Se video om pappadiskriminering på socialen

Pappaombudsmannen Arne Wirén har skrivit en mycket tänkvärd debattartikel på Brännpunkt idag. Den handlar om hur män diskrimineras i vårdnadsfrågor. Den utbredda mansdiskrimineringen inom de flesta områden som har något med barn att göra utgör ett av många exempel på nedtystade jämställdhetsbrister.

För några dagar sedan la jag ut en 6-minuters video på YouTube om hur pappor förödmjukas och diskrimineras av kvinnlig personal på socialtjänsten. Filmen heter ”Matriarkatet på soc”, och finns här. Skriv gärna kommentar på YouTube.

4 svar to “Se video om pappadiskriminering på socialen”

 1. LatentEnergi Says:

  Se TV6 Lördagar 20:30 ”Whacked out sports”. En vidrig underhållning där mäns liv saknar värde annat än som underhållning i dödsögonblicket.
  Om man gör tankeexperimentet att byta ut männen mot barn,
  skulle olyckorna då kunna visas som underhållning?
  Skulle folk skratt om de ser ett barn falla handlöst ner i marken från 30 m höjd? Med det perspektivet så får man vara tacksam att män bara drabbas av diskriminering på socialen.

 2. [anonymt inlägg] Says:

  Det var samma som när jag ringde till socialkontoret.
  Man skulle som man acceptera allt som den gravida en kvinnan gjorde. Ställa sig bakom henne även fast hon var psykotisk.

  Samtalet från mig som orolig far till mitt ofödda barn lät såhär:
  ”Hon kan göra vad hon vill, supa, knarka, åka karuseller. Du min lille vän får nog acceptera att hon har makt att göra precis vad hon vill. Det är ju hennes kropp. Du får allt stryka henne medhårs.”

 3. Gunke Says:

  Wacked out sports tanke experimentet är bra, sätt en 3 åring på en skenande snöskoter och låt oss alla skratta när lillplätten far in i ett
  träd med ett brak! 😦

 4. Gabriel Jatta Says:

  Hej
  ag heter gabriel Jatta och jobbar just nu med en utbildning kring Diskrimineringsfrågor. Jag har sett era video om pappadiskriminering på Youtube och tycker den är jätte bra och skulle passa väl som ett inslag i utbildningen.
  Jag skulle gärna vilja använda filmen i min utbildning om det är ok för er? Om det är ok att jag använda den vill jag gärna fråga om filmen finns på cd eller i en digitalfil form som ni kan skicka via min e-post enligt ovan. Jag har inte alltid tillgång till internet när jag är ute och hålla utbildning.
  Ni får gärna rekomendera andra filmer i sammanghanget.
  Tack på förhand
  Gabriel Jatta
  042-105098/0702-985098

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: