Stoppa Miljö-Stasi

Idag har jag en debattartikel publicerad i Expressen. Där kritiserar jag förslaget från kristdemokraterna om individuella utsläppsrätter, att varje människa skulle få en viss mängd koldioxid att släppa ut. Det skulle nämligen kräva ett formidabelt övervakningssamhälle där all konsumtion och livsstil skulle övervakas av staten. Läs min debattartikel här. Dokumentet från kd finner du här (se sidan 58).

6 svar to “Stoppa Miljö-Stasi”

 1. Observer Says:

  Det är faktiskt lite lustigt, den kristna guden är omnipotent.

 2. B110 Says:

  Jag tycker slutklämmen är väldigt bra!

  Det får vara nog med våra politikers klåfingrighet avseende människors privata sfär. I stället för personliga utsläppsrätter för medborgare föreslår jag personliga integritetskränkningsrätter för politiker. Och kvoten ska vara mycket liten.

  Varför tycks politiker ha så svårt att granska sina (urbota korkade) idéer ur andra vinklar än sina egna? Känns som vi låter helt fel sorts personer bli politiker, man saknar ju genomgående självinsikt.

 3. Populisten Says:

  Jag orkar inte läsa varken KDs förslag eller din artikel. Det behövs nämligen inte för att inse att detta är ett av de mest korkade förslagen denna mandatperiod.

  KD börjar antagligen bli desperata för att få publicitet och kunna kättra upp över 4% igen. Det brukar vara då de riktiga tomteförslagen kommer fram.

 4. hermes Says:

  Sedan är det värt att nämna att Sverige står för 0.2 procent av världens utsläpper.

  Det börjar bli för mycket skitsnack från politikerna.

  Svensson behöver bli tuffare och stå emot skitnsacket.

 5. legomenon Says:

  KD föreslår ju handel med individuella utsläppsrätter. Men om man kan handla fritt med dem så är de ju inte individuella alls, utan anonyma varor på en marknad. Wijkman kanske helt enkelt har återuppfunnit vanliga utsläppsrätter, fast utan att förstå hur de fungerar rent ekonomiskt?

 6. Olle Says:

  Kompetens?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: