Att avskaffa demokratin för att försvara den

Grundlagen, Geneve-konventionen, yttrandefrihet, tryckfrihet och telefonhemlighet. Det är några av de saker som Vita Husets jurister skriftligt rekommenderade förre amerikanske presidenten George Walker Bush att strunta i.

Demokratin är så ytterligt värdefull och viktig att försvara, så om det krävs kan man offra den för dess försvar! Så kan man resonera om man anser sig bära hela världens frihet på sina axlar. För det gör man väl om man är frihetens stamort på jorden?

SvD

7 svar to “Att avskaffa demokratin för att försvara den”

 1. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att sprida information om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 2. cnab Says:

  ”Grundlagen, Geneve-konventionen, yttrandefrihet, tryckfrihet och telefonhemlighet. Det är några av de saker som Vita Husets jurister skriftligt rekommenderade förre amerikanske presidenten George Walker Bush att strunta i.”

  Och Sveriges Riksdag och regering lydde.

 3. rogerklang Says:

  Strålande citat Pär! Men USA har alltid varit pragmatiska i någon mån, se bara på vapenförsäljningen till länder som Saudi-Arabien etc. etc. etc. Det är antingen det eller gå under. Personligen anser jag att USA gick över gränsen för hur lovligt pragmatisk man får bli, när Bush och administrationen i vita huset utövade statstortyr, som ett annat Turkiet eller Saudi´s. Tror du Obama kan göra så att USA kommer tillbaka?

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 4. parstrom Says:

  Till Roger Klang:
  Man hoppas ju. Obama har börjat bra, måste man säga. Men det är för tidigt att ropa hej. Tankarna på en sanningskommission för att utreda övergreppen under George Walkers tid vid makten är intressanta.
  Pär

 5. Putte Says:

  FYI: Cybersecurity chief resigns – points at NSA

  http://www.dvorak.org/blog/2009/03/07/cybersecurity-chief-resigns-points-at-nsa/

 6. rogerklang Says:

  Bush har ändå skött sig på en del punkter, bl.a. så har han satsat stort på mediciner till HIV-smittade i Afrika. Han tog itu med Talibanerna i Afghanistan och galningen So damned insane (Saddam Hussein). Ja, jag har väl tänkt tanken på att dra Bush inför rätta, men vem ska göra det? Obama kommer nog inte att göra det i alla fall. Sverige kan inte göra det, vi kan inte backa upp ett sådant uttalande! Men det viktigaste är att Bush inte längre är president. Om Obama inte gör det, kommer USA fortfarande att vara goda ändå framöver tror du, Pär? Obama är den ende som kan ställa George till svars.

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 7. Dennis Nilsson Says:

  Det pratas en hel del om sanningskommission på amerikansk independent radio.

  Vidga dina vyer genom att lyssna på ex-vis AM1090 KPTK i Seattle på http://am1090seattle.com

  eller lyssna direkt på denna länk http://208.80.54.47:80/KPTKAMDIALUPCMP3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: