Att göra en iPhone till spion

Det kom ett mejl som är symboliskt för snokarsamhället. Företaget FlexiSpy lanserar sin spionprogramvara i version för iPhone (här). Släpps 21 december. Här är deras lista på snokarmöjligheter och finesser:

- Read SMS, Call Logs, Emails and GPS data
- Works on 2G and 3G devices
- Remotely controllable
- Undetectable
- So easy to install and use
- So much more.

Why buy FlexiSPY for iPhone as opposed to another product:

- We know that our competitors are offering what seems to be similar software. FlexiSPY is however something quite different:

- Simpler Install. Our installation is a few simple steps and designed for a non technical user

- More features. We deliver SMS, Call Logs, Email and GPS data. The competition cant match this

- More reliable. FlexiSPY uses wireless GPRS, Edge or 3G connection to deliver your data, and will intelligently adjust its delivery technique to save money

- Greater Stealth. To prevent raising suspicions from excessive data charges, FlexiSPY lets you control how and when data is delivered. You can choose to send every time data is ready, or schedule a bulk delivery at hourly or daily intervals

- Invisible. Not visible at all. Other products can be seen in locations known to the average user

- Remote Control. No need to access the iPhone after install. You can switch the monitoring functions on or off without needing access to the device. This means that you wont drain the iphones battery or their credit and raise their suspicions

Stackars den som åker på det här i sin telefon, kanske installerat av en misstänksam sambo eller chef. Ack, vad är det för tid vi lever i?

12 svar to “Att göra en iPhone till spion”

 1. Anders Says:

  Ja det är vidrigt. Men de flesta stora företag behöver inte detta, de har redan något mycket mer långtgående eftersom de ofta kör sina egna telefoniplattformar, och således redan har allt ”in house”.

 2. Kalle Vedin Says:

  Anders: Har du källor på det? Det låter osannolikt.

  Om min flickvän skulle installera något sådant på min mobil så skulle jag nog fälla en tår och attackdumpa henne. Hade någon annan gjort något sådant mot mig hade jag polisanmält personen. Det hade varit svårt att inte hata personen, aahh.. gud. Att det finns en marknad för det? wtf?

  Jag kan dock tänka mig att installera spionmjukvara i MINA EGNA prylar. Jag byggde t.ex. ett datorprogram som installerade sig i bootsektorn och kapade datorn, skickade iväg ett UDP-paket (PXE har ett API för det, innan ett operativsystem har hunnit starta.) och sedan fortsatte att boota för en stund sedan, som en del i ett projektarbete på min skola. Det är perfekt för att leta reda på sin stulna laptop. Om det är min egen dator och jag har kontroll över all information i den, så är det ju som det bör vara. ALDRIG på någon annans dator dock.

 3. DI LÖVER Å LÖVER EN JULHÄLSNING TILL ROSENBADDARNA « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET Says:

  […] är oxå med på ett hörn liksom  och även den här bloggaren bloggar , en annan klottrare .  En annan trixig men kunnig knåpare vidgar våra vyer  För att inte tala om en som tänker och yxar horisontellt och verikalt på samma gång  Det […]

 4. Anders Says:

  @Kalle: Gör bara en sökning på ”Företagsnamn telefoniplattform” så får du länkar att drunkna i och lite till. Gör sedan detsamma för kommuner, landsting, fackförbund osv.. Oftast så sker sånt här på entreprenad, alltså företagen säljer ut hela sin informationshanter både vad gäller data och IT till några rätt få stora IT-företag. Det är nog inte helt ovanligt att dessa entreprenörer har en större och mer heltäckande insyn i all information än vad företagen själva har. Å jag skulle tro att det läcker en hel del..

  Jag skulle kunna vara långt mer detaljerad, i synnerhet kring företaget jag jobbar i, men då riskerar jag röja min identitet och kanske få problem på jobbet.

 5. Dennis Nilsson Says:

  @Kalle
  Kolla in ”The Athens Affair” på http://www.spectrum.ieee.org/jul07/5280

  Spännande läsning på sex sidor a la ”Jmes Bond”-story, fast hämtat ur verkligheten. Rapporten har tagits fram av IEEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers, så den är i högsta grad seriös.

  Den grekiska regeringen med flera avlyssnades under en längre tid.
  Anledningen att det kom ut var att ett SMS fallererade. När man undersökte det vidare så fann man väldigt skickligt dold mjukvara, som bara 2-3 organisationer i världen har kunskap och kapacitet att ta fram.

  Svenska Ericsson hade levererat hård- och mjukvara. Spåren ledde till en högt uppsatt tekniker, som begick självmord, veckan innan sitt bröllop. Hans familj menar på att det var ett mord, och han hade inga planer på att ta sitt liv, speciellt en vecka innan sitt bröllop.

  Märkligt nog så var alla spår utplånade, både de som fanns i datorerna och i pappersform i pärmar. Man lyckades aldrig (läs ville inte) ta reda på vem som stog bakom avlyssningen och Ericsson fick betala dryga böter.

  Avlyssningen gick till så att alla samtal vidarekopplades i hemlighet till
  ett antal kontankortstelefoner, där förmodligen autmatiserad lagring skedde. Och också märkligt nog, så stängdes kontankortstelefoner av, innan man hann spåra, var de befann sig.

  Jag tipsade flera svenska medier om denna nyhet när rapporten ovan publicerades, men såvitt jag vet så var det ingen nyhet här i Sverige. Förmodligen för att Ericsson var inblandade.

  Vore väl inte kul att allmänheten blev medvetna om att Ericssons basstationssystem har inbyggda avlyssningsfunktioner. För den delen gäller det även alla andra leverantörer som Nokia och Siemens.
  Numera finns det tvingande lagar i alla världens länder som kräver att avlyssningsfunktioner finns inbyggda.

 6. spyphone Says:

  its really a nice post and the information is absolutely very good . great work!!

 7. FAG Tapered Roller Bearings Says:

  The working temperature depends about the heat that is created by the bearings, transmitted to the bearings and given off by the bearings when the friction bearings function.
  I found some valve springs with blue paint on the ends, which seemed
  a little stouter than OEM parts, so they went in with alloy retainers on
  the inlet sides. Entire range of mechanical bearing is fabricated under the guidance and direction of well-qualified engineers as per the current standard and demand of
  the industries. All these factors add to the complexity of aircraft tube bending.
  The single point safety release and ”dead man” style operation controls makes every
  one of our XPR-Series lifts easy to operate and safe to use.

 8. breast actives before and after Says:

  I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s equally
  educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the
  head. The issue is something that too few men and women are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy I stumbled across this during my hunt for something concerning this.

 9. panic Says:

  panic

  Att göra en iPhone till spion | Pär Ströms blogg

 10. buy phen375 Says:

  buy phen375

  Att göra en iPhone till spion | Pär Ströms blogg

 11. proactol ingredients Says:

  proactol ingredients

  Att göra en iPhone till spion | Pär Ströms blogg

 12. virginia asbestos inspections Says:

  If broken or disturbed, asbestos can release asbestos fibres into the
  atmosphere.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: