Granska hela det feministiska bidragsträsket

Med anledning av avslöjandena om omfattande mygel i stiftelsen Kvinnoforum, som under det senaste decenniet fått 150 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, vill jag återkomma till ett krav som jag tidigare ställt på min blogg:

Tillsätt en kommission som kritiskt granskar hela det feministiska bidragsträsket!

Kommissionen ska noga genomlysa de organisationer som fått statliga pengar för arbete med ”jämställdhet”, ”genus” eller vad som helst som innehåller prefixet ”kvinno-”. Kommissionen ska dels göra ekonomisk revision och titta på om allt gått rätt till, dels undersöka om skattepengarna har resulterat i någon verklig nytta. Missförstå mig inte. Jag är inte kritisk mot jämställdhet, jag brinner för sådan, men tyvärr har begreppet kapats av fanatiker som låtsas kämpa för jämställdhet men har helt andra saker på sin verkliga agenda.

Exempelvis har Malmö Fria Kvinnouniversitet fått 280.000 kronor som de bland annat har använt till att under fyra dagar arrangera ett ”fittbyxseminarium” (läs mer här). Där diskuterade feminister bland annat gylfens placering på byxor och övade sig på att kissa stående. Gylfens placering där fram på byxor ansågs icke jämställd. Jag är oerhört nyfiken på vad en nitisk revisor skulle få fram om han eller hon grävde sig ned i Malmö Fria Kvinnouniversitets finanser och verksamhet.

Varför är det just feministiska bidragsmottagare som ska granskas? Jo, när den politiska korrektheten går in så går det kritiska tänkandet ut. Det visar erfarenheten.

För övrigt: Nu ska Stockholms stad sänka kraven på brandmän för att kunna få in fler kvinnor i yrket (länk SvD11 nedan). Är det bra för brandbekämpningen?

Läs här mitt tidigare blogginlägg om genustrams i kärnbränslehanteringen, här mitt inlägg om genustrams på dagis (gungorna är inte jämställda). Här finns min bok Mansförtryck och kvinnovälde.

SvD1 SvD2  SvD3  SvD4  SvD5  SvD6  SvD7  SvD8  SvD9   SvD10   SvD11  SR   ABC TV4

 

30 svar to “Granska hela det feministiska bidragsträsket”

 1. Joakim Says:

  Hmm tycker du är högst oseriös genom att utnytja detta bedrägeri för att få ut dina kvinnofientliga åsikter. Låter som du vill tviga tillbaka kvinnan till spisen och ta bort hennes rösträtt. Vågar knappt tänka på vad du tycker om invandrare.

 2. Markus Says:

  @joakim: kasta skit går ju bra… Har du några belägg för att kalla Pär kvinno- och invandrarfientlig. Annars är en ursäkt på sin plats.

  ”Detta bedrägeri” förresten. Pärs argumentation är ju att det finns ett mönster där kvasi-vetenskapliga genusforskare och aktivister får skattemedel för sin märkliga verksamhet. Det handlar inte om ett enskilt fall. Följ länkarna sist i inlägget.

 3. Per Davidsson Says:

  Läs hela skriverierna om Bam Björlings märkliga och förmodligen olagliga verksamhet, som inte gett så mycket för pengarna som den borde. Men hennes syfta var ju egen försörjning med årslön kring 900tkr. Mannen debiterade hisnande konsultarvoden som Bam attesterade. JoJo riktig (s) anda här.

 4. Mannen Says:

  Apropå att bli brandman…
  Citat: ”Homosexuella brandmän sökes. Jobbchansen påverkas av sexuell läggning”
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article3687651.ab

  Det här med relevanta kvalifikationer för uppgiften verkar höra till en svunnen tid.

 5. Kobolt Says:

  Joakim: Det kanske är du själv som är kvinnofientlig eftersom du läste in det i Pär Ströms text? Vad PS vänder sig mot sammanfattar han bäst genom meningen: ”när den politiska korrektheten går in så går det kritiska tänkandet ut”. Det finns ingen anledning att disponera skattepengar på marginaliserade fanatiker som t.ex Malmös Fria Kvinnouniversitet. Vem har kläckt idén till något så korkat? Att forskare (som man kunde läsa om i DN) genom bidrag ägnar sin tid åt att kartlägga maktstrukturer i svenska lekparker är heller inte OK. Min skattetolerans sjunker väldigt långt ner när jag läser sådant.

 6. henkeh Says:

  Vad jag skulle tycka vara intressant är en rapport på hur människor påverkas av de allt tunnare gränserna mellan kvinnor och män. Män ska plötsligt vara kvinnor och kvinnor ska bli manligare. När man flyttat utomlands som jag inser man hur långt sverige kommit ifrån våra ursprungliga roller. Hur påverkas vi som människor när detta plötsligt vänds upp och ner? Svenska män är kvinnligast i hela världen! Fan, nu måste jag skriva ett argt blogginlägg.

 7. daniel Says:

  pär ström… vad är det du försöker åstadkomma? en gång i tiden använde jag dig som källa i en uppsats som behandlade frågor kring skepnaden av det nya digitala övervakningssamhället. där fick jag uppfattningen att du på något sätt var intresserad av att problematisera saker djupare än vad den late populisten skulle välja att göra.
  hur kommer det sig då att din jämställdhetsuppfattning så tydligt präglas av både populism och extrem lathet? kan tyckas konstigt att skriva det här, lite som att be någon titta mot horisonten när den är övertygad om att jorden är platt. jag menar att hävda att jämställdhet har gått för långt är väl ändå ett ganska märkligt beteende för en person som uppenbarligen har någon form av hjärna?

 8. hasse Says:

  Pär, vilket är det ”omfattande mygel” som avslöjats i stiftelsen Kvinnoforum? Jag har läst SvDs artiklar, sett Kalla faktas reportage och granskat källmaterialet. Att okritiskt svälja SvDs och Kalla faktas ”scoop” är naivt. Mycket av källmaterialet är offentligt och tillgängligt på nätet, bl.a. på TV4s egen hemsida. Granska det själv i stället för att tro allt du ser på TV.

 9. Joey Says:

  Ett utmärkt tema at behandla! Människor som arbetar hårt och hederligt för att göra rätt för sig blir beskattade. Pengarna ges till fuskande människor som inte anser sig behöva arbeta och producera någonting av värde. Ingen är beredd att betala för detta feministdravel. Istället betalas dessa lata människor med pengar som stulits av hederliga arbetare.

 10. EG Says:

  Det är genom att inte mutförklara dylikt bidragsutnyttjande som Sverige anses vara en av världens minst mutbara länder. Baha!

 11. LatentEnergi Says:

  (Joakim)
  Man måste få lov att vara saklig utan att bli anklagad för att vara fientlig eller ha en fobi.

  Politiskt korrekt hjärntvättade personer skrämmer mig. De påminner om nazister. De har slutat tänka, de följer bara med i ledet.

 12. EG Says:

  LatentEnergi: Politiskt korrekt hjärntvättade personer som bara följer med i ledet = Nyttiga idioter

 13. Access Says:

  Granska inte bara projekten utan även de …
  – beslutsprocesser (hur tas underlag för beslut fram och hur granskas och kvalitetssäkras det?)
  – beslutsforum (vilka personer fattar besluten?)
  – beslutsmotiv (på vilka grunder ges bidrag och till vad för verksamheter?)
  … som ligger till grund för bidragen.

 14. PP Says:

  Hej

  Jag har några projekt som kan vara intressanta.

  Kan man söka bidrag för att ta reda på om tomten verkligen är en man?
  Kan man söka bidrag för att ta reda på om Jesus eller Gud verkligen var/är en man?

  Det här är viktiga jämställdhetsfrågor.

 15. PP Says:

  Här kommer mera godis, nämligen 100 miljoner kronor per år.

  Åååhhhh det är så godis att leva i Sverige som har så mycket pengar.

  Arbeiten mach frei…

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=749965

 16. Svea Says:

  Vad är du så jäkla rädd för Pär? Varför klamrar du dig fast vid din ”manlighet” genom att ta alla chanser du får att trycka ner kvinnor? Är vi så hotande? Gott med alla andra ”riktiga män” som hejar på i kommentarerna va? -Växer du då?
  Finns det inget annat trevligt du kan hitta på med ditt liv, börja virka eller nått… du ska veta vad tillfredställande det är med en egenhändigt virkad mössa på huvudet. -Värmer gör den också!

 17. Erik4 Says:

  Svea.
  Din pajkastning säger mer om dig själv än om Pär:
  Det person A säger om person B, säger mer om A än om B.
  Tala ur skägget och bemöt inlägget i sak, eller kom med dina synpunkter
  i övrigt inom detta ämne.

 18. Erik4 Says:

  Daniel!
  Kan vi få lite kommentarer i sak om ämnet än bara pajkastning mot Pär?
  Eller är du bara populistisk och lat?…

 19. PP Says:

  Kan man söka bidrag för att ta reda på om tomtenissarna verkligen är pojkar?

  Är det någon som vet om det är män/pojkar eller kanske rent utav transar.

  Jag vill veta könet på TOMTENISSARNA.

 20. PP Says:

  Föreställ er JUAFTON när alla feminister sitter framför teven och ser NISSARNA. Dessa goda patrialkala dvärgar. Vilken rysning det måste gå genom ryggraden på en äkta feminist.

  God Jul….Det är inte snön som faller…

 21. Svea Says:

  Varför skulle man över huvud taget fundera på vilken sexuell läggning eller vilket kön tecknade dvärgar har? Get a life!

 22. PP Says:

  Svea!!

  Julen är den tid då PATRIARKATET styr DIG. Och du tvingas att bara le och följa med i denna patrialkala dans…överallt styr männen dig under julen, bestämmer över dig. Vad som ska köpas, vad du ska säga, vad du ska ha på dig…ALLT. Och du bara sitter där och tvingas LE för att inte verka avvikande.

  Julen är MANNENS NORM..och jag bara myser av att se dig tvingas till att le och lyda.

 23. Svea Says:

  Ja… det är nog så… tänk… och jag som trodde att jag köpte vackra underkläder för MIN skull… 😉

  Varför behöver ”patriarkatet” trycka ner kvinnan hela tiden då? Vad är ni rädda för? Är det den där lilla lilla detaljen att kvinnan skapar liv innuti sin kropp som är så störande? Eller?

  Upplys mig, ooo du manliga man…

 24. Pontus Says:

  Hej, jag undrar om du är intresserad av att vara med i en tävling? Kontakta mig på min mail så får du mer information. Mvh Pontus

 25. VEB Says:

  Svea:

  ”Vad är du så jäkla rädd för Pär?”

  Typisk feministkvinnlig härskarteknik. Försöker manipulera män att låta sig styras av dig med påståendet att de män som inte låter dig styra dem är rädda. Så oväntat att det enligt dig är tecken på oräddhet hos en man att vara så livrädd för vad du tycker att han lyder din minsta vink.

  ”Varför klamrar du dig fast vid din “manlighet” genom att ta alla chanser du får att trycka ner kvinnor?”

  Falskt påstående gömt i fråga. Ytterligare en klassisk feministkvinnlig härskarteknik. Genom att bädda in påståenden helt utan belägg i en fråga så innebär besvarade av frågan att påståendet betraktas som legitimerat oavsett om frågan besvaras positivt eller negativt.

  ”Är vi så hotande?”

  Fortsättning av ovanstående. Genom att konstant upprepa samma grundlösa påståenden förutsätts de bli mer trovärdiga. I detta fall är det alltså påståendet att han trycker ner kvinnor som upprepas i olika ordbajsarformer som alla är variation av samma falska anklagelse.

  ”Gott med alla andra “riktiga män” som hejar på i kommentarerna va?”

  Mer av samma, observera att påstående styrks med nytt påstående. Att gömma helt falska påståenden om och om igen på detta sätt är ett av feministers favoritsysslor. Först påstår det något de vet de inte har nån som helst bevisning för. Sedan bygger de på med nya påståenden som förutsätter det första betraktas som legitimt utan att belägg för det finns.

  ”Växer du då?”

  Då vad? Jo när han trycker ner kvinnor såklart. Ännu mer av samma sak alltså. Observera att det påståendet aldrig grundats i någonting. Istället hamrar Svea på med samma förutsägbara repeterande av nya påståenden byggde på att man tar för givet de första inte behöver bevisas. Det är så här som feministkvinnor mobbar ut sakkunniga män. Genom att ge en anklagelse och sedan hamra på mängder med påståenden baserade på att man tar för givet det första var sant.

  ”Finns det inget annat trevligt du kan hitta på med ditt liv”

  Än att vad? Jo än att syssla med vad som upprepats tjugo gånger och bevisats exakt NOLL. Just att slippa komma med bevis och få hamra in samma påstående som belägg på tidigare påstående är orsaken feministisk teori trots ingen som helst vetenskap kan påstå någonting om någonting.

  Personer som Svea använder denna taktik hela tiden. Så länge de tillåts ge belägg för sina grundlösa påståenden genom ännu fler grundlösa påståenden på samma tema kan de ljuga ihop vad som helst. Men om vi stärker bevisbördan och kräver belägg för första påstående innan vi betraktar Svea som nåt annat än en lögnare så dör feministiska teorins inflytande ut på nolltid. Då går det inte att som belägg för ett påstående hänvisa till en annan person som gjort ett lika grundlöst påstående.

  Då är Svea och hennes proffslögnare körda!

 26. Pär Ström........................ing Says:

  Nej nu jäklars ska jag hala ut slangen och daska den i bordet!
  Trädgårdslangen d.v.s!

 27. Plast Says:

  >Tillsätt en kommission som kritiskt granskar hela det feministiska >bidragsträsket!

  Du menar en genus kommission?! 🙂

 28. EG Says:

  Svea:

  Ni kvinnor är inte hotande, men feminister (oavsett kön) är hotande.

  Att samhället per definition ser kvinnor som en grupp oskyldiga är hotande mot rättssäkerheten.

  Människor som säger saker bara för att de inte vågar utmana den politiska korrektheten är mer skrämmande än hotande.

 29. Peter Green Says:

  Väl talat som vanligt Per Ström!

 30. DirkG Says:

  Att vara emot den pseudovetenskapliga flumreligionen genusvetenskap är knappast att vara kvinnohatare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: