Jämställdhetspolitikens misslyckande i ett nötskal

”Visst har det funnits lägen då det varit motiverat med positiv särbehandling av en minoritet. Men då det börjar slå mot tjejerna tror jag inte riktigt att det var så vi menade”.

Sagt av utbildningsminister Lars Leijonborg i tidningen Fokus.  Vissa får diskrimineras, men inte andra, och vem som hör till vilken grupp styrs av politisk korrekthet. Tydligare kan man väl knappast formulera det totala sammanbrottet för svensk jämställdhetspolitik.

För övrigt hade DN en ovanligt icke-politiskt-korrekt ledare huvudledare igår, ”Olika inför lagen”, där man tar upp problemet att kvinnliga brottslingar tenderar att få mildare straff än manliga för samma brott. Se ledaren här.

Annonser

6 svar to “Jämställdhetspolitikens misslyckande i ett nötskal”

 1. Urban Says:

  hahaha, inte konstigt att politikerföraktet sprider sig. vi behöver dem inte, inte i dessa dyra mängder. de ställer till problem och obstruerar utvecklingen.

  så går det när man kräver särlagstiftning och faller på eget grepp.

 2. Maria Byström Says:

  Jag blir alldeles matt över att läsa/höra talas om detta. Männsikor ska behandlas som individer. Och givetvis vara lika inför lagen.

 3. VEB Says:

  Jämställdhetspolitiken har inte misslyckats, den har uppnått exakt den ojämställdhet den var till för att skapa i samhället. Den enda missen är att tro att syftet med jämställdhetspolitiken var att uppnå jämställdhet i nån som helst annan grad än förbättringar för kvinnor – dvs missen är att tro jämställdhetspolitiken var jämställd. Hela poängen med jämställdhetspolitiken har varit att skapa ursäkter för könsdiskriminering – av män.

 4. Skrutten Says:

  Pär Ström är en hundvalp.

  😛

 5. Lövet Says:

  Skrutten är ett troll!

 6. RB Says:

  Det är god tid att man börjar se kriminalitet som en jämställdhetsfråga tycker jag. Om vi skulle vända på steken, och leka med tanken att kvinnor begick lika mycket brott som män gör idag, och män begick lika mycket brott som kvinnor gör idag. Då skulle det bli ramaskri angående kvinnors miserabla situation i samhället.

  Dessutom blir jag helt matt på artikeln. Varför är det ett problem att man ser kvinnliga förövare som offer? Problemet ligger väl istället i att man INTE ser manliga förövare som offer. Svensk kriminalpolitik är helt skruvad…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: