Nej till internetcensur av spelsajter!

Efter FRA, Ipred och trafikdatalagringen kommer nu nästa politiska angrepp på våra digitala friheter. Spelutredningen föreslår internetcensur för att hindra svenska medborgare från att via internet spela om pengar på utländska spelsajter. Eller filtrering, som det ibland kallas med en förskönande omskrivning. Regeringens information finns här.

Uredaren Jan Nyrén föreslår blockering av IP-adresser som leder till utländska spelsajter som saknar tillstånd att verka i Sverige. Internetoperatörer ska förbjudas att förmedla kommunikation till IP-adresser och domännamn för sådana. Listor på otillåtna IP-adresser och domännamn ska upprättas av tillståndsmyndigheten, är det tänkt.

Detta är naturligtvis fullständigt oacceptabelt. Ytterligare ett exempel på den undersåtefiering som pågår. Hands off, please. Don´t touch our internet!

Skälen mot internetcensur är flera. Det principiella, först. Envar har rätt att fritt kommunicera över internet. Ett strypt internet är en strypt yttrande- och informationsfrihet. Sedan har vi problemet med det sluttande planet, även kallat ändamålsglidning. Om censur införs kommer den successivt att breddas. Vad blir det nästa gång som våra kära politiker tycker att medborgarna inte ska få tillgång till? Det gäller att mota Olle i grind.

Det är märkligt att man i Sverige år 2008 faktiskt ska behöva argumentera mot att Sverige inför censur. Det visar hur långt vi redan har rört oss på en skala mot minskad medborgerlig frihet.

DN4 AB SR AB2 E24 SvD DN1 DN2 DN3 SvD2 SvD3 GP

5 svar to “Nej till internetcensur av spelsajter!”

 1. TRIDENT Says:

  Det är inte utan att man häpnar när man läser vad spelutredningen kommit fram till. Man kan undra om även denna utredare såsom den förra blir satt ut i kylan – eller om Borgs giriga fingrar redan känner greppet om medborgarnas pengar – annan regering men samma skit!

  Vad som är mest förvånande är att moderaternas medlemmar stillatigande verkar acceptera att feministen finansminister hästsvans verkar ha en knallröd partibok och utan att skämmas beter sig som den rödaste socialist.

  Nu krävs det att gräsrötterna agerar – själv gjorde jag det efter att sanningen började visa sig efter förra valet och lämnade de s.k. ”nya” moderaterna (Sveriges nya socialistparti). Nu får det vara nog med idiotin!

  Om – mot förmodan – förslaget skulle gå igenom ska det bli VÄLDIGT intressant att se Reinfeldt kritisera diktaturer som undertrycker yttrandefriheten genom att bl.a. blockera sidor på internet. Hur stor trovärdighet får det internationellt när en statsminister som cencurerar sina egna medborgare kritiserar exempelvis Kina för att de undertrycker yttrandefrihet och mänskliga rättigheter!

 2. Whistler Says:

  Sjukaste förslaget jag någonsin hört! Fri vilja, demokrati osv finns inte det eller!?

  Förklara det med spelberoende osv går inte, England har helt annan linje men har inte mer spelberoende för det!

  Om jag går bra av att spela ska jag inte få göra det då? De bolag som kommer till Sverige kommer inte gå att spela hos eftersom de måste följa Sveriges regler för återbetalning osv. Och blir ändå bara ett fåtal vilket inte är hållbart!

  Går detta igenom så FY FAAAAAAAAN!

 3. Jonas Says:

  Eh…jaa, sjukt att CENSURERA 100 spänn på Milan mot Fiorentina på söndag. Det är väl min YTTRANDEFRIHET att få göra vilka affärer jag vill!

 4. Ylva Says:

  Travsporten finansieras av det svenska spelet. Utan spel hos ATG, ingen travsport. Problemet är att den giriga staten vägrar sänka skatteavdraget så att ATGs spel kan konkurrera. Varje gång som skatten sänkts har omsättningen ökat så att staten likt förbaskat fått in lika mycket pengar, en bra idé alltså men Anders Borg är tydligen inte bara girig utan dum också eller vill de bara få en ingång till att börja cencurera nätet, vad blir nästa steg?

 5. » Alla ska dö El Rubio talar Says:

  […] poker eller bingo på internet -söka vilken information som helst via offentliga källor på internet eller offline -åka i liten båt på fyllan och/eller utan flytväst -låta bli att äta grönsaker […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: