Integritetsombudsmannen finns redan, Mona – kul att du vaknat!

Mona Sahlin säger nu att socialdemokraterna kommer att lägga ett förslag om inrättandet av en ny myndighet, Integritetsombudsmannen. Hon är självkritisk, och säger att hennes parti har brytt sig för lite om den personliga integriteten.

Det kan man lugnt säga.

Men det är kul att du vaknat nu, Mona! På tankesmedjan Den Nya Välfärden startade vi Integritetsombudsmannen för flera år sedan, eftersom vi var djupt oroade för människors möjlighet att ha sitt privatliv för sig själva. Gå in och titta på www.integritetsombudsmannen.se. Och min bok ”Övervakad” kom ut 2003. Jag skickade ett exemplar till den socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström, men jag vet inte om han läste den.

Skämt åsido, det är mycket glädjande att Mona Sahlin nu tar integriteten på så stort allvar. Vi på Den Nya Välfärden står gärna till förfogande för diskussioner och samarbete i frågan.

PS: Titta gärna även på www.dnv.se/podcast, där vi samlat många rapporter, intervjuder samt musik om personlig integritet.

Sydsv SR

Annonser

4 svar to “Integritetsombudsmannen finns redan, Mona – kul att du vaknat!”

 1. opassande » Blog Archive » De som ser igenom grannlåten Says:

  […] vill ha en integritetsombudsman säger Mona Sahlin, och Pär Ström låter meddela att han redan tidigare antagit positionen. En fundering som uppstår för mig personligen är […]

 2. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Per Ström – Frågan är om det ej redan är kört med det här med personlig integritet i mitt kära fosterland Sverige – enär det är så likt det kan bli ett ”kallhamrat” Kallocainsamhälle i dags dato – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall.

  Ha det… 🙂 /önskar tankefrihets-vännen Josef

 3. farmorgun Says:

  Motionstiden går ut på tisdag. Om sossarna menar allvar och inte bara ägnar sig åt ett spel för gallerierna, finns det en ingång via budgetproppen där det står:
  ”Regeringen avser att för 2009 initiera en översyn av underrättelseverksamheten. Regeringen återkommer med en utförligare redogörelse av utgångspunkterna för en sådan översyn” (Budgetpropositionen, Utgiftsområde 6 Försvar och samhällets krisberedskap sid 50, Försvarsunderättelseverksamhet Inriktning för 2009)”.

  Det ska bli intressant att se om de använder sig av den möjligheten att kräva riv upp och gör om, för att undvika att kablarna ansluts till specialdomstolen- FRA, eller om möjligheten att tvåla till alliansen är viktigare.

 4. Rick Falkvinge (pp) » Integritetsombudsman som ett paraply för fiskar Says:

  […] har (några dagar senare än alla andra) nåtts av nyheten att både socialdemokraterna och tydligen även centern och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: