Sätt dundermaskinen i riksdagens ingång!

Lögndetektorer har vi hört talas om länge. Nu har utvecklingen gått framåt – brittiska forskare har uppfunnit en terroristdetektor. Malintent heter den (betyder ondskefull avsikt). Den analyserar kroppstemperatur, puls och andning när man går genom en avläsare, och avgör sedan om man har brottslig avsikt eller inte. Forskningsledaren, Bob Burns, hoppas att underverket inte bara ska användas på flygplatser utan även vid sportarenor och köpcentra. Hej och hå.

Jag är inte förvånad. Efter att ha studerat utvecklingen inom området övervakningsteknologi sedan 2003 kan jag konstatera att det här bara är en dundermaskin i raden. Kommer dessa att stoppa terrorismen? Knappast. Det är inte bara jag som är ytterst skeptisk, det är även seriösa säkerhetsexperter som Bruce Schneier. Kommer uppfinningarna att ge klirr i kassan hos företagen i säkerhetsbranschen? Säkerligen.

Jag tycker att skattebetalarna ska köpa in en Malintent och placera den i ingången till riksdagshuset. Koppla den sedan till nätet tillsammans med en webcam, så kan vi alla medborgare läsa av vilken grad av ärligt uppsåt som våra politiker har när de går till jobbet.

För övrigt, om du vill läsa mer om säkerhetsdårarnas vansinniga apparater kan du ladda ned min skrift ”Med storebror i uppfinnarverkstan” som pdf eller mp3 från Den nya välfärdens sajt (här).

AB

7 svar to “Sätt dundermaskinen i riksdagens ingång!”

 1. Peter Andersson Says:

  Riksdagens ingång lär du ju aldrig få igenom (även om det är en bra ide), däremot bör man väl kunna köra t.ex riksdagsdebatter, tevesända partiledardebatter inför nästa val och dito intervjuer av diverse slag genom ett sådant analysfilter i (om inte rent av realtid så åtminstone) dagen efter och lägga upp dem på nätet!

 2. Urban Says:

  Riksdagens ingång?? Den maskinen kommer snart att bli reklamerad. Jag menar: den ska ju läsa tankar….. På en politiker…….?

 3. Gustaf Says:

  För det första, jag finner mig själv tveksam till att apparaten kan göra det som utlovas med en övertygande felprocent. Klassiska lögndetektorer är ju kända för att vara så dåliga och osäkra att dom inte godtas som tekniska bevis i rättegångar.
  Önskar att folk skulle sluta säga att maskinen kan läsa tankar, den läser helt enkelt biometriska värden.

 4. Celsius Says:

  Den där maskinen kommer inte att fungera! Jag lovar. Det är placebo för att folk ska tro att det fungerar och dels hålla terroristerna borta och dels hålla folk lugna. Totalt nonsens, haha!

 5. Singelman Says:

  Eller varför inte i bilarna så slipper Vägverkets Lars Englund, Mariann Almgren och Co oroa sig för att personer med Asperger syndrom, ADHD, personer som har varit mobbade i skolan för 20 år sedan och fått NOLL NADA hjälp av skolpersonalen (vilka tycker det är mer bekvämt att placera mobbningsoffren på Barn- och Ungdomspsyk och låta mobbarna gå kvar), haft elevassistent och allt vad de nu anser ”utgöra en trafiksäkerhetsrisk och hinder för körkortsinnehav” ska sätta sig bakom ratten och vistas ute i trafiken! (ironi)

  Själv blev jag av med mitt körkort efter en mindre trafikolycka med endast obetydliga plåtskador som följd den 2007-07-13 och fick det senare återkallat pga att jag mådde skit efter trafikolyckan, mådde psykiskt dåligt pga mobbning i högstadiet 20 år tidigare, har haft en Asperger-diagnos etc etc.

  En ny neuropsykologisk undersökning Vägverket och Länstyrelsens ”läkare” jag nyligen genomgick har nu konstaterat att jag INTE LÄNGRE HAR ASPERGERS SYNDROM! Detta intyg, vilket nu är styrkt av inte en utan TVÅ överläkare, pissar dock Vägverket och Länsstyrelsens läkare på! De anser att intyget från en totalt miserabel skitstövel till överläkare vilken jag har träffat under sammanlagt tre timmar och som dömde ut mig från första sekunden väger tyngre!

  Tankeläsar-scanner kan dock behöva modifieras så att den inte stänger ute bilförare som de som sköt 25-årige Mohamed, Rattfyllon, personer som kör ihjäl 60-åriga män vid bensinstölder och alla som Vägverket och Länsstyrelsen låter inneha körkort, så länge de inte har någon Asperger-diagnos etc etc etc!

  Tur slutligen att det finns ”stackare” som arbetar och betalar skatt så att staten har råd att försörja mig (med utbetalningar på 4100 kronor från A-kassan varannan vecka) där jag ligger hemma på sofflocket framför TV:n i väntan på beskedet att jag får tillbaks körkortet! (ironi)

  Körkort och bil är som bekant ett KRAV i en majoritet av arbetsgivarnas platsannonser, vilket innebär att jag som arbetssökande nu har fått ytterligare ett GIGANTISKT HANDIKAPP (förutom ”bristande arbetslivserfarenhet”) på arbetsmarknaden sedan mitt körkort återkallades!

 6. mikael Says:

  Vet ingen om att Sverige är världsledande i informationsteknik? Sveige är långt fram i nya informationskanaler som använder T-vågor i kombination med optiska sensorsystem, överföringstekniken är ljus. Användningsområden där produkter för närvarande utveckas tillsammans med neuroforskare är avlyssningssäka radionät, mönsteridentifieringsprogram för datorer. Mönsteridentifieringsprogram kan bl a identifiera tankemönster. Lagrar man tankemönster i en dator tillsammans med de ord mönstret betyder kan datorn efter en tids inlärning läsa dina tankar. De nya T-vågorna kommer på sikt att kunna länkas ut globalt. Var du än befinner dig kommer dina tankar att kunna läsas inom säg 10 år. /Avhoppare ifrån projektet av etiska skäl.

 7. Gunke Says:

  Ja nog äre hej och hå jungman Jansson alltid.

  Vilken ide, T vågor, ponera att jag tänker onda tankar när jag passerar den burken på väg till läktaren och den då tutar vilt ska då jag kastas ut ur byggnaden bara för att jag medvetet tänkte ondsint bara för att skojja med maskinen? Jag har ju fortfarande inte omsatt mina onda tankar!
  Klart ett drag av 1984 eller farenheit, huuu tänk inga otillåtna tankar!

  Det är väll självklart att du kan känna igen mönster i skriven text det behöver du ingen dator för att göra, jag bjuder så gärna på min kritik
  till FRA och dess rövhål, desto bättre att tala i klartext, de slipper jobbet att koda mina tankebanor då. 🙂

  Asså hela denna debatt är invers, hela iden med FRA, NSA och avlyssning
  från deras sida är att spana på terrorister som dom påstår, inte fan sitter
  terrorister och skriver på sånt sätt att ett mönster kan sköljas fram. Klart som fan att terrorister precis som vi här följer utvecklingen. Det är bara en massa pladder och dravel, den igentliga agendan är att hålla koll på röst boskapen och besvärliga ifrågasättande element inom befolkningen.
  IB någon!?

  Psykopater är ju som sagt de enda folkslaget som planerar 20 år i förväg, ett klassiskt psykopat drag och välkänt inom medicinen.

  Det borde finnas en skyllt vid gränsen till Svergie som säger:
  Välkommen till rättsrötan, den finns på alla nivåer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: