Tänk om en manlig krönikör hade skrivit något liknande om kvinnor?

Linda Skugge tar jämställdhetsdebatten till nya höjder i Expressen. Att uttrycka sig balanserat och nyanserat har ju alltid varit adelsmärken för svensk feminism. Lindas genusvetenskapliga forskning (?) har bland annat lett fram till dessa slutsatser:

Killar levererar inte.
Killar är inte noggranna.
Killar kämpar inte.
Killar går inte upp klockan 05.00 för att jobba.
Killar är slöfockar.
Killar löser inte problem.
Killar stökar ner bland alla papper, det är ett helvete att ta vid efter en kille som har rört till det.
Killar kan bete sig lite hur som helst och ändå kamma in skyhöga löner.
Killar kan vara hur mediokra och inkompetenta som helst men ändå inneha topposter.
Killar ger enbart killar jobb.

22 svar to “Tänk om en manlig krönikör hade skrivit något liknande om kvinnor?”

 1. Yzerman Says:

  Skugge har alltid varit gravt sjuk, hon har länge varit drabbad av den numera ökända sjukdomen feminism.

 2. Tellus Says:

  Fördelen med just den hönshjärnan är att jag inte behöver klargöra varför den feministiska ideologin är löjeväckande enfaldig och per definition sexistisk. Hon för alltid med sig en aura av låg intelligens och obstinat fjortis som ordbajsar feministiskt bittert om hur ”alla män” är. Hur skulle, just hon, kunna bli mera patetisk? Tro mig, hon kan. Det är bara en tidsfråga till hon råkar släppa nästa feministiska media- prutt. Vilket något genushjärntvättat mentalfall i media, givetvis, så lämpligt sedan publicerar. Och det är bara att tacka och ta emot för att den standardiserat enfaldiga feministiska dårskapen faktiskt publiceras =)

  Ty det är ju helt uppenbart bara en minoritet genuina idioter som faktiskt sväljer hennes sexistiska smörja: De som kallar sig själva feminister och genusvetare. Stackarna.

 3. frefisk Says:

  Hon måste ju skriva på det viset medvetet för att provosera.
  Allt annat är helt uppåt väggarna orimligt. Bäst är att inte bry sig om gallematias.

 4. Erik4 Says:

  Det tragiska är att hon, Skugge stolpskottet, är populär bland unga kvinnor
  men det har väl med ungdomens pubertala oförstånd.

 5. Access Says:

  Det hon egentligen skriver är att män är smartare än kvinnor. Men det verkar hon inte fatta själv ens.

 6. Anonym Says:

  Ingen vet vad Skugge levererar .
  Skugge är inte noggrann.
  Skugge kämpar inte.
  Skugge går inte upp klockan 05.00 för att jobba.
  Skugge är en slöfocka.
  Skugge löser inte problem.
  Skugge stökar ner bland alla papper, det är ett helvete att ta vid efter en Skugge som har rört till det.
  Skugge kan bete sig lite hur som helst och ändå kamma in skyhöga löner.
  Skugge kan vara hur medioker och inkompetent som helst men ändå inneha topposter.
  Skugge ger enbart tjejer jobb.

 7. Elias Says:

  Linda skriver:”Som egenföretagare har man noll sekunder över. Dygnen utnyttjas till max, varje sekund är inbokad. Från 05.30 till 22.30 finns det ingen tid för spontanitet eller tid för reflektion”.

  Har vi män satt henne i den här positionen eller valde hon detta självmant?

  Om hon nu valde att leva på det här viset så tycker jag begreppet ”som man bäddar, får man ligga” skulle passa in jätte fint här.

  Det är inte mer rätt att man får skylla sig själv än att skylla allt på männen.

 8. Erik4 Says:

  Ja upplägget är nog förljande, skugge ”leker” företagare o c/o.
  Med bla Sigge Eklund, hon står inte för tänket utan för ”skylten” att
  göra reklam i form av att göra väsen av sig i media och vara medial som man säger. Och ju dummare skrivelser hon gör, ju mer publicitet.
  Och behövs någon som säger riktigt huvudlösa saker, så har de funnit rätt person i henne.

 9. VEB Says:

  Linda Skugge är inte i sanningsbranschen, hon är i underhållningsbranchen. hennes uppgift är att sälja annonsutrymme genom att generera uppmärksamhet. Det är inte hennes fel det är ok att smutskasta män offentligt, det är politiker lagstiftare och höjdare på universiteten som bär skulden för detta.

 10. Anonym Says:

  Linda Skugge är väldigt bra på att provocera. Hennes text är helt klart hårt skruvad, men visst ligger det några korn av sanning bakom…

  Pär Ström är egentligen ganska lik henne i sitt sätt att beskriva ”verkligheten”.

 11. Erik4 Says:

  Så har vi ett litet internettroll vid namn Anonym, ganska dåliga insinuationer, tala ur ”skägget” istället!
  Påminner mej om scenen ur Life of Brian (Monthy Phyton), när John Cleese skall leda steningen av den där gamle mannen.
  Förutom det roliga med att ingen får säga Jehova, så får absolut inga
  KVINNOR deltage vid steningen!
  Bakom ansiktsdukarna låter det gällt med höga röster: ”Kill him! kill him!”
  Angefär så, lite skruvad, men visst ligger det några korn av sanning bakom…

 12. Wildcard Says:

  *skakar på huvudet*
  antar att hon har rätt, stiger inte upp vid 5.00 gör jag det så blir folk förbannade för att jag är sen till samåknings bilen.

 13. Linda + Pär = sant? « Big Sis’s blogg Says:

  […] Hackade ju lite på Pär Ström och genusperspektiv.se för några dagar sen. Ramlade via hans blogg än en gång över deras kvinnliga alter ego, Linda Skugge. Läs och gråt […]

 14. Anonym Says:

  Ja du Erik4:
  Enligt mina egna erfarenheter ligger det en hel del i det Linda Skugge skriver.

  Tex att killar kan vara inkompetenta och ändå inneha höga poster. Har en kille rätt utstrålning (och bakgrund), har lätt för att prata och sälja sig själv, så är det inte mycket som kan stoppa honom – inte inkompetens iallafall.

  Tjejer har mycket mer att bevisa.Jag har suttit som ledamot (och ordförande) i en styrelse. När denna styrelse hade en man som ordförande (en trevlig kille men som inte hade särskilt stor koll), tyckte betydelsefulla män i föreningen att denne man var kompetent och duktig (även om de inte visste vad han egentligen gjorde). När jag (30-årig tjej) blev ordförande så tyckte helt plötsligt dessa män att jag var oproffsig, även om jag lyckats vända förlust till vinst. Varför tror de tyckte att jag var dålig och mannen var bra?

 15. Heliga Birgitta Says:

  Anonym skrev: ”Enligt mina egna erfarenheter ligger det en hel del i det Linda Skugge skriver.”

  HAHAHAHAH 😀 Visst. Rödluvan. Skugge är jättduktig, kunnig, balanserad och saklig. Fakta, och vetenskaplig ackuratess är hennes absolut främsta kännetecken. Och hon har inte förläst sig på feministiskt lögnaktiga offerfloskler och genus- sagor specialdesignade för bittra nollor. Sådana som önskar skylla egna tillkortakommanden på någon annan. Dvs. skylla på ”alla män” enligt feministisk norm.

  ”Enligt dina erfarenheter” som underförstått är stora, då du ”suttit som ledamot (och ordförande) i en styrelse” och ”lyckats vända förlust till vinst” ibland de naturligtvis alltid lika inkompetenta ”männen” som ändå tyckte att du var ”oproffsig” då ”Tjejer har mycket mer att bevisa”.

  Men jag tycker ju att du verkar helt jätte-proffsig. Och intelligent. Men maila ändå för säkerhets skull kunskapens källa – L. Skugge. Så du får några *heta feministiska tips* om hur du skall ytterligare förbättra ditt *styrelsearbete*. Och således få än mera fason på de medfött alltid odugliga männen, och öka vinsten ytterligare 😉

 16. vmm Says:

  Jag känner en kille. Han är dum. Därför tror jag killar är dumma. Men jag känner en tjej också. Hon är inte dum. Därför tror jag inte tjejer är dumma.

  Skojade. Men många verkar resonera så. Och ÄVEN om ALLA män man träffat varit dumma, och ÄVEN om det finns statistik på att män är dummare (eller bättre eller what ever) så är det fel att göra som Skugge gör, dvs. könsgeneralisera och istället för att utgå från individ se kön, kön, kön vartän man vänder sig.

  Skugge och dom chefer som inte tycker att kvinnor passar för ditten och datten har allt gemensamt (förutom att dessa chefer i stort sett inte finns kvar – och finns dom kvar får dom inte skriva om sina åsikter i Expressen).

 17. Erik4 Says:

  Anonym: Det finns unga och gamla stutar företrädesvis ”Alfahannar” du vet såna där som akademiska kvinnor (som även säger sig vara feminister) kräver de skall ha som partner inte nån man som träder åt sidan för kvinnor i karriären. Ja, jag tror du fattade den passningen, men visst har en kvinna i sånt fall du beskriver mycket att bevisa.

  Nu har alla dessa kvinnor ett politiskt stöd till förändring och det är nog ingen som tvivlar på att det kommer att förändras, attityder och statistik.

  Fast den som måste bevisa lika mycket om inte mer, fast utan politiskt stöd är fäder som ligger i en vårdnadstvist, ja vi ska inte halka in på det bananskalet, men myntet har som sagts två sidor och från min vy så vill
  alltför många akademiska kvinnor ha fullständig jämställhet i arbetslivet
  och på samhällskroppen men när det gäller krav på män så ska det egan valet vara en ”Alfahanne” som socioekonomiskt är lika eller helst högre på skalan än henne själv. Man ska aldrig gå efter vad de säger, utan vad de gör i sak.
  En liten kul spaning, en del av dessa kvinnor har dubbelnamn,
  en hypotes är att dels ha sin egen identitet i namnet, men sen spegla, att jag är minsann dennes man, troligen har dubbelnamnet mest betydelse i privatlivet, vid cocktailpartyn etc. Sånt ger tydligen status.

  Sen vad det gäller vad för beteende som betalar sig i arbetslivet det måste man läsa av, och det är inte vikt enbart för män, själv hade jag ett
  ”icke-Alfa” betende genom att vara hemma med barn, sånt kostar i karrär, plånbok och status. Men det var en enkel prioriteringssak.
  Visst jag satt i en bolagsstyrelse, och åkte ur ”herrklubben” så du är inte ensam om detta öde. Fast det finns ett liv efter detta, det går att jobba igen en del, man kanske inte når de höga höjderna, men allt har ett pris.
  Fast det är lätt att säga sånt efteråt än före skall medges, kommer ihåg i början då resor och arbete på olika platser USA, Singapore, Ryssland var höjden av lycka, nu är det bara skönt att slippa att åka ”stålrör” i 10 timmar eller så, vänta på försenat/inställt flyg (flygledare i Köpenhamn strejkar o c/o).
  Jo det var kul att komma hem en gång i tiden med en Roquesfortost en flaska Bordeaux eller en single malt. Men nuförtiden kan man gå runt hörnet och få detsamma, så varför gå över ån efter vatten?

 18. Erik4 Says:

  Avlutningsvis lite mellankoli, remixat hopskrap av Peggy Lees hit,
  Is ther all there is:
  I stood there shivering in my pajamas and watched the whole world go up in flames. And when it was all over I said to myself, ”Is that all there is

  I know what you must be saying to yourselves, if that’s the way he feels about it why doesn’t he just end it all? Oh, no, not me. I’m in no hurry for that final disappointment, for I know just as well as I’m standing here talking to you, when that final moment comes and I’m breathing my lst breath, I’ll be saying to myself

  Is that all there is, is that all there is
  If that’s all there is my friends, then let’s keep dancing
  Let’s break out the booze and have a ball
  If that’s all there is.

 19. Mannen Says:

  Vad tycker ni om den här kolumnen i Metro?
  ”De förklädda svinen finns överallt”
  http://metro.se/se/article/2008/03/19/16/1122-57/index.xml

  Hur skulle det se ut om en man skrev på motsvarande sätt om kvinnor?

 20. VEB Says:

  Tittar man på Anonyms inlägg ovan är det lätt att se varför feminismen idag är så urspårad och urkorkad. Å ena sidan så förespråkas generella åtgärder. Å andra sidan är ideologin i sig baserad på allt annat än generella kunskaper. Den är baserad på att kvinnan själv i personligen haft besvär med vissa män, detta anser hon bevisar feministiska behov i samhället. Och då feministiska kvinnor hela tiden graviterar mot de mest problematiska männen så har de alltid personliga ursäkter för feminism precis som de kvinnor som söker sig till Hells Angels alltid kan komma på exempel att beskriva ”mäns grymhet”. Inte för att de har någon generell upplevelse av män utan för att de medvetet väljer de män som ger dem den upplevelsen.

 21. lissiiiii Says:

  När jag blir stor ska jag döda män.

 22. Binära Optioner Says:

  Det finns många fördelar med att använda sig av binära optioner, den största fördelen har
  enkelheten att handla och göra vinst gentemot exempelvist aktiemarknaden där det är väldigt svårt att göra en större vinst på
  en kort stund utan att man har stora kunskaper inom det finansiella systemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: