Matriarkal könsmakt i taxibilen

Ett par tog springnota från taxiresan, berättar SvD. Men kvinnan glömde sin handväska i taxibilen. När hon dagen därpå tog kontakt med chauffören för att få tillbaka den krävde han först betalt för taxiresan. Då anmälde kvinnan honom för våldtäkt. Polisen grep chauffören, som satt frihetsberövad en hel dag. Men turligt nog fanns en kamera i taxibilen som hade dokumenterat händelseförloppet. När kvinnan fick veta det erkände hon att våldtäkten var påhittad. Hon och hennes partner åtalas nu för falsk tillvitelse.

Så kan det gå. Skrattar bäst som skrattar sist, kan man konstatera. Men det finns en mycket allvarlig aspekt på det här. Vad hade hänt om det inte varit en taxibil med övervakningskamera? Om det varit en bil tan kamera, eller om det hela hade utspelat sig på en helt annan plats, kanske en restaurang?

Då är sannolikheten stor att chauffören åtalats för våldtäkt och också blivit dömd för det. Rättsväsendet tror nämligen mycket mer på kvinnan än mannen i en sådan sitiation (vilket jag skrivit ett helt kapitel om i min bok Mansförtryck och kvinnovälde), och med stor sannolikhet sitter många män oskyldigt dömda för sexualbrott i svenska fängelser.

Det som den här kvinnan gjorde var något mycket lumpet. Hon utnyttjade ett privilegium hon har som kvinna att med hög trovärdighet beskylla en man för våldtäkt. Hon missbrukade därmed för egen vinning ett underläge som alla män har för att de är män. Ifall något motsvarande hade hänt där könen varit omkastade är jag övertygad om att den man som betett sig lumpet hade beskyllts för att utöva ”patriarkal könsmaktsordning”.

För övrigt vill jag pusha för bloggen Genusperspektiv. Den har här sin senaste bloggpost (av många) om en annan falsk våldtäktsanmälan.

7 svar to “Matriarkal könsmakt i taxibilen”

 1. Hans J Says:

  Det är ju naturligtvis intressant vad påföljden blir för denna ”falska tillvitelse” ett eller två års fängelse låter rimligt men det slutar väl med 2 dagsböter och villkorlig dom så att de inte under de närmaste 3½ åren gör om det hela. Och taxichaffören? Tja, en dag i häkte får han väl stå ut med?

  Frihetsberövande i detta fall borde ju ersättas med någon miljon kronor efter skatt eller så. Vad är avsikten med frihetsberövandet? Att han ska undanröja spår i taxibilen? Att han inte ska våldta fler kvinnor? Det finns ingen anledning att frihetsberöva honom alls och han bör då ha en miljon kronor i skadestånd för den ENDA dag han satt frihetsberövad!

  Orimligt?

  Det ska vara ORIMLIGA belopp i detta fallet! Staten ska nämligen förmås att ALDRIG göra om det!

 2. » Våldtäkter och våldtäktsanmälningar El Rubio talar Says:

  […] 30th, 2008 by El Rubio in Funderingar, Maskulinist, Mina åsikter, Politik, brott och straff Via Per Ström hittade jag en både kul och tragisk historia i Svenskan om en kvinna som tog springnota från en […]

 3. waldwanderer Says:

  Kvinnan borde steriliseras, frivilligt i utbyte mot strafflindring. Hon är klart etiskt olämplig som vårdnadshavare och barnuppfostrare. En sådan djupgående karaktärsstörning i vuxen ålder går icke att bota med insiktsterapi.

  Man måste undra också hur pass puckad och oinsatt i samhällsdebatt och verklighet en sådan kvinna är.

  Borde hon ha rösträtt?

 4. Ylva Says:

  Lite ironiskt att vi får tacka en övervakningskamera här väl 🙂

 5. Bongoman Says:

  Tre månader i buren och skadestånd till den anklagade brukar bli resultatet av liknande tricks. Hoppas domaren utnyttjar hela straffskalan!

 6. » Behövs ett nytt politiskt parti i Sverige? El Rubio talar Says:

  […] Män och kvinnor ska ha så lika rättigheter och skyldigheter som möjligt. Men det är fortfarande skillnad mellan könen. En man måste få vara man om han vill och en kvinna måste få vara kvinna om hon vill. Om en flicka gillar rosa och en pojke blått så är det inget fel i det. Kvinnor är inte ständiga offer och män är inte ständiga förövare. Kvinnors ställning på arbetsmarknaden kan fortfarande förstärkas. Men än viktigare är att stärka männen rättigheter inom familjepolitiken. Bägge föräldrarna ska värderas lika när det gäller föräldraskapet. Bägge könen ska också behandlas lika av lagen. […]

 7. Noger Says:

  Straffet blev 3 månader för kvinnan och 4 månader för mannen.

  http://www.metro.se/se/article/2008/11/27/19/2635-57/index.xml

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: