Vill du ha skatteåterbäring, starta en kvinnoklubb

Eric Erfors på Expressens ledarsida har skrivit en kritisk artikel om hur vi skattebetalare vräker miljoner över oseriösa kvinnoklubbar. Det är nämligen så att regeringen har avsatt 22 miljoner kronor för ”kvinnors organisering”. Medborgare av manligt kön får därmot ingenting för att organisera sig. Denna diskriminering kallas jämställdhetsarbete.

En av bidragsmottagarna är ”Föreningen Ja”, som har 28 svenska konstnärer och två utländska grupper som medlemmar. De har fått 105.000 skattekronor, vilket innebär 3.500 kronor per medlem. Föreningen Ja har som målsättning att ”störta de styrande patriarkala, rasistiska och kapitalistiska maktordningarna genom en strukturell omfördelning av tillgången på pengar, plats och tid inom konstområdet”. Hur går det för dem? Tja, nu har de i alla fall lyckats omfördela 3.500 kronor var till sig själva.

Många fler liknande exempel finns. Det är upprörande att regeringen ger bidrag till sådant trams. Än värre blir det när man vet att genusideologi ligger bakom. Den är sedan länge uppenbart att den svenska genuspolitiken totalt har havererat.

Här kan du läsa ett PM som beskriver bakgrunden för genus-pengaregnet. Det framgår att syftet är att ”stärka kvinnors ställning i samhället”. Hur den manliga hälften av Sveriges skattebetalare stillatigande kan acceptera en sådan anti-jämställd diskrimineringspolitik är obegripligt. Varför ska det ena könet medvetet gynnas på det andra könets bekostnad? Varför ska pengar delas ut på grundval av genus? Varför ska pengar omfördelas från det ena könet till det andra med statens beskattningsrätt som verktyg?

3 svar to “Vill du ha skatteåterbäring, starta en kvinnoklubb”

 1. Fredrik Says:

  Tack för bra journalistik!

 2. EG Says:

  Ja det är något som måste ifrågasättas. Jag skrev följande till Jämo:

  ”Ensak jag inte förstår är hur regeringen kan få besluta om ett särskilt bidragssystem för kvinnors organisering. Det känns otvetydigt som detta är en villkorsfördel för ett visst kön. Likaså känns det som ett anslag för att cementera skillnaderna mellan könen och hålla dem åtskilda som begrepp. Ska det verkligen vara tillåtet med könsspecifika satsningar? Bakom könen finns individer som utestängs från möjligheter genom denna typ av kollektiva satsningar bara på grundval av könsaspekten.

  Jag tycker att det känns som om jämställdhet snarast innebär att stärka kvinnans villkor och det kanske behövs i ett land där 90 % av alla uteliggare är män?”.

  Få se vad svaret blir.

 3. » Var gick socialdemokratin åt helvete? El Rubio talar Says:

  […] om jämställdhet utan kvinnokamp. För att blanda bort korten ägnar man sig dessutom åt en massa trams som att försöka förbjuda sandlådor eller genusanalys av kärnbränsleförvaring. Att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: