Student forskade om terrorism – häktades – blir det samma med FRA?

Den brittiska tidningen Guardian meddelar att en student vid ett universitet forskade i Al Qaidas taktik. Naturligtvis via internet. Hans ”suspekta” surfande upptäcktes, han greps av polis och satt häktad i sex dagar. Det har hänt på riktigt, det är ingen varning om hur det skulle kunna bli (läs artikeln här). Hur lång tid tar det innan FRA-övervakningen resulterar i liknande rättsövergrepp i Sverige?

Här finner du massor av mitt och Den Nya Välfärdens material om personlig integritet för nedladdning (rapporter, intervjuer, musik). r kan du bli abonnent på mitt nyhetsbrev om övervakning (och läsa tidigare nummer).

DN DN2 SvD1 SvD2 AB1 AB2

6 svar to “Student forskade om terrorism – häktades – blir det samma med FRA?”

 1. Japp Says:

  Detta är bara början. Vi går mot ett allt stängdare, räddare och mer kontrollerat samhälle. Det många länder byggt upp under hundratals år beträffande yttrandefrihet, tankefrihet och demokrati håller på att falla sönder på ett par decennier.
  Men vadå? Har du rent mjöl i påsen har du inget att oroa dig för…
  Men vänta lite… studenten hade ju rent mjöl i påsen. Hrrmm…. Äsch.. det kan han inte ha haft om han nu häktades. Myndigheterna gör ju aldrig fel och vet vårt eget bästa.

 2. populisten Says:

  Vad finns det som säger att det inte redan skett i Sverige. Jag är hyffsat övertygad om att FRA redan hållit på med detta en tid fast i mindra skala.

 3. Gunke Says:

  Här hittar du delar av Al Qaida manualen. Och här hittar du stora delar
  från en av många CIA manualer.
  http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/terrorism/alqaida_manual/
  http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB122/index.htm

  Notera vart nät adressen pekar! Synd att det inte var den hela oöversatta
  manualen.

 4. Japp Says:

  ”Vad finns det som säger att det inte redan skett i Sverige. Jag är hyffsat övertygad om att FRA redan hållit på med detta en tid fast i mindra skala.”

  Det är en stor skillnad i att göra saker illegalt och att legalisera det. Samma sak är rasism och främlingsfientlighet. Det förekommer i vårt land och är svårt att utsläcka, men legaliserar du det så får du ett HELT annat samhälle.

 5. populisten Says:

  Japp, visst är det stor skillnad på illegalt och legalt. Jag är stenhårt emot den just genomröstade lagen. Vad jag menar är att vi inte ska tro att underrättelsetjänsterna inte gör detta bara för att det är olagligt. det finns alla anledning att hålla ögonen öppna ändå.

 6. Pekka Says:

  Haha. Jag tror att det snart är dags för den ”kladdiga metoden” (inte mitt uttryck, jag hittade den på en annan blogg, dock glömt bort upphovsmannen för den). Och DET (tror jag) inte kommer att bli trevligt. Men det kommer att ge politikerna en ordentlig signal om vad vi vanliga medborgare vill att dom ska hålla på med… Om dom inte vill bli ”kladd”.. Det är vad jag tror…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: