Absurt att Systembolaget sparar inköp i 10 år

Aftonbladet berättar att Systembolaget lämnat ut en persons samliga inköp vid Systembolaget till polisen. Tio års inköp. ”Vi sparar inköpen i tio år”, bekräftar Systembolaget. I det här fallet har polisen begärt ut informationen som en del i en brottsutredning.

Det anmärkningsvärda är inte att polisen får ut informationen, det är att informationen över huvud taget finns. Varför i allsin dar sparar Systembolaget varje inköp på individnivå i tio år (för dem som är dumma nog att betala med kort)? Det är absurt.

Det är ingen nyhet att vi är på väg in i det totalkontrollerade samhället. Detta är bara en bekräftelse. Och ännu en indikation på hur viktigt det är att vi har kvar kontanter som betalningsmedel. Ett fantastiskt betalningsmedel, helt utan elektroniska fotspår!

Abonnera på mina uppdateringar via mikobloggar. Jag finns på Twitter, Bloggy och Jaiku under användarnamnet ParStrom, där jag kommenterar allmänna samhällsfrågor, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre mikrobloggar under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

9 svar to “Absurt att Systembolaget sparar inköp i 10 år”

 1. Oysters Says:

  Det är bara en tidsfråga innan folk börjar begära sin lön i konanter och då kommer påtryckningar på arbetsgivare att inte tillåta det. Konsekvens = Folk som försöker undkomma statens möjligheter att snoka och karlägga dem, blir utestängda från arbetsmarknaden och hela samhället i stort (gäller givitvis i lika hög grad A-kassan).

 2. alnabone Says:

  Storebror ser dig – hörde vi sknderas för några år sedan. Läser man detta så inser man hur sant det egentligen är. Att mina totala inköp på systemet skulle kunna vara intressant för någon, förvånar mig knappt längre även fast man hajjar till vid tanken… Undrar om jag skulle vilja veta det själv ens…

 3. Figaro Says:

  Otur du nog ändå har här.
  För till system du kan gå, men ifall du icke se gammal ut du nog ändå ett lägg måste visa. Och vips så försvan denna anonymtenten igen för den fira männikan.

  / FIG

 4. Sverigehatare Says:

  Ånyo får sverigehataren plaskande vatten på sin kvarn. 🙂

  Nu inväntar jag med tillförsikt dagen då försäkringsbolagen lägger vantarna på livsföringsinformation av denna karaktär. Det är ju tänkbart att försäkringsaspiranters alkoholintag kan utgöra hinder att teckna försäkringar av allehanda slag.

  En liten upprättelse för mig som är oskyldigt dömd. De blonda, blåögda svenskarna har alltid dyrkat myndigheter och föraktat integritet och rättssäkerhet. Övervakningssamhället är precis vad ni förtjänar.

  Heja fasciststaten! 🙂

 5. Gunke Says:

  Citat:För dem som är dumma nog att betala med kort?!

  Det är känt att det finns *andra* starka i krafter i systemet,
  och inte bara inom handeln, som vill få bort kontanter!
  Kontanterna är en maktfaktor som inte bör neglischeras!

  Var på din vakt medborgare!

 6. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att sprida information om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 7. samkörning Says:

  Upprörande,
  snart läcker väl den databasen ut också.
  Den olagliga databasen vill säkert många företag köpa.

  Men är sedlar helt anonyma?
  När man tar ut sedlar i bankomaten så registreras serienummer.

  På systembolaget skulle serienummer på 500kr-sedlar
  också kunna registreras och kopplas till inköpet.

  Då vet man vid samkörning vem som troligen köpt varan.

 8. maukonen Says:

  är det ens lagligt enl PUL att lagra så länge ???

  Vad säger DI ?

 9. Glen Says:

  In the middle searching old friends, found your website.Just passing by.By the way, your website have great content! 🙂

  _______________________________
  Don’t pay for your electricity any longer…
  Instead, the power company will pay YOU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: