Obamas change borde inte förvåna

Barack Obama reser till mellanöstern utan att besöka Israel. Och han kritiserar skarpt (med rätta) Israels bosättningar på ockuperat område. Detta är ”change”, och vi uppfattar det som märkligt. Fast egentligen är det märkligt att vi uppfattar det som märkligt. Varför har amerikansk politik hittills varit så vinklad i mellanösternfrågan?

Barack Obama fortsätter att imponera. Det här är verkligen CHANGE. Och, Yes, he can! Fast jag undrar hela tiden när den stora backlashen kommer…

SvD AB DN

10 svar to “Obamas change borde inte förvåna”

 1. serenity Says:

  Nog har har gjort dåliga saker…
  http://www.youtube.com/watch?v=5jshogbjtYs t ex.

 2. serenity Says:

  Humm, auto-youtube-länken funkar inte för mig. http://www.youtube.com/%5Bta bort]watch?v=5jshogbjtYs om det inte funkar för er heller. (Hoppas nu att den här kommentaren inte också blir förstörd 😉

 3. Laban Says:

  Synd att det är en dålig islamistpopulistisk och diktatorsfjäskande ”change” bara. Jag tyckte du verkade vara en vettig prick men någon som verkligen tror att pladder-Obama kommer att ändra på något och inte bara snacka måste vara en kretin.

 4. Figaro Says:

  Det är väll bara och vänta och se, vad som hända skall.
  Och hoppas på det bästa, han har lovat mycket men frågan är ju också hur mycket av det han kommer uppfylla enligt folket.

 5. Tompa Says:

  Illa. Du verkar ju vara en skarp iakttagare med sunda åsikter. Har läst din blogg med stor behållning, tills nu.
  Man behöver, tyvärr, inte studera den där pratmakaren särskilt ingående för att kunna konstatera att han är bra på att just prata! Särskilt mycket mer har han inte åstadkommit, vare sig under sin tid som delstatspolitiker eller som president. Och det lär inte bli mer än prat heller, vilket vi innerligt får hoppas med tanke på de vänsteråsikter han gjort sig till företrädare för!

 6. William T. Says:

  @Tompa: Jomenvisst har Obama åstadkommit saker. Han sett till att Patriot Act fortsätter. Han har sett till att avlyssning av oskyldiga får fortsätta. Han fortsätter att bygga ”detainee camps” i USA som skall användas till gud vet vad. Han tog inte bort det som ger CIA fortsatt rätt att bortföra människor till _andra_ läger ”overseas” liknande Guantanamo. Soldaterna är kvar i Irak. Han har fixat än mer soldater i Afganistan. Han fortsätter med misilagendan i Checkien och radaranläggningarna i Polen. osv.. Jag ser ingenting som skiljer honom från Bush, förutom fagra ord. Jag tycker att Per Ström beter sig som den religöse som lyssnar till sin präst. Lyssna inte på Obama, se vad han gör istället.

 7. Lars Jonsson, Jämtland Says:

  William T. uttryckte väl situationen bäst: Patriot act fortsätter som sagt och krigsinsatserna intensifieras i Afghanistan och några planer på att dra sig ur Irak verkar inte finnas. Robotbaser runt om i Europa och fortsatt drift av fängelser utan rättslig prövning ser också ut att få fortgå. Nu ges också amerikanska centralbanken större makt….

  Han är karismatisk Obama, inga tvivel om den saken. Dom brukar kunna vara det; ulvar i fårakläder.

 8. JANNE Says:

  Obama search: Soros, CFR, Ford foundation, Brzezinski, FN, Martin Luther King ”rip off”, green core, FEMA camps, 14.8 trillion to the banks (Bloomberg), nice smile, nice kids, nice Obama girl. Obama= NWO front. OK!
  We can… could.. use to anyway!

 9. Ingvar Jönsson Says:

  Det förvånar mig MYCKET Pär att du tycker att ”Obama imponerar”. Jag hade förväntat mig mera klarsynthet och intelligens från din sida tillsammans med modet att säga det uppenbara. Du kan inte ha lagt ner särskilt mycket tid på att ta reda på fakta…

  Obama är en förförisk bedragare och lögnare:
  http://WWW.DAVIDICKE.COM/OBAMA

  Obama, Which One Did You Vote For?:

  Backlashen är här nu.

 10. Jocke Says:

  Per, hur kan du vara en sådan Obama-kramare? Trodde du var integritetsförespråkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: