Motståndet har fått storebror att backa!

Som SR här rapporterar backar nu Vägverket från sin idé att införa en ny typ av fartövervakning, där fartkamerorna skulle räkna ut genomsnittshastigheten mellan två kameror. Det skulle ju bygga på registrering i dator av bilnummer och därmed registrering av människors förflyttningar. Orsaken till att Vägverket backar: De är rädda för en ny FRA-debatt.

Ibland gör motstånd verkan! Det är uppmuntrande för alla oss som bekämpar storebrors framstötar!

7 svar to “Motståndet har fått storebror att backa!”

  1. Isak Gerson Says:

    Skönt. Jag blev chockad när förslaget kom ut. Jag var allvarligt fundersam över huruvida det var ett dåligt skämt, ren idioti eller maktbegär.

  2. davidappel Says:

    Staten ogillar Peeping Tomś. Är de helt enkelt självdestruktiva? De får fotografera dig överallt, men om du gör det är du en potentiell terrorist eller snuskgubbe. Vi betalar vår egen undergång, inte konstigt att de behandlar oss som fårskallar egentligen.

  3. Leo Says:

    Det är väldigt positivt. Bloggade om det igår.

  4. Figaro Says:

    Skönt och höra att att någon faktis bry sig.
    Men jag känna det att snart så får vi argera betydligt mycket mer.
    Innan vi har förlorat allt de vi kämpa för.
    Vi skall icke låta dom får möjlighet och testa och sedan säga hur bra det är.

    / Figaro.

  5. barfota Says:

    Hm..
    Du Per Ström och alla ni andra som är insatta och aktiva bloggare kanske skulle slå era huvuden ihop och fixa en landsomfattande manifestation till förmån för mänskliga rättigheter, frihet och integritet.

  6. Globetrotter Says:

    Jag tror inte på det förrän det är helt säkert… man kan nog ge sig fan på att det finns nån tjänsteman nånstans som tycker att det här är en lysande idé…

  7. Putte Says:

    Här är ännu mer möjligheter att övervaka. Snart får mobiltelefonen inbyggda rörelsesensorer (så att du kan räkna antalet steg du tar). Om staten kan tjuvlyssna på sensorns API kan man gissa om åker bil, tåg, går, har lagt telefonen åt sidan i sju timmar, osv.

    http://www.invensense.com/index.html

Lämna en kommentar