Så går det när man kvoterar!

Förtroendet för Mona Sahlin ”faller handlöst”, skriver Aftonbladet. ”Nytt jätteras för Sahlin”, skriver SvD. Förtroendet är nu nere i historiskt låga 27 procent. Då talar vi om ledaren för ett parti som av tradition är statsbärande och som har tentakler och förankring långt utanför den politiska världen. I många decennier kunde man nästan säga att socialdemokratin var Sverige. Samtidigt är Fredrik Reinfeldts förtroendesiffra 60 procent.

Så går det när man kvoterar, är min reflektion. Mona Sahlin är säkert en utmärkt människa på många sätt, men hon passar definitivt inte som partiledare och potentiell statsminister. Att hon sitter på det jobb hon sitter på nu beror enbart på att hon kvoterats dit i egenskap av kvinna.

Exemplet förskräcker. Kvotering är åt skogen, helt enkelt för att det åsidosätter kompetens som urvalsgrund. Därför är kvotering inte bara djupt orättvist mot dem som blir förbigångna utan också starkt destruktivt för den organisation som tillämpar metoden.

Intresserad av genusfrågan ur ett kritiskt perspektiv? Besök min andra blogg GenusNytt.

DN

—————————————

Twitter.
Jag finns på Twitter, Bloggy och Jaiku under användarnamnet ParStrom, där jag kommenterar allmänna samhällsfrågor, bli gärna följare. Klicka på länkarna för en förhandstitt. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre mikrobloggar under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

11 svar to “Så går det när man kvoterar!”

 1. Béatrice Karjalainen Says:

  Och vilka bevis har du på att hon är där bara i egenskap av kvinna? Det finns gott om manliga partiledare som inte blivit långvariga på sina poster, som betett sig som idioter. De har väl i så fall haft sina poster främst för att de varit män i så fall.

  Vilka (män) var det som blev förbigångna av Mona Sahlin? Vilka kvinnor har inte blivit förbigångna de gånger man valt en manlig ledare i olika sammanhang?

 2. Anonym Says:

  Håller tyvärr med Pär, det är könskvoteringen som gjort S ineffektiv. Män jobbar ju i snitt fler arbetstimmar än kvinnor ute i arbetslivet (jag talar här inte om hemmet) och fler män borde ju därmed logiskt sett konkurrera om de högsta posterna i tex ett parti. Man ser ju att det blir hus i helvete när tex män kvoteras in, som i fallet med vetrinärutbidlingen som var på tapeten några veckor sedan, men är det kvinnor som kvoteras in, då är det tydligen inga problem… Det visar på att det idag är helt ok att diskriminera män, men inte kvinnor.

 3. Eric H Says:

  Bea, Mona Sahlin (obs använder HELA namnet..) blev partiledare därför att att alla andra (manliga) kandidater hoppade av.
  De var smarta nog att inse att i femini(s)mens socialdemokratiska parti var det ett handikapp att ha ”en pryl som dinglar”..
  S har fått vad de önskar! En kvinnlig partiledare men en partiledare utan kvalifikationer (utom den under bältet).
  Så gick det som det gick…
  Man fick exakt det man önskade.
  Resultatet av detta ser vi nu.

 4. Bo Ericson Says:

  Men snälla Beatrice. Varför ge ditt stöd till en partiledare som är dålig?? Hon har bevisat med handling att hon är oekonomisk, saknar taktiskt förstånd och att hon är en vindflöjel och inte kan ge konkreta besked. Dessutom var hon inte förstahands alternativet bland S kvinnor.

  Jag vet att det finns några som suttit en kort stund som partiledare. Men var de idioter? Ditt påstående liknar kommunistiskt maktspråk.

  Till sist. Kvotering i alla former är fel därför att det kan innebära en försämring av kvaliteten på de/den som tas ut. Det gäller lika för båda könen.

 5. Mona Sahlin Says:

  Detta är Mona Sahlin som skriver.

  Sluta snacka skit om mig. Annars inför jag undantagstillstånd i landet.

  Nu ska ta fikapaus och äta Toblerone.

  😛

 6. Bara Ohly har lägre förtroende, än så länge… « Kent Persson (m) blogg Says:

  […] Krohniskt och Göran Pettersson och Schlingmann och Pär Ström och Morian och […]

 7. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att förmedla sanningen om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 8. Andreas Says:

  Tycker det är tråkigt att det blivit så dåligt sedan Mona kom in. Hon är säkert en bra kvinna och tycker inte illa om henne personligen, men som partiledare vill jag ha en annan som kan lyfta upp partiet positivt.

 9. Grodan Boll Says:

  Det finns en stark manlig person som glatt skulle ta över, Tomas Bodström. Att det skulle vara bättre på något sätt tåls att diskuteras…

 10. Arne Says:

  Sanningen är helt enkelt att Mona Sahlins ”bäst före datum” har gått ut för länge sedan.
  Det är ett otroligt svaghetstecken av Socialdemokratikska partiet att låta en sådan person som Mona Sahlin inneha ordförandeposten.
  Har man ingenting bättre att komma med än Mona Sahlins dagisjoller så har man sannerligen gett upp allting man en gång stod för.
  Allt medan arbetslösheten ökar och fattigdomen breder ut sig i samhället så yrar Sahlinskan omkring på pridefestivaler och talar sig varm för diverse sexuella minoriteters rätt i samhället.
  Det är till att ha perspektiv på tillvaron.
  Avsaknaden av ett politiskt alternativ i fallet Sahlin får ses som ett utslag av den infantilisering som vidhäftar den politiska diskussionen i landet.
  Det mesta debatten förs av diverse proffstyckare som lever i sin egen lilla värld och som inte har någon kontakt med den stora massan av arbetslösa, sjukskrivna, utstämplade och utförsäkrade personer.
  Politisk korrekthet är det som gäller för dagen och varje s.k debattör tävlar om att vara mer korrekt än sin föregångare.
  All kritik mot invandringens sociala problem stämplas slentrianmässigt som rasism. Det är bekvämt då slipper man ta tag i problemet.
  Alla sjukskrivna är per definition bidragsfuskare. Kan Du stå rakt upp och ner på benen i tio minuter så finns det ingen anledning att vara sjukskriven, lite cancer är väl inget att beklaga sig över.Betänk att den pallativa vården går med förlust.
  Alla arbetslösa får skylla sig själva om de inte har hittat ett nytt jobb efter tre veckor. Det är bara lathet.
  Alla förtidspensionerade borde skämmas över att de ligger samhället till last. Här kräv uppryckning. Ut och jobba bara så att vi kan sänka skatterna.
  EU-landet Sverige är numera ett protektorat styrt från Brüssel och som förvaltas av valda representanter utsedda i allmänna val till landets riksdag.
  Välkomna till fjärde riket.

 11. PellePlutt Says:

  Ja, så kan det gå. Låt män leda, arbeta och vara de som bestämmer istället, så får vi en superb värld!

  Hur ska kvinnor kunna komma in om man inte kvoterar? Jag anser också att kvotering är fel, men kvinnor får ju inte komma till tals annars? Om ni män släpper in kvinnor i arbetslivet lite mer och låter bäste person få chefsjobbet, även om det råkar vara en kvinna, kommer vi inte behöva använda kvotering. You had it coming med andra ord..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: