Hat mot bloggare, vad kan det bero på?

”Kvinnor som bloggar möter varje dag ett massivt hat”, skriver Aftonbladet. ”Personer som Blondinbella och Linda Skugge har dessutom drabbats av regelrätta hatkampanjer på grund av sina bloggar”, skriver tidningen vidare.

Linda Skugge, ja. För bara ett par dagar sedan menade hon på sin blogg att det är bättre att en man blir mördad än att en kvinna blir misshandlad (läs om det här).

Märkligt med det där hatet. Undrar vad det kan bero på.

10 svar to “Hat mot bloggare, vad kan det bero på?”

 1. Martin Says:

  Inte för att vara fördomsfull, men det kanske finns en anledning till att det är just de här tre kvinnorna som alltid dyker upp när det ska gnällas å hela kvinnosläktets vägnar. Jag läser flera bloggar skrivna utav kvinnor som enbart får beröm, knappt ett ilsket ord någonstans. Förvisso är detta kvinnor som drar sig för att slänga ur sig korkade påståenden, elaka åsikter och allmänt skit, och skriver vettiga saker om ämnen som förtjänas att diskuteras. Det är skillnad på blogg och blogg, helt enkelt.

 2. Sara Says:

  Och VARFÖR ska aftonbladet ge publicitet till bloggare som själva provocerat fram det förbannade hatet. Ta fram dom som blir hotade utan någon som helst grund istället.
  Får själv ta emot idioti varje dag av människor som stört sig på vilken musik man gillar, att man har hund mm mm.
  Det är sjukt.

 3. Access Says:

  Möts inte du också av hat för det du skriver på bloggen, Pär?

  Det beror i så fall säkert på att du är man.

 4. Respekt Says:

  Gratis reklam för blondinbella. Det är hon nog glad för.
  All reklam är bra reklam, som en klok man (som var före sin tid) en gång sade.

  Som bloggare skaffar man sig 10ggr fler ovänner än vänner.
  Om man är kändis som t.ex blondinbella eller carl bildt finns det väl även en grupp ”slickare”.

 5. hermes Says:

  Jag tycker de kan få fortsätta blogga. Alltså Linda skugge och co. Gärna med samma ton och gärna mer manshat. Ju mer bajs desto kletigare när de i slutändan simmar i det. Jag bara väntar på att folk inser hur långt det har gått och återgår till sina liv igen och ägnar sig åt riktiga problem.

 6. Dr. Doo-doo Says:

  Håller med dig Respekt här ovanför. Ge de inte mera utrymme att förvränga folks hjärnor med sanslöst onyttigt/tråkig/folk-o-bildande tyckande o ”tänkande”.

 7. Mr Kritisk Says:

  Vissa gånger, kanske många gånger, så är det väl så att dom får svar på tal. Det är ju knappast så att dom för något vettig debatt…

 8. hermes Says:

  Säg vad du vill, men ta konsekvensen av att folk blir arga om du säger något elakt. Då kanske det lämpar sig med en anonym blogg än en offentlig om man skall bajsa på andra människor. Hur kul är det att hata alla män, det är ju för fasiken ca 50% av befolkningen!!

 9. Gubben Says:

  Men stämmer AB:s uppgifter? Kollade in Blondibellas blogg. 10-tusentals läsare varje dag. En liten bråkdel av dessa kommenterar, 30-90 per dag. 99% av dessa är av typen ”älskar din blogg” ”Guud vad du är söt i rött” ”sådana skor vill jag också ha” ”Jag har egen blogg – gör ett besök”.
  OK, ingen vetenskaplig undersökning erkännes, men ett stickprov…

 10. VEB Says:

  ”Märkligt med det där hatet. Undrar vad det kan bero på.”

  Att vissa kvinnor som bloggar bemöts aggressivt kan ha med innehållet på deras bloggar att göra. Frågan borde vara varför kvinnor får hoppa på män medan män inte får hoppa på kvinnor

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/25/han-dodade-att-han-ar-man

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: