Sigge Eklund, här är exemplen du efterfrågar!

Igår anklagade Sigge Eklund mig på Aftonbladet Debatt för att utan grund påstå att det finns manshatande feminister i Sverige. Sådana finns inte, menar Sigge, och efterlyser exempel från mig. ”Ge mig ett enda namn bara, så är saken ur världen”, skriver han.

I och för sig har jag aldrig använt ordet ”manshat” i någon form, det ordet har Sigge fört in i debatten. Men det stämmer att jag hävdat att det finns antimanliga stämningar inom svensk feminism. Och här, käre Sigge, ska jag ge dig det där exemplet: Så här sjunger feministgruppen ”Pirata Radical Cheerleaders”:

Jag hatar dig, du djävla man.
Bäst du börjar springa,
för här ser du en kvinna,
som hatar dig så mycket,
vi ska slita dig i stycken!

När sången framfördes på Feministiskt Initiativs årsmöte utbröt jubel och stormande applåder bland de ca 350 FI-delegaterna! Du kan själv se och höra videon med hatsången här (rekommenderas).

Därmed är alltså saken ur världen, Sigge, för du har fått ditt exempel. Men när jag ändå är i farten ska jag ge dig fler:

– Feministen Margareta Winberg sa när hon var jämställdhetsminister: ”Männen begår brott och fokus måste naturligtvis sättas på det kön som bär skulden”. Därmed har hon skuldbelagt halva befolkningen för gärningar som ett fåtal individer har gjort sig skyldiga till. Enbart för att de är män. Om inte det är mansfientlighet vet inte jag vad mansfientlighet är.

– Författaren Aase Berg har skrivit: ”Det är inte ofta man blir så lycklig av besinningslöst våld som när man läser Valerie Solanas SCUM Manifest”. Akronymen SCUM står för ”Society for cutting up men”, och manifestet utvecklar uppskärandet av män. Det var exempel tre, Sigge.

– Feministen Nina Lekander har sagt om SCUM Manifest: ”Äntligen en skitförbannad kvinna som tillåter sig vara det, som uppfinner en så rolig grotesk sammanställning som Society for cutting up men och sedan agerar ut det som är så gräsligt förbjudet i Skandinavien: Manshat”. Det var exempel fyra, Sigge.

– Det är allmänt känt att ordföranden för kvinnojourorganisationen Roks, och dåvarande regeringens jämställdhetsråd, Ireen von Wachenfeldt har sagt i TV att ”män är djur”. Sedan har det hävdatas att hon provocerades att säga detta. Idag, den 18 januari 2008, skriver emellertid Aftonbladet att Ireen inte bara står fast vid uttalandet utan till och med har trappat upp det. ”Män är värre än djur”, säger hon i senaste numret av tidskriften Mana.

– Den feministiska konstnären Joanna Rytel är också inne på zoologi. ”Jag tycker att det är en förolämpning mot djuren att säga att jag har likställt dem med männen”, säger hon i DN.

– Margareta Winberg har också sagt: ”Män delar inte med sig. Män håller krampaktigt i det som har varit tryggheten, att vara förmer, att ha kontroll, att äga makt, att vara märkvärdigare”. Tala om att generalisera. Samma mansfientlighet här.

– Stina Jeffner, doktor i sociologi vid Uppsala Universitet, har föreslagit att utegångsförbud ska införas för män efter klockan 22.00 varje kväll. Det måste rimligtvis betraktas som stark mansfientlighet.

– Gudrun Schyman, den svenska feminismens galjonsfigur, har krävt införande av en särskild mansskatt. Pengarna som den inbringar ska sedan användas för att kompensera för allt ont som vi män gör. Det var exempel nio.

– Eva Lundgren, professor i sociologi vid Uppsala Universitet, har sagt att manliga satanistiska nätverk sliter foster ur livmodern på gravida kvinnor och dödar dem rituellt. Det var exempel tio. Jag skulle kunna fortsätta med listan.

Men det vill jag inte. Det är tråkigt att tid ödslas på spektakulära detaljer som egentligen är oviktiga. Pajkastning tar fokus från det viktiga. Min huvudtes i jämställdhetsdebatten är enkel: Det finns svårigheter och underlägen för både män och kvinnor. Sann jämställdhet kan bara uppnås genom könsneutralitet i jämställdhetsdebatten. Det har vi inte idag, där jämställdhetsarbetet ensidigt utgår ifrån att det är kvinnor som är “förtryckta”. Denna ensidighet drabbar män, eftersom deras problem och underlägen inte erkänns (eller, i bästa fall, betraktas som mindre viktiga).

För hundra år sedan var kvinnor verkligen förtryckta, där har feministerna rätt, och hade jag levat då hade jag varit suffragett (kvinnosakskämpe). Jag brinner nämligen för jämställdhet. Låt oss nu gå ut och kämpa för att eliminera båda könens respektive svårigheter och underlägen!

För övrigt, här finner du dagens debatt i TV4 mellan Sigge Eklund och mig, och här finner du min bok Mansförtryck och kvinnovälde för beställning eller gratis nedladdning som pdf eller mp3. Tacka tankesmedjan Den Nya Välfärden för att de vågade ge ut en bok som bryter mot det som för närvarande är politiskt korrekt!

Mansparti. Här kan du läsa ett senare blogginlägg jag gjort om att det har startats ett mansparti i Tyskland.

148 svar to “Sigge Eklund, här är exemplen du efterfrågar!”

 1. Elin Says:

  Det finns väl män som hatar kvinnor också eller?? Varför skriver du inte om dem för, du som eftersträver att feminister också ska kämpa för männen? Varför skriver du inte om alla kvinnohatare? Glömt bort dem helt eller?

 2. Elin Says:

  Det finns kvinnor som hatar män och det finns män som hatar kvinnor.

  Kan vi inte slå fast att det är så bara och inte döma ut hela feminismen för att vara manshatare? Dock som samhället ser ut idag så förstår jag att kvinnor inte gillar män så värst, pga av hur samhället ser ut och även pga av att det finns många män som inte alls kämpar för jämställdhet utan tvärttom motarbetar det. Därför finns det nog många kvinnor som är trötta på männen. Och är det något fel på det? Får man inte tycka illa om personer längre eller? Är det Per Ström som sätter reglerna för vem man får gilla och inte gilla?

 3. Elin Says:

  Om vi skulle ta och lägga upp alla kvinnohatande mäns kommentarer om kvinnor, så får vi väl också en konstig syn på män? eller?
  Per Ström lägger upp en länk till några feminister som sjunger en låt om att de inte gillar män. Ska vi då lägga upp alla skrifter, påhopp, kommentarer etc som män gjort under tiderna igenom så kan vi nog se vad vissa män tyckte om kvinnlig rösträtt etc….

 4. JOCA Says:

  Men Elin, nu var det ju inte ”män som hatar kvinnor” det gällde. Det gällde feminismen och framförallt den radikala feminism som faktiskt INTE står för jämställdhet.
  Du har väl ingen anledning att fälla ut taggarna om inte du står bakom de citat som Pär skriver om?
  ”Är det något fel på det?” JA, det är det! ”Får man inte tycka illa om personer längre eller?” Jovisst får man det… bara det inte enbart är baserat på kön. För om en man tycker illa om kvinnor (alla kvinnor, jämt, bara för att de är just kvinnor) så är det precis lika illa och onyanserat. Jag tycker precis som Pär, att könet är fullständigt ointressant. Jag tycker illa om vissa män, precis lika mycket som jag tycker illa om vissa kvinnor. Fast skulle jag säga detta skulle jag av männen få höra ”dra åt helvete du med” (typ), medan av kvinnorna får jag höra vilken jävla ouppfostrad patriarkalisk mansgris jag är, och att jag saknar människovärde överhuvudtaget. För att inte tala om jag skulle förfalla till våld – skulle jag slå en man då blir jag anmäld för misshandel. Slår jag en kvinna… då blir jag ett monster, som slår kvinnor! Om det skulle vara tvärtom, att en kvinna skulle slå mig, vad händer då? Inte blir hon ett monster heller? Jag VÄGRAR ta på mig någon slags kollektiv ”mansskuld” eller gå med på att vi måste bekämpa ”patriarkatet”, och allra speciellt om det ska ersättas av ett matriarkat!

  Ja, ok, nu är det lite tidigt på morgonen och jag känner att det kan bli lite osammanhängande. Kontentan av det hela handlar om att släppa taget och inte bygga ner sig i barrikaderna, utan öppna upp för en dialog. Det handlar om JÄMSTÄLLDHET! I det här fallet måste väl personer (män) få yttra sig också?

 5. Elin Says:

  Ne det var inte meningen men nu är det ändå så att Per Ström skriver om att vi båda könen ska arbeta tillsammans. Men han gör inte det själv juuuuuuu. Han arbetar ju inte som han själv ger förslag på..

  Han säger ju att feminister hatar män….
  Förstår du inte att han snackar ju om saker som han själv gör.
  Man kan ju inte säga en sak och göra en annan och sen tro att jag ska hålla med honom?
  Vill han kämpa för mäns rättigheter så får han göra det på samma sätt som kvinnor i årtal kämpar för kvinnor.. Han kan väl inte tro att feministerna ska göra det jobbet….

 6. Elin Says:

  Vi kan inte tala om individer… det borde väl en karl som du förstå. eller?
  Om man talar om vad individer gör hela tiden så kan man ju säga vad som helst om folk. Man talar om strukturer inom feminismen.
  Det är svårare för män att se dessa för ni lever inte med dem. Ni lever med andra strukturer, vare sig dom är negativa eller positiva så får ni väl ta den kampen om ni känner er orättvist behandlade själva och inte förvänta sig att kvinnorna också ska kämpa för er. Ni verkar ju inte klara av att göra något på egen hand. NI säger ju att feministerna ska kämpa för er, när ni inte ens kämpar för kvinnorna? Hur ska ni ha det egentligen?

 7. Nils Says:

  Du borde läsa hela Margareta Winbergs artikel från 1998, Pär. Så här börjar den:

  ”Den debatt som följt i spåren av den senaste tidens våldtäkter är
  begriplig, men också farlig. Som alltid är det alltför lätt att den slår
  över i nymoralism och pekpinne-politik.

  Journalister har nu ihärdigt frågat mig om porrfilmer, herrtidningar,
  Vecko-Revyn och Frida ändå inte är orsaken till det vi nu upplever? Skall
  vi inte förbjuda dem?

  Lika envetet vägrar jag att acceptera den förklaringen. Det är en alltför
  enkel slutsats på ett tusenårigt och komplicerat problem.

  Debatten är nämligen inte ny. Sexualiteten har alltid vållat debatt, skam
  – och glädje! Att se och förstå detta är viktigt och borde också leda
  längre än till pekpinnar och krav på förbud.”

  Och se där, med ännu ett lösryckt citat gör vi Winberg till yttrandefrihetshjälte!

 8. Nils Says:

  Läs också gärna hela den notis i Expressen från den 31 augusti 1998, där Stina Jeffner, halvt på skämt, föreslår att införa utegångsförbud för män:

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9808/31/valdtakt.html

  ”Återigen har en kvinna utsatts för en rå gruppvåldtäkt.
  En 24-årig kvinna överfölls och våldtogs i lördags av tre okända män i Sundbyberg.
  – Man får överväga utegångsförbud för alla män efter klockan 22, säger Stina Jeffner, doktor i sociologi vid Uppsala universitet som forskat om attityder och sex.
  – Debatten handlar alltid om att flickor inte ska gå ensamma eller bära kort kjol. Nu är det dags att fokusera på männen.
  Andra mindre drastiska lösningar är att pojkar måste lära sig att fråga om flickor vill ha sex. Och att de goda männen, de som inte våldtar och utnyttjar kvinnor, tar sitt ansvar.
  – Alla bra män måste bli förbannade. Tyvärr är de jämt tysta, säger Jeffner.”

  Mansfientligt?

 9. Nils Says:

  Slutligen: var det så svårt att länka till källorna för dina citat? Eller ens ange varifrån du hade hämtat dem? Eller var det kanske så att du inte har läst ursprungstexterna öht utan bara de lösryckta citaten?

 10. Micke Says:

  Denna debatt verkar bli otroligt repitativ. Elin förstår inte du vad denna debatt handlar om? mig veterligen här i denna blogg så har inte jag sett ett inlägg där någon vänt sig emot jämnstäldhet och alla människor rättigheter skyldigheter osv. MEN det som ifrågasätts av Pär Ström vilket jag tror många här håller med om är att uppnår vi jämnstäldhet igenom feminismen som utgår ifrån kvinnan som grund?

  Historiskt sett har feminismen gjort mycket bra men nu är det nog dags att börja tänka lite annorlunda och vi alla ställer oss under ett ord som inte går under någon ”ism” som utgår ifrån ett kön före ett annat.

  Köns neutral debatt är väll det som många här vill ha. Kvinnor har jätte mycket problem säkerligen bra mycket mera än vad män har i samhället. MEN även män har många problem i dagens samhälle vilket Pär Ström poängterar vad är det som är så fel med det?

  Många här attackerar radikal feminismen. Där just ord som mans hatare osv förekommer. TYVÄRR har dessa ord blivit ganska synonyma med feminism rent allmänt och där av är för många av oss feminismen död.

 11. C Says:

  Elin,

  Han blev ju ombedd i riksmedia av en feministisk förkämpe att komma med dessa exempel? Varför klagar du?

  ”NI säger ju att feministerna ska kämpa för er, när ni inte ens kämpar för kvinnorna?”

  ren lögn. folk säger att feministerna inte ska överdriva kvinnors problem samtidigt som de förnekar männens. det är inte samma sak som att vilja att någon ska kämpa för en.

 12. C Says:

  Nils,

  om du får fritt spelrum… kan du fantisera ihop en text som skulle få dessa ”lösrykta citat” att framstå som berättigade och humanistiska? skulle det vara något i stil med ”följande mening står jag inte för”?

 13. Elin Says:

  Om man anser att allting är bra för kvinnor idag så kanske man kan göra en sådan sammanfattning men så är inte fallet.
  Jag kan säga att det är massor som idag är orättvist fortfarande i Sverige.
  Och om du som man har problem med något så får du väl kämpa emot orättvisorna så som vi kvinnor har gjort och gör i olika sammanhang. Det är inte så att ni måste sätta er emot feministerna för att få igenom era rättigheter. Jag förstår faktiskt inte riktigt vad det är ni vill?

  Per Ström poängterar inte männens problem. Per Ström attackerar feminister som kämpar för kvinnors rättigheter och som försöker förbättra och förenkla kvinnors liv. Det är vad han gör.

 14. Micke Says:

  Elin säger:
  ”Per Ström poängterar inte männens problem”

  Lyssna eller läs hans bok innan du ens går in i denna debatt tack.

 15. Elin Says:

  Vad vill du Micke? Vad är det du vill egentligen?? Har du problem med något så gå ut och säg det, demonstrera eller skriv artikel om vart du känner dig orättvist behandlad? Får du gehör för det så grattis.
  Jag har inga problem med att du får det bättre.

 16. C Says:

  Elin

  ”Och om du som man har problem med något så får du väl kämpa emot orättvisorna så som vi kvinnor har gjort och gör i olika sammanhang.”

  men det är ju vad männen gör nu.

  ”Det är inte så att ni måste sätta er emot feministerna för att få igenom era rättigheter. ”

  jo. feministerna förnekar och förlöjligar männens problem. därmed har de gjort sig själva till en motståndare. det är feminismens världsbild som tas för den enda sanningen och det kan inte accepteras

 17. Micke Says:

  Om du inte vet vad jag vill ifrån mitt tidigare inlägg så vet jag inte riktigt hur jag ska gå tillväga för att få dig att förstå vad denna debatt handlar om.

  Har du läst Boken Pär skrivet Elin?
  om inte så kan du göra det sen återvända till denna debatt med lite mera information om vad det är vi diskuterar här.

 18. Elin Says:

  feminister kämpar ju för att kvinnor ska komma ut på arbetsmarknaden visst? Feminister kämpar ju för att kvinnor inte ska stanna hemma med barnen ? visst? .. Då är väl det perfekt för Per Ström som talar om att männen inte har rättigheter till sina barn.. Då kämper ju feministerna till Per Ströms fördelar. Männen får mer tid med barnen om det blir lika med mamma och pappa ledighet.

 19. Elin Says:

  Ni skriver ju om orättvisorn emot er. Och sen när ni tar upp orättvisorna så visar det sig gång på gång att det är ju just detta som feministerna kämpar för. Alltså mer tid för papporna med barnen.

  KOM IGEN

 20. C Says:

  Elin

  vi anser att det finns massvis med andra orättvisor. läs Pärs Bok

 21. Anders Says:

  Att ta upp en ironiskt skämtande showgrupp som Radical Cheerleaders (f.ö. bestående till stor del av minderåriga, d.v.s. barn) som tecken på manshat inom feminismen är bara befängt. Ungefär som att beskylla Killing-gänget för att vara nazister bara för att de har framfört några sketcher på temat.

  Skuldbeläggandet som bl.a. Margareta Winberg och Johan Ehrenberg ägnar sig åt sympatiserar jag personligen inte med. De tror på tanken om kollektivets skuld (varje mans skuld för kvinnoförtrycket, varje västmänniskas skuld för förtrycket av u-länder, etc.), vilket jag tycker är felaktigt och framför allt ofruktsamt. Men det är inte ett tecken på hat.

  Visst finns det några manshatande feminister. Precis som det finns enstaka rasistiska buddhister, elitistiska socialister och blödarsjuka moderater. Men de är ingen dominerande eller tongivande faktor inom feminismen. Du har inte mycket på fötterna, Pär. Vore det inte bättre att sluta angripa inbillade fiender och istället förena dig med oss feminster i kampen för en värld som är bättre för båda könen?

 22. C Says:

  Anders

  du missar kärringslemmen i som applåderar och jublar åt det så kallade skämtet
  är det så extremt roligt att säga att man hatar män och vill döda dem?

 23. Elin Says:

  Ja jag har läst om dem och jag har också sett två debatter med Per Ström där han beskriver männen situation. Och jag tycker mannens roll med barnen behöver återvinnas. Men det är inte kvinnors problem att männen inte har samma närhet där för många män måste också se till så att de får rättigheter till sina barn. bara för att ni känner er orättvist behandlade så betyder det inte att kvinnor i tusentals år inte fått rätt till utbildning etc etc… Ni verkar inte ha så bra koll på kvinno- historia heller om jag ska vara ärlig.

 24. Elin Says:

  Är det så roligt för kvinnor att gå till arbetet varje dag och käna mindre än männen? Är det så jävla roligt då?

 25. Elin Says:

  Om männen vill att kvinnorna ska ta del av deras orättvisor så måste även männen ta del av kvinnornas. Och jag tycker inte männen är sådär jätte duktiga på det. Överlag så är det få män som ens intresserar sig för kvinnors problem eller orättvisor. Hur kan ni då komma med argument om att vi feminister ska börja se på era orättvisor när ni inte ens har koll på kvinnors problematik?

 26. C Says:

  Sigge Eklunds vädjande att män måste unna kvinnor att få hata män och tycka att män är djur är helt fantastiskt. Jag tror inget uttalande på hela året kommer slå detta.

 27. C Says:

  Elin,

  ”Men det är inte kvinnors problem att männen inte har samma närhet där för många män måste också se till så att de får rättigheter till sina barn. ”

  ska en man behöva kämpa för att få vara med sina barn 2008? står du för det?

 28. Elin Says:

  Det finns nog värre saker än det uttalandet Mr C.
  ?

 29. Kvinnosoppa Says:

  Pär Ström – en liten man som får för stort utrymme i media.

 30. Elin Says:

  Ska man behöva kämpa för att få samma lön för samma jobb?
  TYDLIGEN..

 31. Elin Says:

  Det sista landet i västeuropa som kvinnor fick rösträtt i var Schweiz. Det skedde 1971 i riksvalet. I lokalval så kämpade kantonen Appenzell Innerrhoden länge emot och först 1990 fick kvinnor rösträtt i lokalval där.

  Det var inte så länge sen va?

 32. Hanna Says:

  Jag håller helt med Elin. Ni män som inte håller med Elin, berätta gärna på vilket sätt ni är orättvist behandlade. Jag kan lova er att feminister även kämpar emot de orättvisorna, eftersom feminismen handlar om att man inte ska bli orättvist behandlad pga sitt kön. Är det så svårt att förstå att feminismen gynnar både kvinnor och män i längden?

 33. Micke Says:

  Hanna är du yttligare en person som ej läst Pär ströms bok och bara kastar dig in i debatten med en förutfattad mening?

 34. Micke Says:

  Jag vill ha svar på en fråga som jag ej fått men kanske är för dum för att ta in det. jag menar vi män får ju sämre resultat i skolan så det kan jue bero på det 😉

  Alltså varför är det så viktigt att stå bakom en ”ism” (Femenism) ? Jag vill inte ställa mig bakom något som utgår ifrån det ena könet. Varför kan vi inte förenas om kring ordet jämnstäldhet?

 35. Yannis Says:

  Hanna…Så här enkelt är det.

  VI MÄN VILL HELT ENKELT FÅ KUNNA LEVA LIKA LÄNGE OM KVINNOR !!!!

  http://www.yakida.se/jamstalldhet.html

 36. Cuben Says:

  Ett stort tack till Sigge Eklund i TV4 Nyhetsmorgon som sändes idag den 16 januari 2008! Först sa han det han hade lärt sig i media träningen. Sedan kom det han tänkte och tyckte. En klarare manifestation av att han talar med kluven tunga har jag sällan sett. Här var det stöd för Solanas och feministernas SCUM-manifest, sympati till en mordåtalad, kollektiv skuld är OK, männen och barnen ska vänta på rättvisa i vårdnadstvister osv.

  Har halade den falska flagg han först seglade under och hissade piratflagg. Det var väl bara det att sen stod han där med rumpan bar.

  Klockrent Sigge du kunde inte ha varit bättre!

 37. Elin Says:

  Är det bara vårdnadstvister som ni har att komma med eller?
  Seriöst är det allt? HERREGUD ALLTSÅ.

  Feminismen arbetar FÖR att pappor ska vara mer delaktiga i barnens liv.
  Feminismen arbetar FÖR att pappor ska få mer tid med barnen.

  Har ni svårt att lyssna eller

 38. Elin Says:

  Ni får väl skapa en förening där ni kämpar för era rättigheter som pappor då… Min pappa hade ensam vårdnad om mig och min syster utan problem… så jag vet..

 39. Mats Says:

  Elin!
  ”Är det bara vårdnadstvister som ni har att komma med eller?
  Seriöst är det allt? HERREGUD ALLTSÅ.”
  Du kanske ska tänka lite innan du skriver sådana dumheter!
  Det finns få saker i livet för en förälder som är mer viktigt än barnen- sådana uttalanden är mycket avslöjande. Pappskalle!!!

 40. Micke Says:

  jag tror vem som helst skulle kunna offra arbete och lägre löner för att få se sina barns uppväxt. I min värld är löneskillnader i samhället ett ”mindre” problem än diskrimineringen i vem som får vårdnaden.

  MEN jag tycker inte det finns någon idee att jämnföra äpplen emot päron jag personligen förstår och håller helt med mycket av det femenismen kämpar för. Men radikalfemenismen har förstört ordet femenism för mig och jag kan inte själv längre skriva under på det.

 41. Kvinnors dolda förmåner « Henrik Tornberg Says:

  […] sitta framför datorn – morron-TV är paradoxalt nog sövande) och såg en liten debatt mellan “Den onde/fule Pär Ström” och den “gode/vackre Sigge Eklund”. Den förstnämnde har retat gallfeber på kvinnor […]

 42. Kalle Says:

  Jag tycker den här debatten är väldigt nödvändig, inte enbart för att den enligt min mening är mer human och verklighetsförankrad än de rådande kraftigt feministöverepresenterade, men kommer också föra debatten framåt. Jag tror nämligen att många män är rädda i dagens läge att gå in och aktivt kämpa för såna här frågor därför att man känna en viss skuld över att vara man i de här kretsarna när det finns en underton att män har den kollektiva skulden. För visst håller jag med om att så har det ju varit, men så vill vi ju inte ha det längre och då kan man ju knappast beskylla gemene man för något våra förfäder står ansvariga för.

  Elin, du ligger på en diskutionsnivå som passar hemma på so-timmen i grundskolan. Jag tror inte att ngn här inne förnekar att kvinnor har blivit väldigt väldigt orättvist behandlade, förtryckta, förföljda i människans historia.. Men nu har vi kommit längre. Du pratar fortfarande i termer som vi och dem, männen måste kämpa för sina rättigheter och kvinnorna för sina. Det är otroligt trångsynt och även om du inte ser det själv, eller helt avfärdigar vad jag nu skriver, tror du att debatten kommer föras framåt på det viset? Du visar ju upp precis samma underton av skuldkastning och hat som Pär Ström försöker ta upp i debatten.

 43. Galaxa Says:

  Men du då, Micke? Har du själv läst Per Ströms bok som behandlar ”femenismen” ?

  C: Och du missar gubbslemmen som dagligen uttalar sig nedlåtande mot kvinnor, mot män som är pappalediga, mot …

 44. Mats Says:

  Ja vi måste ha gjort det galaxa…men ge oss gärna några länkar….Trevligt språkbruk också.

 45. Hanna Says:

  Jaha, Kalle. Nu tycker du att vi feminister ska nöja oss? Nu menar du att vi inte kan komma längre? Varför ska vi nöja oss när vi dagligen läser om kvinnor som våldtas och misshandlas i det här landet? och nej jag skuldbelägger INTE alla män för detta. Jag vet att även män utsätts för oprovocerat våld. Men det är fortfarande män som slår och våldtar. Då MÅSTE vi få ingång en diskussion om könsroller, och vad det är för mekanismer som gör att män slår och våldtar. Det, mina vänner, är vad feminismen handlar om.

 46. Cuben Says:

  Hanna, eftersom kvinnor är lika våldsbenägna som män i en parrelation så måste vi se till att vi dessutom ger lika mycket resurser till organisationer som stödjer kvinnor som utövar våld som vi gör till organisationer som stödjer och hjälper män. Den andra sidan att organisationer som ger hjälp till män som har blivit utsatta för våld får lika mycket erkännande som vi ger till organisationer som stöttar kvinnor. Att vi som samhälle erkänner alla dessa problem.

 47. Cuben Says:

  Hanna här är en jättebra artikel från DN om våld i nära relationer.

  http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/0/jsp/print.jsp?&a=370807

 48. B Says:

  Hur kommer det sig att vissa män blir så defensiva när man tar upp sånt här? All statistik visar ju att det är övervägande män som är våldsamma. Och återigen, inte alla män. Men varför kan ni som inte slåss bara hålla med om at det är hemskt att det är så och istället prata om vad som bör göras.

 49. Cuben Says:

  B, rapporterade brott och kriminalstatistik har mycket stora mörkertal. Ett exempel på mörkertal som jag tror alla förstår är skillnaden mellan exempelvis antal fall av faktisk rattonykterhet jämfört med antal upptäckta av eller anmälda till polisen. Om jag kommer ihåg rätt så har polisanmälningarna av kvinnors våld mot män trots allt gått upp 47%, senaste rapporterade året i Sverige utan att alls nå samma absoluta siffror som våld mot kvinnor. Det är som du säkert vet inte många män som tror att någon ska tro på dem om de rapporterar våld mot dem utförd av en kvinna till polisen. ”Skämmigt” är det dessutom. Vetenskapliga studier som inte alls har samma mörkertal som antal polisanmälningar visar att kvinnor är lika våldsbenägna som män i en nära parrelation. Murray Straus gjorde en meta studie med 82 separata studier inkluderade, varav Gill/Remahl Högskolan i Gävle var en, vilket bekräftade att ”kvinnor är lika våldsbenägna som män i en parrelation”. (Gill är professor vid Högskolan i Gävle).

  Jag håller med deg det finns ingen anledning att vara defensiv när det gäller våldets problematik, varken för män eller kvinnor.

 50. hej Says:

  Hej Elin, undrar bara. Har du läst Pärs bok?

  Ja eller Nej?

 51. Micke Says:

  Galaxa
  svar ja det har jag gjort

 52. Anna Says:

  Det var 354 kvinnor som uttryckte någonting verbalt, sammanlagt i de exemplen. Känns lite fattigt i jämförelse med kvinnors situationer…Det jämför med vad – våld i hemmet, förföljelse, sexuellt våld, våldtäkt, övergrepp, ekonomisk diskriminering i arbetsliv, bara för några enkla exempel – allt nästan uteslutande män står bakom detta. Och detta jämförs med några kvinnor som offentligt uttalar något och riktar sig inte till en utsatt enskild och inte heller tillsammans med våld…

 53. Kalle Says:

  Hanna, där har du ju precis det jag talar om. Du anklagar oss MÄN, du skriver inte vissa män, somliga män, en liten grupp män utan kort och gott M Ä N VÅLDTAR KVINNOR! Jag råkar vara född som man men skulle aldrig i min vildaste fantasi få för mig att våldta eller misshandla en kvinna.. Lika lite som jag uppskattar att dras ihop i samma klump som de idioter som gör det. Men de utgör fortfarande en ytterst pytteliten del av alla män i Sverige.

  B. vad gafflar du om får jag be att fråga? Defensiva, klart som fan man blir det när man associeras med psykolpater och våldsbrottslingar var och varannan dag. Jag håller inte med om Pär i allt han skriver och tycker han stundom fokuserar på små oviktiga detaljer osv – men en sak har han rätt i och det är att män misshandlar män också, men eftersom vi spelar på samma lag får vi väl skylla oss själva. Problematiken hur rädd en man kan känna sig ute en natt tas inte upp på samma sätt – det vore ju omanligt. Det är individer som väljer att våldta, misshandla osv. Män är överrepresenterade våldsutdövare svar ja, men det är fortfarande individer och inte några nerärvda gener alla vi män har fötts med.

 54. Anna Says:

  Cuben, ja jag tror att man underskattar kvinnors aggressivitet. Det finns fler undersökningar på det fö. Men svårt att komma ifrån att män står för den allvarligaste konsekvenserna av våld. Man får ju även räkna bort en del annat som män är överrepresenterade i, som aggressivitet beteende är del i. – Och plötsligt så var det inte lika lika längre…

 55. Kalle Says:

  Anna, är det någon som sagt emot dig härinne.. om du fäller in taggarna för en sekund och försöker ta till dig argumenten så tror jag du kommer förstå diskussionen bättre? Det här är ingen vi mot dom diskussion, för om problemen du just tog upp ska kunna lösas tror jag på en samlad vilja mellan kvinnor och män på lika villkor med båda könens problem i fokus. Humanism.

 56. Anna Says:

  Det är ok att män får tala om kvinnor som grupp, men kvinnor får inte tala om män som grupp…

 57. Galaxa Says:

  Mats: Va’?

 58. Kalle Says:

  Anna, bra argument, verkligen.. applåder.. Vem har talat emot kvinnor som grupp? Inte jag iaf, jag belyser feminismens baksida och pga att mannen ställs i fokus så tar jag frågan från min synvinkel och riktar tillbaka den mot feminismens ståndpunkter.. Jag har aldrig sagt att kvinnor gör si och kvinnor gör så..

 59. B Says:

  Men Kalle, har jag sagt att det skulle bero på gener? Har jag sagt att män föds till odjur? Knappast. Som feminist tror jag de flesta egenskaper som tillskrivs män och kvinnor beror på uppväxt, samhälle och kultur. Har jag sagt att alla kvinnor är goda och oskyldiga varelser? Knappast. Jag säger bara att vi måste titta på vad det är i vår uppväxt, samhälle eller kultur som gör att många män (inte DU!) är våldsamma. Jag är ledsen, men i detta fall måste vi nog tala om män som grupp, eftersom mönstret är så tydligt.

 60. B Says:

  Och här har vi ytterligare en som tycker som jag. En man dessutom,

  http://www.dagensarena.se/index.php?sid=1&pid=7&tid=44

 61. Kalle Says:

  B, och vad är det som talar för att en feministisk synvinkel på detta problem skulle vara bättre än en humanistisk? du får ursäkta att jag inte bryr mig om din uppenbara ledsamhet, men du buntar ihop män i en hop och vägrar vidga vyerna för hur vi egentligen ska lyckas åstadkomma en förändring måste både kvinnor och män samlas och belysa båda könens problem i samhället, inte ensidigt kvinnornas. Och jag vägrar fortfarande att identifiera mig med de männen du talar om hur tydliga mönster du än ser och det tror jag resterande 99,99 % av sveriges män också gör. Sålänge du argumenterar som du gör, är min bestämda uppfattning att debatten kommer att stå och stampa.

 62. Micke Says:

  vi alla män här hajjar och vet mycket väl om att kvinnor har stora problem i vårat samhälle och att det finns mycket orätvisor, finns väll ingen här som ens är i närheten av att säga emot detta???

  Det som Vi har synpunkter på är just att det är en debatt hitills i samhället som utgår ifrån femenism då vi alla borde gå under Humanistiskt tänk istället.

 63. Kalle Says:

  B, vad spelar det för roll att journalisten ifråga är man? Det är ju så fånigt, men hur som helst så håller jag med om mycket han tar upp i artikeln. Men han tar upp manlighet som det stora problemet och inte män – och där har vi något som bör diskuteras också från en humanistisk synvinkel. Varför? Jo för att manlighet är något som eldas på både från kvinnor och män likväl som kvinnlighet är dubbelriktad. Sen kan man börja diskutera vad äkta manlighet är som vi nu tar upp och vad som är felriktad, missanpassad och förvriden manlighet. Men i grund och botten handlar det här om ett samspel mellan könen.. Och de här frågorna bör diskuteras i ett jämställt forum som jag sagt tidigare.

 64. B Says:

  Jag säger inte att du ska identifiera dig med de män jag talar om. Tvärtom så ska du aktivt ta avstånd från dem! Det ska jag som kvinna också göra! Problemet är att om en kvinna går ut i media och säger att vi måste göra nånting åt det här så uppfattas hon bara som en rabiat feminist. Men om en man, som Per Wirtén i artikeln jag länkade till, går ut och säger samma sak så är det betydligt fler som lyssnar. Ingen kallar heller Sigge Eklund för rabiat feminist, det kan jag lova att många hade gjort om det varit en kvinna som skrivit debattartikeln som riktades mot Pär Ström

 65. Mats Says:

  Galaxa
  ”C: Och du missar gubbslemmen som dagligen uttalar sig nedlåtande mot kvinnor, mot män som är pappalediga, mot …”

  Ja vi måste ha gjort det galaxa…men ge oss gärna några länkar….Trevligt språkbruk också.

 66. Kalle Says:

  Ja och det kan ju bero på att debatten inte får nytt liv pga att den diskuteras så ensidigt som den gör.

 67. B Says:

  Absolut! Jag skriver bestämt under på att både män och kvinnor bidrar till att elda på både vad som uppfattas som manligt och kvinnligt. Det är ju precis det jag säger, att feminismen ifågasätter dessa könsroller!!! Jämställdhet handlar för mig mer om milimeterrättvisa, inte om att i grunden ifrågasätta könsrollerna (som exempelvis Nina Björk gör i den feministiska boken ”Under det rosa täcket”). Förstår ni inte att vi håller på och gafflar om ett ord här? Feminism, humanism, jämställdhet….whatever! Det viktiga är väl inte hur vi benämner saker hit och dit tan vad vi ska GÖRA åt de problem som finns.

 68. Cuben Says:

  Att könsrollsperspektivet både studerar områden där kvinnan diskrimineras likaväl där mannen diskrimineras borde vara självklart. Där vi särskilt studerar områden där samhällets svagaste barn blir drabbade. Vi får heller inte glömma de områden där barn kan bli utsatta för psykisk misshandel av ena eller båda föräldrarna.

  Vi kan inte och får inte i lagstiftningen kollektivt straffa alla män och barn i vårdnadstvister. Särskilt när vi dessutom vet att kvinnor är lika våldsbenägna som män i en parrelation. Det ultimata övergreppet där en förälder kränker både barn och den ene föräldern genom att beröva barn dess ene förälder med samhällets bistånd i Kafka liknande processer måste få ett slut.

 69. Johan.S Says:

  Elin o Hanna: Ni har gjort en grundläggande missuppfattning. Det vi attackerar är inte feminismen utan folk inom feminismen som inte kämpar för feminism. Feminism för mig och rent ideologiskt har alltid varit att män och kvinnor ska ha lika lön, samma rättigheter etc. Jag kritiserar inte den feminism som vill uppnå detta. Det jag inte tycker om är folk som kallar sig feminister men som istället för ett jämställt samhälle vill att kvinnorna ska äga allt och ha alla fördelar och få piska alla män för vad några fåtal män gjort och gör.

  Det finns många orättvisor för kvinnor i dagens samhälle men det finns också många för män. Men bara eftersom att männen har ”Makten” i samhället så ignoreras dessa. Är det feminism? Är det jämställdhet? Nej!

 70. B Says:

  Fast jag tror att det är många här som attackerar feminismen eftersom de inte vet vad den går ut på.

 71. annapanna51 Says:

  Vad innebär humanismen? Berätta!

 72. Micke Says:

  hehe ärligt så kan man säkert definera Humanism lika dumt/rätt som alla här definerar Femenism. så lägg ner alla ismer i denna debatt även fast jag själv sa ordet humanism innan.

  dock är väll dessa ord inom ”humanism” sådant jag tilltalas av

  ”sätta människan i centrum”
  ”tro på de mänskliga rättigheterna”

  Att dela in oss i fack inom ismer är dumt det skapar bara mera klyftor mellan oss än förenar oss.

 73. Peter Says:

  Kvinnors våld mot män kostar 4 miljarder per år, bara i Sverige.

 74. Cuben Says:

  Jag ser fram emot den dagen då feminister inser att på det sättet som vårdnadstvister hanteras så cementerar vi en kvinnofälla. Kvinnor tar då hand om barnet hela tiden och får ingen hjälp av fadern som lagstiftningen många gånger tillämpas idag. Barnens rätt till sina båda föräldrar som jag ser det åsidosätts systematiskt å det grövsta. Umgängessabotage beivras inte.

  De värdekonservativa, vilka för övrigt finns i alla partier, senast manifesterat av Gudrun Schyman ”Att mamman oftast får vårdnaden bygger på att det oftast är mamman som varit den primära vårdnadshavaren. De bygger på tradition och historia.”. Ni kanske förstår att jag tycker detta var ett hån mot barnens rätt till sina båda föräldrar, brist på förståelse och mot vårt samhälles utveckling.

  Jag skulle vilja se den dagen då feminister, humanister, föreningen Pappa-Barn, Bris, Rädda Barnen och andra sätter sig ner, samtalar och löser den här som det verkar gordiska knuten för allas bästa. Här kan vi i Sverige vara stigfinnaren som vi har varit på så många andra områden.

  Den dagen då även doktorsavhandlingar av den här typen, se länken, tas med i diskussionen för barnens bästa, tillsammans med andra forskningsrön där man har använt sig av vetenskaplig integritet.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=236208

 75. Elin Says:

  Nej jag har inte läst Pärs bok. Det behöver jag inte jag vet att det är skit och kvinnohat ändå.

  Och visst, hälften av Sveriges befolkning ÄR förtryckare eftersom ni i egenskap av det ”starkare” könet för kollektiv skuld i vad några gör men de flesta drömmer om att göra. Ni kan dra åt helvete era kukjävlar.

 76. Magnus Says:

  Citat av Elin: ”…Ska man behöva kämpa för att få samma lön för samma jobb? TYDLIGEN..”

  Svar:
  Elin, kvinnor är inte lönediskriminerade som du och många feminister vill påstå.

  Rent lönesmässigt stämmer det att kvinnor tjänar ca 10-15% mindre än männen, om man enbart ser till yrkeskategorier.
  Ser man även till faktorer som utbildning, erfarenhet, ålder, arbetsuppgifter, arbetstid, anställningsformer, befattningar och liknande faktorer, så är löneskillnaden mellan män och kvinnor mycket liten.

  Arbetsgivarverket och Svenskt Näringsliv har oberoende av varandra undersökt påståendet om lönediskriminering på arbetsmarknaden, och kommit fram till att den löneskillnad som finns mellan män och kvinnor, och som inte går att förklara – enbart uppgår till ca 2%.

  Möjligtvis kan man skymta en strukturell diskriminering där kvinnor exempelvis kan ha svårare att göra karriär eller nå högre befattningar. Men det är inte lönediskriminering, utan något helt annat.

 77. Elin Says:

  ”Får kollektiv skuld” skall det vara ovan, man blir så förbannad att bokstäverna flyer ihop…

 78. Micke Says:

  Elin du var mer eller mindre ett forum troll innan men med ditt sista inlägg så inser jag att du tillför inte deta något och ignoreras här med.

  jag vet du kommer säga att du ignorerar även oss män.. så det är väll lika så bra då..

 79. Bertil Says:

  Att se ”Elin” (människa eller naiv slumpgenerator?) på bloggen är som att se ett förvirrat antal lösryckta citat ur några feminist-fascistiska tidskrifter, slumpvist utkastade utan hänsyn till vare sig debattämne eller frågor.

 80. Malin Says:

  22% av alla dömda för kvinnomisshandel är kvinnor
  70% av alla män har utsatts för våld från kvinnor
  60% av alla kvinnor har använt våld mot män
  10-20% av alla pedofiler är kvinnor
  95-100% av alla falska polisanmälningar utförs av kvinnor
  20% av alla våldtäktsanmälningar är falska enligt polisen

 81. Micke Says:

  Jag har nu sett denna debatt på tv4.se som detta blogg inlägg handlar om ifrån starten. Det är väll vackert ocn snällt att sigge tänker på kvinnorna och att dom har det tufft och är utsatta.. Men det gör väll vi alla? ingen här antar jag säger emot det? Men det som jag tänker på är att i den där tv debatten pratar han om att man ska ha empati och sätta sig in i kvinnorna då dom utryckte det dom sa med tanke på det dom varit ut för.

  Ärligt jag vet inte om jag kan ställa upp på det resonemanget jag vet exakt vad han menade med det. Men låt oss säga att en ”svenne” familj i Rinkeby lackar ur och blir less då deras sån blivit misshandlad av en invadrare och då går mamman och pappan ut i media och säger ”jävla invandrar pack” Det är deras fel att vår sån har det som han har.

  Jag vet inte men för mig är det osmakligt även om jag kan ha empati för att just den familjen skulle känna så just då. Men det är väll inget som ska vara okej att säga i media? Och borde inte samma ”moral” även gälla då man säger hat propaganda om män i media?

 82. Birgitta Says:

  Jag såg också programmet. Nej, jag ger inte någon feminist rätten att en enda sekund uttrycka sitt hat mot mig. Inte en sekund.

  Vilken liten skit det där var till feminist slickare. Han ville bara samla knullpoäng, tror jag. Alltid gott med lite extra fitta til helgen.

 83. Veronica Svärd Says:

  Det var bland det larvigaste jag läst, Pär. jag skulle kunna rada upp tusentals och åter tusentals med citat från män som uttrycker sig nedvärderande och hatiskt om kvinnor. Men det säger ta mig sjutton ingenting om att alla män hatar kvinnor. Och helt ärligt, har majoriteten av alla som kallar/definierar sig som feminister uttryckt sig hatiskt mot män?

  Att hålla på och generalisera att ”feminister hatar män” och att feminister motarbetar jämställdhet efter att ha läst lösryckta rubriker i Expressen är fullständigt befängt. Om du hade läst på lite mer (vilket du aldrig verkar göra trots enormt många uppmaningar) hade du tex upptäckt att Gudrun Schymans förslag (som en påhittig reporter döpt om till ”mansskatt”…) handlade om att arbetsgivarna i de mansdominerade branscher som har betydligt högre löner än likvärdiga kvinnodominerade underbetalda branscher skulle betala en något högre arbetsgivaravgift som genom en jämställdhetsfond skulle fördelas till de branscher som är konstaterat underbetalda.

  Men världen blir kanske för komplicerad om du läser annat än rubriker…?

 84. Anonym Says:

  Patetiskt att se hur nästan varenda fruntimmer som kommenterar här känner sig tvugna att försvara vad eller vem som helst som säger sig företräda dem.

  Argumenten är färdigskrivna och rapas upp ordagrant utan eftertanke….

 85. andreeyzerman Says:

  Feminister vill inte släppa ifrån sig makten, de vill intye släppa in manliga problem i kampen om jämställdhet, svårare så är det inte,

  bara ta en titt på alla galningar som skriver här, som löper amok bara för att några få människor säger att vi nog bör uppmärksamma den andra halvan av mänskligheten också, inte endast, men också.

  Nej, där skall inte jämstäldlhet gälla, där måste naturligtvis feminsterna få regera till 100%, där släpper de på regeln om 50/50.

  Så gör feminster i de flesta andra frågor också, eller som Pär kallar det, jämställdhet a la carte.

  Feminister vill inte släppa ifrån sig makten och bli jämställda.

 86. Cuben Says:

  Vi får i debatten samtidigt inte heller glömma de barn som lider eller kommer att lida av missbrukande föräldrar, våld mellan deras föräldrar, eller föräldrar mot barn, bortförda, gömda och alienerade barn, eller saknaden av den ene föräldern, där grundorsaken många gånger tycks finnas i psykisk barnmisshandel utförd av den förälder som har barnet oftast eller alltid, detta är ett stort samhällsproblem, många gånger skapat och underblåst av domstolar vilka diskriminerar män och därmed barn i vårdnadstvister.

  Inom detta område har Lagstiftaren och andra organisationer fortfarande mycket arbete kvar att göra så att barnens rätt till sina båda föräldrar i vardagen respekteras av myndigheter och domstolar för barnens bästa.

 87. Malin Says:

  10-20% av alla pedofiler är kvinnor
  95-100% av alla falska polisanmälningar utförs av kvinnor
  20% av alla våldtäktsanmälningar är falska enligt polisen22% av alla dömda för kvinnomisshandel är kvinnor
  70% av alla män har utsatts för våld från kvinnor
  60% av alla kvinnor har använt våld mot män

 88. Elisabeth Says:

  Magnus, du har helt rätt angående den s.k. lönediskrimineringen. Dessutom är det så att de påstått låga kvinnolönerna ofta finns i yrken där den offentliga sektorn har mer eller mindre monopol men det monopolet försvarar feministerna med näbbar och klor.

 89. Elisabeth Says:

  Undrar förresten om inte Elin är en man som är ute efter att helt misskreditera alla kvinnor…

 90. Anna Says:

  Nils for president.

 91. Anna Says:

  Malin (yeah right) – du tjatar men glömmer lämna källor.

 92. Cuben Says:

  Det stora pusslet som det innebär att bygga upp vårt samhälle tillsammans och få det mer jämställt och där nya pusselbitar hela tiden kommer fram tar aldrig slut. Vi måste bygga upp ett jämställt samhälle där våra barn tar över stafettpinnen i ett mixat lag. Där de har fått de bästa förutsättningarna från sina båda föräldrar som grund.

  Samhället ska se till att individens rättigheter upprätthålls, särskilt de svagas, i det här fallet som jag menar barnens. De vuxna, myndigheter, politiker, debattörer och domstolar har i de här fallen avsevärt mycket mer skyldigheter än vad barnen har. Vi får inte gräva ner oss i skyttegravar, försöka smutskasta eller, Anna helt rätt som du säger, komma med osakliga fakta eller fakta ryckta ur sitt sammanhang.

  Tillsammans skapar vi en jämställd framtid, med minskande och förhoppningsvis inget våld, varken kvinna mot man eller tvärt om, i nära relationer för barnets bästa.

 93. Mats Says:

  veronica svärd.
  ”Det var bland det larvigaste jag läst, Pär. jag skulle kunna rada upp tusentals och åter tusentals med citat från män som uttrycker sig nedvärderande och hatiskt om kvinnor.”
  Mycket sakligt..ge oss några exempel(kanske inte tusentals men ändå)…
  och var uttrycker Pär detta hat?

 94. Rat Says:

  Publiken jublade inte bara åt Pirata Radical Cheerleaders, de skrattade högljutt! Om nu framförandet, som Schyman påstod, föranleddes av en gripande redogörelse av en våldtäkt, varför skrattade då publiken efter framförandet? Verkar mycket ologiskt…

 95. Rat Says:

  Om nu feminismen är en jämställdhetsrörelse ska den kämpa för alla orättvisor som drabbar folk p.g.a. kön, alltså även män, annars är det bara en kvonnorörelse som män har någon anledning att sympatisera med eller stödja.

 96. Mille Says:

  har tyvärr icke läst alla kommentarer men jag tycker att vi skall skapa något gemensamt män OCH kvinnor, något som har med humanism att göra? då strävar man både för kvinnors rätt och männens, och därigenom väcka en dialog mellan män och kvinnor; där båda sidor måste vara vidsynta.

  Varför måste man alltid skapa motparter? varför kan man inte skapa något som icke skall gå att delas upp i två bitar!

 97. Läs och begrunda Says:

  Det är lika mycket skitsnack att säga att alla feminister hatar män som att säga att inga feminister hatar män. Men ingen (eller extremt få) feminist-motståndare säger att alla feminister hatar män, det de däremot säger är att de inte tycker att feminismen är rätt väg att gå för att nå jämställdhet. Och inga feminister hatar män? Det är naivt att tro att INGA gör det. Måste repetera endast några av länkarna som förekom i den förra tråden. Läs och begrunda.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article204689.ab

  http://www.yakida.se/gubbar.html

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article288055.ab

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_425393.svd

  http://www.uppmana.nu/content/view/5315/92/

  http://www.yakida.se/katinka.html

  http://vihatar.blogspot.com/2006/08/vi-hatar-mn-vi-hatar-djur-mn-r-djur.html

  http://www.journalisten.se/artikel/9620/marklunds-tv4-program-faelldes

  http://www.yelah.net/yelah/20020204/kronika020208

 98. Andreas Says:

  Elin bör läsa följande. Hon säger rätt ut:

  ”Vill han kämpa för mäns rättigheter så får han göra det på samma sätt som kvinnor i årtal kämpar för kvinnor.. Han kan väl inte tro att feministerna ska göra det jobbet…”

  Det är EXAKT det här som är problemet. Feminismen anser sig ha tolkningsföreträde på vad jämställdhet är, men vill inte lyfta ett finger för de orättvisor som drabbar (hetereosexuella vita vuxna) män. Feminismen kämpar för kvinnans rätt i samhället, men det är inte nödvändigtvis samma sak som jämställdhet.

  Problemet här är att många människor inte ser feminismen som rätt verktyg för att uppnå fullständig (eller så nära det är möjligt) jämställdhet. Feminsimen har (trots olika inriktningar) SIN tolkning över hur det bör uppnås, och det bör enligt de flesta feminister vara den allenarådande. Jag avskyr feminismens tolkningsföreträde i jämställdhetsfrågor, och tycker att den inte alls är rätt väg att gå för att uppnå den jämställdhet som jag och 99% av befolkningen (inklusive män) vill uppnå.

  Den enorma kritik mot feminism som finns grundar sig inte på den otroligt förenklande och förlöjligande förklaringen att “Män vill ha kvar sina fördelar”, utan snarare på att många människor tycker att feminismen är så blind att den inte inser orättvisor hos båda könen. Den utgår från ett kvinnligt perspektiv, och det är inte rätt sätt att uppnå jämställdhet, ett humanistiskt perspektiv måste vara det enda rätta – och det har inte många feminister. Om feminismen ska lyckas “fullt ut”, så måste den bli tydligare med JÄMSTÄLLDHETS-tanken, och fullkomligt ta avstånd från SCUM-manifest, mans-skatter, och sådant hat som förekommer i de länkarna ovan (titta in i dem för skrämmande läsning). Men det räcker inte med att bara ta avstånd från det hatet, feminismen måste också kämpa för de orättvisor som drabbar män – inte bara homosexuella män, och inte bara de orättvisor som på ett sätt drabbar båda könen på en gång (som mamma- och pappa-ledighet). Utan även kämpa mot de orättvisor som endast drabbar män, och inte förringa dessa. Hur svårt det än kan vara för vissa att förstå, så finns det en helsickes massa orättvisor som drabbar också vita västerländska vuxna män som råkar heta Karl, Göran eller Anders.

  Endast om detta efterlevs kan feminismen som en äkta jämställdhetsrörelse omfamnas av den absolut största majoriteten av befolkningen (utom kanske av några få insuttna macho-idiot-män på steroider och utom av några få manshatar-idiot-kvinnor på kvasi-vetenskaplig genuslitteratur). Som det är nu skrämmer feminismen bort en djäkla massa potentiella kämpar/anhängare/etc – jag själv är blott ett exempel på detta. Och jag kan gå ed på att det f*n inte har att göra med att jag vill ”att män ska ha kvar sin makt och sina fördelar”. Det har inte att göra med att jag vill sitta med bara andra män i en bolagsstyrelse eller ha si och så många mer procent i lön än Lena i kontoret bredvid! Och inte har det att göra med det fullkomligt uuuuuunderbara i att jag pga att jag har en pitt av kvinnor förväntas kunna backa med släp, gå emellan vid handgemäng, installera videon eller måla om köket. Att ens ha mage att PÅSTÅ att många män är emot feminismen på grund av att de är för själviska för att ”dela med sig” gör mig bara ännu mer irriterad på feminismen. En hel hög kvinnor är som ni såklart känner till också kritiska till feminismen. Endast genom att förstå kritiken mot er kan ni bemöta den korrekt, ni tjänar ingenting på att förringa, förlöjliga, demonisera, trivialisera eller för den delen skita i kritiken och avfärda den som innehållslös bara för att den oftast kommer från män. Människor som Elin i denna tråd gör bara jämställdhetskampen mer skada än nytta, men hon verkar inte förstå detta själv. Lyssna till oss som debatterar sansat, ta till er av det vi säger! Ingen, INGEN politisk ideologi är fulländad från första stund eller ens någonsin, de är ständigt under utvecklin. Att kräva att feminismen skulle ha allt rätt från första början är att ställa för höga krav på den, då den är förhållandevis ung (jag räknar inte sufragetter och liknande till dagens feminism). Man kan däremot kräva att den ska LYSSNA på sina meningsmotståndare, och inte ägna sig åt pajkastning och självförhärligande i sitt förnekande av brister.

 99. andreeyzerman Says:

  haha, nu har jag äntligen sett debatten.

  Sigge är ju helt galen, vad menar han när han säger, vi måste tillåta kvinnor hata män, ”i just det ögonblicket”.? Ja visst, men hur långt skall detta ögonblick räcka en sekund? två timmar? Ett helt liv?
  OCh framför allt, får man offentligt agitera om detta? Skall man få bedriva forskning med detta hat mot en en viss typ av männsiskor på UNiversitet runt om i landet?
  Skall staten ägna sig åt att hjälpa denna typen av hatideologier? Skall Sverige med statligt finansierade pengar understdödja denna hatverksamhet? Skall mäns skattepengar gå till att finansiera detta hat?

  När det 7:e boken på temat utrota män kommer ut, då försvarar Sigge sig med, ja, vi måste tillåta att hon kände hat just det ögonblick hon skrev boken. Men om boken tog tio år att skriva, är det då ett ögonblick?

  Slutligen, staten skall inte finansiera dessa verksamheter som bygger på hat i så stor utsträckning som feminsmen ändå gör. Även om en människa som vuxit upp i Afrika och haft problem hela livet med svarta afrikaner, får denna människa känna hat mot ”negrer” om den så vill, MEN den får fan i mig inte organisera sig och skapa en ideologi som bygger på att utrota ”negrer”, och än mindre bör naturligtvis en demokratisk stat finansiera detta djävla dravel med skattepengar. Nej det är inte en promille feminster som är sjövilda, det är ett skrämmande stort antal

  Bra jobbat Sigge, nu är man ännu mer övertygad om att feminismen måste bort.

 100. Andreas Says:

  Jag tycker också att Sigge resonerar helt absurt kring det där. Ska en ”etnisk svensk” som misshandlats och rånats av en invandrare få tillåtas att hata invandrare för ”ett ögonblick”? För hur länge då? Ska en vuxen som fått sin villa nedbränd av några ungar med smällare få hata barn för ”ett ögonblick”? Ska en man som blivit falskt våldtäktsanklagad av en kvinna få hata kvinnor för ”ett ögonblick”? Naturligtvis är svaret ett rungande NEJ till detta, och till exemplet som Sigge framför i debatten! Att TÄNKA vad man vill kan man inte hindra folk ifrån, men man ska inte tillåta det i offentliga rum eller på politiska möten. Ovanstående exempel hade förmodligen lett till åtal och dom, om det hade varit män som sjungit:

  ”Jag hatar dig, du djävla kvinna.
  Bäst du börjar springa,
  för här ser du en man,
  som hatar dig så mycket,
  vi ska slita dig i stycken”

  eller om det hade varit etniska svenskar som hade sjungit:

  ”Jag hatar dig, du djävla invandrare.
  Bäst du börjar springa,
  för här ser du en svensk,
  som hatar dig så mycket,
  vi ska slita dig i stycken”.

  Ovanstående två exempel hade INTE gått att framföra NÅGONSTANS utan ett extremt rabalder och ramaskri och åtal (och det med rätta). Varför ska det då vara okej att offentligt sjunga så om män? Om lagen tolkas olika och man får säga vad som helst om män endast på grund av att män har ett (upplevt) överläge i samhället i stort, är vi på väg bort från demokrati. Lika lagar – lika för alla!

 101. Tom Says:

  Tyvärr lever vi i ett PK samhälle där det uppmuntras på pappret
  att ha olika åsikter, bara man har ”rätt” åsikter.

 102. Erik Rodenborg Says:

  Bara en sak. I Eva Lundgrens bok om ”ritualla övergrepp”. La de små barn komm til meg, (som jag faktiskt läst flera gånger) beskriver hon både manliga och kvinliga förövare. Boken handlar faktiskt inte om ”manliga nätverk” utan om vuxna av båda könen som begår övergrepp mot barn.

 103. Erik Rodenborg Says:

  PS.
  Boken heter alltså ”La de små barn komme til meg” och inget annat. (Den utkom 1994 i Norge., Inget svenskt förlag vågade ge ut den.) Dessutom stavade jag ”rituella” fel…

 104. Erik Rodenborg Says:

  För övrigt, angående huvudpunkten i artikeln. Är det något konstigt om kvinnor hatar män? Varför skulle de inte göra det? Det har ganska många bra skäl att göra det…

 105. Malin Says:

  Anna !!!
  Här hittade jag källorna

  http://www.yakida.se/falskt.html

 106. Micke Says:

  Är det okej att säga ofentligt:

  Jävla gubbslem!
  Jävla Hora!
  Neger jävel
  Män är djur!
  Din jävla fitta!
  jävla invandrar pack!
  Bögar ska dö!
  osv….

  I min värld ska vi ta avstånd ifrån alla dessa ”hat utryck” i det ofentliga.

  Men just nu känns det som att vissa typer av hat är mera okej än andra. Jag har iaf svårt att ta till mig det.

 107. Pia Says:

  Pär Ström har onekligen lyckats med vad han ville, här inne flödar åsikterna. Tycker att hela diskutionen dock spårat ur. För att kunna komma någon vart rent samhällsförbättrande måste man kunna både lyssna och argumentera och det verkar en hel del här inne ha missat. Jag håller absolut inte med Pär Ström och kan endast le åt hans citat exempel. Dessa är helt tagna ur sitt sammanhang, vilket Nils tydligt klargjort för oss alla. Vissa av citaten är dock väldigt mansfientliga, tex sångtexten men den kan inte få representera ett helt samhälle. Jag tycker att Margareta Winblads uttalande ”Männen begår brott och fokus måste naturligtvis sättas på det kön som bär skulden” är allt annat än mansfientligt, utan tvärtom. Efter att ha jobbat inom missbruksvård och kriminalvård kan jag nämligen inte annat än att hålla med och det är av den enkla anledningen att jag vill ändra statestiken till det bättre, både för de kriminella männens skull och kvinnans. Detta tror jag att vi gör bäst genom att fokusera på kön, varför har män lättare att ta till våld när frustrationstoleransen tar slut och kvinnor tar till lipen i stället. Varför? Detta allihop, är ett stort problem. Genom att bruka våld kan din handling vara helt oåterkallig medans tårar faktiskt torkar och försvinner. Om vi skall komma någonstans med det här måste fokus lika på kön inom våldsdebatten. Det är nästan bara män som våldtar till exempel, om vi började lägga debatten på varför och hur lösa det, istället för på kvinnors olika beteenden skullle vi kanske kunna få ner statestiken. Ytterst få av dessa män jag nämnt mår bra eller är stolta över sitt agerande, om det vågar ta till sig vad de gjort. Det här är något som skulle gynna oss alla man som kvinna. Kvinnor kan må lika dåligt som dessa män och ha diverse problem men har alltså längre till att ta till våld, förmodligen är anledningen en så genetisk enkel sak som muskelmassa i de flesta fall. Vi är av olika kön och har olika genetiska förutsättningar, vilket jag är ytterst tacksam för. Guud så tråkigt det skulle bli annars…tror det är viktigt att erkänna det om vi skall komma framåt i jämnställsarbetet. Om vi inte vågar prata olikheter och könsrelaterade problem blir det endast den form av pajkastning som vi stundtals sett här inne….och jag håller med Nils for president.

  Feministen Margareta Winberg sa när hon var jämställdhetsminister: ”Männen begår brott och fokus måste naturligtvis sättas på det kön som bär skulden”. Därmed har hon skuldbelagt halva befolkningen för gärningar som ett fåtal individer har gjort sig skyldiga till. Enbart för att de är män. Om inte det är mansfientlighet vet inte jag vad mansfientlighet är.

 108. Erik Rodenborg Says:

  Mer allmänt, det är en skillnad att hata utifrån ett underläge och att göra det utifrån ett överläge. Medan det var helt förtåeligt om svarta hatade vita under apartheidåren (de hade bra skäl) var det helt perverst om vita hatade svarta.
  Om barn som farit illa pga av vuxna hatar vuxna är det inte anmärkningsvärt, men vuxna som hatar barn är något suspekt. Om indianer hatat vita pga vad de gjort är det mer berättigat än om vita hatar indianer. Osv. Nu kommer någon att kalla mig för ”politiskt korrekt” med det struntar jag i. De åsikter som brukar avfärdas som ”politiskt korekta” är i 98 procent av fallen sunda och vettiga åsikter….

 109. Micke Says:

  Erik jag håller väll med om ditt resonemang. Men är verkligen kvinnor i det underläge i sverige på 2000 talet så det berätigar dem det du menar att dom har rätt till har pga sitt underläge?

  Jag håller med om och kan tycka det är för%¤”# hur kvinnorna har det i vissa lägen i detta samhälle. Men i den tid vi lever idag så tycker iaf inte jag det underläget berätigar till ett ofentligt hat som faktiskt vissa får utrymme för i media.

  Det är ju inte direkt så att vi vanliga svenssons män i detta land känner oss att vi vill närma oss femenisterna då man hör detta. Att ha det hatet gör verkligen femenismen en stor björntjänst och det ökar bara klyftan i mellan oss.

 110. Mats Says:

  Erik Rodenborg Säger:

  ”torsdag, januari 17, 2008 kl. 9:26 är
  Mer allmänt, det är en skillnad att hata utifrån ett underläge och att göra det utifrån ett överläge. Medan det var helt förtåeligt om svarta hatade vita under apartheidåren (de hade bra skäl) var det helt perverst om vita hatade svarta.
  Om barn som farit illa pga av vuxna hatar vuxna är det inte anmärkningsvärt, men vuxna som hatar barn är något suspekt. Om indianer hatat vita pga vad de gjort är det mer berättigat än om vita hatar indianer. Osv. Nu kommer någon att kalla mig för “politiskt korrekt” med det struntar jag i. De åsikter som brukar avfärdas som “politiskt korekta” är i 98 procent av fallen sunda och vettiga åsikter….”
  Nej jag kallar inte dig för PK..däremot brister du i logik. Du jämför alltså Apartheid och utrotningen av indianer med feministernas situation idag…i sverige??!! Och varifrån fick du 98 % ?

 111. Micke Says:

  *dagens oftopic*
  Det finns mycket politiskt korekta åsikter som är helt åt skogen. Men det är en helt annan debatt för ett annat forum. Vet att Pär ström driver ganska många intresanta och viktiga frågor om hur vårat storebrors samhälle byggs upp nu. Allt det är jue politiskt korekt iom ”Terorismen”

 112. Cuben Says:

  Det var intressant att läsa BBC på engelska angående kausalargumentet som de anger bakom mäns högre självmordsfrekvens bland de män som föddes korta. Dessutom att jag inte kan se dessa argument nämnda i svensk press.

  ”It is possible to identify at-risk pregnancies and mothers who are in adverse situations, such as those with psycho-social problems, teenage mothers and those with a criminal record.

  ”There is already some evidence to show intervening with these mothers can have an effect on the child’s long-term outcome.

  Dr Ellenor Mittendorfer-Rutz (från Karolinska min kommentar), who led the study, said it was possible poor growth in the womb – caused by maternal drug or alcohol use or a poor diet – affected both birth length and how the baby’s brain processed serotonin.

  BBC har just DRUG USE (bland mödrarna som en rubrik)

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7191211.stm

  Här i Sverige fokuserar vi istället på att låga serotonin nivåer kan leda till högre agressivitet hos pojkar, men inte vad grundorsaken till detta kan vara. Intressant.

 113. Johan Says:

  Jag håller verkligen inte med Pär Ström här, som jag förresten uppskattar som debattör i övervakningsfrågor. Den radikala feminismen knyts till vissa genusvetenskapliga teorier, varför kan inte den här diskussionen kretsa kring dessa istället för agitatorerna, feministerna själva?

 114. Lars Erlandsson Says:

  Jag somnade tilll talboken Mansförtryck och kvinnovälde igår. Inte nödvändigtvis för den var dålig…

  Sigge, börja blogga igen!

 115. N Says:

  Bra film om feminism

  http://www.nodaddy.nu/film/kvinnovald.wmv

 116. Fredrik Viberg Says:

  Feminismen skall bekämpas kraftfullt och jag är glad att Per Ström förenat sig till oss antifeminister som har som syfte att avslöja Gudrun & Co.

 117. Cuben Says:

  Angående forskning om hur födelselängd påverkar självmord som kommenterades i press och TV idag. Det intressanta var just att i Sverige så fokuserade tidningarna och TV idag på att pojkar är aggressiva. Härledda från att låg serotonin halt möjligtvis kan leda till ökad aggressivitet och självmordfrekvens.

  I BBC fokuserade man på att låg serotonin-halt och kort födelselängd hos män är en följd av drogmissburk eller undernäring hos mödrarna. Dålig tillväxt hos fostret har långsiktiga konsekvenser för den som senare växer upp. Det enda bevisade sambandet var; kort födelselängd hos nyfödda ökade risken för självmord hos pojkar. Allt annat var bara “spekulationer“.

  BBC tog även upp den lösning som forskarna indikerade för att lösa problemet, bättre mödravård. Här har vi forskare på Karolinska som klart indikerar att vi bör satsa på mödravård. Var finns feministerna som stödjer denna idé, baserat på fakta?

  Hur kan det komma sig att svensk press och TV inte fokuserade på detta det enda bevisade sambandet, forskarnas egentliga rekommendationer och det egentliga problemet? För övrigt att vi här kan ha en del lösning på självmordfrekvensen hos män (och kanske kvinnor också)!

 118. Erik Says:

  Mansslakt – kvinnomakt, SSU kurs.

  Se ungefär mitt på sidan eller sök på mansslakt.

  http://archive.aqurette.com/blog/0606.shtml#0606150523

 119. Elin Says:

  Männen här inne är till största delen idioter.
  Så är det bara. Ni män här inne som håller med Per Ström. ni är idioter.

  KVINNOR KÄMPAR FÖR SINA RÄTTIGHETER….. HAR NI NÅGOT PROBLEM MED DET ELLER? VARFÖR ÄR NI SÅ EMOT ATT KVINNOR SKA FÅ SAMMA RÄTTIGHETER SOM NI SJÄLVA HAR?
  NI ÄR MÄN SOM INTE KLARAR AV ATT SE KVINNOR STYRA…UNDRAR VILKET KÖN SOM ANSES DET SVAGA I ERT HUVUD NÄR NI SLÄNGER IN KOMMENTARER SOM ATT KVINNOR NTE BÖR HA SAMMA RÄTTIGHETER SOM NI?

 120. Erik Says:

  Ah, förresten

 121. Erik Says:

  och såklart:

  The Emotional Terrorist by Erin Pizzey
  http://www.ejfi.org/DV/dv-10.htm

 122. Erik Says:

  Såvitt jag vet var det denna händelse i USA på 1980-talet som startade hela hysterivågen med ritualmord, övergrepp, etc etc

  http://www.ipce.info/library_3/files/mcmartin_report.htm

  Föreställningen att barn inte kan ljuga om övergrepp levde på -80 talet som ni kanske minns.

  ett centralt citat:
  ”A few years ago, Wood did an experiment in which children were questioned using McMartin interviewing techniques. After two or three minutes, most of the kids started to make up bizarre stories.”

  Detta innebär att om någon startade en folkrörelse som påstod att feminister per definition begick övergrepp på barn och sedan förhörde barnen med denna teknik skulle de få fram ”bevis”. Det kan vara bra att veta.

 123. Erik Says:

  Det här däremot är den riktigt viktiga frågan

  ”It’s all a matter of balance. When I was a teacher, I asked my head of department why every textbook seemed to have a girl achieving her dream of being a carpenter while the boys were morons. She replied that boys had had it their own way for too long, and now it was the girls’ turn. Ouch.

  The problem with fighting adult gender battles in the classroom is that the children always lose.”

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/06/22/AR2007062201668.html

  Kan de vuxna män som redan passerat skolan inse att detta inte är en isolerad företeelse eller ens en slump, tack?

 124. Erik Says:

  Gissa en gång om detta fall, med beskyllningar om ritualer, etc etc är ett utslag på samma ruttna gren.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=530154&maNo=-1

 125. Cuben Says:

  Bra jobbat tjejer! se länken.

  http://www.e24.se/samhallsekonomi/sverige/artikel_197197.e24

  Sånt här vill vi ser mer av! Och i andra sammanhang också, Etnisk mångfald, Bra pappor, etc. etc.

  Positivt tänkande skapar dynamik i samhället! (Utan att vi också måste kunna se hela vår smutsiga byk samtidigt förstås).

 126. Andreas Says:

  Till Elin:

  Snälla du, ingen här inne har sagt att inte kvinnor bör ha samma rättigheter. Kan du inte förstå att du skadar jämställdhetskampen otroligt mycket med dina uttalanden? Du FÅR inte förenkla det så att alla människors motstånd mot feminismen beror på att männen är rädda för att förlora sina fördelar – det ÄR inte så enkelt. Jag ber dig, snälla, sluta skrika och läs lite grand vad andra säger. Läs mitt långa inlägg ovan, som borde förklara en del småsaker. Det vore mycket trevligt av dig. Tack på förhand.

 127. Samuel Says:

  Vill bara lägga till en sak angående att det inte skulle existera kvinnor som hatar män. Detta är en text som Pirata radical cheerleaders har skrivit och använder sig av.

  ”Ni torskar där ute
  nu får ni allt se upp
  för pirata rc-chixen har planerat en kupp.
  Vi tar varenda en och skär kuken utav er
  och oroa er inte vi blir bara fler och fler.”

  Om man är torsk så har man fan problem. Men man förtjänar absolut inte få kuken avskuren lika lite som dom frivilligt kvinnliga prostituerade förtjänar att få fittan ihopsydd.

 128. Anonym Says:

  även om man inte skall förepsåka hat rent generellt så är det i slutändan inte det som är det största problemet, Staten bör inte bestämma över en annan människas tankar, något som feminsmen för övrigt förespråkar.

  Om en människa känner hat inför en grupp människor så måste den så få göra, MEN att sedn organisera sig i grupp och skriva kamptexter och offentligt agitera kring detta hat, DET är föbrjudet i ALLA sammanhang, FÖRUTOM när det gäller att hata män, det är den enda form av accepterat hat i Sverige.

  Och sist men inte minst, och detta är det mest viktiga, staten skall inte med skattepengar finansera detta hat och dessa organisationer som förepråkar detta.

  Ingen annan rasistisk/sexistiskt grupp har lyckats lura staten på så mycket pengar (flera miljarder) som feminismen.

 129. wertigon Says:

  ”Nej jag har inte läst Pärs bok. Det behöver jag inte jag vet att det är skit och kvinnohat ändå.” – Elin

  Är det bara jag som drar paralleller mellan de kristna prästerna i USA som anklagar Harry Potter-böckerna för att vara satanistiska skrifter? Självklart kan dessa präster inte ha läst den själv, oh nej, men de vet precis vad den innehåller. Trots att de inte läst den. Alla vet ju att en bok om *häxor* och *trollkonster* är satans påfund.

  Elin: Du är en idiot. Man eller kvinna spelar ingen roll, du är en idiot, och tills du kan komma med vettiga och rationella argument istället för svartvita påståenden om att kvinnor ”Missgynnas” och att vi män är ”manschauvanistiska kvinnohatande svin hela bunten” så kommer du förbli en idiot. Så gör oss alla en tjänst och gå å dra något gammalt över dig. Bry dig inte om att svara, jag kommer ändå ignorera dig.

  Till övriga; ursäkta avbrottet. Brukar normalt inte bry mig om troll, men jag kände att det behövde sägas. Carry on. 🙂

 130. Veritas Says:

  Mycket bra skrivet, herr Ström.

 131. Lövet Says:

  Elin: Du kan trösta dig med att ingen härinne kommer att ”förminska” dina argument eller ”förlöjliga” dig.

  …det behövs nämligen inte, eftersom du gör det alldeles utmärkt själv.

  Ingen, säger ingen, kan illustrerar Pär Ströms test om extremfeministernas ideologiska blindhet än dd gör med dina inlägg.

 132. 91% av svenskarna tycker att pappor diskrimineras! « Pär Ströms blogg Says:

  […] Könsstympning av pojkar tillåts I Tyskland har ett mansparti startats Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von Wachenfeldts tokigheter visar på vinklad “jämställdhet” Alakoski slår in öppna dörrar – har ej läst boken Sigge Eklund, här är exemplen du efterfrågar (på mansfientlighet) […]

 133. Britt Nilsson Says:

  Ja, ja. Det jag har kommit fram till är att kvinnor som betraktas som åtråvärda blir uppmärksammade på arbetet, medan resten bara är kärringar som ska göra så liteväsen av sig som möjligt.

 134. bj0rnborg Says:

  Det blir tröttsamt för hjärncellerna med så många obegåvade människor på ett och samma ställe.. men tillsist orkade jag mig ner till sista inlägget. Kudos till signaturen Mats som lyckas behålla sitt tålamod och sitt sansade resonerande.

  Men låt mig formulera problematiken så att resten av er förstår:

  Män och kvinnor som Pär Ström upprörs av extrema feministers uppenbara icke-jämställda agenda. De anser inte nödvändigtvis att feminismen-som-rörelse skall föra männens kamp utan snarare att dessa extrema feminister inte skall motarbeta viktiga mansfrågor som t.ex. familjepolitik och partnervåld.

  Feminister av alla slag upprörs eftersom de upplever sig bli anklagade för att vara manshatiska, en del upprörs för att de helt enkelt inte tycker att mäns problem är värt att diskutera, eller att tar fokus från viktigare frågor, såsom kvinnors problem. Många upprörs för att mycket av det som de tagit för självklart ifrågasätts på ett sätt som är svårt att ignorera. Denna sinnesrörelse är uppenbar här bland kommentarerna.

  Män som Pär Ström med flera blir i sin tur upprörda för att de upplever att dessa extrema feminister försvaras med näbbar och klor från hela det feministiska etablissamanget. De upprörs också av den extremt låga nivå debatten ständigt tvingas ner till.

  Alla är med andra ord upprörda.

  Lösningen är enkel:

  Pär Ström måste bli tydligare med VILKA han talar om när han talar om sexistiska feminister.

  Den feministiska rörelsen måste måste bli bättre på att ta kritik, och också komma med självkritik. Om man ständigt försvarar även de värsta avvarterna av feminism, om kritiken från de egna leden helt uteblir, då bör man inte heller förvånas över att man dras över en och samma kam.

  Och svara mig ärligt; Vill du bli associerad med Valerie Solanas? Ireen Von Wachenfeldt? (som förövrigt säljer ut hela den feministiska rörelsen igen med stupida uttalanden bara för att kunna sälja sin bok). Eva Lundby?
  (för att förekomma, dessa har inte tvunget något annat gemensamt än att de är extrema feminister med uppenbara sexistiska tendenser).

  Det finns inte en säskild plats i helvetet för feminister som våga stå upp för jämställdheten.

 135. Adam Weisshaupt Says:

  Jag tror att män misshandlar kvinnor för att de har haft för lite tid med sin pappa, mamman har säkerligen rymt med dom och sett till att pappan får se dem så lite som möjligt. Börja således inom dom egna leden ”kratta framför eget hus så att säga”. Vi ser nästan aldrig feminister tala om detta i media fast det enligt rapporter visat sig vara den enskilt största orsaken. ( Läs Stockholm läns landstings rapport )
  Istället är det lönerna som Ni kämpar för mest, om feminismen bytte namn till humanism, om man lärde sig att bekämpa den största faktorn till varför det ser ut som det gör. Ja, då har Ni hittat ett fan.

  Apropå löner så har det visat sig att det skiljer 1,4% mellan män och kvinnor, och dessa siffror trodde den kvinnliga forskaren berodde på att män presterade mer.

  I vårdnadstvister så får mamman i 96.6% av fallen ensam vårdnad, detta i den viktigaste jämställdhetsfrågan för båda könen.

 136. Martin Says:

  Elin, det finns män som kritiserar och attackerar feminister, och så finns det feminister som kritiserar och attackerar män, bara en av dom grupperna är sexister. Gissa vilken..

 137. Jonas Says:

  Pär:

  – Du är påläst!
  – Du behövs!

 138. Emil Says:

  Jag läser på lärarlinjen, sthlm universitet. Kursen Idrott och ungas livsvilkor, som jag går nu fokuserar mycket på genus. jag har därför läst Jeffners (hon som föreslog 22 gräns för män) artikel om ungdomars syn på våldtäkt och om denna syn praktiseras i praktiken. Jag kan säga att Jeffner inte skulle med sitt sätt att forska godkännas någon annan stans än sådana ställen som styrs av ultra-feminister, feminister som (ogrundat) påstår att ”kön” endast är en social konstruktion. Skrämmande att sådan forskning tillåts att användas. Hade hellre haft aftonbladet som kurslitteratur, den är i alla fall mindre vinklad.

 139. anonym sosseman Says:

  Det du skriver är patetiskt. Att tycka synd om sig som man i ett manssamhälle… Vad ska jag säga? Det är värre än men kan liknas vid VDar i stora koncerner som tycker synd om sig själva för att facket har så stor makt.

  Det du skriver understryker feministiska teser. Jag tycker att du omedelbart ska sluta att använda yttrandefriheten på det sätt du använder den.
  Men jag, liksom troligen de flesta feminister, skulle inte vilja förbjuda dig att uttrycka det du vill.
  Yttrande- och tryckfrihet ska självklart skydda även, idioti, manlig självömkan, vidriga åsikter och annan skit.

 140. Anipomu Says:

  animal human porn [url=http://forums.denverbroncos.com/member.php?u=360690]animal human porn[/url] animal human porn [url= http://forums.denverbroncos.com/member.php?u=360690 ] animal human porn [/url]

 141. Anipomu Says:

  free mobile animal porn [url=http://www.yardbarker.com/cfl/articles/FREE_MOBILE_ANIMAL_PORN/499572]free mobile animal porn[/url] free mobile animal porn [url= http://www.yardbarker.com/cfl/articles/FREE_MOBILE_ANIMAL_PORN/499572 ] free mobile animal porn [/url]

 142. Anna Troberg » Rosetta vägrar vara feminist Says:

  […] vad vet jag. Han ber i alla fall Ström visa på exempel och det gör Ström, med råge, på sin blogg. Hans svar är för övrigt mycket intressant […]

 143. tubeend Says:

  watch free porn online , [URL=http://forum.arcvil.com/member.php?u=4102]watch free porn online[/URL] , http://forum.arcvil.com/member.php?u=4102 watch free porn online .
  no registration free porn , [URL=http://forums.denverbroncos.com/member.php?u=362729]no registration free porn[/URL] , http://forums.denverbroncos.com/member.php?u=362729 no registration free porn .

 144. gudbajtub Says:

  reality milf porn xxx , [URL=http://www.planetphotoshop.com/forum/member.php?u=9173]reality milf porn xxx[/URL] , http://www.planetphotoshop.com/forum/member.php?u=9173 reality milf porn xxx .
  porn otube , [URL=http://forum.arcvil.com/member.php?u=4101]porn otube[/URL] , http://forum.arcvil.com/member.php?u=4101 porn otube .

 145. Watch Bones Season 8 Episode 5 Says:

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up
  and the rest of the website is very good.http://www.

  ign.com/boards/threads/bones-season-8-episode-5-online-the-method-in-the-madness.
  452738675/

 146. http://google.com Says:

  I really really want to save this specific posting,
  “Sigge Eklund, här är exemplen du efterfrågar! Pär Ströms blogg” on my own web site.
  Will you mind in the event that Ido it? Many thanks -Rhea

 147. Matilda Says:

  I en värld som dominerats och fortfarande domineras av män som förtrycker kvinnan och vägrar att ge henne en maktposition så räcker det inte med ett fåtal exempel på uttalanden som gjorts av kvinnor i frustration över detta. Hur kan du förneka den mansdominerande strukturen vi har i samhället? Om det är så svårt för dig att förstå detta så kan jag tipsa dig om att följa @kvinnohat på instragram. Du kan även läsa statistik om löner tex. och läsa kommentarerna till det uppmärksammade våldtäktsmålet i USA (http://www.youtube.com/watch?v=MvUdyNko8LQ) men bara att jag måste förklara detta för dig visar på den brist på kunskap du har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: