Twittra inte om vad du ätit till frukost!

Jag har länge misstänkt det. Nu har en docent i statskunskap, Henrik Oscarsson vid Göteborgs Universitet, skrivit det på Expressens debattsida (här).

Politikernas tävlan om att visa sig flitigast på att använda mikrobloggen Twitter är ett spel för gallerierna. De flesta politiker twittrar för att visa sig moderna eller av rädsla för att hamna utanför radarskärmen, att inte synas. Deras twittrande har inte alls någon väsentlig betydelse för demokratin, är slutsatsen i debattartikeln.

Jag är som sagt inte förvånad. Ändå vill jag absolut inte avfärda Twitter som kanal. Rätt använd ser jag stor potential i tjänsten. Men jag tycker att twittrande av typen ”nu sitter jag på tåget och ska strax gå till bistron” och ”frukosten avklarad, ska nu lämna på dagis” är totalt ointressant. Personer som har, eller borde ha, ett intellektuellt budskap borde istället twittra om sådant som har ett intellektuellt innehåll. Ja, jag vet, det är jobbigare, men då är det inte heller längre meningslöst.Det finns inga gratisluncher.

Själv har jag startat tre kanaler på Twitter. Allmänna samhällskanaler under användarnamnet ParStrom, information och kommentarer kring övervakningssamhället under användarnamnet StoppaStorebror, och information och kritiska kommentarer till genusfrågan under användarnamnet GenusNytt. Det är min tolkning av hur Twitter passar bäst, när det gäller mig i alla fall. Kolla gärna in de tre kontona!

Ett svar to “Twittra inte om vad du ätit till frukost!”

  1. Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Twitt-twitt-twidewitt Says:

    […] Det beror iofs på att mina bekanta har förstått det Pär Ström påpekar: Twittra inte om vad du ätit till frukost! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: