Är det en slump att Camilla hamnat i blåsväder?

Nu anklagas Camila ”Nej” Lindberg för rasism i samband med att hennes plånbok stulits (AftonbladetExpressen). Hon stack ut hakan rejält och utmanade hela det politiska etablissemanget när hon i juni som enda borgerliga riksdagsledamot röstade nej till FRA-lagen. Camilla har fått enorma hyllningar och hon har plötsligt blivit ett allvarligt hot mot folkpartiets ledning i första hand och hela det politiska etablissemanget i andra hand. Är det en slump att hon nu attackeras på ett plan som i värsta fall skulle kunna leda till hennes politiska död? Anklagan för rasism verkar ganska löst grundad att döma av det som framkommer i Aftonbladet. Det vore väldigt lägligt för mäktiga krafter om Camilla nu tappade sin trovärdighet och försvann från offentligheten.

För övrigt, här kan du lyssna till min podcast-intervju med Camilla, gjord i förra veckan. Här finner du info i SvD om dagens debattartikel i DN skriven av ett antal moderata kommunalpolitiker om FRA-frågan, här är själva artikeln.

18 svar to “Är det en slump att Camilla hamnat i blåsväder?”

 1. Mikael Nilsson Says:

  Nu poll på expressen.se ”Tycker du att Camilla Lindberg ska avgå?”

 2. Someone Says:

  @Mikael N: Det där säger vilket jävla regim-organ Expressen är.

 3. farmorgun Says:

  Detta säger bara hur uppskruvad den politiska debatten är just nu. Om Camilla nu sagt detta lika mycket på skämt som allvar, efter ett tjafs med en meningsmotståndare, så kan hon väl få bli trodd på sina ord. I expressen spelas hon ut mot imamen som påstås ha blivit upprörd och ska ta upp det på högsta ort. Har all tappat förståndet? Sist men inte minst Expressen och Aftonbladet som kokar soppa på denna spik!
  Hade min pappa levt idag, då hade han burats in – han som lättade på trycket när någon var taskig med ett kort men kärnfullt: – Det skjuts för litet i det här landet! Ändå fostrade han oss barn att det var bättre att fila på argumenten än att slipa kniven. Finns det ingen tolerans längre? Tolerans betyder att stå ut med sådant, som man starkt ogillar.

 4. VEB Says:

  Fy fan för detta lands journalister och journalistutbildningar! Maktgalna flummare som lever av att manipulera och ljuga i pk-hetens namn! Att anklaga meningsmotståndare för rasism är taget direkt från kommunistpartiets strategihandledning i folkförtryck och antidemokrati.

  Expressen kan fara och flyga med sina manipulativa lögnintervjuer

  ”Tycker du att verkligen att alla muslimer är tjuvar?”

  Detta är en lögnteknik! Det finns inget som helst belägg för att ställa den frågan till henne.

  ”Enligt polisanmälan sa hon att mannen är muslim och att han tagit hennes plånbok bara för att hon är judinna.”

  Även om detta skulle vara sant så säger hon aldrig att det var FÖR att mannen var muslim som han tog hennes plånbok. Det är något reportern insinuerar på rent jäkelskap utan belägg för det. Vad hon hade sagt var att DEN mannen som var muslim hade tagit den FÖR att hon var judinna. DEt var alltså hennes kulturella tillhörighet som skulle vara orsaken inte hans.

 5. Lupus Says:

  Jag tillhör inte något parti, allra minst folkpartiet, så jag försvarar inte Camilla av ideologiska skäl. Jag tycker som VEB i föregående kommentar. Tolkningarna av och reaktionerna på vad Camilla sagt, är löjliga och överdrivna.

 6. Zippo Says:

  Även jag funderade lite på att ”slumpen” kom otroligt lägligt.

  /Zippo

 7. Rikard Says:

  Klart att de försöker misskreditera Camilla. Allt som tar fokus från FRA-debatten är ju tacksamt för de få förespråkare inom allianspartierna som finns kvar, lika så lär de vara tacksamma för allt som svartmålar motståndarna.

  Stå på dig Camilla!!!

 8. Populisten Says:

  Det är rötmånad och lita att skriva om i tidningarna. Att det blev just Camilla Lindberg som hamnar på löpet idag har nog ingen starkare koppling till FRA-debatten än att hon helt plötsligt blivit rikskändis och därför bevakas av kvällstidningsjournalisterna.

  Att Expressen är en totalt oseriös skittidning la jag märke till redan för snart 15 år sedan och har sedan dess köpt högst tio exemplar (nej det är inte en underdrift det är troligen närmare fem än tio dessutom). Tyvärr hemfaller jag ibland till läsande av deras nätversion men detta är en nyttig påminnelse om att man borde hålla sig för god även för det.

 9. Politisk blogg för Mattias Lönnqvist i Sundbyberg Says:

  […] delar jag inte Pär Ströms konspirationsteorier i frågan, men det är en intressant vinkling som gör det värt att länka till det. Min åsikt […]

 10. Peter Ingestad Says:

  Asch, hon har ju dummat sig, helt klart. Men vem är förvånad. Fårjag pigga upp med en dikt:

  Frihet? Nå, vad högst jag skattar
  är typiskt svensk demokrati;
  det är så mycket folk ej fattar,
  så varför lägger dom sej i?

  Protester gör mig sur och bister,
  jag tycker det är sabotage.
  Att hålla med sin statsminister,
  DET är civilkurage!

 11. Thommie Says:

  Jag har nu läst samtliga kommentarer här, och det är fortfarande ingen som har påpekat det mest självklara i detta.
  Har hon ens sagt något rasistiskt? Något om någon annans ras? Nej, hon har påpekat att mannen var muslim. Muslim är ingen ”ras”. Är man muslim betyder det att man tillhör religionen Islam.

  Jag utgår enbart från Aftonbladets artikel när jag skriver detta. Om hon sagt så eller ej berör mig inte det minsta.

 12. Putte Says:

  Det luktar Carl Rove långa vägar. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om den person som hamnade i ett häftigt meningsutbyte med Camilla och sen tog hennes plånbok var betald av dunkla krafter för att provocera henne genom att säga att han var muslim.

 13. Tomas Mattsson Says:

  Det är klart att det är en arrangerad provokation från FRA-anhängarnas håll. Det är ju så här de arbetar. Först spionerar de för att ha något att gå på, sedan kommer den direkta provokationen.

  Detta visar bara att de är desperata och att deras argument i sak är förpassade till klichéernas underbara värld. Det visar också att de inte klarar av att spela rent. Det visar också att de anser att det är deras rättighet att fuska.

  Detta är mycket skadligt för samhället.

 14. Gunke! Says:

  Polisen? Vilket trams! Sedan när gör polisen nånting rätt överhuvudtaget?

 15. Fredrik Says:

  Tack för att du kämpar för svenska folket! Skulle bli mycket lycklig om du ställer upp och kandiderar till nästa riksdagsval, tillsammans med Rick från pp. Ser inga andra partier just nu som skulle kunna driva integritetsfrågor som ni och ser helst att det blir en gemensam stark röst för individen än flera spridda röster eftersom makten i riksdagen är så viktig för att kunna genomföra förändringar i dessa frågor!

 16. Anna Says:

  folk som använder begreppet rasism på allvar tappar mycket respekt och trovärdighet i mina ögon. och den som anklagas för rasism får mitt stöd.

 17. Heja Camilla! | Mörkaste Småland Says:

  […] Och framför allt, vem har sett till att hitta polisanmälan och skapat en nyhet av det? Se Pär Ström, deep.edition, drottningsylt, mymlan, Enligt min humla och Mattias Svensson Se AB, AB1, Expressen, […]

 18. Cookware Says:

  Tea leaf scoop

  Är det en slump att Camilla hamnat i blåsväder? | Pär Ströms blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: