Matriarkatet på soc – se filmen om mansförakt nu

Jag har precis lagt ut en ny 6-minuters video på Den Nya Välfärdens YouTube-kanal. Den heter ”Matriarkatet på soc”, och handlar om tecken på mansförakt inom socialtjänsten. En drabbad pappa berättar om hur han förödmjukats av kvinnlig personal och inte hade något att sätta emot. Se filmen här.  Tipsa gärna andra och blogga gärna om filmen.

18 svar to “Matriarkatet på soc – se filmen om mansförakt nu”

 1. bubba Says:

  Även om jag gillar det arbete du hittils lagt på både jämnställdhetsdebatten och integritetsdebatten så är du på god väg att göra bort dig. Dina många andra reportage och skrivningar har varit näst intill oantastliga vad gäller källor och övriga medverkande personer. Denna videon är desto mer antastlig. I din bok finns ju ett helt kapitel som heter ”Riggade undersökningar, som man frågar får man svar”. Jag måste tyvärr säga att jag sätter ordet ”Riggat” på just denna filmen. Jag kan inte se mycket som tyder på att personen i fråga verkligen är en ”förtryckt pappa” eller att alla svar är hans egna. i filmen frågar du ”tycker du att du blivit könsneutralt behandlad?” om han svarat ”Ja” på den frågan hade logiken i filmen rasat som ett korthus, men nu blev svaret ”Nej”, just det du ville ha. Jag har inte mycket att komma med själv men jag tycker denna produktion är i slarvigaste laget för att komma ifrån en av de mest utskällda personerna i dagens jämnställdhetsdebatt. Du ”överlever” på att du kommer med sanningar som dessutom finns på papper. Tycker du ska ta bort filmen och göra om den, så det ser ut som en ”riktig” Pär Ström ala DNV produktion.

 2. Leil Says:

  Mycket bra video. se även

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article401079.ab

  och

  http://vasteras.expressen.se/Nyheter/1.665419

 3. Leil Says:

  Titta här då

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1041209/hans-fobi-gamla-tanter

 4. Magnus Says:

  Utmärkt film! Signaturen ”bubba” kan ju gärna kräla tillbaks till Fi:s debattforum där hon hör hemma.

 5. VEB Says:

  Utmärkt initiativ men du har fel i en sak, Soc är inget matriarkat. Soc styrs inte av kvinnor, soc styrs av radikalfeminister. Socionomutbildningar lär ut kön, etnicitet, klass-mantrat oavsett könet hos studenten. Socionomer anser alltså de sysslar med politisk rättvisekamp genom att jävlas med personer som ingår i ett visst kön, en viss etnicitet och en viss klass. Här är en ledtråd: Mannen på videon tillhör enligt denne teori pga dennes sätt att klä och föra sig överklassen och skall därför läras veta hut.

 6. vmm Says:

  Jag tycker filmen var bra. Det här tycker jag är bland det läskigaste som finns i vårt samhälle… dvs att pappor måste ANSÖKA om att få bli pappor till sina barn.

  I en familj som jag känner så hände det här och han och hon var sambor sedan många år tillbaka. Efter att deras barn fötts så kallades han till socialkontoret för ett sådant här samtal. Ingen ifrågasatte att han var pappan och han trodde att det här var en ren formalitet. Iofs hade mamman fått skriva på något papper där hon ”godkände” att killen som var pappa skulle få pappa-status men det krävdes också socialt erkännande.

  Han beskrev att mötet på socialkontoret var chockerande. Tuffa frågor om förhållandet, om hans inställning till barn och föräldraskap osv. Något jag tycker var väldigt anmärkningsvärt är att dom var så intresserade av hans jobb och frågade om han hade fast inkomst. Nu har han det men VAD HADE HÄNT OM HAN SAGT ATT HAN INTE HADE DET?? Är pappa-skapet verkligen kopplat till någon slags inkomstgaranti? ”Tyvärr, du är visserligen far till barnet, men du saknar fast inkomst så…”.

  Upprörande är bara förnamnet. Skulle vara intressant att se reaktionerna om mammor kallades till socialen efter att barnet var fött för koll om dom kunde redovisa en inkomst på minst 80.000 kronor för senaste taxeringsåret för att dom skulle erkännas som mödrar.

 7. Mia Says:

  Bra film! Det är dags att uppmärksamma hur medborgarna behandlas av vissa myndigheter (soc, af, försäkringskassan, mfl). Varför ska tjänstemännen ha en sådan arrogant och aggressiv ton när de har med människor att göra? Har man inriktat sig mot att helst anställa de med psykopatiska och sadistiska drag? Brister det vid personalrekryteringarna? Det är dags att röra om i grytan och omplacera de mest olämpliga personerna.

 8. Rötan Says:

  Rättsrötan är ENORM inom soc, Pär har bara skrapat på det yttersta fernisse lagret.

 9. Rötan Says:

  Man kan inte bara byta ut enskilda individer inom Soc, hela systemet är ruttet. Det råder en förhärskande totalitär kultur där du som medborgare sätts på undantag. Opponerar du dig det minsta lilla blir du bokstavligen
  krossad.

  Det är faktum och nått som Svensson och Andersson i gemen inte har
  den blekaste aning om. Dom sitter framför TV hemma och tror att Staten
  ja den är väll god? Vi har ju ett så finns socialförsäkringsystem!
  Bla, bla, bla.

  I realiteten har vi inget socialförsäkringsystemem över huvudtaget, ställer du inte vilkorslöst upp på socialtjänstens idiotier (dom har bytt namn
  nu förtiden, Individ och Familje Omsorgen) så mosas du som en liten
  fluga oavsett om det handlar om bistånds ärenden LVU eller annat.

 10. Agne Says:

  Det finns utrymme mer mer inspelning med dold kamera och mikrofon. Detta klimat som finns på soc kommer aldrig ut. Jag blev chockad när jag hamnade på soc efter 30 som vuxen och man.

 11. hermes Says:

  Agne har en poäng, det är bara att skaffa fram en kamera och reta upp en av haggorna. Därefter posta upp skiten på youtube, inte så svårt.

 12. Pär Ström....ming2 Says:

  *smask smask smask*

 13. Snö Says:

  VEB har helt rätt. Det är naturligtvis inte kvinnor i allmänhet, eller ”matriarkatet”, som de genusdrillade kräken på soc företräder. Det genusdrillade slöddret på exempelvis soc företräder radikalfeministiskt könshat i allmänhet, och helt vanligt irrationellt – feministiskt – manshat i synnerhet.

  Frågan är om genuskräken har någotsomhelst demokratiskt stöd för sin institutionaliserade – feministiskt irrationella – köns- och manshatarideologi?

 14. VEB Says:

  Snö ”Frågan är om genuskräken har någotsomhelst demokratiskt stöd för sin institutionaliserade – feministiskt irrationella – köns- och manshatarideologi?”

  Feministiskt initiativ har så lite stöd att t o m nationaldemokraterna får mer mandat i demokratisk röstning.

 15. ZEUS Says:

  Pär Ström.

  Du är en hjälte. Få tar upp det du tar upp, både genus-idiotin och myndighetsrötan, på ett så bra sätt.

  KEEP UP THE GOOD WORK!

  Vi är många som står bakom dig.

 16. Oskar Says:

  Du tar upp en mycket viktig fråga. Problemet är detsamma inom skolan, där kvinnodominansen leder till diskriminering av pojkar (lägre betyg, trots bättre testresultat). För att inte tala om vårdnadstvister…

  Bra jobbat!

 17. Kungabloggen Says:

  Att någon vågar ta upp den sexism som skadat så många och för den verkliga feminismen årtionden tillbaka är nog bara att se som en seger för mänskligheten.

  Att sprida sitt manshat samtidigt som man för tillbaka en ganska självklar kamp om lika lön för samma arbete är och förblir nog en ganska oöverträffad sexism i modern tid.

  Jag fick inte vara lucia, inte ens kandidera men har faktiskt aldrig funderat på att göra mig en karriär på det.

 18. ICA fällt för sexism Says:

  […] Mansförakt inom socialtjänsten * Dolt kvinnoförakt och öppet mansförakt * Mansförakt i CSI * Bloggare * Björn Afzelius * Bygg upp din självkänsla * Testa din självkänsla * Mia om självkänsla * Om självkänsla * Bättra på självkänslan * Hur du bygger självkänsla * Självkänsla nu! * Självbilder styr livet * Dålig självkänsla * Unga män skolas … […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: