Maria Wetterstrand ljuger – förmodligen

Nu uttalar sig miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och är glad för att hon gjort upp med (s) om FRA-lagen. Den ska rivas upp om det blir vänsterseger i nästa val (vilket det blir). Oj vad bra!

Kruxet är bara att socialdemokraterna är anhängare av FRA-övervakning. Det var de som från början kläckte idén! Uppenbarligen är Maria Wetterstrand medveten om det problemet, för hon uttalar sig lite underligt i Expressen. Det ska inte vara ”massavlyssning”, säger hon, och ett antal FRA-spioner (som nu rekryteras) ska sägas upp efter vänstersegern eftersom ”verksamheten ska inte vara av den storleksordningen”.

Sedan säger hon: ”Vi hargenom den här överenskommelsen blockerat att vissa socialdemokrater som tycker att det är roligt med den här typen av lagar ska kunna driva på att partiet gör upp med övervakningshögern om någon slags liten, liten reformering av lagen”.

Men det är precis det som kommer att ske. Under buller och bång kommer Mona Sahlin att riva upp lagen. Sedan tillsätter hon någon sorts kommission som arbetar fram ett nytt förslag, som hon kommer att marknadsföra som integritetens banerförare i världen. Sedan kommer denna (blott kosmetiskt förändrade) FRA-lag version (s) att antas av riksdagen.

Och då sitter Maria Wetterstrand (med all sannolikhet) där och visar att hon är Politiker: ”Nej detta är något helt annat, vi har tillfört ett stort antal integritetsskyddsåtgärder, nu är vi mycket nöjda” kommer hon att säga. Och så träder lagen i kraft med just en ”liten reformering” jämfört med ”övervakningshögerns” variant. Simsalabim, som det brukar låta i politikens värld, när svart trollas till vitt.

Vi medborgare har nu sett denna trollkonst tillräckligt många gånger för att kunna förutse den – flera år i förväg!

Exp AB SvD1 SvD2 SvD3 DN1 DN2

15 svar to “Maria Wetterstrand ljuger – förmodligen”

 1. serenity Says:

  Jag misstänker, tyvärr, att du slagit huvudet på spiken, men jag hoppas verkligen att du (och jag) har fel…

 2. Daniel Says:

  Du kan ha rätt, men du kan också ha fel. Människor har ju öppnat ögonen för massavlyssningen nu, och lär fortsätta protestera om omarbetningen blir kosmetisk. Det är en kredibilitetsfråga för politikerna nu, ingen vill ju göra en Federley.

 3. Peter Ingestad Says:

  Det är nog en sannolik prognos.

 4. Gun Svensson Says:

  Pär: Om inte du vore så förblindat av att Maria är en kvinna, skulle du förstå att hon blev utsatt för ett ”frieri”, som hon inte kunde motstå. Hon vet att den nuvarande regeringen kommer att rida på att riksdagen har fattat ett demokratiskt beslut, som vi – vad vi än tycker – måste respektera. Då väljer hon att tro på att Mona Sahlin är något att hålla i handen när det gäller att undanröja detta beslut, eftersom Maria är motståndare till FRA-lagen. Varför är det så svårt att förstå?
  Självklart är det ett avbräck för oss, som vill hålla skyddsmuren mot FRA-lagen intakt, men om vi hakar upp oss på det och ödar våra krafter på en intern träta, då vinner Ja-sägarna. Jag tycker att vi ska se det som att vi, som inte riktigt litar på Mona Sahlin, vi jobbar på att hålla trycket uppe i hopp om att regeringen ska inse sitt misstag och ändra sig – om inte är det väl bra att Mona och Maria kommit överens om att de vill gå till val på att riva upp lagen.
  Jag tycker att vi ska lägga vår kraft på allt vi kan göra för att mobilisera människor att skriva på namninsamlingen Brev som Brev och att vara vid riksdagshuset när riksdagen öppnar i september. Och alla andra aktiviteter, som vi kan komma på, för att väcka alla Svenssons till insikt om vad som beslutats och hur det gick till. Vi spelar Ja-sägarna i händerna om vi ägnar våra krafter till inbördes trätor. Besvikna? Självklart förstår jag det – det är sånt som händer, när någon, som är van vid det politiska spelet, ser en möjlighet att använda den opinion, som skapats av oss alla tillsammans, enbart för sin egen sak. Men, min mamma har lärt mig att oavsett vem som ställt till det, så måste den, som vill ha hand om förståndet, se till att det blir ordning och reda igen. Alltså – låt oss inte använda kraften till att hacka på Miljöpartiet, eftersom vi har så mycket annat vi måste klara av.
  Detta sagt av farmor, som idag fick uppmaningen av ”vän av ordning” i Norrtelje Tidning att vara ”farmor på stan” och ta hand om ”buset” istället för att blogga om FRA 😉

 5. Mike Says:

  Självklart Ljuger hon.

  Låt mig se här.
  Miljöpartiet Right?

  Som ska värna om miljön.

  Jaha inför då bilar som går på vatten genom elektrolys sluta gynna oljebolagen som mördar dessa uppfinnare som tar patent på just såna bilar.

  Stanley Mayer ex osv osv

  Där ser du deras lojalitet.

 6. David Says:

  Gun Svensson: Vart skriver Per något om att Maria är en kvinna?
  Det är fulkomligt ointressant vilket kön dom har det är sakfrågan det handlar om.

 7. Thomas Says:

  Maria ljuger? Vafalls ‘förmodligen’? Den människan, tillsammans med vapendragaren [Sancho] P. Eriksson, ljuger mer än [och konstant] vad hela V75:an travar årligen!
  Punctum.

 8. Johan Says:

  Visst bör man förhålla sig kritisk till socialdemokraterna i den här frågan. Men det är vilseledande att hävda att det var sossarna som ”kläckte idén”. Det är sant att frågan hamnade på deras bord under den förra mandatperioden, men idén kommer inifrån försvarssfären (läs: FRA och FÖD). Det har hela tiden varit lobbygrupper inom försvaret som drivit politikerna framför sig. När förslaget till sist realiserades i form av en departementspromemoria råkade försvarsministern heta Leni Björklund (s). Detta är emellertid sekundärt.

  Det var inte socialdemokraterna som kläckte idén, Pär Ström. Kanske bör man också försöka se det en smula ur politikernas perspektiv, oavsett vem som råkar ha regeringsmakten för stunden. Här kommer alltså försvarshökarna år efter år och säger följande: ”FRA måste få spana i kabel, annars kan vi lika gärna lägga ner den svenska signalspaningen och göra oss helt beroende av andra länders underrättelsebedömningar.” Och när politikerna vill veta mer, så hänvisar FRA:s lobbyister till sekretessen.

  Så lite mer nyanser i debatten, tack.

  Men visst vore det bästa om beslutet kunde rivas upp redan i höst.

 9. legomenon Says:

  Mike: Stanley Meyer ”uppfann” en evighetsmaskin som bröt mot termodynamikens första huvudsats, lurade några godtrogna investerare på deras pengar, och blev så småningom fälld i domstol för bedrägeri. Om han blev mördad så är det mer sannolikt att mördaren var nån ilsken fordringsägare snarare än konspirerande oljebolag.

 10. Trilskas Says:

  Bra talat, Pär.

 11. John Smith Says:

  Se TV4:s Kalla Fakta om FRA från 17 november 2003 (!)

  http://periodista.se/Sigint.html

  Deras brott mot mänskliga rättigheter och _olagliga_ avlyssning av inhemsk svensk trafik i tråd avslöjas!

 12. Dennis Nilsson Says:

  Demokratin i Sverige är ung, det är inte mer än 80 år sedan vi fick allmän rösträtt.

  Det var en kamp som tog många år innan den allmäna rösträtt blev verklighet. FRA-lagens massavlyssning avskaffar demokratins grundförutsättningar och måste därför bekämpas, ifall den unga demokratin skall ha en framtid i Sverige.

  Vägen ditt kommer att vara mödosam och krokig, som när den den allmänna rösträtten och demokratin kom till Sverige. Det gäller att ha samma engagemang och tålamod, som våra förfäder hade.

  Som Mahatma Gandhi en gång myntade;
  ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rösträtt

 13. ladymutant Says:

  En gång så var det 11 september 2001. Tack vare detta datum kunde kampen mot terrorismen äntligen börja. Inget schampoo i bagaget, inte kul att vara arab ALLS längre, paranoia, gäller att sprida den över hela världen också. Och det är klart att Sverige ska vara med. Övervakningssamhället blir mer och mer en paranoid vision som förverkligas. Tack, USA.

 14. ChewingGuns Says:

  Aloha!

  Passar på att säga godnatt ifrån alla skruvade boys på chewingguns!

  Om du är sugen på humor och satir så är du välkommen till oss anytime.

  Ha det!

 15. kd Says:

  Den som tidigare har sålt sitt land gör om det igen.

  http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1229612/stig-bergling-darfor-behover-vi-fra-lagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: