Statlig strypning av internet, nej tack!

DN Kultur skriver idag om att en dansk domstol beordrat danska internetföretag att blockera tillgången till fildelarsajten The Pirate Bay. Det är allvarligt, det som skett, men det är bara ett exempel i raden på den krypande utveckligen mot en statlig strypning av internet. För ett par veckor sedan meddelade exempelvis den svenska avdelningen av upphovsrättsorganisationen IFPI att man ser det danska domstolsutslaget om blockering av The Pirate Bay som en förebild, och att man kommer att verka för ett likadant domstolsutslag i Sverige. ”I grunden borde EU-reglerna i Danmark och Sverige vara lika. Men det är ju ännu inte prövat i Sverige”, sa IFPI:s svenska VD Lars Gustafsson.

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

Annonser

Ett svar to “Statlig strypning av internet, nej tack!”

  1. Sverigehatare Says:

    Sverige är en polisstat.

    Svensk polis manipulerar med bevisning och begår mened i syfte att upprätthålla myten om Sverige som rättsstat. Sanningen motarbetas med alla tillbuds stående olagliga metoder. De oskyldigt dömda, vilkas liv ödeläggs, utpekas som RÄTTSHAVERISTER och förlöjligas av människor som saknar förmåga att tänka kritiskt.

    Hjälp till att sprida information om det svenska korrumperade rättsväsendet. De kriminella poliserna ska hängas ut så att omvärlden får veta vilka som dödar rättssäkerheten i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: