eller hur

 74. Elin Says:

  Ni män kanske ska tag i kärnan av orättvisorna istället för att påvsia problemen kring era egna missar. Männens missar som påverkar andra män. Om ni män har problem med att vissa män blir orättvist behandlade av kvinnor i rättegångar kring våltäkter. Gå då på männen som våldtar kvinnor istället. Det är ju ni som våldtar inte kvinnorna. Börja i kedjan där istället för längre ner.

 75. Mats Says:

  Elin,
  ????
  Bor vi i Schweiz?
  Vem har sagt att vi inte bryr oss om historia?
  Varför ska jag som inte levde för 100 år sedan ta ansvar för det som hände då?
  Och varför ska man få denna historia nertryckt i halsen för att man inte tycker exakt som feminismen?

 76. Mats Says:

  Ja Elin hur många våltäkter är det som inte anmäls??

 77. Elin Says:

  Vet inte.. det är männen som utför dom.. du kanske ska fråga dem

 78. Elin Says:

  Handlar väl inte om att ta ansvar. Men vi belyser ju Andra världskriget att man då dödade judar. Visst dödar vi inte judar idag. men problematiken lever kvar till en del.
  varför ska jag få mannens historia nertryckt i halsen på mig när jag läser min utbildning i skolan. En utbildning som jag trodde även stor på min sida men tydligen inte. För tydligen så ska jag idag få en enskild lektion som kallas för ” feminist historia” för att kunna få ta del av min historia.
  Eller ska jag kalla den för min historia. Vår historia när den handlar om kvinnor. Den ska jag tydligen bara få ta del av när jag väljer en kurs som heter ” feministisk historia” för på den vanliga historia lektionen tas inte jag upp…..
  Vem är det som får vad nertryckt i halsen?

 79. Elin Says:

  Vi läser väl om tyskland när vi läser om historia i skolan ? Vi läser om problem kring judar…. varför ska man inte kunna läsa om historia kring kvinnor utan att få tillbaka att det handlar om något det inte handlar om.??

  Tjejer och flickor får i skolan mannens historia nertryckt i halsen hela tiden…. men det har kanske inte du märkt för du lever ju inte i samma verklighet som jag gör ..

 80. Mats Says:

  Och hur länge har vissa män våldfört sig på kvinnor historiskt sett???
  Och hur tar vi reda på vilka dessa är ..när det inte finns bevis…när det inte finns anmälningar??
  Ska vi bara ta några på måfå??
  Kanske avrätta 10st slumpmässigt utvalda män vid varje våldtäkt??
  Och till dessa orättvisor är utjämnade så ska vi män bara hålla käft??
  Intressant världsbild.

 81. wertigon Says:

  Historia spelar roll för att vi ska lära av misstagen och inte upprepa dem, men det är minst lika viktigt att se till nuet. Jag säger som sagt att feminismen inte har gjort nytta någonsin, ej heller önskar jag att tjejerna ska gå tillbaka till att bli små söta dockor som står vid spisen och lagar mat och låter männen sköta ”karlagörat”. Vad jag säger är, att feminismen i detta nu i Sverige har spelat ut sin roll.

  Du spyr galla över mig bara för att jag vågar – VÅGAR – komma med argument som du inte riktigt kan bemöta. Sen försöker du förlöjliga/åsidosätta/vifta undan de punkter jag kommer med. Patetiskt.

  Jag tänker inte ens försöka kontra din punkt om våldtäkter då du både lägger ord i min mun och dessutom totalt missförstod det jag sa.

  Och vad har Schweiz med det här å göra? Då kan du lika gärna dra upp de östasiatiska länderna som har väldigt starka åsikter om att ”kvinnor ska tiga och vara sin man trogen”. Speciellt Nordkorea. Men vad har detta med det svenska samhället i detta nu att göra? Om du tycker det är så förfärligt i de länderna så flytta dit och försök förändra där. Starta ”The holy feminist church of Elin” eller nåt vetja. :p

  Slutligen så frågar jag en gång till; var, i Sverige, ser du dessa orättvisor för kvinnor som du pratar om?

 82. wertigon Says:

  Förlåt, ska vara ”Jag säger som sagt *inte* att feminismen inte har gjort nytta någonsin…” My bad. ^^;;

 83. Yannis Says:

  På tal om falska polisanmälningar och våldtäkter

  http://www.yakida.se/falskt.html

 84. Malin Says:

  Det enda hat jag ser i den här tråden kommer från en anonym insändare som pratar om horor, och från en Elin som man snarare skulle kunna tro är en man som skriver under kvinnlig pseudonym för att smutskasta andra kvinnor. En i övrigt hetsig diskussion, men jag kan inte se något kvinnohat varken hos Ström eller hos männen här som kritiserar feminismen. Kritik är inte hat.

 85. Persson Says:

  Sven

  Det jag i första hand tänker på är smutskastning, lögner och förtal. Detta förekommer ofta t.ex. i samband med separationer och efterföljande vårdnadstvister. Falska anklagelser sätter livslånga spår fast de avslöjas som falska. Ingen rök utan eld heter det ju. Dessutom berövas barnen rätten till sin ena förälder.
  Jag ser feminismen som ansvarig för att det ser ut på det här sättet. De extremistiska grenarna inom denna kan inte längre tillföra något positivt.

 86. Persson Says:

  Här kommer ett lite humoristiskt inslag. Denna artikeln belyser klart och tydligt fanatiska personers oförmåga att se helheten i olika frågor.
  Detta inslag är helt utanför ämnet så därför tänker jag inte delta i någon diskussion om det.

  http://www.expressen.se/klimathotet/1.1012450/kon-en-klimatbov-nu-mats-pruttarna

 87. Anonym Says:

  Vaddå? Kvinnor är VÄRRE än djur.

 88. Elin Says:

  ”Vaddå? Kvinnor är VÄRRE än djur”

  Det är du som är en slemmig jävla gubbkuk!

 89. Mia Says:

  Larva er inte och var inte så förbannat ignoranta.

  Hat är en känsla och känslor liksom tankar är (än så länge) inte straffbara. Det är den straffbara handlingen som är brottet enligt all juridisk praxis, inte vad jag tänker eller tycker. Det är lätt att rapa upp ”hatbrott” om man hör det 100 ggr om dagen i Rapport men meningen saknar fortfarande substans.

  När det är sagt kan jag inte annat än känna avsky för det lilla unkna flatkollektivet som börjat skita ner Pärs blogg med frånstötande och sinnesjuka kommentarer…

 90. Anonym Says:

  Men tjurar fiser inte lika mycket som kor. Annars hade man säkert utfört mätningar på tjurar.

  Till och med kossorna förstör världen. Otroligt !!!!

 91. Samuel Says:

  Tillägg om att det enbart skulle vara män som våldtar.

  Där finns ju ett grovt fel i det påståendet. Det har ju varit ett antal kvinnliga lärare i både USA och England som har blivit fällda för sexuellt utnytjande och våldtäkt. Rätt så nyligen och på minderåriga dess utom. Att män har dom biologiska förutsättningarna att våldta är en sak men det påstås det aldrig i denna blogg utan det påstås helt grundlöst saker.
  Sedan skulle jag även vilja veta var Elin har fått siffrorna ifrån att 50% av mina manliga, och alla andras manliga bekantar dessutom, skulle våldta? Varför ges det det ens mothugg av andra bloggare till dessa helt gundlösa och tandlösa anklagelser. Är det ingen som fattar att det är påhittat?

 92. LL Says:

  Det går framåt, men man får inte ha för bråttom

  http://www.privataaffarer.se/nyheter/tt/2008/01/21/saudihotell/

 93. Persson Says:

  Jag hoppas de ökar takten för att uppnå jämställdhet. Samtidigt hoppas jag att de kan lära av oss så de kan slippa de oönskade bieffekterna av kvinnokampen.

 94. LL Says:

  Håll med om att det var skönt att det var män som frikände Tito Beltran, Kvinnor hade säkert dömt honom.

  http://www.kvp.se/nyheter/1.1013795/domaren-finns-inte-langre-haktningsskal

 95. Persson Says:

  Frisläppt i väntan på dom blir till frikänd.

  Fungerar det även omvänt så att misstänkt och anhållen per automatik omvandlas till skyldig?

 96. Galning Says:

  Wertigon, var i h-e hämtar du dina påståenden om våldtäkter? Det är INTE 95% av åtalen som leder till att mannen ”åker dit”. Och kvinnan är inte jämställd mannen i dagens samhälle, och det vill feministerna ändra på. Gör inte detta till en könsfråga, finns även män som är feminister. Är inte svårare än så.

 97. LL Says:

  ja, i princip.

 98. Anonym Says:

  Håller med Galningen. Han menar att 95% av våldtäktsanmälningarna är falska. Så är det. Det finns beräkningar som visar det.

 99. GG Says:

  Var ligger felet??

  År efter år pumpar statsmakterna in miljoner till kvinnoorganisationerna utan att det sker någon förbättring. Antalet våldsbrott mot kvinnor bara ökar och fler kvinnor än någonsin är sjukskrivna.
  Hela tiden hävdar de att de behöver kunskap till sina metoder som behöver utvecklas. Men de lär sig aldrig.

  Vad är orsaken till att alla miljoner ALDRIG gör någon effekt?

 100. Suss Says:

  GG: Nä du har helt rätt, de störda män där ute som våldtar och misshandlar kvinnor tycks aldrig lära sig att lägga av. Eller menade du att det är kvinnoorganisationernas ansvar det med? Starta en mansorganisation då? Bättre det än att sitta på sin håriga rumpa och beklaga sig, ta lärdom av kvinnorna sötnos.

  Och det finns inga beräkningar som visar att 95% av våldtäktsanmälningarna är flaska. Man kan inte bara hitta på fakta, bara för att man är man 🙂

 101. Mats Says:

  Ta lärdom av vad Suss….era misslyckanden…lr? Eller kanske er anamning av samma taskiga attityder..språkbruk..förlöjligande som män använt mot kvinnor förut?? Verkar väldigt moget.

 102. wertigon Says:

  Galning; Ok, 95% var överdrivet. Det är i själva verket 78%. Jag kom ihåg fel eller förväxlade siffrorna med något annat helt enkelt.

  ”Tidningen anger nämligen, att det totala antalet anmälda våldtäkter år 2006 till 4 208 st. Av dessa leder 12% till åtal (4208*12%=505 st). Av dessa leder sedan 78% till fällande dom (505*78%=394 st).” http://www.yakida.se/falskt.html

  Vi ska heller inte glömma att uppemot 25% av alla våldtäktsanmälningar är bevisligen falska sådana, och ännu fler kan vara fall där kvinnan bara varit sur på dåligt sex eller dylikt (men där det inte kunnat bevisats, och för lite bevis har funnits i andra riktningen). Våldtäkt är jättehemskt, men att döma samtliga män för något en liten klick bastarder (någon promille av den manliga befolkningen) gör är ungefär lika dumt som att kärnvapenbomba en hel stad bara för att några terrorister gömmer sig i den. Men, kan vi släppa hela våldtäktsfrågan nu? Det är knappast som att den är särskilt relevant för frågan om det kvinnliga förtrycket…

  Kvinnan är jämställd mannen såtillvida att hon har samma rättigheter och förpliktelser i lagen som mannen (med några få undantag, värnplikt, barnen etc). Hon har dessutom brytit ner samtliga barriärer för att som individ göra karriär. Media vinklar dock trots detta nästan alltid till kvinnans fördel, vilket Ström också tar upp i sin bok. Nåde den arbetsgivare som vågar sparka en kvinna för att hon inte gör sitt jobb! Då blir det mediecirkus direkt.

  Dock finns det såklart puckade mansgrisar som spelar oschysst mot kvinnor i arbetslivet såväl som privatlivet, självfallet. Dessa går dock att anmäla till JÄMO. Mer än så behövs inte.

  Med dessa fakta i åtanke så kan jag kan tyvärr inte med gott samvete säga att kvinnan är underställd mannen i dagens Sverige. Jag är ledsen, men jag kan inte.

 103. Anonym Says:

  Vet någon om elefanten dog av hängningen?

 104. Suss Says:

  Mats? Jag använde ordet sötnos IRONISKT. Men det är ok, kunde inte du veta, du är ju man. Hoppsan, ironi igen. Ta inte åt dig raring.

 105. Suss Says:

  P.S Här är det verkigen de blinda som leder de blinda.
  1. En femtedel av alla våldtäkter anmäls ( 80% anmäls alltså inte, frågor på det?)
  2. 12 % av de anmälda fallen leder enligt dig till åtal , alltså en ganska liten del av sammanlagda antalet anmälningar.

  Men du har rätt Wertigon, nog om våldtäkter, usch vilket tråkigt ämne. Vilken tur att du visar att kvinnor och män är jämställda eftersom lagen säger det, det löser ju allt! Patriarkatet finns inte längre för det har vi bestämt, alla dåliga attityder är borta. Bra. Jag har lika stor chans att bli chef som en man. Eller? Varför funkar det inte i praktiken då?
  Kan du ge ett exempel på den här ”mediecirkusen” du talar om? Låter kul ju. Kan någon här läsa på lite innan de uttalar sig?

 106. wertigon Says:

  Suss: Ja, formellt sett har du *precis* samma möjligheter att göra karriär som männen. I praktiken behöver det dock inte vara så, men du kanske inte har tänkt på att många gånger så är anledningen till att du inte får chefsjobbet oberoende av kön, och att en man faktiskt hade mer erfarenhet och bättre kvalifikationer?

  Aftonbladet skulle genast skrika ”DISKRIMINERING!!!” och slå på könstrumman. För inte ska väl en *man* få gå före en *kvinna* så länge han är mer lämplig för positionen? Måste ju vara fel på systemet.

  Face it, det är accepterat att ha en kvinnlig chef i arbetslivet idag, och till viss mån förväntas det till och med. Även på typiskt mansdominerade områden. Alltså är kvinnan jämställd mannen i arbetslivet, både vad gäller lön och vad gäller maktpositioner. Sen är du välkommen att försöka ändra folks attityder, men mer lagar nu skulle bara leda till ett matriarkat. Är det det ni vill? Säg det i så fall, och hyckla inte med jämställdhet, för ett matriarkat är precis lika illa som ett patriarkat.

  Slutligen vill jag avsluta med ett par visdomsord en kompis till mig sa en gång;
  ”Styrelse med 0% kvinnor – 0% jämlikt.
  Styrelse med 50% kvinnor – 100% jämlikt.
  Styrelse med 100% kvinnor – 200% jämlikt.”

 107. Mats Says:

  Suss.
  Det e ju givande att du använder ironi…grattis. Nu va det inte bara anv. av Sötnos jag vände mig emot utan det du skrev i posten innan at män skulle ta lärdom från kvinnorna. Därav min post (”Ta lärdom av vad Suss….era misslyckanden…lr? Eller kanske er anamning av samma taskiga attityder..språkbruk..förlöjligande som män använt mot kvinnor förut?? Verkar väldigt moget.”) Det är lika mycket kvinnors som mäns ansvar idag att lösa problem ety dessa är samhällsproblem. Varför skulle män vara bättre(lr sämre) än kvinnor på att lösa våldsproblemet?

 108. Persson Says:

  Vad är det egentligen som är så svårt. Kvinnorörelsen, feminismen (kalla det vad ni vill), får anslag för att arbeta med bl.a. jämställdhet. Då är det ju inte rimligt att begära att en mansrörelse skall ta tag i den manliga delen av jämställdheten.
  Att kvinnorörelsen förväntas arbeta på ett könsneutralt sätt är inte mer paradoxalt än att Systembolaget arbetar för folknykterhet.

 109. Elin Says:

  Ni män här inne är så himla rädda för att kvinnor ska ta plats i olika forum så det är lite tråkigt. Man blir faktiskt lite rädd över hur män tar åt sig av saker personligt.
  När jag i skolan får läsa om min historia och inte bara männens historia så är jag nöjd. När det kommer upp på talan om kanske fem år eller tre år så är jag nöjd. Det har inte hänt än. Ingen har tagit upp problemet i skolorna. Jag ska inte behöva gå på en enskild lektion för att lära mig kvinnors historia. När jag gick i gymnaiset år 2000 så blev jag erbjuden med alla andra studenter en lektion som hette ” feministisk historia” så kan man ju fråga sig varför vi blir erbjudna det? Finns det ingen information om kvinnors historia i den vanliga historia lektionen eller är det så att läraren vill stärka oss tjejer med att ge oss en feministisk bild av läget? Jag skulle säga både och. Men främst så tror jag att den kvinnliga läraren insåg att vi tjejer inte fick någon bild av vår historia på den vanliga lektionen och såg ett behov. Alla tjejer tackade ja till att gå en extra lektion i skolan. ALLA TJEJER TACKADE JA, ALLA KILLAR TACKADE NEJ. Vi är tvingade att läsa om männens historia men killarna behövde inte läsa om kvinnors historia. Det är så historian är uppdelad i skolan.
  OCH DET ÄR FAN TRAGISKT: Att jag redan som ung kvinna lär mig att min historia inte är viktig. Du är inte viktig och det ska du banne mig veta.

 110. Elin Says:

  Det kan vara personer som kallar sig Elin och skriver saker också. Det finns faktistk fler som heter Elin än just mig… men det är något som inte ni fattat. jag har aldrig skrivit kukjävlar.

 111. Elin Says:

  Tito är inte frikänd han är bara släppt till dom faller.
  Han kan fortfarande dömas.
  Och jag tycker inte Tito har något med debatten här inne att göra. Men ni män här inne tar väl till alla medel ni kan för att hitta saker att anmärka på. Ni kanske har lärt er det av Per Ström.

 112. Elin Says:

  Männen här inne är korkade som spån och det är därför man inte ens orkar lägga ner sin tid på att svara på era konstiga upplysningar om hur ett samhälle ska fungera. Ni har noll koll på läget grabbar. Läs en bok.

 113. Persson Says:

  Elin

  Den offentliga sektorn är en koloss som är svår att rubba. Feminismen är en kraft som är så stark att den kan klara av detta.
  Det går inte, via våra val, att påverka hur stort inflytande feminismen skall få i vårt land. Därför är det mycket viktigt att feminismens arbete sköts med både ansvar och omdöme.

 114. Elin Says:

  Halva vår befolkning består av kvinnor så jag tror visst inte att det är svårt att ändra på saker. Det handler dock om att se orättvisorna för att kunna ändra på dem. Ser vi inte dem så spelar det ingen roll.
  Det är inte svårt att lägga upp saker på ett annat sätt. Det är bara en försvars grej man kör om man säger så..

 115. Elin Says:

  Och du en annan sak.
  Feminister som du snackar om som en klump.
  Feminister är bara ett ord. Vissa kvinnor kallar sig för feminister och andra inte. Men de flesta kvinnor är nog ändå för lika rättigheter. Även om dom inte kallar sig för just feminister. Feminism är bara ett ord.
  Och kvinnor är människor. Så vi kan likaväl kalla det för något annat ord.
  Människor som tillhör det kvinnliga könet som kämpar för kvinnors rättigheter. Ja kalla det va fan du vill men glöm inte bort att kvinnor är människor och inget annat.

 116. Elin Says:

  Det finns något i världen som heter Mänskliga rättigheter också.
  Och ni kan lika väl använda er av det ordet när ni talar om kvinnor som kämpar för deras rättigheter. För i världen är det iallafal så. Kanske inte i Sverige. Men i många andra delar så har varken män eller kvinnor mänskliga rättigheter. Och är man kvinna så har man inte sällan mindre.

 117. wertigon Says:

  Elin:

  Jag ser inte i ”manligt” eller ”kvinnligt”. Jag ser en ”människa”. Speciellt på nätet där män är män, kvinnor är män, och barn är FBI-agenter. Det är inte svart på vitt, vissa män är svin, precis som vissa kvinnor kan vara ena riktiga satkärringar. Majoriteten av oss människor är dock hyggliga, vettiga, tänkande själar som försöker hitta sin lilla plats i världen och göra något han eller hon tycker om.

  Därför ser jag inte historia som mannens historia. Den historiebok jag läste när jag gick gymnasiet tog upp hur kvinnor såväl som män levde under de tidsepoker vi gick igenom. Dock var det en väldigt mansdominerad värld då, inte konstigt att historien följde männen. Kvinnorna gjorde inte speciellt mycket väsen av sig, och om ingen vet om att du har funnits så e det inte så konstigt att det inte står nåt om dig. När kvinnorna sedan fick mer och mer inflytande så stod det också mer om kvinnor och även den feministiska rörelsen. Vi specialiserade oss dock inte på feminstisk historia som ni verkar ha gjort – Kursen var uppbyggd för att ge en allmänn historia om antikens grekland och framåt, och även om vi tog upp hur samhället såg ut i ex romarriket så fanns det inte utrymme för att fördjupa sig i varje epok.

  Och, till den eller de som skriver alla inlägg som är uppenbart manshat, snälla lägg ner. Alla manshatare är lika korkade som nynazisterna.

 118. Elin Says:

  Du har skrivit en fin lite text om något du tycker men den har inget med det jag skrev att göra…. den knyter inte ann på något sätt till det jag skrev så därför tänker jag inte heller kommentera den.

  Om du ska ge mig kommentarer så kan du ju återknyta till det jag skrivit och inte skriva om något annat.. hejdå

 119. Elin Says:

  Det är en stor skillnad att tala om historia som du gör och att tala om historia som jag gjorde…. du talar om en sak som jag redan kan, och jag talar om en helt annan sak. Du skriver om saker som jag redan vet och som jag inte ens behöver få information om…

  Tack du men jag har läst historia så jag vet precis vad som står i böckerna. Och tack du men jag vet också att historia präglas mer av män för att de hade makten då…. det är just därför vi måste upplysa kvinnor om deras historia vare sig den är underordnad eller ej.

  Tänk om jag sa såhär.
  Ja du men du vet att judarna hade inte så mycket makt under andra världskriget så därför finns det inte så mycket att berätta om dem.
  Du vet det var ju tyskarna som hade makt då och judarna hade inga rättigheter under andra världskriget så varför ska vi tala om dem?
  Varför ska vi tala om deras orättvisor för?

  DET ÄR JUST DÄRFÖR VI MÅSTE UPPLYSA OM JUDARNAS ORÄTTVISOR OCH HUR DE SKAPADES OCH HUR DET PÅVERKAR OSS IDAG.

  Förstår du inte vad jag skriver ens???

  Såhär skrev du.
  Dock var det en väldigt mansdominerad värld då, inte konstigt att historien följde männen. Kvinnorna gjorde inte speciellt mycket väsen av sig, och om ingen vet om att du har funnits så e det inte så konstigt att det inte står nåt om dig.

  Vad som ska tas upp på lektionerna är följande:

  Varför kvinnor inte fick höras eller synas under den här tiden i olika sammanhang?
  Mannens makt över kvinnorna.
  Kvinnor fick inte ta del av utbildning inom ämnen som man idag finner många verk ifrån män.

  Förstår du inte att man inte kan tysta ner kvinnors historia bara för att den inte finns i böckerna.
  Man kan inte trolla bort en halv befolkning.
  Och nej historia idag i skolorna handlar inte om kvinnor till den del som den handlar om männen. Och man utgår inte alls ifrån ett kvinnlig perspektiv när man talar om historia idag i skolorna.

 120. Elin Says:

  Du verkar vara en mycket korkad person. Mycket korkad.
  Kan du inte förstå saker själv. Måste folk förklara saker för dig.

 121. Elin Says:

  Kvinnor anses inte lika mycket värda som er män. Det gör dom inte.

 122. Elin Says:

  Gud va ni tröttar ut mig… jag blir så nedrans trött på folk som beter sig om ni gör här inne. Seriöst. Man blir helt matt för man orkar inte ens bry sig. Ni är så himla far out att man bara tänker…. ” eh va” …
  Ska jag kommentera det ni skriver för att försöka ändra era åsikter eller ska jag skita i det. Just nu vill jag inte skriva mer för personer som hänger här inne, är mest här för att det tror på det Per Ström skriver. Så det känns ganska pointless att sitta och argumentera emot personer som håller med en sådan snubbe som Per Ström.
  Jag har viktigare saker att göra än att sitta och argumentera emot vuxna karlar som beter sig som barnrumpor.

 123. Elin Says:

  Det jag ville säga med mina kommentarer var:
  Även om ingen här inne bryr sig om det.

  Ge flickor och pojkar i skolan mer information om kvinnors historia.
  Ge historie lektionerna ett kvinnlig perspektiv.
  Tala om problematiken bakom männens framgångar litterärt och konstnärligt från den här tiden. Belys mannens makt över kvinnorna och tala öppet om varför kvinnor inte fick studera, arbeta, måla etc.

  Arbetar vi inte utifrån ett kvinnligt perspektiv så kommer våra barn inte kunna sin egen historia.

 124. Elin Says:

  Hur ska dagens kvinnor / unga tjejer kunna bygga sig en bra självbild om det bara hela tiden ska utgå ifrån männens perspektiv.

  Våra barn har rätt till en kvinnlig syn på historia. Och inte bara en kvinnlig syn utan en rättvis bild och en sann bild av vår historia.

 125. Persson Says:

  Elin

  Historieundervisning är en del av den offentliga sektorn. Det jag ville visa med min formulering var att just denna undervisning inte är det enda som behöver förbättras när det gäller jämställdhet.

 126. Mats Says:

  elin.
  Du är mer än lovligt otrevlig och ignorant. Ung.. kan och vet allt. Suck

 127. wertigon Says:

  Elin:

  Fwoooooosh!

  Hörde du det där? Det var ljudet av en poäng som helt å hållet gick över huvet på dig.

  Har jag påstått att kvinnor och deras historia skall tystas ner? Nej. Allt jag påpekade var att kvinnorna inte gjorde så mycket väsen av sig under ex. 1600-talet. Det är ungefär som att påstå att Romerna inte gjorde mycket väsen av sig under 1600-talet. Men de fanns där, bägge två, och åtminstone kvinnans historia *STÅR* redan i böckerna. Det står att hon inte hade speciellt mycket makt på 1600-talet, att hon inte hade många rättigheter, etc. Svart-på-vitt. Åtminstone om jag minns rätt, var några år nu sen jag tog studenten. Hur är det att tysta ner kvinnans historia? De fördjupade sig inte vidare i den, men det rör sig definitivt inte om någon nertystning.

  Dock har det inte alltid varit så; samma bok nämde att kvinnan på 1200-talet ensam hade makt över hus och hem. Hon allena bestämde vem som fick stanna och vem som inte fick det och hade till och med rätt att slänga ut sin make, iaf om jag minns västgötalagarna korrekt. Maken hade inget att säga till om. Är det ”avsaknad av makt” tycker du?

  Visst, männen styrde i tinget; männen krigade runt och hade politiska ränker och kungaföljder och allt det; men kvinnan var allt annat än maktlös, och den som säger annat far med osanning. Männen var tvugna att hålla sig på god fot med sin kvinna eller så riskerade de att sova i skogen. Jämställt? Inte för fem öre.

  Men, du har redan bestämt dig för att alla män är korkade sexistiska mansgrisar och våldtäktsmän, så jag finner det lönlöst och fortsätta argumentera. Kom tillbaka när du har fått lite riktig erfarenhet av livet, m’kay?

 128. Elin Says:

  jag är inte här för att få poäng dock.. så ni kan behålla dem

 129. Elin Says:

  Du kan ta dina poäng och köra ner dom någonstans.
  Jag är inte intresserad att få ditt medlidande för fem öre.

 130. Elin Says:

  Kvinnor har inte haft rösträtt ens så kom inte och säg till mig att kvinnor hade rätt att slänga ut sina män…. gudanamejjjjjjj

 131. Elin Says:

  Dina argument är ju såååååååå dåliga så man dööööör

 132. Elin Says:

  Konstigt att utan att veta om att wertigon är en man så tror jag han är det.

  hmmm hur kan jag tro det….

 133. Mats Says:

  Elin.
  Shhhh säg inget ni andra(vettiga) ….så kanske elin drar vidare o stalkar nån annan blogg…shhhh ;o)

 134. antielin Says:

  ”Kvinnor har inte haft rösträtt ens så kom inte och säg till mig att kvinnor hade rätt att slänga ut sina män…. gudanamejjjjjjj”

  Det hade inte män heller på den tiden…

 135. Anonym Says:

  Elin. Alla kvinnor är potentiella horor. Du också. -:)

 136. Andreas Says:

  Jag rekommenderar samtliga i denna tråd, speciellt ”Elin”, att läsa följande. Det sammanfattar på ett klokt vis vad många av kritikerna här inne försöker säga:

  http://rosettasten.com/?p=215

 137. Andreas Says:

  Förvisso så verkar inte just hon bry sig om vad någon säger. En diskussion är poänglös om ena parten vägrar lyssna alls, och bara vill skrika ut sin egen åsikt utan hänsyn till god etikett och utan att ens försöka se VAD menings”motståndaren” försöker säga.

 138. Johnny Says:

  ”Diskussionen” ovan visar på samma sak som jag (och förmodligen många andra män) har upplevt sedan barnsben. Nämligen känslan av att aldrig kunna få rätt gentemot kvinnor, oavsett vilka orättvisor man möter. Vi tvingas bära en slags kollektiv skam som går tillbaks många hundra år. Varje man ses som en potentiell våldtäktsman eller våldsverkare även om individen i fråga aldrig har visat några sådana tendenser. Varje Kvinna ses som något slags martyr eller ”stark” kvinna oavsett hur ointelligenta, ologiska eller egoistiska de är. Jag slår vad om att många av de kvinnor som slår på stora trumman för kvinnors rätt, och att ”män är värre än djur” aldrig har mött några större orättvisor i det svenska samhället. Jag kan ha en viss förståelse för den äldre generationen som ändå har upplevt något av det forna mansdominerade samhället, men alla kvinnor mellan 20 och 30 som bara vill skylla alla sina problem på män har jag inte mycket till övers för. Man ska inte glömma historien, men man måste leva i nuet.

 139. Aspergerman Says:

  Kvinnor kan dramatiskt minska risken för att bli misshandlade genom att börja ANVÄNDA HUVUDET när de väljer partner!

  Till er puckobrudar som hänger som plåster efter dömda mördare som de som sparkade ihjäl Riccardo och övriga LOSERS utan något liv utanför Stureplanskrogarna – Vad är det som får er att tro att dessa idioter inte behandlar ER på samma sätt som de har behandlat era offer??

  I 90-99 PROCENT av misshandelsfallen är ALKOHOL inblandat!

  Slutsatsen borde bli att kvinnorna borde FLOCKAS kring män som INTE super sig fulla, slåss och beter sig som j-a galningar! Men icke, tvärtom är det oftast de verkligt snälla, skötsamma, trogna etc männen som är singlar och de värsta svinen som har störst framgång hos kvinnorna – tills de själva blir misshandlade då de springer till närmsta manshatar-klubb (kvinnojour) och gnäller över att de har blivit misshandlade och att ”män är värre än djur”!

  (Dessa) kvinnor är jordens värsta HYCKLARE!!

  Skyll er själva om ni blir misshandlade när ni är så förbannat PUCKADE ATT NI INLEDER EN RELATION MED EN DÖMD MÖRDARE ETC!!

  Själv tänker jag fortsätta att njuta av livet och friheten som SINGEL och blunda för ”våldet mot kvinnorna”, vilket jag anser att ni till stor det SJÄLVA BÄR ANSVARET FÖR!

 140. Aspergerman Says:

  Rättelse – Behandlat SINA offer ska det vara.

 141. C Says:

  om det inte vart för männen hade kvinnorna inte haft någon rösträtt. (det hade inte haft mycket annat heller – vad sjutton här i världen har kvinnorna skapat? barn?)

  till att börja med var det männen som uppfan demokratin. för det andra var det männen som tillät även kvinnorna att få rösta.

  och ändå kör feministerna med sitt mantra om kvinnlig rösträtt varje gång någon man påpekar att även män har problem och behandlas orättvist.

  kvinnorna både tacka oss istället för att bedriva sin fanatiska häxjakt på oss män.

 142. Lars-Olov Eriksson Says:

  Yttrandet ”män är djur” har blivit vida spritt och berömt som exempel på nedlåtande attityd mot män. Jag tycker att det är konstigt, för i samma andetag sade denna ROKS-kvinna, att män är som ”vandrande dildos”. Det första yttrandet är möjligen tillspetsat men sant (liksom samma yttrande om kvinnor). Det andra yttrandet, däremot, objektifierar ju mannen (det värsta en man kan göra mot en kvinna), därtill reducerar honom till en maskins nivå beträffande intelligens, moral och värde. Mera föraktfull kan man knappast vara.

 143. Schwanhof Says:

  Tänkar man igenom allt så är det bästa valet en kvinna kan göra för att slippa misshandel och våldtäkt att inte skaffa en malig parter och gärna undvika att ha manliga bekanta. Överlägset största antalet är fall där kvinnan lever med eller känner gärningsmannen.

  Med enkel matematik kan man också skjuta en hel del siffror i sank. Tar man antalet anmälda våldsbrott mot kvinnor och multiplicerar detta med ett påstått mörkertal (vanligtvis att bara vart 5:e brott anmäls så multiplicera med 5); och sedan delar den summan med antalet män i Sverige kommer vi fram till att 2-3% av männen begår våldsbrott mot kvinnor – förutsatt att det olika gärningsmän varje gång.

  Vi män måste ha en oerhörd makt att tysta ner våldsbrott om 50% av oss är våldsamma mot kvinnor och de mest vågade seriösa, feministiska debattörer ändå bara kan komma upp i siffror som motsvarar 47 procentenheter lägre antal gärningsmän än vad andra hävdar – eller häver ur sig för att det låter bra.

 144. C Says:

  Schwanhof,

  multiplicera med ett påstått mörkertal? och vad sjutton ger det? det är rena spekulationer.

  typ: mörkertalet för hur många kvinnor som anser att män är djur påstår jag vara 100 000. Så om vi multiplicerar ROKS ex-ordf med 100 000 får vi att 100 000 kvinnor tycker män är djur. Räcker inte detta kan vi välja ett mörkertal på 1 000 000 istället.

  det kallas för att ”anta det som ska bevisas och bevisa det utifrån antagandet”

 145. boshik3n Says:

  det man läser i artikeln är att:
  hon ångrar att hon sa som hon gjorde vid sitt första uttalande…
  inte på grund av att det är kränkande och nedtryckande till alla män.
  inte på grund av att hon menat som “en lekfull bild” av män
  inte på grund av att hon hade tanken på satir…

  ..nej, hon ångrar sitt uttalande eftersom hon inte tagit i ordentligt – eftersom män är VÄRRE än djur…

  Kvinnan är antingen grymt smart för att fixa PR till sig och sin produktion eller så är hon i klass med nazisterna – som i princip uppfann ett äckligt effektivt sätt att utrota det som de tyckte var värdelöst…

  vore jag stöpt i samma form som Ireen skulle jag säga att snart är vi där eftersom att ireen säger som hon gör och hon är kvinna – så måste väl alla kvinnor tycka som hon.. eller?

  isåfall – ska jag begära hjälp… från djurens rätt!

 146. 91% av svenskarna tycker att pappor diskrimineras! « Pär Ströms blogg Says:

  […] Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von Wachenfeldts tokigheter visar på vinklad “jämställdhet” Alakoski slår in öppna dörrar – har ej läst boken Sigge Eklund, här är exemplen du […]

 147. anders Says:

  Du låter som en vit sydafrikan som patetiskt argumenterar för apartheld. Sorgligt, Pär.

 148. Tvätta dina genusglasögon, Lars-Einar! « Pär Ströms blogg Says:

  […] Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von Wachenfeldts tokigheter visar på vinklad “jämställdhet” Alakoski slår in öppna dörrar – har ej läst boken Sigge Eklund, här är exemplen du […]

 149. oneder Says:

  hej, vet ni?, jag utbildade mig i ett kvinnligt yrke ,nämligen förskolärare, detta fick män att se rött,, vi manliga förskollärare tjänar genomsnittligen mindre än kvinnor med samma arbete, det betyder två saker. kvinnorna vill inta att män ska ta hand om barn, andra män vill inte att män ska ta hand om barn.
  dvs samhället vill inte att det ska bli jämlikt.
  det syns nu även i föräldraskapet där kvinnor automatiskt får all barnbidrag oavsett inkomster.
  de som diskrimineras mest är män som vill göra traditionella kvinnosysslor som lågstadielärare sjuksköterska barnskötare osv,, vi har det värre mycket värre än kvinnor som gör mansjobb, dessutom anses man oattraktiv för att man tjänar dåligt och inte kan betala för hennes shopping.

 150. Fredrik - undersköterska Says:

  Oneder*
  Haha, det är sjukt sant. På min arbetsplats så skulle alla kvinnliga undersköterskor få 500 kronor mer i lön, och jag är den enda manliga, och jag fick inga 500 kronor. Tjänar exakt lika mycket som alla andra i andra fall men nu ligger jag under och det är för att jag har en snopp.

  Sen kan man avsluta hela diskussionen om kvinnor och mäns våldsamma beteende att vi är alla elaka någon gång, och vissa är elakare oftare på olika sätt.
  Vet en tjej som misshandlade mig psykologiskt med att säga att jag var ful, är inte det lika illa som att slå någon? Båda kön kan vara förjävliga, och underbara. Titta på Carolina Gynning och Gert Fylking 🙂

 151. Anon Says:

  Det känns som om det trollas en hel del här. T.ex. Hanna i början…

 152. Asmodeus Says:

  Jag förstår inte den här argumentationen. Kan inte alla åtminstone ha en lite mer tolerant ton emot varann? Själv är jag man, men varför orkar någon bry sig om vad som är ”manligt” och ”kvinnligt”? Ha en neutral syn på det mesta är mitt råd.

  Det enda jobb jag kan tänka mig som är aningen kontroversiellt för män är gynekolog, för en kvinna ska ha rätt att bestämma om det ska vara en man eller en kvinna som glor henne i grenen. Och visst är det nästan alltid män som våldtar kvinnor, men i den här diskussionen drar männen alla kvinnor över en kant och vice versa. Kan inte både männen och kvinnorna ta till sig av det vi lärt oss under världshistorien och sätta sig ned och diskutera saken?

  Annars, om detta gnäll på ”manlig domination” ska fortsätta kan vi väl kastrera alla män och låta mänskligheten dö ut. Vilket som funkar för mig.

 153. chavez moran Says:

  When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments
  are added- checkbox and now each time a comment
  is added I receive four emails with the exact same comment.
  There has to be an easy method you are able to remove me from that service?
  Kudos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: