Dårarnas paradis

I Malmö har ligister som tycker de är idealister dragit fram på stan, skrämt folk och vandaliserat. Bland annat har flera stora skyltfönster slagits sönder. Polisen hade förberett sig ordentligt och var på plats i stor skala. De stod och tittade på när brotten begicks, bland annat fönsterkrossning och minst ett fall av misshandel. Polisen lät pöbeln hållas.

Varför då? Jo, de hade fått order om det av insatsledningen, som var rädd att ett ingripande skulle provocera och leda till exempelvis fönsterkrossning. Alltså: Polisen lät passivt brott begås av rädsla för att brott annars skulle kunna begås.

Det är nog bara i Sverige vi har en så ”snäll” poliskår. Fast egentligen är snäll inte rätt ord. Synnerligen slapp och eftergiven är bättre termer. Hur kan ordningsmakten medvetet kapitulera inför buset?

Jag hade hoppats att den berömda svenska ”snällismen” hade peakat och börjat ses som en pinsam del av vår  samhällshistoria. Tydligen hade jag fel.

AB

2 svar to “Dårarnas paradis”

 1. Källvatten Says:

  ”Nykommunisternas metod är att påskynda demokratins fall genom att på olika sätt bryta ned samhället, tex genom hot, sabotage, våld och förstörelse. Detta kan ske tex genom att vandalisera affärer, restauranger och banker eller anordna kravaller och upplopp för att skrämma sina motståndare, visa sin styrka och makt.

  En viktig del av de nykommunistiska gruppernas verksamhet (som även påminner om nynazisternas arbetsmetoder) är att förhindra människor med andra åsikter, framförallt människor med liberala eller konservativa åsikter, att uttrycka sina åsikter genom att störa deras demonstrationer, förstöra deras lokaler eller skrämma och hota människor med åsikter som inte är godkända av den egna gruppen.

  Alla medel är moraliskt tillåtna, då de bidrar till att uppnå det högsta målet, ett kommunistiskt samhälle. Kritik förlöjligas eller förringas.

  Dessa antidemokratiska metoder motiveras med en kommunistisk grundsyn, som bygger på principen att alla människor som äger något eller har byggt upp något automatiskt stjäl från andra människor, och alla de som har människor anställda blir automatiskt förtryckare då de ”suger ut” (utnyttjar) andra människor ”

  ”De nykommunistiska partierna och grupperna undviker idag oftast att utåt kalla sig kommunister, trots att deras åsikter är uttalat kommunistiska. Målet är att avskaffa vårt nuvarande demokratiska samhälle och ersätta det med ett kommunistiskt system, för ”människors eget bästa”. Oftast används mjukare begrepp som ”utomparlamentarisk” eller ”autonom” istället för kommunistisk eller anti-demokratisk. På det sättet försöker många nykommunistiska grupper undvika en öppen debatt om demokratisyn, metoder och ideologi.

  Detta har visat sig vara en effektiv strategi, då nykommunisternas antidemokratiska grundsyn och attacker på det demokratiska samhället varken ifrågasätts eller debatteras på samma sätt som motsvarande åsikter och handlingar som utförs av nynazistiska grupper.”

 2. Dennis Nilsson Says:

  Av mänsklighetens historia kan vi lära att ett helt kommunistiskt eller kapitalistiskt system åstadkommer samma resultat, ett totalitärt förtryckar-
  och utsugarsamhälle, där ett fåtal berikar sig själva, och struntar i konsekvenserna på sin omgivning.

  Det är som en ring, där ytterligheterna av de båda -ismerna möter varandra.

  Både ärke-kommunister och ärke-kapitalister håller fagra tal om hur bra allt blir under deras ideologi.

  Ett samhälle där de värsta avarterna och extremismen inom kapitalism/kommunism skalats av, kallas för demokrati.

  Av alla -ismer vi männsikor hittintills provat, så är det demokratin som gett
  välfärd, utveckling och respekt för andras ståndpunkter och liv.

  —————–

  Apropå ligister, d v s sådana som har som ”söndagsnöje” att ställa till slagsmål, så har de alltid funnits.

  När man anordnar en demonstration finns alltid anledning till oro att det kommer in sådana i demonstrationen. Därför är det angeläget att ha ett bra samarbete med ordningsmakten, så att saker och ting inte spårar ur. Och för det mesta går det bra. Det skriver inte Aftonpravda om, för sådant säljer inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: