Rusning till FRA-seminarium i Almedalen

Jag kommer precis från ett politiskt seminarium om FRA i Almedalen, dit jag var inbjuden att sitta i panelen i egenskap av integritetsombudsman vid Den Nya Välfärden. Oj vilket tryck det var. Salen, som var stor, var inte bara full. Den var överfull. Folk stod i flera led längs alla väggar.

FRA-anhängarna leddes av förre försvarsministern Mikael Odenberg, som med sedvanlig pondus förklarade att vi kritiker inte förstått vad det handlar om. Dessutom, menade han, har minsan riksdagen hanterat procedurfrågorna helt korrekt så lagens tillblivande ”uppfyller alla kvalitetskrav”.

Som om det var proceduren i riksdagen som var det viktiga! Jag påpekade att det är inte självklart att ett beslut är rätt och bra bara för att det tillkommer i formell demokratisk ordning. Exempelvis kom ju Adolf Hitler till makten på demokratisk väg (utan alla jämförelser i övrigt). Denna jämförelse retade för övrigt upp Odenberg en hel del, märkte jag. En strålande paneldeltagare var Anna Pettersson, från nätverket StoppaFRAlagen.nu, som på sitt lågmälda men tänkvärda sätt drog ned stora applåder – bland annat när hon påpekade att granskningen av FRA:s verksamhet kommer att bygga på dokumentation som FRA väljer att lämna ut.

Anders Wik, före detta (nyligen pensionerad) överdirektör vid FRA pratade sig varm för sina fina sökbegrepp. Sökbegreppen kommer att utesluta svenskar, sa han. Vi (alltså FRA) är bara intresserade av vapenhandlare i Dubei, fabriker för kemiska vapen i Syrien, och liknande, sa han. Många av oss påpekade att det intressanta är att FRA enligt lagen ska få tillgång till all trafik som passerar Sveriges gräns, även medelsvenssons mejl om kärleksgnabb. Vi är ju många som helt enkelt inte litar på att FRA följer de regler som sätts upp. Vi är många som inte tror de så kallade kontrollinstanserna om att kunna bedriva någon reell kontroll.

Seminariets stora publik var över lag starkt emot FRA-lagen. Bland de problem som publiken luftade kan nämnas att pressens meddelarskydd i praktiken sätts ur spel (det blir alltså riskabelt att kontakta media om missförhållanden) och att Sverige skadas som IT-nation (på grund av att utländska företag börjar sky Sverige som bas för sin verksamhet).

Fantastiskt att det var ett sådant enormt tryck på detta seminarium. Flera kända ledarskribenter var där, Lars Ohly dök upp, liksom företrädare för viktiga organisationer och företag. Och inte minst – en väldig massa till synes ”vanliga människor”! Detta visar att frågan lever, och engagerar!

Nu ska jag sätta mig på ett café, smutta på en iskall öl och vänta på färjan tillbaka till fastlandet! Mera peppad angående integritetens framtid än före detta seminarium!

Material: Du finner mina och Den Nya Välfärdens rapporter om ”storebror” här, liksom poddradio-intervjuer och musik (bl.a. en ny FRA-inspirerad nationalsång).

SvD SvD2 SvD3 SvD4 AB DN

14 svar to “Rusning till FRA-seminarium i Almedalen”

 1. Mike Says:

  En bra politiker, hm bilderbergare Oj menar satansdyrkare är en död politiker.

  Man fixade statskulden (sålde ut och privatiserade sverige) gav pengarna till pappa bush och är medlem nu under missilskölden som startar ett nytt kallt krig och försätter oss i fara.
  Fuck Fra och alla ni som stödjer skiten.
  Först var det Fra mot terrorn.
  Sedan var det pga It säkerheten.
  Sen blev det brott.
  Nu är det ryssland plötsligt.
  Hur mycket lögner kan man tuta i folk igentligen??
  Kriget mot terrorism my ass.
  Spola fram filmen till 05:45 och se hur man använder terrorn som en orsak att försöka trycka ner sanningsägare och motståndsrörelsen.

  Kriget mot terrorn är bara en bluff skapad och ge makteliten mera makt och skapa ett kontrollsamhälle.
  Kommer ni ihåg när man sa att bomber sprängdes i lobbyn innan byggnaderna kollapsade.
  Nåja se vad brandmännen säger och se filmen med egna ögon.

  NWO The New World Order Criminals.
  Resist The NWO

  Övrigt fick jag detta kedjebrev på min mail.
  Tortyr i svenska fängelsen.
  Min sambo sitter i fängelse för narkotikabrott.
  Igår efter inlåsning 19:45 klev säkerhetspersonalen in och placerade han i en kall betongcell utan madrass,värme,toalett,vatten.
  Därpå blev han omtalad att kissa och bajsa i en potta.
  Varav pottan kastades på han och han fick tillbringa sin kväll stående nersölad med urin och skit.
  När han fick komma tillbaks till sin avdelning blev han tilldelad en rapport för arbetsvägran trots att han var frihetsberövad under tiden.
  Rapporter förlänger strafftiden.
  Nu läser jag på text tv att beatrice ask förslag om att lägga ner psykvården och låsa in dom sjuka i fängelse.
  Ja lustigt att i ett land med dom högsta skatterna så har vi inte råd med vård för att politikerna stoppar pengar i egna fickor mm.

  Betänk detta.
  Om man behandlas såhär pga droger tänk då hur man behandlas pga terrorism.
  Speciellt när man klassas terrorist för att man försökt exponera sanningen.
  Se aktivisten i första filmen du måste spola fram

 2. hermes Says:

  Sossarna behövde kanske en mandatperiod till med intensiv flumskola för att få alla att bli totalt efterblivet korkade.

  Därefter kunde FRA-lagen kanske inflörts utan någon som helst problem.

  Tror dom verkligen att vi kommer köpa de magiska bönorna?

 3. Peter Ingestad Says:

  Signalspaningslagen motverkar sitt syfte på sikt genom att Sveriges internationella position som IT-land försvagas. Det drabbar ju inte minst signalspaningen!

 4. John Smith Says:

  Tack för klarsynta inlägg i debatten i Almedalen idag!

 5. Sami Says:

  Har alla glömt bort IB-affären?

  http://svt.se/content/1/c6/64/73/07/oa-1973-0502-ib-synnergrenakt_hi.asx

  Stig Synnergren dåvarande ÖB säger i intervjun:
  ”Vi registrerar inte svenska medborgare. Organisationens uppgift är att övervaka vad som sker i vår omvärld. INTE I SVERIGE.”

  Och där ljög han hela svenska foket rakt upp i ansiktet.

 6. VEB Says:

  Hermes:

  ”Sossarna behövde kanske en mandatperiod till med intensiv flumskola för att få alla att bli totalt efterblivet korkade. Därefter kunde FRA-lagen kanske inflörts utan någon som helst problem. Tror dom verkligen att vi kommer köpa de magiska bönorna?”

  Det spelar ingen roll om vi köper dem eller inte. Tack vare trygghetsfixeringen hos kultureliten så har folkets demokratiska åsikt blivit oönskad i Sverige. Komiskt nog anser nu eliten att demokrati är en fara för vad de anser vara demokrati. Det är sånt här flum och lögnsamhälle man åker på när man är så korkad att man låter postmodernister sköta högre utbildning. Det spelar ingen som helst roll vilken fråga du tar upp demokratiskt, eliten anser folket vara främlingsfientliga, könskonservativa och för dumma för sitt eget bästa så varför skulle det bry dem vad ni tycker om FRA-lagen? Ni har svalt all annan politisk korrekt dynga redan utan att göra motstånd trodde ni att de plötsligt skulle börja lyssna på er bara ni lät dem trampa tillräckligt mycket på era värderingar?

  FRA är bara symptomet på sjukdomen radikalism som idag infiltrerar alla högre positioner i samhället och alltid har samma åsikt om demokratiska majoritetens förmåga att begripa någonting. Universiteten skall vara på vår sida men i årtionden har även universiteten rensats från oliktänkande så idag kan inte ”vi” vänta stöd någonstans. Alla är livrädda och skyddar sin egen rygg genom att ha rätt åsikt. Det spelar ingen roll vad som är sant, lögner är helt ok när det handlar om att föra fram den radikala politiskt korrekta agendan. Sossar eller Moderater spelar ingen roll, bägge lägren består av människor utbildade på samma institutioner av samma professorer. Skolor är inte för att föra fram kunskap, skolor är för att kriga åsikter och vinna popularitet/makt.

  Klart de ljuger för svenska folket men det är såklart för svenska folkets eget bästa de ljuger, det är ju de som skall göras trygga och har man bara trygghet behöver man ju varken demokrati eller frihet, eller hur?

 7. opassande » Blog Archive » Almedalsrapport: Fores “Efter FRA-lagen” Says:

  […] bästa insats i panelen Anna Pettersson, en av grundarna till stoppafralagen.nu. Inte för att de andra var dåliga (de var alla jättebra), utan för att hon verkligen hade råg i ryggen i ett […]

 8. Lassie Says:

  Tack för att du outtröttligen fortsätter debatten på ett så klarsynt och intelligent sätt!

 9. hermes Says:

  Hur svårt kan det vara?

  om syftet är att FRA aldrig kommer användas mot svenska medborgare, kan inte detta stå i klartext i lagen att det inte användas för det syftet samt uföra kontroller så detta aldrig sker..

  På vilket sätt skulle de bli missförstådda om de gjorde det på ovan sätt?

 10. Per Says:

  Det handlar inte bara om avlyssning utrikes – Ryssland! Också inom landet mot ”organiserad brottslighet”, Mikael Odenberg ! Som med stor sannolikhet missbrukas vanliga medborgare!

 11. Peter Karlberg : Också kapitalet är emot - vem företräder FRA-anhängarna egentligen Says:

  […] skriver också om den företagsfientliga regim vi utrustats med och riktar beröm till Mona Sahlin. Pär Ström rapporterar från ett knökfullt seminarium om FRA i Almedalen och berömmer Anna Pettersson från […]

 12. Välkommen till Stasi och KGB land - 16! « UD/RK Samhälls Debatt Says:

  […] https://parstrom.wordpress.com/2008/07/09/rusning-till-fra-seminarium-i-almedalen/ […]

 13. Anonym Says:

  http://svt.se/content/1/c6/64/73/07/oa-1973-0502-ib-synnergrenakt_hi.asx

 14. Erik Says:

  Jag hittade en sajt där jag såg debatten live – http://yaika.se.

  Jag tror de sänder hela Almedalen live.

  Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: