Poff – en liten rökpuff – och så ny åsikt!

Centerns ungdomsförbund kräver nu en ”medlemskommission” inom partiet, som ska granska hanteringen av FRA-lagen. Bland annat hänvisas till centerns så kallade öppenhetsmanifest från 2006, där FRA-lagen nämns under rubriken ”Hoten mot öppenheten”. Hur kan då partiet med hysteriskt patos driva igenom samma lag bara två år senare, undrar ungdomsförbundet.

Ja, det kan man ju fundera över. Åtminstone de som fortfarande har kvar något förtroende för de politiska partierna. Själv funderar jag inte längre över den typen av spörsmål, eftersom jag numera utgår ifrån att politiker i normalläget är karriäroptimerande hycklare. En tes drivs först, men en vecka senare kan motsatt tes drivas – och de skäms inte ens. Precis så hanterade exempelvis justitieminister Beatrice Ask FRA-lagen – hon kritiserade först Mikael Odenberg för lagförslaget i synnerligen hårda ordalag  men en vecka senare var hon plötsligt anhängare av det. Poff!

Så går det till i politiken. VIlka är vinnare? Cynismen, politikerföraktet, och (förmodligen) Sverigedemokraterna.

SvD

7 svar to “Poff – en liten rökpuff – och så ny åsikt!”

 1. John Smith Says:

  Nej, vi får hoppas att folk är klarsyntare än att gynna SD…..

  Förhoppningsvis kommer istället det parti som verkligen står upp för det skyddade privatlivet och demokratin in i riksdagen, utan att kompromissa:

  Piratpartiet!

 2. kd Says:

  Och vem håller i trådarna i denna politiska dockteater kan man väl undra!!

 3. Fridolf Says:

  Det känns som om regeringen har infört en Echelon-nod i Sverige i utbyte mot militärt stöd från NATO.

  Minister-kontakter med USA –> FRA installerar Echelon programvara –> svenska försvaret bantas –> FRA-lagen införs –> regeringen lyssnar inte på kraven om att lagen tas bort.
  (då de redan sålt skinnet innan björnen var skjuten).

  Vad tror ni?

 4. populisten Says:

  ”eftersom jag numera utgår ifrån att politiker i normalläget är karriäroptimerande hycklare.”

  Välkommen över på klarsynens och föraktets sida, Pär! Själv var jag temporärt förblindad av alliansregeringens första tid, men FRA-debatten har öppnat ögonen igen. I Sverige har vi två klasser: medborgare och politiker. Och den senare bryr sig bara om sig själv.

  Självklart kommer SD in i riksdagen, men som en SD:are har kommenterat på min blogg så håller Reinfeldt på att se till att de blir utan den vågmästarställning de hade hoppats på. Jag börjar så stilla undra om inte det bästa man kan göra är att rösta blankt nästa val för att bereda väg åt en S-ledd regegering som inte behöver stöd av varken SD eller V.

 5. Pelle Says:

  Övervakningskameror är visserligen bara en del av storebrorssamhället, och kanske inte det som diskuterats mest den senaste tiden.
  Jag stötte dock på ett intressant motmedel mot dessa allestädes närvarande kameror, utvecklat av företaget Photo Free Ltd, i Israel. Störsändaren de utvecklat interfererar trådlöst med digitala kamerasystem i närheten, och resulterar i dåliga, oskarpa bilder.
  Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan teknik liknande denna blir förbjuden?

  Se nedan för en artikel och patent.
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/999387.html

  (WO/2007/148324) A SYSTEM AND METHOD FOR PREVENTING PHOTOGRAPHY
  http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO=2007148324

 6.   Says:

  Är det nu inte så, att dylika människor som enskilda personer — innan de kommo till makten — ha följande karaktär: antingen vilja de vara tillsammans med smickrare, som äro beredda att lyda dem i allt, eller också, om de själva ha behov av något, ödmjuka de sig och tveka ej att spela vilken roll som helst för att markera sin förtrolighet, men när de väl ha fått, vad de ville, stå de där som främlingar?

  I högsta grad.

  I hela sitt liv äro de således aldrig vänner till någon, utan äro alltid antingen en annans herrar eller en annans slavar. Men sann frihet och sann vänskap får den tyranniska naturen aldrig smaka.

  Förvisso.

  Kunna vi ej ha rätt att kalla dylika personer för opålitliga?

  Jo visst.

 7. Lupus Says:

  Folk har beskrivit politiker i många olika termer men vad vi i grund och botten har att göra med är förmodligen så kallade icke-kriminella psykopater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: