Pär Nuder bekräftar mansdiskriminering inom s

I den bok av förre finansministern Pär Nuder som nu kommit ut erkänner han det vi egentligen vetat länge: Att valet av ny partiledare för socialdemokraterna präglades av djupt anti-jämställda stämningar. Mansdiskrimineringen vad mycket påtaglig. Så här säger Nuder i en intervju i dagens DN angående sin bok:

Vi skulle bort, exkluderas för att vi var av fel kön och gjort det vi trodde man skulle, varit lojala med den som partiet valt som ordförande. Det piskades upp stämningar som var olustiga, obehagliga.”

Att exkludera alla av ett visst kön är inte jämställdhetsarbete, som man idag låtsas inom stora kretsar. Det är motsatsen – diskriminering. Jämställdhet är att låta kompetens styra och bortse från kön. Det är märkligt att det som i praktiken är anti-jämställdhet så länge har kunnat passera som jämställdhetsarbete i Sverige. Det måste bero på att väldigt många människor av taktiska skäl (politisk korrekthet gynnar karriären) medvetet valt att stänga av sitt sunda förnuft.

Du kan här läsa ett tidigare blogginlägg jag gjort om mansdiskriminering på kommunal nivå inom s. Du kan här läsa ett blogginlägg från idag på bloggen Genusperspektiv om en miljardsatsning som Malmö stad gör på kvinnlig idrott. Just det, kvinnlig.

AB AB2 Expr SvD

Annonser

2 svar to “Pär Nuder bekräftar mansdiskriminering inom s”

 1. Blackcurrant Says:

  Per skriver: ”en miljardsatsning som Malmö stad gör på kvinnlig idrott. Just det, kvinnlig.”

  Vilket får mig att grunna på vad just ”kvinnlig idrott” kan tänkas innebära. Längdkastning med Gucci-handväska? Löpartävling i högklackat? Tynglyftstävling där svagast vinner?

  Vad är själva poängen med dylik könsapartheid i Sverige?

 2. Methadone Clinic In Says:

  Hey I know this is off topic but I was wondering
  if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: