Vad var det vi sa?

Nu rapporterar media om att justitiekanslern utreder vad han tror är ett brott mot tystnadsplikten hos en anställd på FRA. Det handlar om läckan till SVT:s rapport för en kort tid sedan om att FRA i strid med lagen under tio år har övervakat telefontrafik och lagrat data om den i databaser.

I och för sig är jag mycket glad över att läckan kom till stånd, eftersom den avslöjar den sorts missförhållanden som vi integritetsförespråkare varnar för.  Samtidigt visar läckan, och det eventuella brottet mot tystnadsplikten, att även FRA-folk läcker (som väntat).

Det är alltid skönt att säga: ”Vad var det jag sa?”. Även om det är trist.

Här finner du massor av mitt och Den Nya Välfärdens material om personlig integritet för nedladdning (rapporter, intervjuer, musik). r kan du bli abonnent på mitt nyhetsbrev om övervakning (och läsa tidigare nummer).

DN DN2 SvD1 SvD2 AB1 AB2

2 svar to “Vad var det vi sa?”

  1. opassande » Blog Archive » FRA-läckor, cocktails och fjärde lådan Says:

    […] skulle på något vis vara fredade, för övrigt, kan de släppa den föreställningen. Jovars, vad var det vi sa — “informationsinkontinensen” är ett […]

  2. SJÄLVKLART BRÖT FRA-MEDARBETAREN MOT TYSTNADSPLIKTEN « OSÄKERHET OCH TYSTNANDET Says:

    […] JK prövar om den rakryggade FRA medarbetaren brutit mot tystnadsplikten och det är bra och dåligt. Får man forska efter källor? Pär Ström bloggar så klart med titeln vad var det vi sa.. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: