Flytta på lärarna!

I en skola i Ängelholm har en lärare gett eleverna i uppgift att utse den ”jobbigaste” klasskamraten. Samtidigt rapporterar media om att en lärare i en skola utanför Göteborg gett eleverna i uppgift att utse två klasskamrater de vill gå tillsammans med i sjuan, och (vilket är det märkliga) två som de inte vill gå tillsammans med.

Vad är det här? Lärarledd mobbing? Grupphjärnsläpp?

Det är kanske inte så märkligt om det finns två olämpliga personer i en yrkeskår som omfattar många tusen. Men i dessa två fall måste man nog, om medias rapportering är korrekt, överväga att flytta på lärarna.

DN AB

Twitter, Jaiku och Bloggy. Jag finns på alla dessa under användarnamnet ParStrom, bli gärna följare. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Mina kritiska tankar i genusfrågan kan följas i alla tre under användarnamnet GenusNytt.

4 svar to “Flytta på lärarna!”

 1. norah4you Says:

  I min egen blogg http://norah4you.wordpress.com/ funderar jag i liknande termer om betydligt fler lärare. Det har nämligen visat sig vanligt, hur i hela fridens namn någon behörig lärare kan få för sig detta beteende, här i Göteborgs förorter. Dock är det inte bara lärare utan även rektorer som OMGÅENDE behöver flyttas på/få förstärkning etc.

 2. Anders Fridh Says:

  Det ær sjukt, men varfør vill folf se nått som Robinsson tex. Vad gør barnen elaka, hur kan vuxna hjælpa till med nått så sjukt beteende?
  Samhællet lær alla i dag att vara egoister och elaka

 3. Maria Says:

  Omplacera dessa lärare omedelbart, de är klart olämpliga på sina tjänster.

 4. norah4you Says:

  Ju förr desto bättre. Eller hur Maria?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: