Polisen rekryteringsstrategi måste bootas om

Med anledning av de rasistiska stämningar som avslöjats inom skånepolisen måste man konstatera att problemet inte är litet eller isolerat. Det rör sig uppenbarligen om ett systemfel. I grunden ligger tydligen en misslyckad rekryteringsstrategi. Polisen har i stor skala anställt personer som är starkt olämpliga för yrket. Det tyder på att hela arbetssättet för rekrytering måste göras om i grunden. Bootas om. Dags för polisman version 2.0. Den poliskår som i Skåne visat sitt fula tryne är en skam för Sverige som demokratiskt och humanistiskt sinnat land.

AB2 Exp AB SvD1 SvD2 DN1 DN2

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, där jag kommenterar allmänna samhällsfrågor, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

7 svar to “Polisen rekryteringsstrategi måste bootas om”

 1. Richard Says:

  Det kvittar vem som rekryteras, efter 2-3 år i polisyrket (dvs ute i verkligheten) kommer ändå en stor del att ha förvandlas till s k rasister.

  Stoppa istället asylinvandringen två eller tre decennium så stoppas också den s k rasismen.

 2. Populisten Says:

  Suck inte du också Pär…

  Visst det var korkade uttalanden. MEN det verkliga problemet här var ju kravallerna! Nu lyckas den politiska korrekta eliten blanda bort korten igen och vrida bort fokus från det faktum att samhället står handfallet inför våldsverkarna. Bilar brinner utan att polisen kan stoppe det eller lagföra huliganerna men media dikuterar vad som sagts eller inte sagts i en snutbil. Suck…

 3. barfota Says:

  Kanske hela det politiska systemet måste bootas om. Ända sedan 60 talet har det pågått en debatt om en uppåt väggarna tokig invandringspolitik men ingenting har gjorts för att rätta till problemen, snarare tvärtom. Vad som hände i polisbilen händer dagligen i det fördolda på i stort sett i stort alla arbetsplatser och inom de politiska partierna. Som vanligt så speglar media endast den politiskt korrekta och populära sidan av en händelse och nämner inte med ett ord de vidriga arbetsförhållanden som ambulans, polis, brandkår och andra som bara försöker ”sköta sitt jobb” får stå ut med. Jag har personligen arbetat många år i Rosengård och fått höra att jag var ”en dum svenne som knegar”, är rasist om man inte skänker bort varor gratis, blivit hotad till livet för att försöka stoppa pågående stölder, utsatt för rånförsök m.m. Det är ett UNDER att inte ”krutdurken” exploderat för länge sedan. Beklagligt med förståeligt att uttryck i likhet med de som sades i polisbilen förekomer litet varstans.

  BOOTA OM SVERIGE

 4. Sverigehatare Says:

  Sverige är en polisstat.

  Rasistsvenskarna visar sina fula smygrasisttendenser även i kommentarerna på denna blogg. Vad annars?

  Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

  Hjälp till att sprida information om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska exponeras så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

 5. Grodan Boll Says:

  PK-semantik.
  Det spelar ingen hur man förskönar terminologin, fördomen används för att den är snabb och (i de flesta fall) korrekt.

  Jag har svårt att tänka mig en arbetsgrupp som arbetar med andra människor som inte har mindre väl valda ord för folk som dyker upp ofta i samtalen eller är så jobbiga att de förtjänat ett alldeles eget ord.

  Sedan kan jargongen säkert variera lite beroende på om det är sjuksköterskor, butiksbiträden eller poliser.

 6. Nils Says:

  >Det rör sig uppenbarligen om ett systemfel!

  Och det uttalandet kommer **först nu** av dig Per Ström?
  En god ide kan vara att läsa lite böcker i ämnet innan du uttalar
  dig så att du inte gör bort dig lika mycket nästa gång!

 7. Mike Says:

  Ett tips… gör direktlänkar till dina twitter, jaiku och bloggy profiler direkt på din sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: