Kvalificerat trams om kvinnors bloggar

”Bloggandet – nya kvinnostressen”, skriver Aftonbladet idag.  ”Semestertider – men de bloggande kvinnorna tar inte ledigt. Kraven på att uppdatera sin sajt har blivit en ny sorts kvinnostress”, skriver de vidare.

De som skriver är Aftonbladets kvinnoredaktion. ”Sveriges största jämställdhetsredaktion”, som de kallade sig själva i en replik till mig på SvD Brännpunkt i vintras.

Det är ju kvalificerat trams att göra detta till en kvinnofråga. Ett bra exempel på hur man i media utmålar kvinnor som offer bara för att det ska vara så. ”Det är alltid mera synd om kvinnor”, som Johan Hakelius skrev i en krönika för några år sedan.

För det första är bloggande inte något könsspecifikt. För det andra är det i allra högsta grad frivilligt att starta en blogg. För det tredje är det frivilligt att fortsätta uppdatera sin blogg under semestern.

Stress i vardagen är förvisso ett stort problem. För oss människor.

Skriver jag, som sitter här och stressar med att uppdatera min blogg trots att jag har semester  🙂

16 svar to “Kvalificerat trams om kvinnors bloggar”

 1. opassande » Blog Archive » Stressigt att vara “pojke” i bloggosfären Says:

  […] Om det inte var så skrattretande, hade jag nog blivit lite stressad. Läs gärna Drottningsylt och Pär Ström med flera, som tar sig an stressartikeln dessutom. Det kan möjligen finnas representanter för […]

 2. hampusalgotsson Says:

  Detta är ganska skrattretande. Kul att jag hittade din blogg, det finns en sak som jag har velat säga dig ett tag. Tror du på fullaste allvar att männen är undersatta kvinnor? Jag är personligen feminist och har disskuterat med många som anser att kvinnor ska vara undersatta män, men att tro att kvinnor har det bättre än män är helt absurt! ÖPPNA ÖGONEN! Jämställdhet måste givetvis ske på båda hållen, det är därför jag kallar mig queerfeminist, men generellt sett så ÄR det mer syd om kvinnor än om män!

 3. Mia Says:

  För en gång skull håller jag med dig.

  Som om kvinnor är så viljesvaga och tragiska att de inte ens klarar av att skriva en blogg utan att bli ”skadade”.

  Till och med de fåtal bloggföretagare som har miljontals kronor som hänger på bloggen (tex Blondinbella) vet att hon kan ta lite bloggsemester ibland och vila upp sig.

  Blir man för stressad stänger man ned bloggen. Det är enkelt att lösa det problemet.

 4. Plastfarfar Says:

  Rötmånad. Nyhetstorka. Puerila vikarier helt utan allmänbildning. Ett exempel till:
  http://aftonbladet.se/nyheter/article2934447.ab

  Skickar nån den här länken till AB, så lär väl krigsrubrikerna komma fram 😉
  http://uncyclopedia.org/wiki/Top_Secret_Nazi_Moon_Bases

 5. lillsyrran Says:

  Har inte läst artikeln, men det låter satans så påhittat, eller förstorat, vinklat. Hur som helst det verkar hur snett som helst.

 6. Access Says:

  Du hampusalgotsson, du kanske har ögonen öppna men man måste ta av sig skygglappar och solglasögon också. Håll inne med ryggmärgsreflexen och försök ta till dig argument och fakta. SEN kan du komma med lite seriöst bemötande.

 7. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – Kvinnoförnedringen startade ju för ca 6000 år sedan = vid tiden då religioner hittades på av den tidens MaktElitare. Med tiden har ”honförtrycket” ju i stort bara blivit värre och värre, troligast… Måhända – just i dags dato – är kvinnoförtrycket värre än någonsin – både globalt sett och ej minst i mitt kära fosterland Sverige, tyvärr tyvärr…

  Mer om det här hos mänskligheten ”genkodade honförtrycket” på
  http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/09/haxprocesser-da-och-nu

  Stress = Manger Disease = som princip den yttersta grundorsaken till alla sjukDomar – såväl som åldrandet. Om hur att med skitenkla åtgärder minska – och/eller helt enkelt kunna sluta upp med den kollektiva ”smittan” att mer eller mindre alltid vara mer eller mindre stressad på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress

  Undrar när Wi kommer därhän i Sverige – att flertalet kvinnliga qvinnor = Intelligenta kvinnor upphör med att känna sig föraktade och ej heller känner sig stressade ? 🙂

 8. frktjatlund Says:

  Det är PRAO-elever som gör kvällstidningarna. Speciellt AB:S Klickbilaga. Den är så pinsam att jag skulle inte ens vilja ses död i ett dike i sällskap med den.

 9. Friday Says:

  Jag hade en blogg tidigare, jag uppdaterade den varje dag, men mest för att jag kände att jag behövde skriva av mig. När jag åker utomlands, eller åker bort för semestern så låter jag bloggen ligga. De som jag behöver skriva av mig om kommer ju ändå komma fram när jag kommer hem. Lite knasigt de där.

  Frågan när behovet av att skriva blev så stort. Fast åandra sidan, när man är på semester tycker jag de är roligt att skriva snigelpost brev till de närmaste vännerna.

  Fast ibland kan jag tycka de är tråkigt att folk inte kan lära sig skillnaden mellan privat och personligt och lägger ut alldeles för mycket privat om sig själva..

  Any who, ha en toppen dag =)
  /Friday

 10. Filippa Says:

  Vad gäller löjliga vinklingar på artiklar så är det ju faktiskt som så att vi köper tidningarna och läser dem. Och länkar till dem på nätet också, de inkompetenta prao-elevsmurvlarna till trots. (Ett sorgligt faktum som kan irritera en journalistutbildad frilansare.)

  Och att uppdela i kvinnligt och manligt är kvällstidningarnas största hobby. De formligen dräglar när de kommer över något de kan könsbestämma och slänga upp på parkettplats. Bra inlägg! 😀

 11. Varglisa Says:

  Samtidigt hånar en insändarskribent i Sv. Dagbladet bloggarna och deras betydelse eftersom de ju bara är ”Pojkar i åldern 18-35”

 12. Josef Boberg Says:

  Apropå ”Pojkar” på nätet – så är pojken Josef mer än 67 år livserfaren, faktiskt… – och många med mig är + 35 🙂

 13. Peter Giger Says:

  Vet inte om artikeln var så uppsendeväckande. Den ligger under rubriken ”kvinna” i aftonbladet och därför riktar de naturligt nog tilltalet till en kvinnlig läsekrets. Däremot kan man fundera på meningen ”Det är kvinnorna som står för det mesta av bloggandet på nätet”. Vad bygger de den åsikten på egentligen? Artikeln var väl ungefär i samma klass som det vanliga tramset på Aftonbladet. Om det var sommarjobbare som skrivit den är det inte helt lätt att se någon skillnad…

 14. Gubben Says:

  Va faen – sittar jag inte här och läser din blogg trots att solen skiner… ledig? aldrig, jag är också bloggare fast med snopp…

 15. Sami Says:

  Snälla! Läs inte aftonblaskan så skall ni se att den snart går i graven. Vad är ens poängen med använda deras ”hitta på jornalistik” som debattunderlag?

 16. Lövet Says:

  frktjatlund: Jag till helst inte hittas död i ett dike överhuvudtaget. Och skulle det ske så kunde det lika gärna vara med Klick som Expressen fredag. Ingen av dessa skräptidningar var sig själva på hälften så mycket allvar som Kvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: