SKOP-mätning: Folket säger nej till FRA-lagen

Vi på tankesmedjan Den Nya Välfärden beställde i början av 2007 en opinionsmätning där vi bad opinionsmätningsföretaget SKOP fråga svenska folket fyra saker om övervakning. En av frågorna, fråga tre, avsåg den påtänkta FRA-övervakningen. Redan då sa 60 procent nej till FRA-övervakning mot bara 39 procent som var för. Nu, efter den senaste tidens heta debatt och bloggbävning, är sannolikt motståndet hos folket betydligt större. Du finner hela SKOP-mätningen här. OBS att du ska titta efter fråga nummer tre (där FRA inte nämns vid namn, eftersom vi ville göra frågan neutral och generell).

För övrigt, nu när SVT:s Rapport avslöjat att FRA redan under tio års tid illegalt snokat på svenskars ringande, mejlande och sms-ande i stor skala, måste naturligtvis generaldirektören ställas till svars. Kanske ska han åtalas. En rimlig konsekvens blir också att lägga ned FRA i sin nuvarande version.

Epost-lista till hela riksdagen! Här har jag lagt upp en lista med epost-adresser till alla i riksdagen. Mejla dem och säg vad du tycker om FRA-lagen. Nej tack till ”Swechelon” (ett svenskt Echelon).

Ladda ned/beställ vår nya skrift Integritetens lilla röda här – det är en ideologisk lathund om integritetsfrågan och övervakning. Beställ gratis abonnemang på vårt epost-nyhetsbrev om det framväxande övervakningssamhället här. Du finner vår nya satiriska version av nationalsången, på tema FRA, här.

Försvarets Radioanstalt i media: AB1 AB2 AB3 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 DN1 DN2

4 svar to “SKOP-mätning: Folket säger nej till FRA-lagen”

 1. SILENTIUM! ATT STÅ ANSIKTE MOT ANSIKTE MED OSÄKERHET-LEX ORWELL « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET Says:

  […] tydlig och ville se en sanningskommission samt ett förstärkt FUN, försvarsunderättelsenämd. Pär Ström var tydlig som vanligt och i en scopmätningen beställd av DNV den nya välfärden säger svenska […]

 2. Anonym Says:

  Artikel 12 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna:

  ”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens, ej heller angrepp på heder och anseende. Envar har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden eller angrepp.”

  Lägg märke till förmuleringen ”godtyckliga ingrepp”

 3. Mlajn ' 14 år. Says:

  ÄRLIGT TALAT Så är det en SJUK ide.
  SERIÖST, vem vill bli avlyssnad via mobil,Internet,Telefon & det?.
  Ingen ska behövas utsättas för att bli avlyssnad i ens privatliv, om familjen,jobbet eller något annat. man har rätt till ett privatliv, & alla kommer att bli behandlade som misstänkta & man får ingen som helst FRIHET!.
  Så seriöst vad tänker dom med?.

 4. mm Says:

  FY FAN VAD KRÄNKANDE MOT MÄNNSKLIGA RÄTTIGHETER……MAN KAN INTE ENS PRATA PRIVAT I SINN EGNA MOBIL TELEFON

  VA FAN FICK DOM ATT TÄNKA MED??? LAGEN SUGER OCH IDIOTER SOM KOM PÅ DEN SKITEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: