Paolo Roberto knockar feminismen och chockar programledare

I en intervju i P3 har Paolo Roberto totalsågat feminismen. Han sa bland annat:

”Jag tycker att det är en extrem vänsteridé om jämställdhet med alla galna queerteorier. Vadå att kön är bara en konstruktion? Det ju bara nån som bara har suttit på universitet och snackat med andra såna här queerteoretiker tro. Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på män och kvinnor. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor. Det är annorlunda. Däremot är jag en militant jämställdhetsivrare. Det är väldigt väldigt viktigt att vi är jämställda. Men det finns en jätteskillnad”

Programledaren höll på att tappa fattningen, så häpen blev hon över att någon kunde säga så som han gjorde om vår kära statsreligion. Svenska Dagbladets ledarblogg har skrivit ut större delen av intervjun, läs den här. Ledtråd: Efter att ha inlett stenhårt höjer han raskt nivån ytterligare…

Intressant: Ledarbloggen på Södermanlands Nyheter ställer sig bakom Paolo (här). Och, som sagt, SvD-ledarbloggen citerade honom utan att såga honom. Ytterligare tecken på att något är på väg att hända i svensk genusdebatt … något sunt som långsamt växer fram … inget mindre än att feminismens hegemoni i genusdebatten faktiskt så smått börjar utmanas!

För säkerhets skull vill jag nämna: Jag brinner för jämställdhet. Just därför kritiserar jag feminismen. För det ska vara sann jämställdhet. Glädjande nog kan jag konstatera att även Paolo Roberto brinner för jämställdhet. Det är på tiden att feminismens låtsade jämställdhetsiver avslöjas för vad den är – en bluff.

Maskulistiska jämställdhetsivrande bloggar jag rekommenderar:

www.genusperspektiv.se
http://daddys.blogg.se/

33 svar to “Paolo Roberto knockar feminismen och chockar programledare”

 1. Metusalem Says:

  ”Ytterligare tecken på att något är på väg att hända i svensk genusdebatt.”
  Hade svenska män haft stake nog så hade det kunnat hända nånting för länge sedan. En utländsk kille måste visa vägen för svenska män som bara i all evighet försiktigt taktiserar och gnäller i det tysta som gamla kärringar.
  Upp med hakan och sluta vara försiktiga tofflor! Det är dags att göra nånting!

 2. barfota Says:

  Hej ”Metusalem”
  Jag håller inte med dig om att svenska män skulle sakna stake. Kanske är det snarare så att de flesta svenska män inte tillhör kategorien ”värstingar” och därför inte är intressanta nog för att ges utrymme i media.

 3. hermes Says:

  Alla väntade på att ungen skulle skrika att kejsaren har inga kläder. ingen mindre än paolo gjorde det på Sveriges Radio hahaha,

 4. Metusalem Says:

  barfota ”Kanske är det snarare så att de flesta svenska män inte tillhör kategorien “värstingar” och därför inte är intressanta nog för att ges utrymme i media.”
  Jag tror det är precis tvärtom. ”Värstingar” har under de senaste åren blivit portförbjudna i massmedia. Värsting eller ej – bara de som sjunger samma visa som feministerna har blivit tillåtna att ”representera” svenska män. Paolo har rätt i att när man ser sig omkring så ser man en helt annan verklighet än vad som den slutna kretsen inom SVT försöker förmedla till folk. Det är bra att någon offentligt vågar säga saker som de flesta män i det här landet redan vet men inte blev ”tillåtna” (oavsett av vilken anledning) eller inte vågat att säga öppet.

 5. barfota Says:

  Visst är det bra att ”vågar säga saker som de flesta män i det här landet redan vet men inte blev “tillåtna” (oavsett av vilken anledning) eller inte vågat att säga öppet” ingen tvekan om det. Låt oss nu bara hoppas att det kan leda till en bättre och riktig jämställdhet för alla oavsett ras, religion, kön eller ursprung.

 6. Access Says:

  Att påstå att kön är en social konstruktion är rappakalja.
  Men könsrollerna är däremot delvis sociala konstruktioner, på så sätt att det inte enbart är biologiska faktorer som påverkar dem. Det kan man ju t ex se om man studerar hur mans- och kvinnoroller ser ut i olika delar av världen och vid olika tidpunkter. För 300 år sen var det ‘helt rätt’ för svenska män (kanske främst i överklasses) att gråta och vara allmänt blödiga. Så ser inte mansrollen ut idag.
  Men, som sagt var, att påstå att det enbart är sociala faktorer som påverkar könsrollerna – eller att könen i sig skulle vara sociala konstruktioner – är ren rappakalja.

 7. Paolo Roberto, vilken hjälte! « Bitchslap Barbie Says:

  […] 20:20 av Bitchslap Barbie Allvarligt talat, det här har gått mig helt förbi, det var tack vare Pär Ström som jag nu uppmärksammade det hela. SvD:s ledarblogg skrev om det hela redan i fredags, […]

 8. Karin Says:

  Du är rätt frikostig med konceptet ”ställer sig bakom”. Vad de skriver på Södermanlands Nyheter är ju: ”Jag håller inte med honom i allt, men det går inte att komma ifrån att han har en och ett par poänger.” Det är inte direkt så att de har bildat en Paolo Roberto-hejaklack.

 9. Metusalem Says:

  svar till Access: Könsrollerna är säkert mycket beroende av hur vi lever. Under industrialiseringens dagar då arbetarklassens arbetstid var 12 timmar om dag och 6 dagar i veckan var det mannen som fick uppgiften att försörja familjen medan kvinnan tog hand om barn och hemmet. Idag lever vi inte så. Situationen har förändrats, rollerna har omvärderats. Arbete är inte lika hård som det var förut. Idag är det många män som tar hand om barn och hemmet, kvinnan har ett bra avlönat kontorsjobb. Det finns även män som helt ensamma tar hand om barn. Jag har varit under flera år en sådan jag med.
  Det är dock viktigt att veta att en man ska ha rätt att ta hand om sina barn på sit eget sätt och inte för den skull behöva ”omprogrammeras” till en kvinna.

 10. K Says:

  Fråga till Pär Ström:
  Anser du att Paolos uttalande om att kvinnor är hemma med barnen för att de vill det, och att männen inte är det av ekonomiska skäl, är ett steg framåt i jämställdhetsdebatten?

 11. Pär Ström Says:

  Nej nu jävlars tar jag min dase och smaskar den i bordet å det bestämdaste!
  Smask, smask, smask!

 12. VEB Says:

  Access:

  ”För 300 år sen var det ‘helt rätt’ för svenska män (kanske främst i överklasses) att gråta och vara allmänt blödiga. Så ser inte mansrollen ut idag.”

  Överklassen har aldrig varit representativ för svenska män så uttalandet är helt absurt och visar bara att feminister för att visa sin tes att mannen haft det bättre än kvinnan hela tiden måste använda samhällets rikaste och mäktigaste män som exempel på ”manlighet” ….Hade man använt den sorts man de flesta män var (den sorts man Paolo Roberto beskrev kort) skulle inte mannens lott framstå lika önskvärd längre.

  Att gråta var inte manlighet, att gråta var snobberi. Överklassen gjorde vanligen precis tvärtom vad underklassen (majoriteten) gjorde. Överklassen hade extremt otympliga snabelskor för att visa de inte behövde gå långa sträckor utan var uppassade av andra. Underklassen klädde sig praktiskt på sätt som passade för fysiskt arbete.

 13. VEB Says:

  K:

  ”Anser du att Paolos uttalande om att kvinnor är hemma med barnen för att de vill det, och att männen inte är det av ekonomiska skäl, är ett steg framåt i jämställdhetsdebatten?”

  Att överhuvudtaget en man offentligt fick säga någonting som inte var godkänt på förhand av feministiska intelligentian får betraktas som ett steg framåt oavsett vad han sade.

 14. Akantus Says:

  Har aldrig gillat Paolo, men dettta är ju rätt cool måste jag erkänna, han växte en hel del i mina ögon.

  Skrev förresten lite om feministtollen Tiina Rosenberg i min blogg angående hennes genuscertifiering på Lunds Universitet, helt sjukt.

  Kanske något att upmärksamma?

 15. Metusalem Says:

  till K: Pointen med Paolos uttalande var att folk borde själva bestämma hur de vill ha det hemma och det ÄR ett steg framåt.
  Det finns många kvinnor som gärna vill stanna hemma med sina barn men de är rädda att bli dömda av samhället. Dessa kvinnor har inte alltid pengar som motivation. Det finns faktiskt kvinnor som älskar att vara mammor och som vill knyta känslomässigga band med sina i tidig ålder. Det finns många män som vill stanna hemma hos sina barn. De flesta män har ingenting emot att ta hand om sina barn. Det man måste göra är att prata med sin partner om detta. Det är inte staten som ska bestämma hur folk lever sina privata liv.

 16. Metusalem Says:

  Märklig reaktion av Pär Ström.

 17. Pär Ström Says:

  Jajja menssan, här ska daskas med dasen i bordet så det smaskar!
  Länge leve matriarkatet! Ojj, nej! Vad är det jag säger!!.. Jag menar
  patriarkatet! 🙂

 18. Johanna Sjödin Says:

  VEB:

  ”Att överhuvudtaget en man offentligt fick säga någonting som inte var godkänt på förhand av feministiska intelligentian får betraktas som ett steg framåt oavsett vad han sade”

  Och så påstår man att feminister gör sig till offer…?

  Du är rolig du.

 19. Metusalem Says:

  Pär Ström: ”Länge leve matriarkatet! Ojj, nej! Vad är det jag säger!!.. Jag menar
  patriarkatet!”

  Länge leve dumheten! Den är ju riktigt långlivad. Inte ens de livslånga studierna av den eviga studenten ”Der blaurote Methusalem” kan mäta sig med människodumheten som du visar ett bra exempell på här i debatten.

 20. Nicklas Eriksson Says:

  Roberto säger ju inte så mycket vettigt, men vem kan anklaga honom? De smällarna Armand Kranjc och Castillejo satte i plåten på honom gör väl inga underverk för intelligensen heller så man ska nog inte ha för höga förväntningar på en gammal avdankad boxare.

 21. Putte Says:

  Här är lite mer om könsmaktskriget

  Hanne Kjöller i DN:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=842651

 22. VEB Says:

  Johanna:

  ”Och så påstår man att feminister gör sig till offer…?”

  Nej, man påstår att feminister gör dig till offer. Inte sig själva!

  ”Du är rolig du.”

  Hellre rolig än oärlig.

 23. Feminix Says:

  Jag kan bara konstatera att Feminix har fått en ny idol, Pär Ström! Så talar en riktig man.

 24. Metusalem Says:

  Feminix! Fast det var Paolo Roberto som talade som en riktig man.
  Pär Ström beter sig som en riktig Pongo pygmaeus.

 25. Pär Ströming Says:

  Metlusaslem! Kom och smaska din plaska dask med min? De e så gött! 🙂

 26. Metusalem Says:

  till Pär Ströming: Jag ska hellre ägna min tid åt nånting mera meningsfullt. Tex till att skapa ett känslomässigt band med min son genom att vara närvarande. Med förhopningen att det ger ett sådant resultat så han slipper smaska med dasen bara för att visa att han kan stå på egna ben.

 27. Nils Ström Says:

  Det kommer han att göra senare i puberteten i alla fall vare sig du vill det eller ej!

 28. Metusalem Says:

  Nils Ström! Han är redan i puberteten.
  Tragiskt att även vuxna beter sig som tonåringar .

 29. Jeery Says:

  Paolo blev vid detta ögonblick min nya hjälte… Fler som honom som säger vad de verkligen tycker och snart är denna enformiga politisk korrekta samhälle ett minne blott!

 30. Hampus Says:

  Det riktigt tragiska är att media gömmer sig bakom enskilda individer och kuvar. Även om det, i synnerhet under det senaste halvåret, synts tydligt att media gravt börjat lida av sitt köns- och femohyckleri, syns inga initiativ från media att belysa problematiken. Istället gömmer de sig som hederslösa uslingar bakom fåtal individer som vågar. SvD nöjer sig att referera till Paolos insats som en lustighet och Sörmlands tidning kommenterar i notisformat. Deras egna analyser är oredovisade, trots Paolos mod, trots att de kan huka sig bakom honom.

  Ändå påstås de i samhällsvetenskapliga sammanhang vara en viktig del och t o m garant för vår kära demokrati.

  Svensk medias ryggrad är tillräckligt grov för att nätt och jämnt orka bära en mygghjärna och därmed tacksamt böjlig för makten, månde det vara den inbillade opinionen, kapitalet och upplagan eller statens åthutningar.

  Någonstans måste alla dra en gräns för vad man är redo att böja sig, enkom för sin överlevnads skull. Svensk media bör åtminstone börja fundera över detta.

  Usch!

 31. Hampus Says:

  Men visst är jag också glad över att vinden drastiskt börjat vända och att de rön till media vi har börjat sniffa mig i arslet istället. Jag är också tacksam över tillskottet på dasspapper att behagfullt torka röven med.

  Men jag har fortfarande låga förväntningar på dasspapper, skulle andra stormar komma.

  Till sist och media åsido, heders, Paolo! Tack!

 32. Rospiggen Says:

  Underbart! Så härligt befriande att läsa hur Paolo bara kör på med vad han tycker, skit samma om det är pk eller ej =)

 33. Marco Diamani Says:

  Feminisn, Nazism och Stalinism är sjuka experiment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: