Och genast ryckte valsegern närmare!

Beskedet om att alliansen har enats om en gemensam syn på kärnkraften i svensk energipolitik är inget mindre än historiskt. I ett antal decennier har kärnkraften svävat som ett ondskefullt spöke över borgerligheten. Nu är spöket nedskjutet. Grattis till skicklig politik – genast ryckte en borgerlig valseger 2010 lite närmare! Att sedan miljön också är en vinnare på beslutet att tillåta ny kärnkraft gör inte saken sämre!

DN SvD AB Ex Syd GP

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

Annonser

3 svar to “Och genast ryckte valsegern närmare!”

 1. Lövet Says:

  Men Wijkman skruvar på sig, eftersom ”effektiviseringen av förnybara energikällor har större potential än någonsin”.

  Hmmm: Har Wijkman hittat ett sätt att kringå energiprincipen? Har han talat med V:s Peder Pedersen tro?

 2. PP Says:

  Kan du inte kommentera din blogg från Januari 2008,
  Socialdemokraterna går framåt i opinionen, och ligger nu över 40 procent (här och här). Många menar att orsaken ligger i alliansens misstag med avgångna ministrar, schabbel med fastighetsskatten och impopulära åtgärder kring arbetslöshetsersättningen. Jag tror inte att det ger den fulla bilden.Alliansen saknar en vision för det borgerliga Sverige. Eller åtminstone saknar man förmåga att kommunicera den, om den finns. Fortfarande är det så att borgerligheten till stor del utgår från socialdemokraternas karta och vill genomföra en del justeringar i den, istället för att börja med ett blankt papper och lägga fram sin vision. Alliansen måste våga brinna för individuell frihet, entreprenörskap, företagande och en statsmakt som frivilligt håller sig liten. En del i en minskad statsmakt är sänkta skatter (DN skriver om det i huvudledaren här).”

 3. Mikael Says:

  Miljön vinner bara på detta om man envist framhåller kolkraft som det enda alternativet.

  Att använda högvärdig, men ytterst begränsad, kärnenergi till att elda en ångmaskin och skapa ohyggliga gifter som ingen vet var man skall gömma undan, är galenskap. Det är som om barbarer tar sig in i biblioteket i Alexandria och bränner böckerna för att laga mat över elden.

  Tänk att vi har debatterat detta i 36 år och fortfarande framhålls dessa ångmaskiner som energiteknikens frälsare. Vi borde kunna bättre än så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: