Besvär begränsar – dra nytta av det!

Det är märkligt att svenska politiker är så tröga med att anpassa offentlighetsprincipen till den digitala tidsåldern. Den princip som syftade till att medborgarna skulle kunna hålla ett öga på Makten har blivit ett verktyg för okynnessnokande på grannar och arbetskamrater.

Det finns flera enkla åtgärder som kan vidtas för att kraftigt minska problemet. Tillhandahåll bara informationen vid besök på en myndighets kontor, exempelvis. Då blir det jobbigt, då försvinner det mesta av okynnessnokandet. Besvär begränsar. En annan möjlighet är att lagstifta om att omfrågandekopia ska postas – med snigelpost – till den som blivit omfrågad. Vips uppstår kostnader och besvär för företagen som säljer snokartjänster, och då blir deras tjänster mindre konkurrenskraftiga!

AB

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska och politiskt inkorrekta tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

Annonser

2 svar to “Besvär begränsar – dra nytta av det!”

  1. Sverigehatare Says:

    Sverige är en polisstat.

    Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

    Hjälp till att sprida information om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska hängas ut så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

  2. mikaelf Says:

    En vild idé: hur skulle det se ut om vi gjorde precis tvärtom? Om alla offentliga handlingar skulle gå att söka bland och få ut i form av PDF-filer eller direkt i webbläsaren, gratis, för alla medborgare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: