Så dags för kommitté NU

Regeringen har beslutat om att tillsätta en parlamentarisk kommitté som ska utreda ifall FRA:s spaning i kabel och tråd är etiskt riktig.

Jag tror minsann regeringen har tappat portföljen och plockat ihop papperen i fel ordning. En sådan sak skulle man väl ha utrett INNAN lagen föreslogs? Nu är det så dags.

När det gäller personlig integritet går alliansen från konstighet till konstighet.

SvD

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, där jag kommenterar allmänna samhällsfrågor, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

4 svar to “Så dags för kommitté NU”

 1. Arne, Says:

  Verkligheten är att det inte är ”våra” folkvalda längre, för när man kör diktatur stil mellan valen och fullständigt struntar i vad vi svenska folket regeringens uppdragsgivare tycker och kör sitt eget ”race” behöver dom bytas ut och det snabbt.

  Det som nu händer har inget med demokrati att göra och måste uppmärksammas och stoppas snarast nästa val, tyvärr finns ingen skillnad mellan regeringen och sossarna i frågor som FRA lagen och Lissabonfördraget så ingen av dessa är ett alternativ längre.

 2. Oz Says:

  Det är hypnosen från 911 som börjar släppa nu, du vet, då när vi matades med bilder och auktoritetsröster som talade om vad vi såg, med den direkt efterföljande Bush-doktrinen. Så enkelt är det faktiskt. Problemet är eftersläpningen och allt som ligger i den politiska pipelinen, så många pudlar kan de bara inte göra utan att tappa ansiktet. Därför kommer eländet att förfölja oss i minst 25 år till. Inte säker att så många av oss en lever när alla konsekvenser väl är överspelade. Det är vad som händer när ja-sägera tillåts styra, och vi har mycket gott om historiska exempel att titta på. Det är också precis detta som vi glömmer varje gång, trots att vi alltid blir påminda om att vi inte får glömma, men det är alltid fel saker vi kommer ihåg.

 3. barfota Says:

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2629584
  Läs Beatrice Ask uttalande, enl. SVT så säger hon ”Det är en farlig väg att gå när det gäller öppenhetsfrågor. Då kan man som enskild bara säga ” men jag vill inte att någon ska veta att jag skrev till den här myndigheten”, säger justitieminister Beatrice Ask” Skall detta tolkas som hon är emot datalagring och FRA också. Vilkte ben står hon på?

 4. tanjabergkvist Says:

  Ja, fram för personval istället. Pär får bli justitieminister,
  och jag genusombudsman/kvinna, och för säkerhets skull också
  forsknings-och utbildningsminister, då skulle det bli andra bullar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: