”Männer sind Schweine”

Att män är djur har vi vetat ett tag. Man har ju funderat på vilken sorts djur vi är. Kanske hundar? Nej, de är nog för trevliga. Kanske katter? Nej, för gulliga. Men förresten … det är klart … det måste vara svin vi är!

Ja, just det. Faktum är att i Tyskland har Die Ärtze lanserat en sång med titeln Männer sind Schweine (”Män är svin”). Det är en enda lång redogörelse för hur vidriga män är, på olika sätt. Du kan se och höra sången som video här, inklusive tysk text som gör det hyfsat lätt att hänga med om man har lite skoltyska i bagaget.

Du finner det tyska manspartiet Männerpartei här. De kämpar för mäns rättigheter i samhället, såsom könsneutral värnplikt. Du finner min replik i dagens Aftonbladet på två attacker i genusfrågan här.

18 svar to “”Männer sind Schweine””

 1. goodgrove Says:

  Om män är svin så är kvinnor enligt logiken suggor.
  Känns inte som att något är bättre än det andra.

 2. Andreas Says:

  Det här var banne mig det bästa jag läst på länge:

  http://rosettasten.com/?p=215

 3. Andreas Says:

  Jag rekommenderar samtliga i dessa diskussioner, (speciellt en viss ”Elin”) att läsa ovanstående länk. Det sammanfattar på ett klokt vis vad många av kritikerna här inne försöker säga:

 4. Anonym Says:

  Du skriver
  ” Feminister brukar hävda att det är synd om kvinnorna, och jag säger inte emot. ”

  Jag menar: Det är inte ett dugg synd om kvinnorna i Sverige och feministernas dolda agenda är att använda svenska män som slavar. Där är vi redan.

  Pär, säg en enda punkt som det är synd om kvinnona. Kan inte någon annan tala om för mig på vilket sätt det är synd om kvinnor idag?

 5. Mats Says:

  ja hon är skitbra

 6. Persson Says:

  Nu blir jag lika förvirrad som Elin. Denna låten spelades in för tio år sedan av tre killar.
  Vad menar dom med den?
  Är det en satir?
  Är det en protest mot nazisvin?
  Min tyska är för dålig för att avgöra det.

 7. Andreas Says:

  Pesson, den har inget med nazism att göra. Varför tror du det? För att den är tysk???? Jösses i sådana fall… kan du inte dra andra paralleller när du hör tyska än nazism? Låten är en satir om saker som män generellt ofta beskylls för, typ känslolösa utom när de vill porra lite (då däremot låtsas de vara urgulliga!), de kommer inte ihåg tjejens namn ”dagen efter”, de ringer inte, etc – ”Män är svin, män är råttor!” sjunger de i refrängen.

 8. Persson Says:

  Andreas

  Jag hittade en text och där står det ”nazischwein” i slutet, ungefär vid råttor.

 9. Persson Says:

  http://www.metrolyrics.com/maumlnner-sind-schweine-lyrics-die-rzte.html

 10. LoL Says:

  Jag tittar nu på teve programmet
  http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1031129

  Positiv manlighet är väl ändå ….Papparollen. Och det är ju den som den svenska kvinnan gör allt för att motarbeta.

  Pär, säg en enda punkt som det är synd om kvinnona. Kan inte någon annan tala om för mig på vilket sätt det är synd om kvinnor idag?

 11. LoL Says:

  Pär !!

  Nu har jag sett hela teveprogrammet. Det var ditt bäst aframträdande hitills. Du tar dig.

 12. Persson Says:

  Jag glömde att tacka för översättningen Andreas, tack. Jag skrev någonting som jag hade snubblat över på nätet, du behöver inte reagera så häftigt på det.

  Die Ärzte bildades 1982. I slutet av 80-talet fick de några låtar svartlistade av en tysk myndighet. De handlade om incest och tidelag. De har också gjort politiska protestsånger.
  1998 kom de med låten Männer sind Schweine, denna blev en stor hit om än kortvarig.
  Texten ändrades och låttiteln blev istället Frauen sind Schweine. Jag tror att det var en tysk schlagerartist vid namn Klaus Densow som gjorde två varianter av låten (har inte hittat någon inspelning fritt på nätet).
  Efter detta sägs det att Die Ärzte inte ville/kunde framföra sin låt på sina konserter mera.

  Pär Ström, du har ju inte påstått att låten skulle ha någonting att göra med varken manshat eller mansförtryck, så tror jag inte heller är fallet. Den är säkert ren satir som Andreas säger.
  Det som däremot kan vara intressant är om folk hade olika reaktioner på dessa olika varianter.

  källor:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Die_%C3%84rzte
  http://www.klaus-densow-fanclub.de/html/discographie.html

 13. kirira Says:

  nöff nöff!

 14. Jonas N Says:

  Jag brukar ta upp följande för att helt och hållet desavouera feministernas gnäll om att männen inte är tillräckligt bra för deras smak, att de egentligen borde vara annorlunda, eller borde fostras att bli det, att vara annorlunda på ett sätt just de skulle få bestämma:

  Så här är det:

  Hos nästan alla däggdjursarter är det honan som är den som kontrollerar fortplantningen. Hon låter sig uppvaktas och väljer till slut vem som skall få para sig med henne och bli far till hennes avkomma.

  Så är det för primater, och så är det för människor, och i allra högsta grad för kvinnor i det moderna samhället också. Det är de som har makten över fortplantningen, över ifall och med vem de vill bli gravida.

  Det innebär att de män som vi ser idag är resultatet av en lång urvalsprocess som kvinnor (och även hondjur) har ägnat sig åt över många generationer. De har valt vilka manliga egenskaper de vill befrämja och föra vidare. Och de män (och handjur) vi ser idag är resultatet av alla dessa val. Och de är med eftertryck. Alltså, i den mån gruppen ‘män’ (hanar) har vissa specifika egenskaper är de resultatet av gruppen ‘kvinnors’ (honors) aktiva urval över långa tidsperioder.

  (Resonemanget beaktar förstås inte den ganska stora inbördes variation i egenskaper som båda könen uppvisar, men så brukar inte genusteoretikerna störas av idéer om individers val och/eller ansvar)

 15. 91% av svenskarna tycker att pappor diskrimineras! « Pär Ströms blogg Says:

  […] Könsstympning av pojkar tillåts I Tyskland har ett mansparti startats Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von Wachenfeldts tokigheter visar på vinklad “jämställdhet” Alakoski slår in öppna dörrar – har ej läst boken Sigge Eklund, här är exemplen du efterfrågar (på mansfientlighet) […]

 16. Tvätta dina genusglasögon, Lars-Einar! « Pär Ströms blogg Says:

  […] av pojkar tillåts I Tyskland har ett mansparti startats Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von Wachenfeldts tokigheter […]

 17. Marcus Y Says:

  Hej, o tack, du tar upp saker som retat mig länge. Specielt en grej retar mig och denna sak är focuseringen på flickors självmords försök och deras tendens att skada sig själva.
  Jag betvivlar inte att dom mår dåligt, tvärt om jag har full förståelse att man kan må dåligt i detta samhälle.
  Men mig veterligen är det väl 8 av 10 självmord som begås av killar eller män. Man får alltid höra att denna orsak är att killar väljer ett våldsammare sätt att ta livet av sig, kan så vara, men jag tror inte dom var särskilt harmoniska när dom begick sitt misstag att begå ett våldsamt självmord, och att många bakom dem mår dåligt utan att ta livet av sig. Men inte väljer man att titta på deras problematik trotts alla dessa självmord????..Myndigheterna har bestämt att det ska sattsas en hel del pengar på flickornas destruktiva beteende…borde man inte satssa på både könen????

 18. Nene Says:

  Aber, Bitte, Herr Per Ström, haben Sie Kein Humor?!?

  Dessutom är låten är 10 år gammal…LOL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: