Omfattande diskriminering av pappor – ny video

pappadiskSe videon här

Nu har jag lagt ut nummer två i serien GenusNytt intervjuar på YouTube. Filmen heter “Den strukturella pappadiskrimineringen”. Ur innehållet: Soc står ofta på mammans sida i vårdnadstvister. Soc vänder pappans egenskaper till hans nackdel och mammans till hennes fördel. Mannen ses ofta som Det Onda Könet. När mammor gör sig skyldiga till egenmäktighet med barn eller falsk tillvitelse (falska anklagelser) ignoreras det ofta. Domstolarna struntar i sociala realiteter och gynnar slentrianmässigt mammorna.  Se och hör pappaombudsmannen Arne Wirén och advokat Jan Urwitz berätta, här.  Tipsa gärna andra, blogga gärna

16 svar to “Omfattande diskriminering av pappor – ny video”

 1. Nils2 Says:

  Mycket sevärd video. Bra!

 2. Populisten Says:

  Off topic, men Pär jag tror att du kan tycka detta (http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=14290) tips om valanalys a la centerkvinnorna kan vara av intresse. Om du inte redan läst elänadet.

 3. Sagan om Azalea - en spännande saga för alla sorters barn och sagolika föräldrar | word m world blog - by mikis mazarakis Says:

  […] där! Säkerligen är det din far som klätt på dig, inte sant? Det ska du veta, kära barn, att barnuppfostran är ingenting som män ska syssla med. Det tycker jag att du ska säga till dina föräldrar, lilla […]

 4. Anna Says:

  så går det när ni män inte säger ifrån, feministerna får härja fritt i detta land och ni män gör ingenting, Pär tjata inte om jämställdhet utan ta ifrån feministerna makten istället.

 5. Per Says:

  Till Anna, förstår att du kanske är upprörd över pappornas och barnens situation ! Barnen far faktiskt riktigt mest illa av den typen vårdtvister
  Nu lever vi demokrati och vi mot våld (det skulle vara enda sättet att från ta irån någon makt),utan dialoglog och debatt och .Nej gäller långsiktig optionsbildning ,som Pär sysslar med, bland allmänhet,politiker, soc folk, advokater och domare mm.

  Många pappor får kämpa med soc folk, i domstolar mer deras fördömde alttyder,okunskap fördomar och med manipulerade mammor som konfliktdrivande cirkussen,även om män felaktighet så kvinnor så vill kvinnor vårdenen. Så driven dom få hela vården själva. Regel kan en pappa ägna sig den kamp i 4 år. 4 år förstörd ekonomi (betala advokater), förstörd kartärr, 4 år förstörd psykisk ohälsa( falska anklagser om bla övergrepp och misshandel). Värsta fallet som hört talas om varade i 13 år! Förstår att finns män som inte orkar med sådan kamp.
  Vill du fördjupa dig i frågan,finns det män/pappor som kämpar med barns rätt till TVÅ föräldrar dels det bla två Pappa-barn organisationer:,som har hemsidor: http://www.pappa-barn.se och http://www.pappa-barn-sverige.se.

  • Anna Says:

   jag är inte bara upprörd över pappornas och barnens situation utan jag avskyr hela jämställdshetsdebatten och dessa vridna feminister som kränker både män och kvinnor i detta samhälle. jag är förvånad över att ingen man mer än Pär Ström vågar säga ifrån, jag tycker bara inte om när pär pratar om jämställdhet eftersom män och kvinnor är olika det är så naturen har skapat oss, när män pratar om jämställdhet så gör dom samma sak som feministerna gör och det gillar inte jag. jag tror det var bättre långt tillbaka i tiden när män fick vara manliga och kvinnor kvinnliga, det trivs i alla fall jag bäst med.

   • Ann Onym Says:

    Jag tycker du ska vara tyst. Hade det inte funnits feminister hade du inte haft tillåtelse att yttra dig.

    Läs på istället och återkom.

 6. L.P Says:

  Tjena,Anna!

  Egentligen har inte jämställdhet med kön att göra,tyvärr så är det ofta det greppet feministerna tar på våra politikers!

  Jämställdhet innebär att lika villkor för alla oavsett kön,ålder,religonstillhörighet osv!

  Jag tycker också att könsrollerna ska få lov att vara åtskilda,då vi bär på olika egenskaper,dels som människor,dels som partners åt varandra!

  I könsrollerna är det också viktigt att en man/kvinna får vara som de känner och vill vara,likaså är det viktigt för våra barn att kunna ta till sig ”rätt” roll beroende på deras kön,då det handlar om deras rätt till ett socialt liv!

  Att inte förglömma är DEM som förvrider ordet ”jämställdhet” till att passa deras egna syften!

  //L.P

  http://www.pappa-barn.se

 7. Elin Says:

  Till råga på allt så är det ändå alltid så att det är kvinnorna som försökt få männen att vara hemma med barnen…

  Snedvridet…

  feministerna gör allt för pappor ska få mer ansvar med barnen osv…

  Pär ström.. har du missat det helt eller..

 8. Ann Onym Says:

  Om män tar mer ansvar för sina barn genom att ta ut föräldraledighet och VAB, så känns det mer logiskt.

  Jag menar, om en kvinna lägger ner massa tid på barnet när pappan inte gör det, varför ska han komma och ha intresse för barnet senare vid en vårdnadstvist? Som man sår får man snällt skörda…

  När jag ser att statistiken på att män tar mer ansvar för sina barn, kan jag bry mig. Sedan är det viktigt att se till varje enskilt fall, givetvis. Men när statistiken klart och tydligt säger att typ en man på fem, tar ut lika mkt pappaledighet, så borde det bevisa något.

  Ja, så länge män inte tar sitt ansvar, som sagt, kan man undra varför de ens går med på att bli pappor i början? Det känns lite knasigt.

  Och varför uppmuntrar du själv inte män att ta ut mer föräldraledighet och VAB? Eller är det roligare både ha kakan och äta den samtidigt genom att inte ta ansvaret i att vara hemma med sjukt barn men sedan kräva rätt till barnet vid tvister..?

 9. Sara A Says:

  Hej Ann,

  Det handlar enligt mig inte så mycket om att män skall träffa isna barn som att barn skall få träffa bägga sina föräldrar. Vårdnadstvister som vrids snett till att ensidigt gynna mamman drabbar i slutänden barnet allra mest. En mamma som kräver att barnet förhindras att träffa sin pappa brukar på ett eller annat sätt få sin vilja fram, men det hon inte tänker på eller bryr sig om är att barnet förhindras från att träffa halva sin släkt! Farföräldrar, farbröder, fastrar, halvsyskon, kusiner etc – tror hon att barnet kommer att tacka henne när det blir vuxet? Allt för att pappan kanske inte tog ledigt exakt lika många timmar som mamman när barnet var i småbarnsåldern (och kanske med hennes stora gillande – säg den mamma som inte vill vara hemma så länge som möjligt med sin baby innan det är dags för dagis)?

  Mina barn har ett äldre halvsyskon som de har fått träffa några få gånger och samtliga gånger när de var mycket små – hur förklarar man för dem att deras pappa en gång bodde tllsammans med en annan mamma och fick ett barn med henne, men när bebisen var några få månader gammal lämnade hon hemmet och ville inte att pappan skulle få träffa barnet. Motivering? Först att barnet var för litet för umgänge (begripligt till att börja med), sedan att pappan inte hade träffat branet på länge (naturligt när mamman sade nej), därefter att pappan inte var intresserat av att träffa sitt barn (enligt mamman). Tvist om umgänge inleddes och därefter om vårdnad; varade i åtskilliga år och till inga nytta. Om inte umgängesföräldern får träffa sitt barn verkar tiden till boendeförälderns förmån.

  När ett barn är två månader gammalt har nog fadern inte haft några möjligheter att ta föräldraledighet utöver ”pappadagarna”…

 10. Omar Damouk Says:

  Pappa-Barn Stockholm inbjuder till en seminariekväll om kvinnligt våld i nära relationer. Under många år har samhället i allmänhet, och media i synnerhet, producerat en generell bild av män som förövare och kvinnor som offer när det kommer till familjerelaterat våld. Den bilden ter sig dock – vid en närmare granskning – vara delvis onyanserad och kanske också felaktig.
  När det kommer till våld mot små barn, så talar – tvärtemot gängse uppfattning- statistiken för att kvinnor är förövare väl så ofta som män. Pappa-Barn Stockholm vill vara delaktiga i en granskning av detta ämne, och därför annordnar vi detta semanarium. Gästföreläsare från Rädda Barnen och BRÅ kommer under kvällen att bidra med viktig information samt sina erfarenheter av arbete mot familjerelaterat våld.

  Mer info http://pappabarnstockholm.se/

  Plats: Klara Södra kyrkogata 20
  Tid: 5 november, 18.00 – 21.00
  Fri entré
  Välkomna!

  Vänlig hälsning
  ordf: Omar Damouk
  Utredare: Sven-Erik Pettersson

 11. Liberal fundamentalist Says:

  I dagens AB läser jag en väldigt skarpsinnig och intelligent resonerad artikel av den kända feministiska filosofen Unni Drougge.

  Hon vänder på steken och skriver att det inte alls är männen som är förlorarna utan kvinnorna.

  Om tokfeministen Germaine Greer skriver hon:
  ”Den kontroversiella feministen Germaine Greer föreslog en fortplantningsspärr på alla män från 15 års ålder (vasektomi), som fick låsas upp mot en rejäl borgen när familjebildning stundade. Pengarna skulle tillfalla den av parterna som efter eventuell separation hade det sämst ställt ekonomiskt. Den metoden är för drastisk.”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6119429.ab
  Nähä!

  Ibland undrar jag om inte Unni Drougge, Linda Skugge, Joanna Rytel och andra feministiska raketforskare är robotar programmerade av en manschauvinistisk konspiration för att förgöra feminismen.

  En subtil form av härskarteknik är ju att släppa fram dårarna, och hålla tillbaka de vettiga, för att således misskreditera en samhällskritik.

 12. Niclas Kuoppa Says:

  UR har en sida om genus där forskare berätta om bland annat queer, genuspedagogik, och om hur pojkar blir män.

  http://www.ur.se/Vuxen/Samhalle/Genus/

 13. på uppmaning av pär ström! « HALFJACK Says:

  […] uppmaning av pär ström! By emelie denna självutnämnda antifeminist skriver nämligen ett inlägg på sin blogg om ur pappor diskrimineras i föräldrarollen, och har svårighet att få vårdnaden […]

 14. http://jokemusic.jp Says:

  Hi there! This is the fourth time visiting now and I just wanted to say
  I truley enjoy reading your weblog. I have decided to bookmark it at
  stumbleupon.com with your title: Omfattande diskriminering
  av pappor and your URL: https://parstrom.wordpress.com/2009/06/10/omfattande-diskriminering-av-pappor-ny-video/.

  I hope this is all right with you, I’m trying to give your great blog a bit more publicity. Be back soon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: