Nu har Mona Sahlin hamnat fel – igen

Mona Sahlin är den stora förloraren på regeringens uppgörelse om kärnkraften. Det är närmast pinsamt hur hon attackerar alliansen i försöken att plötsligt framstå som kärnkraftsmotståndare. Det känns väldigt mycket som tvärt-om-leken. Nu har hon en allians emot sig som är enig om en försiktig utbyggnad av kärnkraften, medan hon själv sitter med kommunister och miljöpartister som hatar kärnkraft och ska försöka få ihop ett regeringsalternativ.

Plötsligt är det den röda sidan i svensk politik som associeras med splittring.

Så det kan gå. Jag kan tänka mig att många sossar med nostalgi tänker tillbaka på när deras parti med självklarhet var statsbärande. Mona Sahlin har inte något vidare flyt i sitt partiledarskap.

AB SvD1 SvD2

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

Annonser

3 svar to “Nu har Mona Sahlin hamnat fel – igen”

 1. ThomasJ Says:

  Har damen ifråga någonsin legat/haft rätt???
  Å andra sidan är hon ett bra vallokomotiv för Alliansen…

 2. Olbap Says:

  Hon jagar bort fler och fler av SAP:s kärnväljare och samtliga industrifack. Frågan är, varför vill Mona göra elen dyrare för Svenssons, och jaga bort alla energikrävande företag från Sverige? Sahlin kommer att leda ett alltmer vänstervridet och miljöfanatiskt parti mot en ny valförlust 2010 – det ser till och med en blind människa, redan nu.

 3. Johan Kjellén Says:

  Splittringen på den rödgröna sidan är för stor för att en ”vänsterallians” kan fungera. GP gjorde rätt när han sökte mandat för en S regering, åtminstone V lär aldrig fälla en S regering.
  Alliansen framstår nu som enade och regeringskompetenta.

  Hur Sahlin ska lyckas snickra en vettig energipolitik, eller politik överhuvudtaget med V och MP?

  Det bästa hon kan göra nu är ta Mauds utsträckta hand och göra en blocköverskridande uppgörelse och köra över de rödgröna småpartierna.

  Sverige behöver en långsiktig energipolitik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: