Wallenberg visar total brist på känsla för stämningar

SE-bankens VD Annika Falkengren har fått en löneförhöjning på 28 procent. Upp från 7 till 9 miljoner om året. Två millar extra. Marcus Wallenberg har tidigare, innan siffran avslöjades, sagt att det handlar om en ”marginell” höjning.

Allting är relativt. Två millar om året är kanske marginellt för Marcus. Men det är väldigt, väldigt utmanande att i dagens situation genomföra en sådan lönehöjning för en VD i ett börsnoterat bolag. Det visar prov på en total brist på förmåga att läsa av stämningar.

SvD DN SyAB AB2

Twitter.
Jag finns på Twitter, Bloggy och Jaiku under användarnamnet ParStrom, där jag kommenterar allmänna samhällsfrågor, bli gärna följare. Klicka på länkarna för en förhandstitt. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre mikrobloggar under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

7 svar to “Wallenberg visar total brist på känsla för stämningar”

 1. Lasse Håkansson Says:

  Wallenberg – kapitalismens försvarare i Sverige (alltid ivrigt applåderad av Reinfeldt och Borg) borde nu ha satt sin sista potatis… när det gäller bankstöd i vilket fall.
  Inte ett öre i stöd till den bank som alltid varit min!
  Använd en solidarisk bank i stället – funderar själv på att byta till den gamla hederliga grönavågen-banken JAK…

  Lasse

 2. Messerschmidten Says:

  Nu tycker jag att du resonerar lite konstigt. Tidigare har ledningen haft nästan 50% av lönen i form av bonus. Den konstruktionen har kritiserats enormt mycket, och nu vill man alltså ändra på det systemet. Men då kan ju inte SEB bara ta bort nästan hälften av löneutrymmet. Nånstans måste ju de som tidigare kunnat räkna med bonus få kompensation när den försvinner.

  Wallenberg är naturligtvis medveten om att han är rökt oavsett hur han gör här – antingen har han kvar bonusarna och kritiseras för det, eller så avskaffar han bonusarna och får skit för det.

  Istället för att titta på skillnaden mellan 7 och 9 MKr om året, borde du fundera på skillnaden mellan 9 och maximalt 12 MKr.

 3. B110 Says:

  Visst Messerschmidten, eller så kan man fundera på det faktum att en människa har 9 miljoner i lön medan andra människor får leva på mindre än en hundradel av det.

 4. barfota Says:

  @Messerschmidten
  De som tidigare har misskött sig och ”kunnat räkna med bonus” kanske borde räkna på att de om några skall få radikala lönesänkningar, de vanliga hederliga arbetarna som skött sig och arbetat hårt för undermåliga löner behöver pengarna och jobben bättre. Ge parasiterna sparken!

 5. Populisten Says:

  @Messerschmidten
  I min enfald trodde jag att bonus var nåt som man fick som en belöning då man (möjligen kollektivt) gjort ett bra jobb. När SEBs kurs faller som en sten och hela banksektorn är i gungning: varför ska då VD kompenseras för en bonus som hon inte ens borde fått?

 6. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att sprida information om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 7. Lasse Håkansson Says:

  Det vi som normala löntagare ser som en bonus = en trettonde normalhög månadslön i de flesta fall. Men. som bl.a. Messerschmidtens bemötare skriver: En bonus i miljonklassen är inte en bonus. Jag ser det mera som en bestickning, även om det sker inom Wallenbergs direktionsrum – vi belönar dig i det här företaget, du belönar oss i ett annat företag. Så går det ju runt – vd och styrelser kompletterar varandra över företagsgränserna. ett svinaktigt beteende som bara företagens kunder blir lidande av. Stackars chefen som inte har råd med en ny yach i år – honom ska vi solidariskt hjälpa inom den inre kretsen, så han kan vara med oss stora pojkar (oftast pojkar, SEs vd är en kvinna men förmodligen med ballar av stål) och glänsa…. Oerhört utmanande – att göra om lönesystemet hjälper inte – föreslår fortfarande en övergång till en annan bank, typ nämnda JAK….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: