Äntligen!

Barack Obama tar plats i Vita Huset. Det är glädjande på flera sätt. För det första verkar han stå för en sund politik, och Bush-årens arrogans mot omvärlden är förmodligen ett minne blott. För det andra kan den anda av nystart och entusiasm som efter valet präglar USA bidra till att finanskrisen lättare kan kuvas. För det tredje är det historiskt och fantastiskt att se bilderna på ”the first family” där alla är färgade! Den glädjen förstärks av att se firandet i den by i Kenya där Baracks farmor bor. Det stämmer nog som Barack Obama säger – den resa som han har gjort hade inte varit möjlig i något annat land. Hatten av för USA:s inre förmåga till förnyelse!

5 svar to “Äntligen!”

 1. Anders Says:

  Från en pessimistkonsult till en integritetskonsult, fan trot.

  Jag tror nog att de företag som styrt Bush också kommer att kunna linda Obama runt sitt finger. Fast jag hoppas givetvis att jag har fel.

  Det krävs nog mer än en Obama för att komma till rätta med det militärindustriella komplexet, precis som Eisenhower varnade för och som vi de senaste 8 åren sett den fulla konsekvensen av. Idag ingår även energifrågan i detta komplex. Fast å andra sidan kan Obama få oväntad hjälp, den finansiella krisen, de har helt enkelt inte råd längre. Men det finns ju en baksida på det också.

 2. Gunke Says:

  Nja, man får väll ta det där med en nypa salt, mister Obama spenderade
  dubbelt så mycket pengar på sin kampanj som Bush gjorde i båda sina.
  Hade han vunnit om han hade spenderat mindre än Mac cain?

  Jag tycker det är synd att Obama kom först nu, det hade varit mycket
  bättre om motkandidaten hade vart Bush! Så att han hade fått en spark
  i röven. Mac cain är ju rätt sympatisk om man jämför honom med Bush tex!

 3. VEB Says:

  Ja hatten av för USA:s förmåga, och en rejäl känga till alla fearmongers som på alla sätt smutskastat USA, överdrivit betydelsen av ras och hävdat Obama skulle råka ut för osynliga ”strukturer” Nu kan vi förpassa alla fearmongers till kategorin människor vars påståenden baseras på ”ja men det kunde ju varit så” och inte på hur verkligheten ser ut. Det är rätt lustigt faktiskt, storfavoriten vann men de beter sig som om han var en underdog. Han var en underdog mot Clintons, hans seger där är anmärkningsvärd. I kampen mot McCain var han storfavorit. Det enda som fick en enda person att tro han inte skulle vinna var just att det fanns fearmongers som fyllde debatten med hemska anklagelser om rasistiska amerikaner som ljuger om vem de röstar på. Anklagelser som visade sig ha noll sanningsgrad.

 4. Claes Leo Lindwall Says:

  Visst är det glädjande att presidentposten i USA inte är vikt för vita anglosaxiska protestanter.. men så unik är inte Obamas klassresa..
  Titta t ex på Bolivias president Evo Morales – född under mycket fattiga omständigheter och tillhörig landets indianbefolkning – eller Brasiliens president Luiz ”Lula” da Silva – som också kommer ur mycket fattiga omständigheter.

 5. Björn Felten Says:

  Dessvärre tror jag att Anders här ovan har rätt. Korruptionen har nu helt enkelt gått för långt i USA.

  Skulle Obama mot förmodan försöka sätta sig upp mot det övermäktiga M-I-E-komplexet, så blir han inte långvarig i Vita Huset. Om det sedan blir mord eller komplott som fäller honom kan vara hugget som stucket (no pun intended).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: