Så kringgår tonåringar IPRED

Jag har hört att tonåringar i Sverige har börjat skicka runt listor till kompisar i andra länder på vad de vill ha nedladdat. Sedan laddar de utländska tonåringarna ned mp3-filerna och vad det nu kan vara och vidarebefordrar till svenskarna. Orsaken är att svenskarna är rädda för IPRED. Egentligen är det inte alls oväntat. Internet är ju till sin själ ett globalt fenomen. Kanske är de siffror missvisande som publicerats i Sverige om att fildelningen permanent har minskat rejält sedan IPRED började gälla?

4 svar to “Så kringgår tonåringar IPRED”

 1. mattias Says:

  Internet trafiken har inte alls minskat sedan IPRED började gälla. Enligt statistiken så ”laddar vi ner” precis lika mycket nu (juli 2009) som vi gjorde juli 2008. Titta själva; http://stats.autonomica.se/mrtg/sums/All.html

 2. Populisten Says:

  Men inte tror du väl att IPRED ytterst handlar om att få tag på fildelningsproffsen? IPRED, ACTA, FRA-lagen och barnporrfiltret syftar inte alls till att fånga några riktiga busar utan är alla delar av ett storebrorsprojekt som syftar till att skrämma de VANLIGA medborgarna till lydnad.

  Det viktiga med dessa åtgärder är därför inte att de fångar några skurkar eller hindrar deras verksamhet utan att gemene man märker av dem.

 3. mayatheperfectillusion Says:

  Det är bara en utav åter tusen lösningar som poppar upp som respons på storebrors nya grepp. Fantastiskt att gräsrötterna blomstra och prudla så av liv när dom väl bli attackerade.

  Men det är lätt att falla tillbaka i rädsla när det mestadels verkar som många rycker på axlarna och sätter på kanal 3 och tar fram ostbågarna.
  Men det händer saker. Det gör det. EUValet var kanske inte nån större praktisk vinst. Men en fantastisk demonstration av att det finns en vakenhet i samhället och att vi ser vad som händer och kommer kämpa för våran frihet. Bloggar som denna, Informationsfilmer som sprids som löpande eld och följetången piratebay. Utan dessa skulle vi nu stå i led för chipinplantat i armarna.

  Faktiskt så gör det mig glad att det är fildelning som storebror hackar på. För detta väcker debatt. Alla fildelar vilket gör detta till allas debatt.

  Rädsla är våran ända fiende som vi behöver besegra för att vinna våran frihet.

 4. Figaro Says:

  Jo är väll inte svårare än så, finns många sätt och försvåra det, detta är enbart 1.
  Somligan säger att nättrafiken har minskat var väll förväntat men lika förvänta att efter ett par månade skulle den vara tillbaka på gamla nivåer?
  När folk börja inse att det inte är så faligt ändå?

  / FIG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: