Camilla Lindberg (fp): ”Män är förtryckta” – se intervjun

bild-camilla-lindberg-video

Anser riksdagen har del i skulden

Riksdagsledamoten Camilla Lindberg (fp) går till hårt angrepp mot vår tids mansfientliga samhällsklimat. I en YouTube-intervju med GenusNytt som släpps idag säger hon bland annat att svenska män är utsatta för ett omfattande förtryck, att riksdagen har del i skulden, att genusforskare och genuspedagoger är partiska till kvinnors fördel, och att det är tabu att ta upp kvinnors våld mot män. Och hon säger en hel del andra sanningar som inte är särskilt politiskt korrekta…

Se intervjun på GenusNytts YouTube-kanal, direktllänk här.

36 svar to “Camilla Lindberg (fp): ”Män är förtryckta” – se intervjun”

 1. Tommy Jonsson Says:

  Tack Pär!
  Detta var ett av de absolut bästa offentliga uttanande jag har hört av en rtksdagskvinna under de senaste 20 åren.

 2. Akantus Says:

  sajten, nätverket, organisationen där bara kvinnor får äga och tjäna pengar, välkommen till nazibiz, förlåt, sizbiz. Den senaste galna iden från tokstollarna

  http://www.e24.se/entreprenor/artikel_1230825.e24?offset=6&maxcount=3#articlecomments

 3. Akantus Says:

  och tack för en utmärkt video, glömde säga det.

 4. Niclas Kuoppa Says:

  Apropå pojkars skolresultat
  Claes Borgström om pojkars sämre skolresultat
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=315333
  Om de 40 miljoner som satsas på att förbättra pojkars skolresultat
  http://www.jamombud.se/jamsides/news/satsningpapojkarssko.asp
  Om gamla ideal som påverkar skolresultaten
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_304942.svd

 5. Niclas Kuoppa Says:

  Oj, kom inte den första kommentaren in!? Nåväl, jag lade in ett antal länkar om genuspedagogik och könsrollsuppfattingar i kommentatorsfältet efter din senaste artikel på Newsmill.

 6. Niclas Kuoppa Says:

  Vad jag tror Per missar är att könsrollsuppfattningarna slår åt bägge hållen, att både män och kvinnor kan vara begränsade av dem. Och om så är fallet så förstår jag inte hur Per kan såg idén med genusperspektiv jämns med fotknölarna.

  Ett av Pers favoritexempel med männens underläge i vårdnadstvister är ännu ett exempel på förlegade och frihetsbegränsande könsrollsmönster och som kan övervinnas med genusperspektiv.

  Mäns våld mot män kan också bero på könsrollsuppfattningar.

  Artikelserie i DN om mäns våld
  http://www.dn.se/insidan/ar-man-brutala-av-naturen-1.468882

 7. links for 2009-04-16 at Symposia Says:

  […] Camilla Lindberg (fp): “Män är förtryckta” – se intervjun « Pär Ströms blogg addthis_url = ‘http%3A%2F%2Fwww.symposia.se%2F2009%2F04%2Flinks-for-2009-04-16%2F’; addthis_title = ‘links+for+2009-04-16’; addthis_pub = ”; « links for 2009-04-15 […]

 8. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att förmedla sanningen om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 9. Cushionmover Says:

  Satt på en kurs med endast kvinnor idag som hette ”Mäns våld mot kvinnor” En föreläsning bland undersköterskor på jobbet med många olika gästföreläsare inom olika vårdområden.

  Där fick jag veta att 46% kvinnor blev utsatta för våld i Sverige.

  Jaha.

  Då räknade de tydligen med allt de ansåg vara våld. Som nån knuff ute på krogen och att någon säger något verbalt kränkande.

  Och att 2% män blev slagna.

  Jag frågade vad de räknade med där, men de kunde de inte svara på.

  En annan deltagande frågade om inte mörkertalet var stort, eftersom hon precis sett en dokumentär från Kanada om våld mot män och inte var helt så bakom flötet i ämnet som föreläsaren trodde.

  Nej, sade hon som höll i parodin. Det är det inte. För bögar (hon använde det ordet), berättar gärna om de blir slagna av sina pojkvänner. Så hon visste bensäkert att det inte fanns ett enda futtigt mörkertal därute. (Mäns våld mot män i övrigt togs inte heller upp)

  Då undrade jag om det inte var lite skillnad för en kille att berätta att han blir slagen av sin pojkvän än av sin fru/tjej, men jag fick inget svar.

  Men på något sätt visste hon att mörkertalet för kvinnor var enormt.

  En annan av deltagarna frågade var hon fått siffrorna ifrån. Svaret; En undersökning.

  Jaha.

  Jag sade att jag haft oerhörd tur eftersom ingen av dessa dryga 50% kvinnoplågare i Sverige hade letat sig in i mina kretsar.

  Inte heller det fick någon form av uppmärksamhet av föreläsaren, som uppenbarligen inte var öppen för diskussion.

  Dessutom var det pga könsrollerna män slog och att våld mot kvinnor var något de växer upp med sedan dagis.

  Vid det laget hade jag redan tröttnat, men jag har alltid trott att de flesta småkillar får inpräntat att de inte ska slå småtjejer och att det är rätt skamligt att slå kvinnor. Inget man skryter om i herrbastun alltså. Jag har alltid tyckt att det har varit en avart.

  Men tydligen inte. Där lärde jag mig nåt nytt.

  Våldtäkt togs också upp och det blev en diskussion bland oss om våldtäkt alltid var våldtäkt.

  Det var det jämt och man måste alltid tro på kvinnan. Och det var inte svårt att veta det alls. Sade hon och spände ögonen i oss.

  Sen var det slut.

  Lite roligt var det att hon väntat sig att få inget annat än medhåll av denna samling fruntimmer som gav förvånansvärt många kritiska åsikter och tankar om det hela. Jag blev positivt överraskad faktiskt.

  Hon fick mest artiga applåder efteråt. Inga som helst av mig. Sådan maktanvändning har jag aldrig varit utsatt för förut. Men att ignorera och snörpa på läppen gör det inte trovärdigare precis.

  Gravid var hon också.
  Hoppas för barnets skull att det inte blir en pojke.

 10. Niclas Kuoppa Says:

  Per, här får du min analys om hur genuspedagogik främjar både mäns och kvinnors frihet från begränsande könsrollsuppfattningar. En frihet som dessutom främjar rättsäkerheten, samt kreativitet och samarbetsförmåga som kommer att bli allt viktigare och eftertraktade egenskaper på arbetsmarknaden.

  http://newsmill.se/artikel/2008/09/14/jamstalldhetens-verkliga-pris

 11. Tommy Jonsson Says:

  Ordet KÖNSSEGREGERING skall användas i stället för genus och feminism. Därför anser jag att dessa två begrepp inte ens bör användas då det ger ett stöd till genusfanatikerna och feministerna. Så jag tycker att vi måste vara realister och såga dessa begrepp under fotsulorna och kasta dem på historiens sophög.
  Pedagogiken är ok.

 12. Kurt Wered Says:

  Sorgliga, effeminerade ”män” som låter sig förtryckas. Med en sådan slavmentalitet förtjänar man knappast bättre.

 13. Tommy Jonsson Says:

  Kurt har du inte noterat att det tydligen finns effeminerade kvinnor i debatten också?
  Det kanske är därför det går så dåligt i politiken för oss. Vi får väl försöka rycka upp oss

 14. Anders Hammarlind Says:

  Hon flyttar från orten,han är han torsk
  Vårdnadstvist

  Är man skild pappa men ändå med gemensam vårdnad kan man ändå rappt och raskt bli oerhört friställd pappa, på blott ett väldigt snabbt flyttlass.
  Och brutalt snabbt.
  På en dag.
  Om hon flyttar från orten, väljer, helt på eget bevåg – tusen fall per år – hörde vi i söndagens Kaliber (SR P1) är pappan omgående i tillvarons Sahara.
  Hon tar med sig barnet dit som hon de facto vill flytta. Han har inte de facto mycket att säga till om trots att lagtexten i Föräldrabalken säger att föräldrarna skall vara överens om flytt.
  Lagen är bara en pratbubbla mest, ja lagtexten är helt utan påfyllnad. Dvs. gör vad du vill lagen sover gott(som förste föräldrer).
  I nämnda Kaliber berättar en pappa om just detta, det fasansfulla och också tydliga budskapet, det är mammorna som är förälder, jag pappa.
  Socialförvaltningen vänder man sig till då, förstås, men de delar mest ut många gråtservetter – och gråter själva också – men bistå papporna, glöm det.
  Så här är det förstås och inte utan metodik, könsmaktstruktur, det handlar mer uteslutande om att mammorna är som bra och rekorderliga föräldrar medan papporna är mer som ett svävande illavarslande Mike Tyson-Talibanskt-Hitler pappabihang.

  En strukturell maktordning i Genusperspektiv med andra ord. Det kommer inte professorn i sak hålla med om förstås. Och som Kaliber programmet noga påpekade, det handlar inte om pappor som utöver våld eller annat destruktivt utan det handlar om – enbart – att mammor är i praxis maktöverordnade. Destruktiva pappor ska inte få vara fäder förstås, men det var inte det Kaliber berättade i söndagssändningen (kl 13.00, p1).
  Visserligen är lagtexten fylld med juridiska våtvarma omslag, jämställdhet i föräldraskapet och sådant där jolmigt Riksdagstrams, men om hon flyttar med barnet/barnen – i praktiken – så är han omgående torsk i Sahara. Det han snabbt kan göra är enbart (rappt!) är att snabbt flytta efter för att undvika att barnens miljö blir honom helt främmande – och därvidlag inte lämplig förälder – och han därvidlag helt utanför. Att han då som pappa-förälder får vara med på föräldraplanet. Värre är ju att sy ihop just detta, men det är egentligen det enda alternativet i den judiska praktiken. Men i vårt land är domstolarna (berättar Kaliber) på mammornas planhalva och papporna är som en död torrfisk i Sahara.

  Föräldrabalken säger att man ska som pappa och mamma vara överens, men glöm det, det behöver man inte alls förtäljer Kaliber som sagt. Flytta bara(mamma), etablera nya vanor och så är saken klar, pappan är ju inte med i det nya hemvardagsvanorna. Ajöss med honom med andra ord. Barnet är ju inte hans så att säga. Vilket härmed också bevisas. Ja men man kan ju inte få kommunarrest i alla fall , man kan ju inte få jobbarrest eller hur, säger nu många på mammasidan. Man måste ju ha rätt att flytta. Men då talar man enbart om den vuxnes, mammarätten. Barnet är därvidlag enbart som en logisk navelsträng till mamman. Barnet är enbart hennes. Men pappan då? Vad är han då? Lagen är så oerhört solklar, skilda pappor med gemensam vårdnad – inte misshandlare – ska kunna ha all rätt att hävda att de är föräldrar och då ska man kunna säga ja eller nej till flytt. Men glöm det, lagen är en kuliss. Det handlar enbart om den vuxna kvinnans rätt till sina barn (att han är med är liksom ointressant, helt och mer hållet). Hon kan flytta och gör det som hon behagar, för som Kaliber i P1 framlägger saken; “det är mamman i de flesta fallen som tar barnet och flyttar.” Klart man ska kunna och få flytta men om man är skild med gemensamma barn, varför ska då lagtrots accepteras? Detta vittnar om vidden av pappors orättsstatus och den kommunala sociala tillämpningen, och detta är förstås inget annat än mäns tillkortakommanden i praktiken. I boken “mamma och pappa inför rätta” (Johanna Schiratzki) finns det ett uttryck som är nog så intressant. I Lagens mening och med det menas att föräldrar som skiljer sig anpassar sig efter lagens mening. De flesta väljer att inte processa, men många pappor fattar förstås vidden av pappaföraktet. Pappor i Sverige år 2009 är på undantag. Och de kommer inte få stöd av många. Feministerna kör fortfarande hårt på Talibanspåret (ingen Taliban ska vara förälder), mansrörelsen i sig kör vidare på motorvägen mot Kabul(alla män är talibaner). De skiter fullständigt i vårdnadstvister och män/pappor som blir vingklippta men pappor i Sverige år 2009 ska veta att de är i systematiskt underläge, trots gott om gråtservetter. Och föreningen Män för jämställdhet kommer förstås säga att alla män är Talibaner förstås. Anders Hammarlind 2009-04-20
  http://intressant.se/intressant

  Anonym sa…
  Vad ska männen göra då Anders? Bra och rappt skrivet men man ser ingen lösning på problmet…./CC
  den 21 april 2009 12:14

  Anders Hammarlind, 21 april;
  Jovisst för tusan finns det 1) och mer än, just, en enkel lösning, den norska mansrörelsen har verkligen tänkt till – sedan länge och genomgripande medan den blågula rörelsen mest letar tusentals barnlik i skogen ala Lundgren(Uppsala universitet, ”Slagen dam”(Wetterbergs bibel ) – och jag återkommer med konkret svar för nu är min personliga tid mest på sjukhuset och jag njuter mer av, och mer av våren och räknar in de återstående åren.

  Den norska Mansrölensen har formulerat klart sig kring när hon flyttar på eget bevåg, och om detta återkommer jag inom kort. Tålamod bara.
  Så jag återkommer inom kort med , som sagt, – utifrån ”Om menn, mannsroller og likestilling” – och jag kommer givetvis luta mig mot den norska mansrörelsen som är en jgenunint jämställd mansrörelse för män och kvinnor och barn. Inte Talibanresan ala SWE eller Män för jämställdhet i SWE. De sista avskyr män och sig själva inte minst. Blir också inget annat än en parantes, alltså MFJ, men de åker jorden runt och äter Hummer och Krabba, senast i Rio. Och skickar hem eufori medan arbetarklassens barn i SWE berövas sina pappa. Där har jämställda män inget att säga än det är inte vårt bord för vi har inte vårt bord i Rio.
  Men, jag återkommer, under de närmaste dagarna om – just – när hon flyttar rappt med barnen och jag är bra pappa – vad gör jag då och inser att jag är hel torsk.
  Å andra sidan ställ hellre frågan till Rio-turisterna, Wetterberg och Klas på män i resande jämställdhetskostym. Vad gör de två för att pappor ska få vara pappor och inte något i utkanten.

  Inte som här där ”tokdjävlarna” får styra – typ gräva ner barnlik i skogen i tusentals – helt djävla skogstokigt och den svenska mansrörelsen är utan legitimitet så länge den inte gör upp med de nedgrävda liken ala Uppsala Universitet, eller vilken professor de än hämtar upp ur avgrunden.
  Men, jag återkommer, för jag har den norska texten i datorn men inte alls hälsa att jobba fram texten. Orkar inte inte nu lägga ut de kapitlen, men de är norskt bra. Jämställda och vågar utmana, svenska mansrörelse är mest som engelska fotbollslaget Hull, man lägger sig platt och kippar efter andan och faller som en sten.

  Ha tålamod!
  AHD

 15. Kurt Wered Says:

  Tommy Jonsson,
  Den som ”försöker rycka upp sig” ger bara prov på en beklämmande slavmentalitet och det är rent patetiskt att se hur ”män” skyller sina svårigheter på – kvinnor. Sådana snöpingar förtjänar bara vårt förakt.

  Hur mycket värdigare är inte en kraftfull kvinna än en effeminerad man?

 16. Tommy Jonsson Says:

  Kurt jag tycker synd om dig. Du bär samma manshat som de mest rabiata feministerna. Kul att du visar dina konster här. Det kan du visa upp för dina feministvänner och vara stolt över.
  Att du inte kan komma med någonting i sak utan bara personliga påhopp det kan inte kännas bra för dig.

 17. Kurt Wered Says:

  Trams!

 18. Kurt Wered Says:

  Tommy Jonsson,

  Jag har viktigare saker för mig än att gendriva dig i detalj. Låt mig bara påpeka följande:

  1. Jag bär sannerligen inte på något ”manshat” – snarare tvärtom (något som läsare av min blogg känner väl till). Inget av det jag skrivit här signalerar något som liknar hat eller förakt för verklig manlighet.

  2. Till skillnad från dig har jag heller inte heller ägnat mig åt att argumentera ad hominem.

  Att hålla huvudet kallt och tänka klart är ett exempel på en manlig dygd som dessvärre inte tycks stå särskilt högt i kurs här.

 19. Tommy Jonsson Says:

  Kurt Wered:
  Jag har också viktigare saker att göra men det roar mig när du visar upp ditt könssegregerade feministiska tryne här.
  Tack för ditt besök Kurt.

 20. Kurt Wered Says:

  Tommy Jonsson,

  Det finns förstås viktigare saker att syssla med än att debattera med dig, men få som samtidigt är lika förbryllande och underhållande.

  Jag har blivit kallad mycket genom åren, men det här måste vara första gången någon slänger ”könssegregerande feministiskt tryne” efter mig.

  Feministiskt?

  Vad i hela fridens namn får dig att tro att jag skulle vara något slags feminist?

  Är det helt enkelt så, att du kallar allt som skrämmer dig ”feminism”?

 21. Tommy Jonsson Says:

  Det mansförakt och manshat du uppvisat här på bloggen kring Camilla Lindbergs interjuer och artiklar säger mig att du kanske är en av de 4 som sänt henne ett negativt mail. Notera att hon fått 426 mail som varit positiva till hennes utsaga.
  Gud nåde den som förklenar dig Kurt ”Princessan på ärten” Wered.
  Tack för meningsutbytet Kurt.

 22. Kurt Wered Says:

  Tommy Jonsson,

  Kan du:

  1. Ge ett (1) exempel på mansförakt eller manshat i det jag skrivit här?
  2. Ge ett (1) exempel på något jag skrivit här som kan tolkas som ”feministsikt”?

  Eller är den sakliga argumentationen en diskussionsform som är alltför – manlig?

 23. Tommy Jonsson Says:

  Kurt Wered:
  Ja inte bara ett utan flera exempel på ditt manshat och mansförakt, men naturligvis är det rena fakta ur en feministisk synvinkel.
  Sett ur det perspektivet har du naturligvis rätt i allt Kurt.

 24. Kurt Wered Says:

  Tommy Jonsson,
  Vill du då vara så snäll att låta oss se dessa exempel. I annat fall kommer nog andra läsare att dra samma slutsats som jag: Att du pratar strunt.

 25. Tommy Jonsson Says:

  Nä Kurt, men att du pratar strunt.

 26. Kurt Wered Says:

  Mot dumheten kämpar gudarna förgäves. Jag ger upp.

 27. Tommy Jonsson Says:

  Kurt Wered:
  Att du var gud själv det visste jag inte. Hade jag vetat det då skulle jag inte ha sagt emot dig utan bara hållit med på dina kloka ord.
  Tack för besöket Gud.

 28. Niclas Kuoppa Says:

  lite märkligt hur en del av mina kommentarer ”inväntar granskning” medan andra går in direkt.

 29. Tommy Jonsson Says:

  Du kommer ju bara med könssegregerande trams om att genus är lösningen på alla problem.
  Gå till riksmedia och publicera alla dina länkar eller ta en debatt med Tanja Bergkvist. Det rådet har du fått av mig tidigare.

 30. EnBeundrare Says:

  Vill bara ge Pär en stor eloge som driver denna fråga. Så oerhört osjälviskt, då det knappast gör honom populärare bland kvinnor. Helt seriost tycker jag detta är så stort att jag kommer alltid högakta dig.

  Just problemet att ingen man ”vill” driva denna fråga – just för att det kan tas som att man är ett offer för kvinnan (ingen ”riktig” karl kan ju va det *Manlighetens första budord*). Kvinnor gnäller om orättvisor hit o dit men alla gamla fördelar och deras riktigt avskyvärda sidor (bla deras socialt acceptera totala kyla mot mental svaghet bland män) ligger fortfarande gömda uppe på vinden.

  Stprt pär!

 31. Immigration Advisers Brentwood Says:

  My brother recommended I might like this web site.
  He was totally right. This post truly made my day.
  You can not imagine simply how much time I
  had spent for this info! Thanks!

 32. cam cam sex Says:

  Thanks for the marvelous posting! I quite enjoyed reading
  it, you could be a great author. I will make certain to bookmark your blog and will come back sometime soon.

  I want to encourage yourself to continue your great work, have a nice evening!

 33. limo rentals long island Says:

  My developer is trying to persuade me to move to .net from
  PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on
  several websites for about a year and am worried about switching
  to another platform. I have heard great things about blogengine.
  net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 34. Xanax Says:

  Your write-up provides verified necessary to myself.

  It’s quite useful and you’re simply clearly really knowledgeable in this region. You have opened our sight in order to numerous thoughts about this specific subject matter together with intriguing and strong content material.

 35. buy phentermine Says:

  You are so awesome! I do not suppose I’ve read through something like this before. So great to find another person with some genuine thoughts on this subject matter. Seriously.. many thanks for starting this up. This website is one thing that is needed on the internet, someone with some originality!

 36. paint sprayer prices Says:

  Hi there! This post couldn’t be written any better!
  Reading this post reminds me of my good old room mate! He
  always kept talking about this. I will forward this write-up to him.

  Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: