I Tyskland har ett mansparti startats

I Tyskland har ett mansparti startats, Männerpartei. De kämpar för männens rätt i samhället. På partiprogrammet står bland annat:

– Absolut likabehandling av män och kvinnor
– Avskaffande av den enbart manliga värnplikten, eller införande av obligatorisk socialtjänst för kvinnor under de 1,5 år som män gör värnplikten
– Kriminalisering av en förälders bortförande av gemensamt barn
– Samma pensionsålder för män och kvinnor.

Besök deras sajt här (tyvärr enbart på tyska).

23 svar to “I Tyskland har ett mansparti startats”

 1. Cuben Says:

  Det vore intressant att se om ett sådant parti i Sverige skulle få fler eller färre röster and FI fick i det första valet. Synd att tyskarna har samma problem som i Sverige med att barn förs bort.

  Dessutom att de arbetar för jämlikhet och inte bara att samhället ska byggas utifrån ett perspektiv.

 2. Micke Says:

  hehe jag är nog lika mycket emot ett sådant där parti som fi. det polariserar bara detta ännumera.

  dock intresant att se att flera länder driver liknande frågor som Pär skapat debatt om här.

  Undrar när invandrar partiet kommer, ganska många invandrare i vårat land och ingen kan ju påstå att våran integrations politik fungerar eller har fungerat. Skulle säkert få en hel del röster. Men det känns ändå sjukt fel om ett sådant parti skulle komma liksom ett mans parti eller som tyvärr redan finns ett femenist parti.

  Men demokrati är ju demokrati så bara önska dem lycka till då 🙂

 3. vmm Says:

  Undrar varför EU inte gör något åt dom olika pensionsåldrarna som finns i flera EU-länder. Man kanske kunde tro att pensionsåldern är högre för kvinnor på grund av att kvinnor lever längre, men det är precis tvärtom. MÄN har HÖGRE pensionsålder…

 4. Sigge Eklund, här är exemplen du efterfrågar! « Pär Ströms blogg Says:

  […] blogg Vi äger staten – inte tvärtom! « Vilken planet har Sigge Eklund bott på? I Tyskland har ett mansparti startats […]

 5. Anonym Says:

  Sedan kan man ju fråga sig vilka makter som gynnas av att folk splittras upp i två eller flera sins emellan trätande läger, diskuterandes pseudofrågor.

  Medan vi fortsätter ”debatten” här växer sig €Urokratmaffian i fascistunionen sig allt starkare, det är de och deras agenda som är fienden.

 6. C Says:

  Anonym,

  Vilken mätmetod använder du för att komma fram till att det är pseudofrågor?

 7. Anonym Says:

  ”Feminismen” är pseudofrågor liksom frågor rörande de sexuella tex.

  Om man med gemensam kraft och var och en oavsett kön eller sexuella intressen efter förmåga motarbetade ovanstående mörkerkrafter och deras globala superstatsbygge, skulle inte mycket av det vi diskuterar här återstå att träta om.

 8. Sigge ding Says:

  Jag säger bara . Just i den sekunden när jag kände så, i just det ögonblicket. Det var då jag gjorde analysen med akvirell mätmetod.

 9. Persson Says:

  Ett mansparti?

  Jag tror mer på ett parti som har Pär Ströms ursprungliga förslag till grund, humanism och jämnställdhet, istället för ett parti som skall komplettera feminismen där denna har brister.
  Detta parti skulle kunna förpassa extremistiska feminister till den oppositionsplats de hör hemma på.

 10. Nisse Says:

  Det kan vara på sin plats att påpeka att denna mansrörelse i Tyskland i viss mån har sitt ursprung i boken ”Die vaterlose Gesellschaft” (Det faderslösa samhället), som kom för tiotalet år sedan och tog upp i stort samma frågor som din bok. Den mötte också samma hatiska attityd från feminister.
  http://www.pappa.com/emanzi/mm_i.htm
  Det var där jag först fick nys om att kvinnor misshandlar sin partner minst lika mycket och den feministiska förljugenheten i frågan.

  Lite pikant för feministkritiker här är dock att i den utmålas Sverige som ett föregångsland och ett mönstersamhälle i fråga om delad vårdnad och fäders rättigheter till sina barn.

 11. Micke Says:

  Intresant info Nisse

  som sagt även våran jämnstäldhet i detta land anses vara riktigt bra jämnfört med många andra länder så det är ju lite pikant för femenisterna också. Men det fråntar jue ändå inte strävan till ett mera jämnstält samhälle 🙂

 12. Elin Says:

  När det är kvinnor som startar krigen så kan jag gå med på att gå ut och kriga. Dock är det faktiskt främst män som startar krig och har gjort….

 13. Elin Says:

  Det finns orsaker till att män har fått gå ut och kriga och inte kvinnor.
  Man måste se till baksidorna också till varför samhället ser ut som det gör idag. Vi är i ett läge idag i samhället pga av många saker, och om vi inte ser dem först så kan vi inte tala om problemen.
  Värnplikten var något endast för männen förr i tiden. Det var väl inte så att kvinnorna sa sig inte vilja vara med. Det fanns ju ett motstånd att se kvinnor där. Det finns många kvinnor som vill göra lumpen, dock så tycker inte jag att lumpen är en intressant fråga.
  Det är så många som skriver här utan att ha läst historia känns det som.

 14. Alakoski slår in öppna dörrar, har ej läst boken! « Pär Ströms blogg Says:

  […] Pär Ströms blogg Vi äger staten – inte tvärtom! « I Tyskland har ett mansparti startats […]

 15. Kvinnosoppa Says:

  Undrar vad de ska göra när de vill ha barn – vem ska föda?!

 16. Andreas Says:

  Elin, man kan inte annat än häpna över dina inlägg. Inget av det du säger är annat än rena antaganden, floskler, och personangrepp. Argument och kunskap lyser med sin frånvaro, och det verkar som om du tyvärr inte bara är ett internet-troll, utan faktiskt att du faktiskt menar sakerna du säger. Endast därför orkar jag bemöda mig med att svara på dina inlägg, trots att de flesta förmodligen varit visare än jag och slutat sen länge, t.o.m. dina meningsanhängare. Förmodligen är du dock mycket mycket ung, vilket får ursäkta en *liten* del av de sakerna du skriver. Du har inte läst någon historia för fem öre om du sitter och påstår att kvinnorna inte startar krig. Det där är återigen en gammal floskel, som självfallet beror på att kvinnorna inte suttit i maktställning särskilt ofta. Att *det* är en orättvisa är självklart, men har inget att göra med att kvinnor ”inte startar krig”. Den enda historia du kan ha läst är 1900-talskvinnohistoria, vilket inte ger dig mycket kött på benen vad gäller ett sådant påstående. Det du hänger dig åt här är inget annat än ett glorifierande av kvinnan och ett demoniserande av mannen, vilket sannerligen inte gynnar din s.k. ”jämställdhetskamp”. Vill du ha några exempel, från olika tidsåldrar, där kvinnor suttit vid makten och ändå startat krig, och/eller fört väldigt agressiv politik militärt sett?

  Margaret Thatcher
  Drottning Margareta
  Maria I (av England, ”Bloody Mary”)
  Maria Stuart
  Elizabeth I
  Kleopatra
  Kristina Gyllenstierna
  Jean D’Arc
  Victoria I

  En lögn blir inte mer sann för att den upprepas flera gånger. Andelen kvinnor i maktställning som startat krig eller för aggressiv militär politik är sannorlikt lika hög per capita som andelen män som gjort det. Men jag antar att det nu kommer komma kommentarer om att det är ”patrairkatets fel”?

 17. Andreas Says:

  För att inte tala om det rent absurda i meningen: ”När det är kvinnor som startar krigen så kan jag gå med på att gå ut och kriga. Dock är det faktiskt främst män som startar krig och har gjort….”
  Jaha. Ska jag då säga att när det är män som drabbas av bröstcancer kan jag skänka pengar? När det är män som oftare drabbas av utbrändhet ska jag hjälpa till?

 18. Andreas Says:

  Du menar alltså att du känner det mer rättfärdigat att dra ut i krig, om det så handlar om att vi ska bomba hela Norge för att ”Jag vill det” – om en kvinnlig politiker i ledande ställning säger det, än ifall en manlig politiker i Norge vill försvara det mot folket som kommer in och vill bomba hela Norge för att en kvinnlig politike ”vill det”? Du identifierar dig med, och försvarar, i sådana fall i princip en massmördare snarare än en person som försöker försvara liv, enbart på den premissen att mördaren inte har en pitt. Vidrigt.

 19. Hannah (Återigen) Says:

  Ja, man är ju såpass jämställdaatt man redan genom sitt namn har valt att peka ut en specifik grupp. Männen.

 20. 91% av svenskarna tycker att pappor diskrimineras! « Pär Ströms blogg Says:

  […] av pojkar tillåts I Tyskland har ett mansparti startats Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von […]

 21. Tvätta dina genusglasögon, Lars-Einar! « Pär Ströms blogg Says:

  […] av pojkar tillåts I Tyskland har ett mansparti startats Männer sind Schweine Fult knep av Aftonbladets debattredaktion (feministisk härskarteknik) von […]

 22. Anna Says:

  vad håller ni på med!!!! gynnar det någon vare sig det är män eller kvinnor att folk bråkar om vem det är mest synd om? självklart ska män ha lika stor rätt till pappaledighet som en kvinna, självklart ska det vara lika för oss alla. men nu är det inte så. pappa eller mammaledighet, folk väljer utifrån lön. krig, ja, jag är glad att ja slapp göra lumpen. gör lumpen helt frivilligt. då sorterar man bort både de killar och tjejer som inte vill. att dra in ett parti som FI i det här är ju fullkomligt idiotiskt… varför drar man alltid in de mest extrema? jag älskar killar! ni är helt underbara! när jag får barn vill jag dela ledigheten med barnen lika. tyvärr är det så att, trots lika arbeten, (både jag och sambon studerar till sjuksköterska) kommer han genast gå ut och tjäna mer än mig (ca 2000). vi får helt enkelt se om det lönar sig att han blir pappaledig… det är ju fruktansvärt för oss båda… han riskerar att behöva jobba sig igenom barnens uppväxt och jag tjänar mindre… jämställdhet för könen går hand i hand. och vi måste börja se oss som människor. vi har alla lika rätt till allt. men om ni bara ska sitta och sandleksbråka och slå spadar i huvudet på varandra kommer vi fastna mitt i ingenting!

 23. bj0rnborg Says:

  Anna:
  Helt rätt.

  Bortsett från lönen såklart. Faktum är att löneskillnaden mellan män och kvinnor med samma arbetsuppgift på samma arbetsplats är mindre än 2%. För att skillnaden mellan er lön skall bli 2000 kronor i månaden måste den genomsnittsliga månadslönen ligga runt 200000 kronor, och det har jag svårt att tro.

  Så jag tycker nog att ni kan dela föräldraledigheten jämnt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: