Min nya bok om övervakningssamhället är släppt!

Idag har min nya bok om övervakningssamhället släppts. Den heter ”Vadå privatliv?” och kan köpas (eller laddas ned gratis som pdf) här. Inom kort ska den också kunna beställas hos de vanliga internetbokhandlarna.

vada

Här följer baksidestexten:

En dag börjar Eva få dessa fasansfulla mejl från någon okänd person som i detalj redogör för vad hon har gjort dagen innan. Han eller hon verkar ha koll på Evas privatliv in i minsta detalj. Men vem är denna digistalker? Är det hennes ex, är det den där hantverkaren hon blivit ovän med, eller kanske de där kriminella typerna hon skrivit om i sitt jobb som journalist? Evas liv blir snabbt ett helvete och hon börjar brytas ned psykiskt.

Denna bok inleds med scenariot om Eva, och sedan förs ett resonemang om övervakningssamhället: Var de elektroniska fotspåren uppstår, hur databaser läcker, hur man kan skydda sig och vilka nya integritetsrisker som väntar i framtiden. Varför har integritetsfrågan dött i svensk debatt? Och hur påverkas människor, samhälle och näringsliv av amerikanska NSA:s spionage på världen?

8 svar to “Min nya bok om övervakningssamhället är släppt!”

 1. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) Says:

  Glad att se du är i farten även om du lämnat de gamla jaktmarkerna.

 2. dolf (a.k.a. Anders Ericsson) Says:

  (glömde kryssa i ”vidare kommentarer”)

 3. Anonym Says:

  Du behövs!

 4. barfota Says:

  God Jul & Gott Nytt År på dig Pär.
  Jag tar för givet att du med stort intresse följer ”uthängningsdebatten” och förföljelsen av oliktänkande som researchgrupper, Ashberg och Expressen håller på med.

 5. Mårten Hemström Says:

  Bra att du fortsätter ditt fantastiska arbete, men vi saknar din insats för jämställdhet. Linda Skugge återvände till feminismen. Du borde återvända till jämställdismen.

  Så här har en skrivit om din insats: ”Säger som Ghandi ‘first they ignore you, than they laugh at you, then they fight you and then you win’. Du är nog på steg tre nu Pär snabbt på väg till steg 4 och sen är det slut för galningarna…”

  Du befinner dig nu bara halvvägs. För att vinna måste du stå ut med att bli kallad fula saker, för så gör en del debattörer. Se det som tecken på att du är på väg att vinna!

 6. Mike Says:

  Du är grym, respekt till ditt arbete och att du står upp för dina åsikter i Sverige!

 7. Matt Sondheimer Says:

  There’s definately a lot to know about this subject. I like all the points you’ve made.|

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: