Mona rasar – så går det när man kvoterar

Socialdemokraterna gör ett nytt jätteras i opinionsmätningarna. Enligt Demoskop tappar (s) 5,8 procentenheter och hamnar på 39,1 procent. Det är verkligen en utveckling utöver det vanliga, inte minst mot bakgrund av den väldiga uppförsbacke i opinionen som alliansen länge haft.

Det är fult att sparka på den som ligger, men det är svårt att låta bli att tro att en stor del av raset beror på partiledaren. Mona Sahlin har inte gett något starkt intryck sedan hon tillträdde.

Så går det när man kvoterar, skulle den uppkäftige kunna säga. När (s) valde partiledare var det förutbestämt att manliga kandidater inte fick komma ifråga, oavsett kompetens. Det skulle vara en kvinna. Men den första kvinnan var död (Anna Lindh), den andra tackade nej (Margot Wallström), och sedan var det bara Mona kvar. Alltså måste det bli hon, trots att hon saknade lämplighet för uppdraget.

En av de politiska grupperingar som starkast förespråkat genusbaserad kvotering i Sverige har fått känna av smällen när bumerangen kom tillbaka.

Det finns bara en syn på urvalet vid tjänstetillsättningar som är hållbar: Mest kompetent vinner. Detta är sann jämställdhet. Allt annat är politiskt korrekt låtsas-jämställdhet.

SvD  Expr Exp2

15 svar to “Mona rasar – så går det när man kvoterar”

 1. Wilhelm Svenselius Says:

  Så j-a träffande skrivet! Applåd!

 2. Percy Says:

  Mycket bra. 🙂

 3. Jonas Says:

  Vänta bara till folk börjar fatta förslaget om den kvoterade föräldraförsäkringen som sossarna skall lägga, den landar nog jättefint i knät på LO-kollektivet! Varsegod Mona… det är helt ok att DU bestämmer hur min familj skall planera vår vardag.

  Jag e på fullaste allvar jävligt rädd för vad som händer med detta landet om Mona vinner. Kan bara hoppas att dom fortsättter lobba ut galna förslag så att folk får upp ögonen vilka tomtar som styr sossarna nu.

 4. Klas Says:

  Nu är det inte så att jag är emot principen, men vilken manlig sosse skulle gjort ett bättre jobb?

 5. Peter Ingestad Says:

  Härligt!!! Ner med Mona Sahlins inkompetenskultur & hela rödgröna röran! Nu blev jag riktigt glad & inställer eventuellt mitt nära förestående självmord.

  :oD

  (Vänsterpartiets vänsterflygel tillhör de klyftigaste inom politiken, och saknar följaktligen inflytande därpå. Vad som räknas inom bÖnstern är ju inte det arbetande folkets behov, utan RIKTIGA frågor som Nolltillväxt, Fler kvinnliga generaldirektörer, Kärnkraft på ekologiskt odlade nypon, Flosklernas tjUs & Homosexuella bröllop.)

  För övrigt anser jag att Sverige ska rusta som Adolf Hitler.

  – Peter Ingestad, socialt medveten tokkonservativ

 6. hermes Says:

  inte illa mot din teori pär,

  men vänsterparitet hade nog faktist kunnat ta en könskvotering och slängt in blondinbella som hade presterat bättre än den idioten som sitter nu..

 7. Sticky Says:

  This låter Not that good!!

 8. Populisten Says:

  Klas, du har en poäng. Wallström hade ju varit den uppenbart bästa kandidaten. Jag har alltid misstänkt att hon och andra tackade nej eftersom de räknade med förlust också 2010. Tanken var säkert att Sahlin skulle få leda partiet till ännu en förslust för att sedan kunna avpolleteras som syndabock innan man tar över själv och vinner 2014. Det har nog svurits en del mellan skål och vägg bland s-topparna då opinionsläget sett ut som det gjort.

 9. VEB Says:

  Klas:

  ”Nu är det inte så att jag är emot principen, men vilken manlig sosse skulle gjort ett bättre jobb?”

  Jobb? Vad fick dig att tro Mona gjort nåt jobb överhuvudtaget? Mona är vår första könskvoterade partiledare. Feminismen har äntligen lyckats skrämma svenska folket att godta en helt inkompetent person på basis av kön. Det är tämligen uppenbart Sverige måste ta efter USA så att man väljer partiledare separat från parti. Nu måste ju alla som röstar (S) även stödja Mona Sahlin, oavsett hennes uttalanden att hon hatar allt typiskt svenskt och avser ta ifrån svenskarna rätten att göra personliga val i vardagen. Och oavsett det faktum att den enda orsaken det blev hon var att en elitgrupp bestämt det var ”dags för en kvinna” för att göra en markering.

 10. EG Says:

  Det är ju faktiskt så att Mona Sahlin visade på vilket dåligt omdöme hon har, när hennes maktbegär tackade ja till att anta uppdraget. Själva ”valet” som sådant stinker unkenhet, i och med förbeslutet om att ”män göre sig icke besvär”.

  Sahlin är idag en före detting. Hennes ”kompetens” låg i att vara ”ung och arg”. Nu känns hon bara ”allt annat än ung och mycket trött”.

 11. Päronsylt Says:

  Pär Ström är en hundvalp.

  😛

 12. Micke Says:

  Jag blir så glad varje gång mona,pekgul,samt de olika avloppsrören uttalar sig då förstår jag att deras trojka kommer att krascha….

 13. Daniel Says:

  pär ström… vad är det du försöker åstadkomma? en gång i tiden använde jag dig som källa i en uppsats som behandlade frågor kring skepnaden av det nya digitala övervakningssamhället. där fick jag uppfattningen att du på något sätt var intresserad av att problematisera saker djupare än vad den late populisten skulle välja att göra.
  hur kommer det sig då att din jämställdhetsuppfattning så tydligt präglas av både populism och extrem lathet? kan tyckas konstigt att skriva det här, lite som att be någon titta mot horisonten när den är övertygad om att jorden är platt. jag menar att hävda att jämställdhet har gått för långt är väl ändå ett ganska märkligt beteende för en person som uppenbarligen har någon form av hjärna?

 14. Per Says:

  I Norge har kvoterat in kvinnor i 5 år nu. Där finns 40-50 % kvinnor i samtliga stor företag styrelser. De flesta av företagen är nöjda nu med kvotering systemet. Det fungerar mycket bra där.
  Som jag tolkar Pär Ström inlägg på sin blog att behövas inte kvotering system behövs. Varför det finns bara 10% kvinnor (om jag minns rätt) i svenska styrelser? Svenska kvinnor så inkompetenta och oskickliga så företag ratar ta upp sina förtag styrelser eller män diskriminerar kvinnor?

 15. Marika Says:

  Varför kvotera in en kvinna som är mindre lämpad som partiledare? Bara för att det ska vara en kvinna? Den som är bäst lämpad ska väljare, oavsett kön. Tyvärr tycker jag inte att Mona Sahlin är det bästa valet Socialdemokraterna gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: