Lång näsa – vem är förvånad?

En del i kompromissen kring FRA-lagen var att Säpo inte skulle få tillgång till FRA:s avlyssningskapacitet. Frågan dog politiskt efter kompromissen. Men nu föreslår regeringens utredare, förre Säpo-chefen Anders Eriksson, att det ska stiftas en speciallag som trots allt ger Säpo tillgång till FRA:s avlyssningskapacitet.

Lång näsa. Inte oväntat. Så går det ofta till i politiken, tyvärr.

Sedan är det förstås en annan sak att på lämpligt sätt måste rimligtvis Säpo kunna lyssna av elektronisk kommunikation. Annars blir det inte mycket till säkerhetspolis, och en sådan anser jag att Sverige behöver.

SvD DN

4 svar to “Lång näsa – vem är förvånad?”

 1. Johan S. Persson Says:

  Bäste herr Ström,
  en fråga. Är SÄPOs argument om säkerhet för folket och mot terrorism giltiga. Vad jag förstår har de redan spanat i hemlighet, liksom övriga underättelsetjänster inom Echelon-systemet. De hittade inte något angående terrorangreppen som varit sedan millenieskiftet (NY, Madrid, London), men fortsatt kör de denna argumentation.
  Konspiratoriskt lagd tycker jag det snarare verkar vara vänt mot sin egen befolkning för att övervaka att de lyder sin regering och riksdag när de fattar hutlösa beslut på internationell nivå.

 2. Putte Says:

  Protester mot övervakning

  Residents challenge Google camera

  Angry residents in Milton Keynes blocked the driver of a Google Street View car when he started taking photographs of their homes

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/beds/bucks/herts/7980737.stm

 3. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att förmedla sanningen om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 4. Christian H Says:

  Låt mig gissa, lagen klubbas under semestern…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: