Nu slutar jag rösta på Alliansen!

Jag har röstat borgerligt så länge jag haft rösträtt. Men efter beskedet att vår borgerliga regering med obegriplig ångvältsfanatism drivit igenom världens mest långtgående övervakningslag, a la Nordkorea, känner jag att det inte går att lägga min röst på något av Alliansens fyra partier i det kommande valet. Dessa kallhamrade antiliberaler går det bara inte att stödja. Jag kommer inte att gå över till vänsterblocket, jag får se vad jag gör med min rösträtt.

Jag har redan hört flera andra som säger samma sak. Denna polisstatskramande regering har svikit grundläggande borgerliga och liberala kärnvärderingar som frihet, integritet och medborgare som står starka i förhållande till statsmakten. De har trampat på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. De har lagt i en högre växel, nej de har växlat upp två steg, i den färd mot övervakningssamhället som socialdemokraterna inledde. Gläd er åt framgången med den genompressade och frampiskade Lex Orwell under de två åren som återstår av mandatperioden, kära Allians för storebror, för straffet från det avlyssnade folket kommer i nästa val.

De så kallade integritetskämparna bland riksdagsledamöterna kommer nu att utmåla dagens justeringar i FRA-lagen som en stor seger. De kommer säkert att säga att de har räddat integriteten genom de kosmetiska förändringarna. Det enda det har räddat är sin egen karriär. Det är skamligt och sorgligt, och jag är övertygad om att domen från omvärlden mot dessa svikare blir hård.

En slutsats blir att grundlagen måste göras om så att vi får ett kraftigt ökat inslag av personval i Sverige. Det skulle skapa förutsättningar för parlamentariker som har ryggraden i behåll. Parlamentariker som har högre ambition än att trycka på knappar. Kasta ut dagens nickedockor ur riksdagen!

Nu är det verkligen korrekt att spela den nya nationalsången ”Du gamla, du ofria”. Första versen är en nästan perfekt återspegling av vad som hände i riksdagen idag. Sången finns här. Sprid den och sörj. Finns även som ringsignal.

Försvarets Radioanstalt i media: AB1 AB2 SvD1 SvD2 Sydsv DN

152 svar to “Nu slutar jag rösta på Alliansen!”

 1. Maria Says:

  … ja, nu har nog Alliansen gjort sitt och nu har den påbörjat sin bana mot ett historiskt valnederlag nästa gång det blir val. Var det verkligen värt detta? Jag börjar undrar om inte 60-talisterna i regeringen börjar att bli alltför gubbiga och gamla. Jag efterlyser en utbrytargrupp bestående av kloka, smarta och empatiskt mogna personer som lyssnar på medborgarna. Om en sådan kommer fram så kommer jag och tusentals andra att ansluta sig till denna.

 2. Hampus Says:

  ”(…)och jag tror att domen från omvärlden mot dessa svikare blir hård.”

  Hoppas folk är tillräckligt emot lagen att straffet blir kännbart i nästa val.
  Jag kommer då aldrig kunna lägga min röst på något av allianspartierna igen.
  Det här är en skam för Sverige.

 3. Digge Says:

  Lagen kommer säkert att hjälpa, nästan lika effektivt som att be terroristerna skriva cc på sina mail till FRA.
  Läs vidare på http://www.organet.se för fler intelligenta förslag.

 4. Max Says:

  Jag har röstat borgerligt så länge jag haft rösträtt. Första gången var för 35 år sedan men nu är det slut. Sverige liknar allt mer en bananrepublik.

 5. Fridolf Says:

  Så sant jag har också trott att alliansen har stått för frihet och integritet som jag värderar så högt! Alla i riksdagen som röstade mot eller inte stod upp för sin inre idéal och vilja ser jag som marionetter. Jag kommer aldrig att glömma denna dag och flyttar min alliansröst till Piratpartiet i nästa val. Jag föreslår att de som kan hissar den svenska flaggan på halv stång nu på midsommardagen!

 6. Maria Says:

  Så här kan vi inte ha det i vårt land mycket längre till. Svenskarna får inte tystna nu, det är dags att börja ifrågasätta politiker och komma igång med en allmän debatt. Vi måste ha det demokratiska samhälle som vår folksjäl behöver.

 7. Andersture Says:

  Nu måste vi tänka till. Det är ju faktiskt så att detta bloggande o forumpratande skakade denna äckliga riksdag i grunden. Gammelmedia gäspade trött och gav egentligen fan i vad som avhandlades i riksdagen. Men om vi nu alla som fakstisk har engagerat oss startar ett parti på nätet.
  Tänk tanken, nätet har makt det har visat sig nu. Vi skapar ett cyberparti. Vi kallar oss något men vi har språkrör likt MP. Det behöver inte vara någon utsedd snarare så har vi en form av nätdemokrati där alla som är reggade kan rösta inför röstningarna i riksdagen. och sen så går våra språkrör in o lägger sin röst när det behövs…. pls comment

 8. Max Says:

  Vore intressant om en majoritet av boregliga väljare protesterade genom att rösta blankt. Det skulle ge eko i omvärlden.

 9. Niklas Says:

  Folk borde inte rösta på alliansen överhuvudtaget. Nu är det ju sent att vakna upp…

 10. Johan Says:

  En enda borgerlig ledamot vågade trotsa partilinjen och rösta nej. Folkpartisten Camilla Lindberg från Dalarna. Glöm inte i bashingen av ynkryggarna att hylla den enda borgerliga politikern värd respekt!

 11. Guest Says:

  Jag förstår inte er reaktion.

  Jag sitter och funderar på vilket sätt yttrandefriheten i verkligheten är inskränkt. Jag har ju alla möjlighter i världen att uttrycka vad jag tänker och känner oavsett beslut. Fast nu blir det bara ytterligare en instans till som vet det. Det kan knappast innebära en inskränkning i yttrandefriheten som media vill göra gällande.

  Vad de flesta inte känner till är till exempel att media idag redan avlyssnar både epost och mobiltelefontrafik. Till och med privatpersoner sitter och läser av intressanta privatpersoners epost och lyssnar/bandar av deras mobiltelefoner och sms.

  All trafik i luften är allmän egendom, epost som mobiltelefontrafik. Det är inget brott att lyssna/läsa av någon.

  Det är ju ingen skillnad jämfört med idag.

  Jag ser faktiskt ingen skillnad. Är det bättre att personalen på Tele2 eller teve3 har lattjo lajbans och läser era mail än om FRA gör det? Då föredrar jag hellre FRA.

 12. Max Says:

  All heder åt Camilla Lindberg. Kanske en blivande partiledare för ett nytt parti som värnar om mänskliga rättigheter.

 13. Andersture Says:

  Hej Max, Mmm så kände jag med. Men vet du.. då får vi ju dåren Mona o Bodström som var mamma o pappa till den här skiten. Dårarna måste ju bort. Som i alla företag som inte funkar så ryker ledningen till sist. Tyvärr funkar det inte i sk demokratier som Nazityskland och Sverige anno 2008. Där måste vi ta makten själva. Vi får göra som 68 skäggen gjorde på 60 talet, infiltrera den sk kallade makten. Och det är just detta de är så ohemulskt rädda för. Att vi med ”IT-kunskap” ska ta över. Ler varje gång jag tänker på detta. Ett IT parti bara för att störta idioterna och svikarna i denna fanatiska fascistreischtag med Adolf reinfeldt o Quisling fjollerei.

 14. Gunnar Says:

  Det behövs ett nytt frihetligt parti i Svergie.

 15. EA Says:

  Ni kanske kan få rabatt på folie, så kan ni vika små fina hattar!

 16. Rolle från Bagarmossen Says:

  Guest: ”Jag ser faktiskt ingen skillnad. Är det bättre att personalen på Tele2 eller teve3 har lattjo lajbans och läser era mail än om FRA gör det? Då föredrar jag hellre FRA.”

  Inbillar du dig att det ena utesluter det andra? För övrigt handlar det inte om att plocka ner signaler ur luften utan att koppla in sig i kablarna. Och sedan datamining på det… Guillou får inte komma in i USA men får inte veta exakt varför, okm jag minns rätt. Man kan ju gissa. Är det ett pris du är villig att betala? Att bli av med jobb? Att tvingas rösta mot din övertygelse i riksdagen? (Nej nu tog jag nog fel på person)

 17. Klas Mattsson Says:

  Själv tappade jag intresse för alla normala partier innan förra valet.
  Jag tror på att högerns ideologi behövs i sverige, men inte efterlevs den av något parti.

  Rösta pirat, helt enkelt för att visa att frågan faktiskt ÄR viktig.

 18. Qer Says:

  Glöm nu inte i fördömandet av FRA-lagen att det är sossarna med Bodström i spetsen som från början krystade fram hela eländet! Det är definitivt inte något försvar för alliansen, men en röst på vänsterblocket gör ingen som helst skillnad eftersom sossarna är precis lika stora kålsupare som alliansen.

  Det enda som återstår är att rösta på piratpartiet. Se till att de får 6.4% (eller mer, för all del) i stället för 0.64% i nästa val. Att rösta blankt främjar bara de etablerade partierna och det vet vi ju nu allt för väl hur bra DET blir…

 19. Monika Ringborg Says:

  Jag har den nya nationalsången i en kommentar på min blogg. Kanske jag skall lyfta upp den i ett inlägg.

 20. Staffan Says:

  Som vänster så känner jag faktiskt med dig idag Pär Ström. Jag är inte överens med liberaler i särskilt mycket, men förr i tiden så kunde jag åtminstone dela en åsiktsgemenskap med er i frågor som rörde den personliga integriteten och rättsäkerheten. Hade någon sagt till mig för två år sedan att folkpartiets och centerpartiets högst profilerade liberaler skulle rösta för ett förslag för massavlyssning av hela svenska folket hade jag bara skakat på huvudet. Det var då och nu är nu, som Alice Åström sa i riksdagen.
  Jag önskar att jag åtminstone kunde vara skadeglad. Men ikväll är jag bara rädd. För när nu betongaxeln i svensk politik kompletterats med centern och folkpartiet så känns framtiden plötsligt rätt mycket kusligare.

 21. Pierre Says:

  Jag har lagt upp Du gamla du ofria! på min blogg (går att lyssna på direkt) samt med en liten personlig reflektion.

 22. Sven Bergersjö Says:

  Jag tänker skriva till Camilla Lindberg och tacka för hennes kurage. Hoppas att hon byter parti till Piratpartiet eller nåt annat så hon slipper sugas med ner i skiten tillsammans med alla quislingarna.

 23. Gunke Says:

  Så om ett nytt parti skall startas som en del uttrycker här hur skall det då
  se ut för att det skall vara vänligt för fd liberaler,fd vänster och andra som står utaför politiken? Hur skall alla dessa samsas? PP har verkligen inte
  lösningen.

  Så hur skall ett sådan parti se ut är min stilla fråga som kan ändra
  systemet i grunden till att bli ett medborgar vänligt parti där staten är till
  för folket i stället för som i dag tvärs om?

  Men som vanligt kommer väll folk att slå på TV’n och titta på ännu ett
  avsnitt av Idol!

  Idag denna historiskt mörka dag saknar jag Dacke och Engelbrekt!

 24. EB Says:

  Vi har ingen frihet i Sverige. Det spelar ingen roll vilket/vilka partier som sitter i regeringsställning. Nu ”råkade” det bli de blå som som drev igenom lagen. De röda hade gjort samma sak.
  Jag har slutat rösta på The Corporation of Sweden för länge sedan. Mitt mandat har och får de inte.

  Det talas om att vi har problem med politikerförakt i Sverige, när problemet, i själva verket, är medborgarförakt från politikernas sida.

  Att driva igenom lagförslaget när Sverige spelar match var säkert en tillfälliget . Jupp, säkert!

  Bomber och granater, säger jag bara och det blir mycket av den varan fr.o.m idag. Mina initialer stämmer, så: SÖK! ”Duktig vovve”!

 25. Andersture Says:

  Hej Gunke. Jag tror att det kan bli ett superbra parti. Eftersom det är många viljor. Det vi har sett idag har verkligen personifierat uttrycket: Bara döda sillar simmar med strömmen. Om man är ett gäng friska männsikor som vill förändra så ska man fan inte gå med i ungdomsförbunden för redan där så blir det indoktinering. Och sen fortsätter det. Men om vi kan skapa ett nytt parti som jobbar via nätet så som vi har jobbat nu när det gäller nazilagen så kan det bli mycket intressant. Reinfeldt är först i världen med att realisera det som Josef Goebels pratade om på Hitlers partidagar i Nurnberg. Att man måste kontrollera media och kommunikationen människor emellan. Då måse vi ta nutidens verktyg till hjälp. D.v.s nätet. Kom med ideer låt oss skapa ett parti i Cyberspace.

 26. Andersture Says:

  Ledsen för mina felstavningar, men jag är upprörd och skriver fort det jag känner

 27. Herr Reinfeldt är en förolämpning! « Alla dessa åsikter Says:

  […] inte bidra till att legitimera detta maktfullkomliga apspel som riksdagen har utvecklats till. Pär Ström vet inte vad han ska göra med sin rösträtt nu, men jag vet vad jag ska göra med min: […]

 28. populisten Says:

  Ähh nya partibildningar kan ni glömma. De har ingen chans mot de gamla drakarna. Dessutom håller det aldrig då endast en fråga förrenar.

  Kom istället ihåg att det finns en enda sak som ger våra folkvalda legitimitet att utöva makt över oss. Nämligen just att de är folkvalda. Om valdeltagandet sjunker tillräckligt tappar den politiska klassen sin legitimitet. Vem bryr sig om europaparlamentet? Knappast någon. Kan det ha nåt att göra med att valdeltagandet är ca 30%?

  Nu slutar jag rösta i riksdagsval! Eventuellt kan jag tänka mig att rösta blankt.

 29. Andersture Says:

  Hej Populisten.
  Nej det kan ju inte vara så smart. Alla som inte röstar gör ju att idiotpartierna får det lättare att komma till makten. Då är det bättre att rösta på Kalla Anka Partiet. Tänk dig själv att Adolf reinstadt får argumentara med några från Kalle Anka partiet.. den lilla fascisten kommer att dö då. Men ännu bättre är att rösta på något parti som vi kan samsas om på nätet. Vänster som höger för i detta nu så är det faktistkt första gången som jag tror att höger-vänster gänget är överens. Rätta mig gärna om jag har fel. Ett bloggparti. Bäva månde STASI partierna.

 30. Mårten Fjällström Says:

  Vi sjöng du gamla, du ofria utanför riksdagshuset idag. Till och med vakterna hade då svårt att hålla sina stenansikten.

  Kommer säkert på youtube.

 31. populisten Says:

  Andersture, att ta legitimiteten från en politiker är som att ta nappen från ett barn. Hela deras värld bygger på att vi behöver dem. Tar vi det ifrån dem så börjar underläppen darra.

 32. Josef Says:

  Infiltration. Klart ni ska engagera er i gamla partier, men koncentrera krafterna. Först ska ni ta er igenom medlemsomröstningarna, det kan fixas om flera med liknande röstningsbakgrund enar sig och går med i ett lokalt valdistrikt inför nästa riksdagsval. Sedan pushar man det namn man vill ha fram och tar mandat åt rätt håll.
  För tyvärr är det svårt att dra igång ett nytt parti, även om NyD gjorde det.

  Att legitimiteten är låg betyder ju inte att makten inte finns kvar. Europaparlamentet är fortfarande med i lagstiftningsprocessen på europanivå, så om man väljer att INTE rösta, så har man redan röstat.

  Men, klart. Jag röstar inte längre på mitt borgerliga parti. Om det inte är jag som står på lappen.

 33. Roger Says:

  Man ska inte rösta alls. Demokratin är död i sverige. Vi måste ha ett nytt system. Det vi har nu funkar inte. Om tillräckligt många INTE röstar alls så kommer de bli tvungna att fatta att detta går inte längre! Om mindre än 50% av folket INTE röstar så får regeringen enl lag INTE styra sverige.

 34. Andersture Says:

  Populisten,
  Skriver under på det. Men de måste ersättas med något intelligent för som det är nu så är det ju inte direkt ”smarta” individer som sitter där. Snarare de som inte kunde bli något annat.
  Mvh
  Andersture

  Ps. Jonas jag vet att du sitter där ute på Lovön o snokar. Hur funkar din inspelningsstudio i ditt asbetsklädda hus. Byt jobb grabben. FRA is going down the drain, inte ens Adolf reinstadth kan fixa det. 😀

 35. Demokratins död och återuppståndelse | El Rubio talar Says:

  […] om det inte räckte hela vägen den här gången så har Sveriges bloggare lyckats sätta fokus på en fråga som regeringen, med oppositonens benägna bistånd, försökt […]

 36. Josef Says:

  Hittade denna väldigt intressanta text.
  http://annalyttiger.wordpress.com/2008/06/18/der-var-en-gang-et-demokrati/

 37. Gunke Says:

  >Andersture:
  Vad som historiskt är mycket intressant är det massiva
  skrivandet på alla dessa olika bloggar som skett den senaste veckan allt
  från Per Ströms och Ny Tekniks tekniskt inriktade sidor till knäppgökarna
  på Flashback som är på gång att spränga Lovön i bitar till ja allt möjligt så
  nätet är en bra bas att basera det på men hur får du i hop all dessa olika
  inriktningar till att vara mer än ett en fråge eller få fråge parti?

  Ett enfråge parti kan alltid möblera om men det kan aldrig styra ett land.

  Personligen är jag väldigt tveksam till nu rådande styrelsesätt och all kritik mot rådande sätt tolkar SÄPO som förberedande för terrorist brott (en lag Bodstöm bankade igenom tidigare) och om ett nytt parti skulle uppstå hur
  många nya idioter skulle inte då försöka ta makten där?

  Titta bara på vad Dennis Töllborg säger om det rådande systemet som
  sådant, en feodal demokrati! Och efter detta skulle jag dessutom vilja
  ta bort ordet demokrati och sätta in ordet fascism!

  De allra flesta här ovsett politisk tillhörighet verkar vara överens om en
  sak att det spelar ingen roll vilket parti man röstar på (vilket har varit sant
  en längre tid) och jag hävdar med enviset omigen den reella makten är
  partilös. D.v.s makt är en pervetion.

  Så visst om du har ett förslag på nytt styrelsesätt så tror jag många lyssnar till vad du har att säga . Men under det villkoret att om partiet vinner valet och hamnar i Riksdagen så avsäger du dig statsminister
  posten? Har du ett tillräckligt litet ego för att göra detta? Eller väljer
  du att ta makten? 😉

  Om ett nytt parti skulle bildas skulle jag föreslå att partiet baserar som
  sin grundstomme i sin politik och beslut på FN’s Human Rights (minus
  paragrafen som tillåter att staten tar död på enskilda individer).

  Att Svergie förlorade fotbollsmatchen var ett omen från en högre makt! 🙂

 38. Vi är under attack! « Trottens Betraktelser Says:

  […] Zooey, Fredrik Axelsson, Gabrielle, Anders Nilsson, PW, Frykman, MinaModerataKarameller, August, Pär Ström, Nikke, WitchBitch, Attila, Badlands, Per Westberg, Steve Lando, Revolutionsbloggen, Opassande, […]

 39. Gunke Says:

  Förövrigt är jag ganska säker på att SÄPO haft en jobbig dag idag med att gå
  igenom alla bloggar för att leta reda på alla hot Mr Federley har fått från håll och kanter och person skyddet har säkert skruvats upp ett par grader för en lång radda med politiker. Konstigt vore det ju annars!

  Appropå det, en tanke som slår mig nu tänk om det hela egentligen handlar
  om politikernas rädsla för folket? Att bli mördad? Göran Persson under sin
  sista tid hade ju en uttalat oro för att bli mördad finns tillockmed en TV
  intervju om detta??

 40. måns Says:

  Jag försökte ringa till hr. Reinfeldt ungefär igår vid den här tiden. Jag trodde nästan, eller kanske inte, att han borde vara tillgänglig för en medborgare som betalar hans lön, som är typ 5 x min. Men, nej, naturligtvis inte.

 41. Sven Bergersjö Says:

  […]FRA-lagen[…]

 42. Sven Bergersjö Says:

  […]terrorism i riksdagshuset[…]

 43. Sven Bergersjö Says:

  […]Camilla Lindberg[…]

 44. tommyhjalmarsson Says:

  Vem kommer lyssna på Birgitta Ohlsson i fortsättningen. Stora ord om sin idiologi. Men idiologin är inte värt ett handlande.

 45. opassande » Blog Archive » “Till våra vänner — rädda er själva” Says:

  […] också (tack Anna): När Uncle Sam säger hoppa frågar regeringen: “Hur högt?” Nu slutar jag rösta på alliansen Det finns en (1) liberal i alliansen Voteringen är över. FRA-lagen har gått igenom Äcklad Finns […]

 46. Det är dags att emigrera « WitchBitch Says:

  […] Zooey, Fredrik Axelsson, Gabrielle, Anders Nilsson, PW, Frykman, MinaModerataKarameller, August, Pär Ström, Nikke, WitchBitch, Attila, Badlands, Per Westberg, Steve Lando, Revolutionsbloggen, Opassande, […]

 47. Guest Says:

  Till Rolle från Bagarmossen

  Rolle: “För övrigt handlar det inte om att plocka ner signaler ur luften ”… FEL och JO, de signaler som går i luften kan vem som helst ta ner med rätt ”verktyg”.

  Jag tycker det känns mer obehagligt med vetskapen om att Tele2’s personal, för att ta ett välkänt exempel, har roat sig med att läsa och sprida kundernas email, än om FRA ”tolkar” mina email.

 48. Rickard Olsson Says:

  Det känns helt ärligt lite underligt att se folk tala om att starta ett nytt parti som tar tillvara individens fri- och rättigheter, ett parti som styrs av folk som begriper nätet och som aldrig kommer att sälja ut folkets privatliv – som om det partiet inte redan finns…

  Har Piratpartiet verkligen misslyckats så kapitalt med att nå ut?

 49. Dennis Nilsson Says:

  Detta är en skandal utan like. Utan like. Och statsministern går på fotboll… och 67 stycken var inte ens där och röstade…

  Utomordentligt uselt.

  Det nya jobbbet som landshövding i Korbilombolo i Långtbortistan väntar på Reinfeldt.

 50. Google Says:

  Fy fan för dessa vettlösa och ryggradslösa rövslickare till politiker vi har satt att styra vårt land.

 51. populisten Says:

  Roger jag är på din sida. Har du belägg för det där med under 50%?

 52. Josef Boberg Says:

  Hmmm… – För mig är partipolitik – och alldeles ovavsett ifall det är till höger, i mitten eller tillvänster – som att välja mellan pest och kolera, tyvärr tyvärr…

  Jag har ej röstat alls sedan flera val tillbaka. Detta därför att demokrati – i meningen folkstyre – har Wi ju ej skymten av i mitt kära fosterland Sverige sedan årtionden tillbaka – i mitt mer än 67-årade livsperspektiv sett i vart fall.

  Vad jag menar med DemoKrati – i meningen folkstyre – finns det mera om på http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati

 53. Access Says:

  Jag läste nånstans att Lex Orwell är ungefär som att legalisera våldtäkt så länge kondom används. I sin råhet är det ändå en ganska bra jämförelse.

  Är det inte dags att bilda ett liberalt parti i Sverige nu?

 54. Liberal 2010 Says:

  http://liberal2010.blogspot.com/ är en samlingsplats för alla vilsna liberaler som idag inte vet vad man skall rösta på.

 55. butcher bird Says:

  Jag har fått äran att rösta i två val i mitt liv, båda gångerna borgerligt. Jag har stått vid deras sida i vått och torrt, även när deras förslag inte varit 100%iga så har de alltid fått fortsatt förtroende. Det här har förändrat allt. Kan inte rösta på alliansen förrän de, eller någon annan, tagit bort den här lagen och kopplat ur servrarna.

 56. Addoshi Says:

  Alla mina kollegor på jobbet, grannar, folk på nätet och ja överallt är emot detta, MEN jag har fortfarande inte sett någon (inklusive mig själv) stå framför riksdagen, kasta tomater och ruttna ägg och säga ifrån.

  Jag tycker att vi ska sluta gnälla, och inte skylla på vare sig vänstern eller högern. Politiker från båda sidor vet att vi svenska folket har och kommer aldrig att visa vad vi tycker och känner. Är vi för fega för det? nej det är det inte, utan egoismen och vanan att det alltid finns någon annan som ska ta hand om och löser våra problem.

  Vänligen sluta gnäll och om vi är emot denna lag så skall åtgärder vidtas. Att rösta på piratpartiet, eller skapa någon klagomur på nätet kommer aldrig att ge effekt eller ändra på något. Jag har själv röstat på alliansen och kommer att göra det igen. Det var faktiskt (S) som började med förslaget, och inte alliansen

 57. frefisk Says:

  Jag vill bara passa på att påpeka att sossarna hade drivit igenom samma skit om de fått makten. Lyckligtvis var det borgarpracket som visade dåligt omdöme.

  Anledningen till att det är viktigt för regeringen, vem det än är, att kuppa igenom lagen är att sverige vill slicka arslet på USA och Israel.
  CIA och Mossad kan ha nytta av FRA. Anledningen är att sverige anses vara en ”fristad” för ”terrorister” exempelvis Jan G. Dessutom är det allmänt känt att GAM-gerillan i Aech i indonesien leds från Alby. Ett säkert sätt att bli avlyssnad är således att ringa till valfri adress i Alby.

  Detta är exempelvis CIA, Mossad och MI6 intresserade av, och då kan de ha nytta av FRA.

  Som myndighet tror jag att FRA fungerar bra, till och med mycket bra. Det är bara att titta på anslagen. 650 anställda med ~600 miljoner kronor i budjet. DVS < 1 miljon/anställd/år!!
  Det är ett tecken på att myndigheten inte har drabbats av ”parkinsons pyramid” än. Då hade de krävt en mycket större budget.
  Exempelvis är riksdagens budget 10 miljareder/år!
  Bara det tyder på att de anställda jobbar istället för att administrera.

  FRA fick dessutom en fläskig superdator av regeringen 2007, en av världens snabbaste datorer. Datorn skall anvädas för kryptering. Exempelvis dekryptera pizzabeställningar i Alby & annat matnyttigt.

  Nu fick FRA dessutom en lag för att börja signalspana! Annars var ju investeringen i superdatorn bortkastade pengar.

  Jag tror att FRA fick sin dator och sin lag för att CIA, MI6 och Mossad vill ha hjälp att spana på ”terrorister”. Det har inget att göra med vem som sitter i regeringen. Sverige vill dansa efter den anglosaxiska världens pipa helt enkelt. (Som vanligt)

  Det svennebanan kan göra är att börja kryptera e-post. Då kommer det bli jobbigt för FRA att knäcka alla meddelanden. Får en organisation problem med att utföra sina uppgifter brukar man tillsätta en chef för att lösa problemet, oftast hjälper inte det, och då brukar man tillsätta ytterligare en chef eller projektledare o.s.v. Slutligen börjar myndigheten ägna sig åt att styra skutan istället för att ro. Då kommer intresset från CIA, Mossan och MI6 att minska. Och då behövs inte FRA och myndigheten kan formas om i grunden.

  Försvaret är ett bra exempel på hur det kan då om myndigheten inte får möjlighet att utföra sina uppgifter, det går åt fanders.

  börja kryptera Svensson.

  mvh
  -Fisk-

 58. Staffan Says:

  Ni kanske ändå borde ge sossarna under Mona Sahlin the benefit of a doubt. Att Göran Perssons gamle justitieminister Bodström gillade övervakning vet vi. Men vi vet faktiskt inte vad sossarna anno 208 hade gjort. Det är ändå ett bra tecken att de röstade nej till förslaget igår (med undantag för Bodström som la ner sin röst). Jag kanske låter naiv, men hellre det än cynisk.

 59. Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats Says:

  Med frihet följer ansvar…

  Ni har inte bara visat er totalt oförmögna att göra detta när det verkligen behövdes. Fredrick Federley och Annie Johansson har dessutom på ett skrämmande föraktfullt sätt varit delaktiga i en på bästa sändningstid förevisad korruptionst…..

 60. Nicke Says:

  Undrar hur länge lillhitler och hans medhjälpare samt deras svartfötter klarar att hålla på. Det är rent skrämmande hur Fredrick Federley och kompani vågar svika det de säger från början men det är väl så att den egna plånboken väger tyngre än att våga tänka på de personer som röstat in dom i riksdagen. Undrar hur länge vi får behålla vår yttrandefrihet efter detta. Risken kanske redan är stor att de kommer att eftersöka mig p.g.a. min första mening men den står jag för. Denna lag de drev genom nu är väl en förlängning av Lissabonfördraget i EU som jobbar efter samma princip att hålla efter medborgarna samt att vi skall få veta så lite som möjligt så de kan få sko sig själva ännu mer. De största bedragarna tycks faktiskt finnas i vår egen regering och i EU och tyvärr de tycks inte spela så stor roll vem som hamnar högst för att hålla i rodret.

 61. Kalle Says:

  Jag hoppades in i det sista på att något mirakel skulle sätta p för denna avskyvärda lag, men icke. Det är en odemokratiskt lag som tvingats igenom på ett högst tvivelaktigt sätt, och givetvis är det i huvudsak helt oskyldiga medborgare som kommer bli kränkta av den.

  Det är liberala ideal om frihet och öppenhet som alltid fått mig att rösta borgerligt, men nu är det slut med det. Alliansen har visat sig eftersträva något som är lika illa som sossarnas Bodströms-samhälle och åsiktsregistrering tillsammans. I nästa val blir det Piratpartiet.

 62. Access Says:

  Nicke:
  Yttrandefriheten kommer nog att kvarstå. Du har all rätt att säga vad du vill (nästan), men kommer att avlyssnas, registreras och vid behov användas mot dig.

 63. FrEDa Says:

  Om snacket på kontoret idag (IT-företag) är någon indikation så kommer de borgliga och i stort sätt alla som stödjer STASI samhället få se sig om efter nya jobb. Detta är inget som kommer glömmas bort..

  Vad händer om en majoritet röstar blankt i nästa val? Det är nästan så att det skulle kunna hända om de inte tar sitt förnuft till fånga och inser att makten kommer från folket.

  /F

 64. Guest Says:

  Till Rolle från Bagarmossen

  HALLÅ, VAKNA !!

  De signaler som går i luften kan vem som helst ta ner med rätt “verktyg”.

  VARFÖR anser ni det är OK att privatpersoner och privata företag gör det? OCH DE GÖR DET REDAN NU IDAG !!!

  VAD ÄR SKILLNADEN ?

  Om NI snackar om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter borde ni först ge er på den mörkläggning som sker i svenska domstolar där det mörkas om viktig information genom sekretessbeslut.

  SNACKA OM ATT SKITA I BLÖJAN..Torka efter er åtminstone.

 65. Guest Says:

  Som ni förstår är jag FÖR FRA för då kommer vi få bättre koll på de som privatspanar och möjligheten till att häva sekretessen på domstolarna kommer att underlättas.

 66. Rolle från Bagarmossen Says:

  @ Guest:

  “För övrigt handlar det inte om att plocka ner signaler ur luften “… FEL och JO, de signaler som går i luften kan vem som helst ta ner med rätt “verktyg”.

  Jag tycker det känns mer obehagligt med vetskapen om att Tele2’s personal, för att ta ett välkänt exempel, har roat sig med att läsa och sprida kundernas email, än om FRA “tolkar” mina email.

  Visst, vem som helst kan lyssna på radiosignaler. Det har varit välkänt åtminstone sedan första världskriget eller före radions barndom, att man bör tänka på vad man yppar i etern och åtminstone kryptera. Vad jag menar är vad DEN HÄR lagen handlar om, och det är som jag förstår just att den övervakande myndigheten ges rätt att koppla in sig på ALLA ledningar (tråd, fiber). Även det har förstås skett åtminstone sedan 30-talet, men då lite mer selektivt av rent praktiska skäl.

  Det nya är alltså att gå över allt med bred räfsa, spara, sålla och kombinera för att sedan byta/sälja till intresserade. Det är trots allt lite skillnad på Mata Hari eller Röda Kapellet eller grIsandejihad och Nisse från Hökarängen eller hur?

  Självklart är det ett övergrepp att röja andras hemligheter, det har väl stått i telebestämmelserna sedan urminnes tid*. Den admin som gör sig skyldig till sådant maktmissbruk på Tele2 eller liknande ska givetvis skaka galler och betala skadestånd. Men det är också en annan historia.

  Hittills har det – i princip – krävts domstolsbeslut för att få avlyssna någon. Då måste man först prestera rimliga skäl, t ex brottsmisstanke. Nu blir det tillräckligt graverande att du lyfter på luren. (Såvida inte din mobil är kapad och tjuvlyssnar ändå…)

  * Där har också stått att all trafik ska ske på öppet, svenskt språk, av någon anledning…

 67. Rolle från Bagarmossen Says:

  @ Guest: Du får ursäkta att jag inte såg dina senaste inlägg medan jag skrev på mitt. Lika bra det, kanske. Ska vi inte ta en konspiration i taget.

 68. Guest Says:

  Rolle.

  Två saker bara

  1) ”att den övervakande myndigheten ges rätt att koppla in sig på ALLA ledningar ”, spelar det någon roll om du blir övervakad i etern eller på fibern, du tar ju emot din epost i mobiltelefonen. idag är det ingen skillnad. Ledning och luft kan ur detta perspektiv likställas med varandra.

  2) Det nya är alltså att …. för att sedan byta/sälja till intresserade”, JAHA , tror du det är något nytt. Hur tror du att teve fick reda på olika försäljningar av JAS. JO, DÄRFÖR ATT DET SATT JOURNALISTER UTE PÅ ARLANDA SOM LYSSNADE AV MOBILTELEFONTRAFIKEN. Kan nämna i sammanhanget att även riksdagsledamöters mobiltelefoner avlyssnades.

  3) ”Hittills har det – i princip – krävts domstolsbeslut för att få avlyssna någon.”..Hahahahaha, glöm det. Men det var intressant att du tog upp det. Det är nämligen viktigar att de medborgare som skriker om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter verkligen fokuserar sig på VAD de ska fokusera sig på om de vill uppnå det som de skriker efter. ATT STÅ OCH SKRIKA I SKOGEN lär de inte komma någon vart efter. OCH HAR SÅ BEVISLIGEN HELLER INTE GJORT.

  ÄR MAN KORKAD kan man lika gärna skjuta sig i foten flera gånger.

 69. Guest Says:

  Samma här, vi skriver om varandra.

 70. Guest Says:

  Rolle, jag vill återkomma till huvudfrågan.

  VARFÖR tillåter du att ett privat företag och andra privata personar ska få ta del av din email/telefon, medans du inte tillåter FRA detsamma ?

  Vad är skillnaden och varför då?

 71. Guest Says:

  TACKA FAAAAN för att media inte vill ha konkurrens på samma underrättelseområde. Då kan ju nämligen MEDIAS källskydd slås i sönder.

  VI MEDBORGARE får nämligen via FRA det skydd vi behöver mot MEDIA…

  HAR NI TÄNKT PÅ DET…Nu kan nämligen media enkelt hävda och hänvisa till källskydd.

  Förstår ni nu varför media är rädda för detta?

  Vill ni ha Yttrandefrihet och mänskliga rättigheter , då borde ni verkligen vara FÖR FRA !!

 72. Access Says:

  Observera att det i mobiltrafiken egentligen bara är accessen – biten mellan telefonen och närmaste antenn – som är trådlös. Övrig trafik går i fysiska kablar även för mobiltelefonitrafiken. Det är alltså en väldigt kort bit av mobiltelefonitrafiken som går i etern.

  Räckvidden för 3G är betydligt kortare än för GSM, vilket i praktiken innebär att fler basstationer måste till för att göra telefonin mobil. Upptagningsområdet per basstation är alltså snävare med 3G, vilket innebär färra användare per basstation.
  Förflyttningar skickas mellan olika basstationer om du rör på dig när du ringer, och tekniken hanterar det sömlöst så att du inte upplever några avbrott (i bästa fall).

  Det innebär att enklaste sättet att avlyssna mobiltrafiken är att tappa de fysiska kablarna på information. Om du vill avlyssna 3G-mobiltelefonitrafiken genom att sniffa i etern så har du Väldigt Många Basstationer att avlyssna.

  I och med att IP tar sig in i telefonitrafiken, både fast och mobilt, så slussas trafiken ofta fram och tillbaka över landsgränsen. Tidigare skickades trafiken kortaste vägen mellan telestationerna.

  För att sammanfatta det hela:
  Idag är det i praktiken omöjligt att avlyssna ALL mobiltelefonitrafik genom att sniffa etern, det är för många basstationer att hantera. För att få avslyssna den fasta delen av kommunikationen för mobiltrafiken krävs mig veterligen domstolsbeslut, på samma sätt som för att avlyssna trafiken för fasta telefonin.
  Den nya lagen gör det nu blir möjligt att avlyssna en betydande del av mobiltrafiken på ett sätt som inte gått tidigare.

 73. Guest Says:

  Ok, jag ska göra det lite enklare.

  När du kör ner i garaget till Globen. TITTA på dörren till vänster i nedfarten.

  HUR SER DEN UT ??

 74. Gunke Says:

  Hörde på radion nu att nu har tydligen utländska företag sagt till IDIOTERNA
  i regeringen att FRA lagen som bankades igenom igår gör att de blir tvungna
  att flytta sina servrar på grund av att dom inte kan garrantera sina kunders
  integritet.

  Bwwaaaaaaahahahahah! Hahahaaa!…..Ojj jag måste ta ett djupt andetag nu.
  Vilka jävla nollor det sitter och styr det här landet! Och vilka jävla puckon som röstade på dem! Reinfeld är tamefan mer blåst i skallen än fetto
  Persson! Nää gott folk nu är det dags att emigrera till Norge!

 75. Guest Says:

  Gunke,

  Det spelar nog ingen roll var du bor, du blir lika avlyssnad var du än befinner dig. Sorry.

 76. Färson Says:

  Men fan vad du pladdrar Guest! Medias källskydd! Vet du vad ordet källskydd betyder för det första? Nää naturligtvis inte. Det är inte mot media folk behöver skydd det är mot staten men det tycks du inte/vill inte begripa alls utan att bli aggressiv och gapa och skrika här. Ta och varva ner nu för fan.

 77. Rolle från Bagarmossen Says:

  Guest: Ju mer jag läser av dina tankar, desto mer lutar jag åt att du redan har ”skjutit dig i blöjan”, för att blanda ihop dina termer lite. Din logik förstår jag mig inte på. Skaver Al-folien på hårfästet?

  Olaga avlyssning är olaglig och bör beivras. Illegal underrättelseverksamhet är inte tillåten enligt lag. Jag fattar inte hur du menar att den ena avlyssnaren kan skydda mig från den andra. Radiovågorna skvallrar bara på sändaren och i mindre grad på mottagaren, förenklat uttryckt.

  Som jag har sagt förut har FRA sedan länge en vital uppgift att fylla. Men den är inte att sniffa på allt och alla. FRA är en del av försvarets underrättelsetjänst. Försvaret inriktas på frammande företeelser. Ifall detta ska ändras borde det föregås av ingående beredning i sedvanlig ordning. Ifall detta har förekommit utanför lagen… tja, tänk själv.

  Globen tänker jag inte ge mig ut och inspektera ur signalskyddssynpunkt, om det var vad du antydde. Du kommer kanske väl nära skarpa gränser här fast jag begriper inte vad du menar. Somliga saker ska man inte prata om alls. Nu slutar jag snacka.

  Jo, ett litet lästips för sommaren: Zimmermantelegrammet av Barbara Tuchman. Tror det var halvt rätt namn.

 78. Bärtil F Says:

  Guest, du får det betydligt roligare om du tar ditt gap och skrik till stollarna på på PP.
  http://rickfalkvinge.se/2008/06/18/skicka-blommor-till-camilla-lindberg-fp/
  Jusst nu sitter de och blom bombar FP kandidaten som tröck på nej knappen
  de gillar media ochså det som du ogillar.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=795653

 79. Anonym Says:

  På tal om att vara korkad så borde signaturen ”Guest” gå en kurs i hur våra telekommunikationer fungerar.

  Skall du svammla, så kan du åtminstonde tar reda på hur saker ccoh ting fungerar innan du attackerar tangentbordet.

 80. http://sydsvenskan.se/sverige/article337785.ece Says:

  we love Paggan:-)

 81. Gunke Says:

  Bwwwwwhahahaha……..haha…..hehe.. host, snyft ,,,,,,,ojj det tåras! 🙂
  Bossen för FRA utalar sig om internet och hur de har blivit uthängda!
  Gubben verkar inte ha hört talas om Eniro ens!! Politiker som gråter i
  riksdagen, FRA bossar som själva lämnar ut info om dess anställda
  publikt! När skall detta dårskap ta slut?

  http://www.politikerbloggen.se/2008/06/19/9198/#more-9198
  http://www.politikerbloggen.se/

 82. Guest Says:

  Jaha, det var många här som tycker det är helt okej att privatpersoner och privata företag läser/lyssnar av allt om dig, men så fort staten gör det så är det inet okej. Även om de båda parterna har helt olika syften. Staten för att skydda dig, den andra för nyfikenhet och för att tjäna pengar på dig.

 83. Steffo Says:

  Sverige är ett mångkulturellt experiment. Därför krävs långtgående åtgärder för att det skall fungera. Nya FRA lagen är en konsekvens.

 84. surgeoncommander Says:

  Regeringen Persson förberedde lagen – men det var regeringen Reinfeldt som lade fram den.

  Apropå FRA-lagen.

  Mycket skrik för lite ull, sa kärringen som klippte grisen.

 85. surgeoncommander Says:

  Paggan är en dj—la opportunist!

  Han satt i den den regeringen som förberedde FRA-lagen och nu röstar mot sig själva! SIC!

 86. Rolle från Bagarmossen Says:

  Guest: En sista kommentar. Du verkar lite virrig. Det ena är klart olagligt och därmed i princip åtalbart. Det andra är oklart olagligt i dag men legaliseras med FRA-lagen. Bägge delarna är icke-okay. Tills det ena legaliseras, då går det ju inte längre att åtala ens i teorin.

  Hur kan du få det till att vi som är emot en sak är för den andra? Ta ner den ena spegeln du kikar i.

 87. Guest Says:

  Rolle. Du har fel, de fall jag har beskrivit är inte olagliga. Det är inte ens olagligt att utan tillstånd försöka ta sig in i någons dator.

 88. Varför inte genomsöka all bostäder… « zooey Says:

  […] Många andra är, liksom jag, rätt lack. […]

 89. FrEDa Says:

  Guest, du kanske är en utomjordlig gäst? För du är iaf inte särskilt påläst när det gäller svensk lag.

  Det är precis lika olagligt att ta sig in (olovligt) i någons dator som det är att ta sig (olovligt) i någons hem, bil, sommarstuga eller båt.

  /F

 90. FrEDa Says:

  Men Guest kanske jobbar på FRA, för de tappra pojkarna gäller ju andra lagar och regler.

 91. Gunke Says:

  Guest: Det finns en fundamental skillnad med vem som avlyssnar dig rent etiskt. Ett enskilt företag är det alltid lättare emot i en domstol än mot en hel stat speciellt när staten har dikterat villkoren för övrklaganden och möjligheten till att få rätt. Om det är nån som vet om hur staten funkar i detta land så är det Dennis Töllborg professor i rättsvetenskap och hans fall i europadomstolen med Torsten Leander, etc har visat i klartext staten Svergies attityd gentemot dess medborgare. googla runt på så kan du läsa själv. Ett citat från 2005 som visar på maktens 4stegs princip vilket
  vi nu 2007 har fått se i aktion den 18Juni:
  ———————————————————————————–

  • Hur ser du på terrorlagarnas skärpning efter 11 september?
  – Den som behärskar historieskrivningen behärskar framtiden.
  Problemet är att ingen ser när skärpningen faller in.

  Ett exempel är buggning, som varit olaglig i Sverige. Han förklarar
  hur den politiska maktens lagskärpningen går i fyra steg.

  Steg 1: Maktens förnekande ”Vi ska inte bugga”, och dess försök att förlöjliga kritikerna
  Steg 2: Om steg 1 misslyckas används förskräckt avståndstagande. Vi visste inget om detta. Usch dumma SÄPO!
  Steg 3: Tillsätt en utredning, t.ex Säkerhetstjänst kommissionen som kommer fram till att man måste köra fortare än fortköraren för att ta fast denne, använda konspiratoriska medel för att möta konspirationer…
  Steg 4: Legalisera den praxis som man i steg 1 förnekade i steg 2 tog avstånd från.

  – Världen förändras bara om vi gör något. Det handlar inte om vad vi skriver eller säger, utan om vad vi gör. (slut citat).

 92. Saccard Says:

  Att välja om nuvarande regering känns som att folk kommer att få svårt att göra men samtidigt så får vi inte glömma att FRA-lagen är en direkt karbonkopia av det Bodströmsamhälle som den förra socialdemokratiska regeringen försökte bygga upp. Att så många vänsterrepresentanter röstade nej i den här frågan nu beror givetvis mer på deras kollektiva vilja att vara i opposition än på politisk övertygelse om individens rätt till sin privata sfär. Hade vi haft en socialdemokratisk regering idag och FRA-lagen hade varit deras förslag så hade resultatet blivit precis likadant, med det undantaget att alla från vänstern hade röstat ja och alla från högern hade röstat nej. Att bråka och vara oense är nämligen ett självändamål i politiken, oavsett parti eller block. Det är viktigare att föra debatt än att faktiskt komma fram till något. Med den insikten i minne så inser man att det inte spelar någon roll vilka partier den sittande regeringen företräder, resultatet blir ändå likvärdigt. Den egna personliga agendan går först. Den egna karriären och den politiska prestigen är betydligt viktigare än att folk faktiskt blir nöjda med den politik som förs. Vår riksdag består av sju systrar, lika varandra intill förväxling, som håller varann i hand och sjunger We shall overcome.

 93. Guest Says:

  FrEDa

  Du skriver att det är olagligt att ta sig in i någons dator. SVAR JA, det är det.

  Jag skrev ”Det är inte ens olagligt att utan tillstånd försöka ta sig in i någons dator.”

  Det är inte olagligt att knacka på någons dörr, eller bilruta, eller att FÖRSÖKA ta sig in i någons dator. Ser du skillnaden.

  När det gäller avlysning av mobil/email telefonsamtalen ska jag återkomma och försöka hitta en länk som bekräftar vad jag skrivit. Såg för cirka ett år sedan en artikel i tidningenNy Teknik som beskrev detta.

  Jag återkommer.

 94. Guest Says:

  http://blt.se/nyheter/blekinge/avlyssning-kan-hota-blts-tipsar(698890).gm

 95. Guest Says:

  http://www.nyteknik.se/efter_jobbet/article46384.ece

 96. Farmorgun Says:

  Jag tycker att ni är alldeles för fördömmande mot de yngre riksdagsledamöter, som bara blev offer för det system, som funnits långt innan de kryssades in i riksdagen, nämligen att de politiska partierna kräver en lojalitet som innebär att alla riksdagens ledamöter avtalar bort sin rätt att rösta efter sitt eget samvete. Det innebär att riksdagens lagstiftande och granskande makt slås ut och att det i realiteten är regeringen som bestämmer. Detta oavsett vilken allians som har makten. Det om något borde vara förbjudet. Här står två intressen mot varandra “kadaverdiciplin” mot möjligheten att medborgarna kan påverka mellan valen genom opinionsbildning. Vi har i Sverige endast en formell demokrati, medan den reella demokratin lyser med sin frånvaro. Inte ens som partipolitisk aktiv kan en engagerad människa påverka den innersta krets i partiet som skaffat sig tolkningsföreträde på tolkningen och tillämpningen av partiprogrammet. Jag har under denna kamp fått nys om en grupp som kallar sig Folkets Parlament, som ska undersökas. Piratpartiet skulle kunna vara ett alternativ, men när deras aktivister tar sig till att hänga ut enskilda FRA-anställda då är jag inte med längre.
  Hur som helst har bloggosfären visat att det finns en kraft för demokrati i Sverige som måste kanaliseras på något sätt. Vi måste finna ett sätt för de demokratiska krafterna på båda sidor om skyttegravarna mellan de bägge allianserna att komma till tals. När krig råder går mycket värdefullt om intet det har FRA-lagen visat.

 97. EB Says:

  Har jag fattat det här rätt?
  Att lagen innebär en (laglig) möjlighet till registrering av fildelare?

  En medvetenhet om att så är fallet, skulle kanske få många som idag ”inte bryr sig” och som säger sig ”ha rent mjöl i påsen” att inse att lagen berör även dem.

 98. Fridolf Says:

  Eftersom den representiva demokratin inte fungerar i realitéten (med den toppstyrning vi har) så är det kanske dags att införa en röstandel direkt från det svenska folket i viktiga frågor som denna!

  Ex.vis internetröstning, http://www.aktivdemokrati.se/

 99. Staffan Says:

  Vilket jävla skitsnack. FRA-lagen BEHÖVS inte av nån anledning. Det finns länder som är bra mycket mer mångkulurella än vi som klarar sig utan. Var fins hotbilden? I din egen rasistiska hjärna? Men tack för klargörandet om att rasistpartierna kommer att stödja avlyssningslagen!

 100. Fridolf Says:

  Flagga på halv stång på midsommardagen för att visa din sorg över att privatlivet har dött:

  http://swartz.typepad.com/texplorer/2008/06/fra-aktion-midsommar-på-halv-stång-sprid.html

 101. Guest Says:

  Hotbilden finns även i Sverige. Bland annat just därför inget har hänt här ännu, och därför att vi är så slappa på att tro att något inte händer oss.

  När det gällerfildelare så tycker jag att det är fel. Det finns ingen anledning till att man inte ska få betalt för sitt arbete.

  Inte ens du jobbar gratis, eller hur?

 102. omval Says:

  Engagera dig i oss

  http://omval.wordpress.com/

  Vi kräver ett omval NU

 103. FrEDa Says:

  För att göra våran midsommar ännu mera mörk och dyster verkar det som om alla ondskans makter tänker förvandla och förslava landet i ett enda svep.

  http://rickfalkvinge.se/2008/06/20/och-nu-nationellt-dna-register/

  http://www.expressen.se/ledare/1.1205162/080620-fran-fra-till-pku

 104. Access Says:

  Omval? Som om det skulle hjälpa.
  Vad förväntar ni er för resultat av ett sånt?

 105. Anonym Says:

  Ett sätt med fungerande demokrati är att starta ett parti ”AKTIV DEMOKRATI” vars riksdagsrepresentanter har till uppgift att enbart föra fram motioner och trycka på knapparna enligt vad gräsrötterna röstar fram på webben. På så sätt kan vi få bort det toppstyrda polariserade styret. Jag tror många Svensson är beredda att lägga sin röst på ett sådant parti. Samtidigt svarar de gamla partierna för stabilitet och partidebatter. Svensson kan följa debatter i TV, media och i bloggar. Se ex.vis:
  http://www.aktivdemokrati.se/

 106. Tyrone Says:

  Bra Pär. Jag tänker rösta på PP själv. Det är ingen långsiktig lösning att rösta på dem och inte heller något man gör för att de skulle få majoritet…

  Som jag ser det är ett parti som pp till för att avskaffa behovet av sig självt och därmed sig självt. Alltså följer att så länge det partiet behövs, som nu, behövs det inne i riksdagen.

  Sen får vi se hur partierna ser ut efteråt när jag ska rösta i framtiden. Kanske finns det riktiga partier kvar efter en utstädning, man kan ju hoppas.

 107. VEB Says:

  Grattis svenska folket, ni har låtit politisk korrekthet i åratal dominera alla viktiga institutioner (av rädsla att inte vara goda nog om inte alla beslut präglades av tolerans mot minoriteter) och nu när politisk korrekthet i högre grad än något annat färgar alla beslut som tas och minoritetens åsikt är den enda som räknas DÅ börjar ni plötsligt reagera och klaga.

  Grattis svenska folket, samma folk som låtit politisk korrekthet bli en diktatur medan ni inbillar er ni lever i en demokrati. Hela poängen med politisk korrekthet är att demokrati är oacceptabel efterssom medborgare om de får välja fritt kan välja fel. Alla personer på viktiga poster måste därmed läras ha den rätta åsikten så de inte låter sig påverkas av den korkade fördomsfulla och rasistiska majoriteten.

  Vad är poängen med att ha ett demokratiskt val i ett land där minoritetens beslut styr allting?

 108. Fridolf Says:

  Lyssna på Studio Ett P1 om FRA och avlyssningslagen: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&id=1213940. Jonas Birgersson, Labs2 förklarar vad följden av lagen innebär – i praktiken en dyrare och sämre signalspaning. Han drar paralleller med vad som händer när Svensson börjar kryptera och penicillinens verkan om det sker i stor skala. Mycket vettiga synpunkter i detta debattprogram!

 109. Magnus Says:

  Jag är liberal i själen och kommer därför aldrig mer rösta borgligt såvida de inte gör en helomvändning kastar lagen i papperskorgen. Jag är nu istället medlem i Sveriges ända liberala parti, Piratpartiet.

 110. VEB Says:

  Partitillhörighet gör detsamma

  Liberal, Höger eller Vänster gör ingen skillnad, det politiskt korrekta är överordnat alla försök till demokratisk styrning med sina egna styrfunktioner inbyggda i samtliga relevanta maktcentra. Den enda orsaken partier som piratpartiet kan ha en annan åsikt är att de är utanför det politiskt korrekta. Detta med konsekvensen att de är utestängda från verkligt inflytande eftersom våra institutioner kommer att försvara sig själva genom att se till de som inte underordnar sig det politiskt korrekta inte får något verkligt utrymme någonstans utan av experter blir förlöjligade. Alla ”av betydelse” har exempelvis kommit överrens om att FRA är bra, att porr är kvinnoförtryckande, att homosexuella äktenskap är bra, att vita män är dåligt, att multikultur är positivt och att könet är en social konstruktion. Alla partier med en åsikt som går emot denna som det bestämts vi skall ha i något av dessa ämnen kommer att motarbetas aktivt och aggressivt av våra egna institutioner, dvs media, myndigheter, skolor och riksdag.

  Dagens svenska samhälle präglas av rädsla, rädsla för att säga fel, tycka fel och vara fel. Riktigt VEM som bestämmer dessa saker eller varför det är så viktigt att slaviskt lyda de personerna är det svårt att hitta någon som kan förklara, de flesta verkar bara vara rädda om sin karriär och utan koll på vem de är rädda för.

 111. hermes Says:

  Rösta på Piratpartiet!!

 112. Guest Says:

  VEB

  Du har helt rätt, och jag vill vidareutveckla ditt resonemang.

  Den/de som skapat denna rädsla är alla de feminister inom den offentliga sektorn. Det är den offentliga sektorn som är deras ”boplats/plattform” som möjliggör att de har fått möjligheten att arbeta/verka och utveckla sitt förtryck.

  Anledningen till at de lyckats är de svenska männens höga ”Tolerans-förmåga”.

  Lösningen är att privatisera så stor del som möjligt av den offentliga sektorn. Dels för att deras ”trygga bo” kommer att försvinna och dels de blir tvingade att befinna sig i en värld med samma kriterier som männen.

 113. VEB Says:

  Guest:

  Jag är tacksam för att du vidareutvecklar mitt resonemang men ditt resonemang funkar inte.

  Många av de som skapat denna rädsla är visserligen feminister (av modell andra vågen) men det är inte offentliga sektorn som är deras huvudsakliga boplats och anledningen de har lyckats har väldigt lite med svenska män att göra. Du skrapar på ytan när du tror detta handlar om offentliga sektorn och din föreslagna lösning (mer privatisering) har ingen chans att fungera alls eftersom privata företag vill anställa så högt utbildad personal som möjligt. Vem tror du kommer att utbilda den personalen?

  De som skapat denna rädsla är högutbildade människor mestadels från privata sektorn. När antidiskrimineringskraven blev som störst på 50-60 talet i USA utbildade sig en mängd radikala män och kvinnor (som aldrig borde fått sätta foten på ett universitet förrän de växt upp) till journalister, publicister, förläggare, redaktörer, forskare och professorer med som enda mål att göra sina personliga intressen till ”fakta” genom att översvämma ”marknaden” med sina åsikter och skapa ekonomisk vinst i att ha RÄTT åsikt.

  Därmed tvingades såväl offentliga sektorn som forskarvärlden så småningom anpassa sig efter de nya hippa åsikterna. De som inte anpassades sig gick under av rent ekonomiska orsaker. För att tala klarhet: Politisk korrektet har sin boplats i det privata, inte i det offentliga. Det offentliga anpassar sig efter det privata som en effekt av lobbying. Till slut blir det offentliga mer och mer bara den privata elitens nickedocka vilket är exakt hur Franklin D. Roosevelt beskrev Fascism.

 114. Guest Says:

  VEB
  Till viss del håller jag med dig, men inte i stort.

  Det finns fragment i den privata sfären, såsom till exempel journalister, förläggare etc som drivs av ekonomiska drivkrafter. Ett strålande exempel är Linda Skugge.

  Men för att dessa ska få ordentligt fotfäste måste det finnas ett segment som lyssnar till dem och som känner sig utvalda, och det segmentet finns i den offentliga sektorn.

  Så jag vidhåller i att lösningen ligger i att privatisera så mycket som möjligt av den offentliga sektorn. Man kommer nämligen inte åt den privata elitsektorn som vill skapa den imaginära vetenskap som driver deras egna ekonomiska intressen. Men man kan minimera deras ”kundsegment”.

 115. Access Says:

  Det är ju en hel del oliberalt och reaktionärt i det VEB skriver också.

  Jag är också jävligt trött på feministiska manshat, likaväl som reaktionärt kvinnoförtryck. Där är vi överens (åtminstone det första?). Vita män är varken bättre eller sämre än andra människor. Åldersrasism, sexism och sexualhat är legio i feministiska kretsar, vilket INTE är liberalt.

  Samkönade äktenskap är däremot en fråga om alla människors lika värde och individen rätt att välja livsstil utan att den värderas olika av staten. En 110% liberal ståndpunkt.

  Jag är i grunden positiv till ett mångkulturellt samhälle men vet inte hur det skulle fungera i praktiken, om inte ”kultur” enbart handlar om klädstil, matlagning och musiksmak. När ”kulturen” även inkluderar förtryck av individer så ser jag ingen möjlighet till kuturellt lika värde. Om det är liberalt eller inte kan man diskutera, men det är åtminstone pragmatiskt.

  Porr är okej, för den som vill producera eller konsumera det. Oegentligheter vid produktionen skiljer sig inte nämnvärt från t ex mattbranchen. Detsamma gäller prostitution, som principiellt inte skiljer sig från verksamhet som t ex massage eller fotterapi. Det är en liberal ståndpunkt som handlar om individens frihet att välja samt hennes ansvar för sina egna val. Människor som hamnar i en situation som de inte kan hantera (genom egna dåliga val eller genom andras påverkan) bör få hjälp att ta sig ur sin situation. Det är en socialliberal ståndpunkt.

  Kasta inte ut barnet med badvattnet. Det finns en del i det pk’a som är klart liberalt. Man måste inte vara pro-reaktionär för att var anti-pk.

 116. Nick Says:

  Först vill jag tacka för allt arbete som du (Pär Ström) lägger ner på Stoppa Storebror etc.

  Jag hoppas bara att alla kommer ihåg denna dag, när nästa val är! Annars brukar såna här saker lätt ”glömmas” bort.

 117. VEB Says:

  Access:

  ”Det är ju en hel del oliberalt och reaktionärt i det VEB skriver också.”

  Nej det är ju inte det för oavsett hur man vrider och vänder på det så är beskrivningar och värderingar inte samma sak. Mina beskrivningar är ingen ursäkt att påskriva mig värderingar jag inte har. Att detta är standard hos politiskt korrekta krafter visar bara att det är en travesti på ordet liberal att påstå de har liberala värderingar.

  ”Åldersrasism, sexism och sexualhat är legio i feministiska kretsar, vilket INTE är liberalt.”

  I teorin skall det inte vara liberalt men vilken liberal rörelse har inte den värdegrunden idag? Av det du säger verkar liberala rörelsen blivit lika kapad som feministiska blev på 60-talet och lika influerad av struktur(kollektiv) teori.

  ”Samkönade äktenskap är däremot en fråga om alla människors lika värde och individen rätt att välja livsstil utan att den värderas olika av staten. En 110% liberal ståndpunkt”

  Så enkelt är det inte! Äktenskapet handlar om kyrkans åsikter, inte statens. Försök applicera samma princip på muslimska bröllop i Sverige. Den politiska korrektheten kan applicera sina åsikter på kristna kyrkan för den anses bestå av vita män men kommer svenska staten att tvinga moskeer viga homosexuella? Hur skulle det ske utan att sverige anklagas för islamofobi av framstående islamologer på svenska universitet? Frågan handlar inte om statens värderingar. Dvs frågan är om det är ok att kristna kyrkan ges negativ särbehandling.

  ”Jag är i grunden positiv till ett mångkulturellt samhälle men vet inte hur det skulle fungera i praktiken, om inte “kultur” enbart handlar om klädstil, matlagning och musiksmak.”

  För det första handlar kultur framför allt om beteende och värderingar. Kläder är bara uttryck för dessa. Att klä sig på ett visst sätt anses representera bra beteende, att klä sig på ett annat anses representera dåligt beteende. För det andra hur kan du vara positiv till någonting som du överhuvudtaget inte vet någonting om? Är det liberalt att anse diktaturer är ok bara man inte vet något om dem?

  ”När “kulturen” även inkluderar förtryck av individer så ser jag ingen möjlighet till kuturellt lika värde. Om det är liberalt eller inte kan man diskutera, men det är åtminstone pragmatiskt”

  Det där ämnet har kulturrelativismen redan bemött på ett sätt som låter ungefär så här: Om vi bestämmer att förtryck av individer inte är förtryck av individer (dvs omdefinierar vad förtryck är) så finns inget problem med förtryck av individer som följd av mångkultur. Då handlar det om strukturer. Ungefär samma resonemang hade FN när de diskuterade vissa folkmord. Bara vi inte kallar det folkmord så finns inte problemet tycker de.

  ”Porr är okej, för den som vill producera eller konsumera det. Oegentligheter vid produktionen skiljer sig inte nämnvärt från t ex mattbranchen.”

  Det finns mängder av teorier som utmålar porr till kvinnoförtryck, orsak till våldtäkt, orsak till pedofili, orsak till kvinnomisshandel etc. Och då pratar jag om finansierade studier som lärs ut till ungdomar på universiteten och statligt bekostade utredningar. Det är lätt att som individ tycka/påstå porr är ok men alla personer av betydelse har uppenbarligen för länge sedan bestämt sig att porr är ett strukturellt samhällsproblem som vi skall lägga stora pengar på att rätta till. Insiders resultat visade detta bortom allt tvivel.

  ”Detsamma gäller prostitution, som principiellt inte skiljer sig från verksamhet som t ex massage eller fotterapi. Det är en liberal ståndpunkt som handlar om individens frihet att välja samt hennes ansvar för sina egna val.”

  Det är säkert en liberal ståndpunkt i teorin men vilken liberal organisation har den åsikten idag?

  ”Människor som hamnar i en situation som de inte kan hantera (genom egna dåliga val eller genom andras påverkan) bör få hjälp att ta sig ur sin situation. Det är en socialliberal ståndpunkt.”

  Det är också den perfekta ursäkten för att få ignorera individens egna val och vilja till förmån för totalitära kollektiva värderingar. Bara att omyndigförklara alla val man inte gillar dvs utnämna förövare och offer.

  ”Kasta inte ut barnet med badvattnet. Det finns en del i det pk’a som är klart liberalt. Man måste inte vara pro-reaktionär för att var anti-pk”

  Frågan är snarare hur liberalt det är att kalla folk som man inte tycker är liberala nog för pro-reaktionära. Det innebär nämligen i praktiken att liberaler skulle anse det liberalt att alla tvingas ha samma åsikt. Den liberala. Hur går det ihop med påståenden om invididens fria vilja?

  PS: Detta är en meta-diskussion. Vad jag diskuterar är vilken rätt människor har till åsikter, inte huruvida de åsikterna är rätt eller fel.

 118. Access Says:

  Jag uppfattade det du skrev som en egen ståndpunkt, inte en beskrivning av ett tillstånd. Tolkningen görs väl i o f s utifrån den egna uppfattningen, så det är väl inte vattentäta skott mellan den egna åsikten och hur man väljer att beskriva saker. Men om det nu enbart var en beskrivning – och ingen åsiktsyttring – så får jag väl be om ursäkt för min missuppfattning.

  Vad gäller äktenskapet så skiter jag totalt i det religiösa. Hur olika organisationer (Svenska Kyrkan, Pingstkyrkan, Frimärksamlarnas Vänner … whatever) väljer att välsigna människor eller inte är det ingen utomstående som har med att göra. Så länge vi har ett civilt äktenskap så är det däremot viktigt att olika medborgare inte värderas olika av den offentliga makten.

  Och visst är det så att ‘alla’ liberala organisationer idag mer eller mindre anammat radikalfeministisk teori. Det gör dem i mina ögon till oliberala.

  Det finns en balansgång mellan att ha ett lätt socialt skyddsnät och att ta över anvsaret (och makten) över människors liv. Att vara socialliberal är inte detsamma som att vara vänstersocialist. Det är inte svart eller vitt.

  I övrigt verkar du bemöta något annat än de citat du plockat ur min text. Vet inte riktigt vad du vill med det.

 119. Staffan Says:

  ”Hotbilden finns även i Sverige.”

  Ska vi ta det här som ett klargörande om att ni rasister är för FRA-lagen då, trots att ni för tillfället verkar försöka plocka billiga politiska poäng på att låtsas vara kritiska? När det väl kommer till kritan kommer ni att applådera, till och med hjälpa regeringen genom att blåsa upp nån slags diffus hotbild från ”terrorism”, som alla säkerhetsexperter menar är löjeväckande som argument för FRA?

 120. Magnusgus@AD Says:

  Andersture:
  Nätpartiet med potential för att vara mer än ett 2-3-frågeparti finns redan!
  Aktivdemokrati kan samexistera med gammelpartierna och gradvis växa sig större än de tills vi får makten helt själva.
  Vi har redan både vänster och högerfolk sida vid sida.
  Borde inte skrämma de etablerade politikerna för mkt och skulle ge en helt ny dynamik med något nytt i svensk politik: transparens.
  Kolla in vårt partiprogram! :
  http://wse75376.web16.talkactive.net/ads%20websida/partiprogram.html

 121. VEB Says:

  ”Jag uppfattade det du skrev som en egen ståndpunkt, inte en beskrivning av ett tillstånd.”

  Ja och det är detta jag inte begriper. Hur kan du som förespråkare av liberala värderingar stödja något så oliberalt som vanan att betrakta allt som sägs som en värdering (det personliga är politiskt!), ge alla oönskade värderingar en negativ etikett och på basis av detta ge den personen den etiketten? I detta fall visserligen pro-reaktionär, som är lite snällare än de andra etiketterna (men antagligen betyder samma sak) men ändå…

  ”Tolkningen görs väl i o f s utifrån den egna uppfattningen, så det är väl inte vattentäta skott mellan den egna åsikten och hur man väljer att beskriva saker.”

  Det i sig innebär bara beskrivningar kan säga något om vad en annan person tycker. Det innebär inte att beskrivningar och värderingar är samma sak. Att hävda motsatsen har mest handlat om en ursäkt för att få attackera vetenskapen utan att själv ha något bättre att komma med.

  ”Men om det nu enbart var en beskrivning – och ingen åsiktsyttring – så får jag väl be om ursäkt för min missuppfattning.”

  Den ursäkten godtar jag såklart, men det är fortfarande oroande hur den demokratiska rättigheten att ha åsikter smygs bort genom att man måste ha rätt åsikt för att inte vara en ”dålig människa” med dålig ”människosyn”

  ”Vad gäller äktenskapet så skiter jag totalt i det religiösa. Hur olika organisationer (Svenska Kyrkan, Pingstkyrkan, Frimärksamlarnas Vänner … whatever) väljer att välsigna människor eller inte är det ingen utomstående som har med att göra. Så länge vi har ett civilt äktenskap så är det däremot viktigt att olika medborgare inte värderas olika av den offentliga makten.”

  Just det, därmed så finns ingen orsak att homosexuella får gifta sig i svenska kyrkan om inte svenska kyrkan själv bestämmer det. Men här sker samma pk-fenomen igen. Påtryckningar, mobbning och anklagelser om dålig människosyn bemöter alla med fel åsikt i frågan. Om Pk-eliten skall styra samhället kan vi lika gärna lägga ner det här med demokrati. Vad är poängen med röstningar när det bara finns ett tillåtet sätt att rösta?

  ”Och visst är det så att ‘alla’ liberala organisationer idag mer eller mindre anammat radikalfeministisk teori. Det gör dem i mina ögon till oliberala.”

  Javisst, men där sker samma sak som skett med kommunism och feminism. Det spelar för personerna som sätter liberala agendan ingen som helst roll vad du tycker om dem och deras åsikter. Huvudsaken är att du kallar dig liberal och stödjer liberala åskådningen för då är du representerad av dem i maktens rum. Det finns ingenting du kan göra åt detta, det är så pk-rörelsen bygger sin makt, genom att använda existerande rörelser som de gör sig själva till representanter för i toppen. Därmed skapas tyckarelit och pöbel och pöbeln finns bara för att ge tyckareliten makten genom att stödja samma sida.

  ”Det finns en balansgång mellan att ha ett lätt socialt skyddsnät och att ta över anvsaret (och makten) över människors liv. Att vara socialliberal är inte detsamma som att vara vänstersocialist. Det är inte svart eller vitt.”

  Här gör du samma fel som feministerna och deras tidigare kusiner. Du baserar åsikten på teorin om rörelsen (vad den är TÄNKT att vara), inte dess praktiska tillämpning. Om alla liberala maktcentra är antiliberala så blir slutsatsen att riktig liberalism inte existerar mer än äkta kommunism gjorde.

  ”I övrigt verkar du bemöta något annat än de citat du plockat ur min text. Vet inte riktigt vad du vill med det.”

  Jag bemöter de ämnen du tar upp med orsakerna det är meningslöst att debattera ämnet i dagens läge. Kan man inte ens beskriva ämnena utan att anklagas för att vara pro-reaktionär hur skall då någon med fel åsikt våga yttra sig annat än under skydd av antal i rörelser som redan är extrema? I klartext: Då har man inte lämnat några andra alternativ än partier som Sverigedemokraterna. Vilket är allt annat än bra.

 122. förvånad Says:

  Jag undrar mer och mer var som händer på dom där jävla bilderbergmötena, kan man hjärntvätta folk så snabbt?

 123. Rikard Says:

  http://www.fra.se/omfra_faq_lag.shtml

 124. Frank Hengst Says:

  Har du rent mjöl i påsen ?

  ”Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja”,
  Då behöver du dig inte oroa för regeringens planer av en omfattande avlyssning och lagring av data av alla medborgare i detta land.
  Telefoni, sms, internet,e-post. Allt ska gå via FRA (Försvarets Radio Anstalt )

  Ur Sveriges grundlag RF 2:3
  3 § Varje medborgare skall i den utsträckning som nämare angives i lag skyddas mot att hans personliga integritet kränkes genom att uppgifter om honom registreras med hjälp av automatisk databehandling. (Lag 1988:1439.

  Min påse innehåller rent mjöl. Ändå är jag oroade över regeringens planer.
  Varför ? Kanske därför att jag kommer från ett land där vi hade en galen diktator under tolv långa år och därefter en gräns som delade Tyskland. På ena sidan om den levde 17 milj. människor under 40 år i rädslan och ofrihet, övervakat av staten med ca 2 milj. angivare.
  Hopplöshet var då vardag för de flesta och hämmade människans kreativitet och som följd av detta tillväxten i landet. Levnadsstandarden 1989 var i stort sett kvar på 60-talet jämfört med grannen i väst.
  Här i Sverige föreslog Säpo på fullaste allvar att införa ett angiverisystem på skolor, socialtjänsten och föreningslivet.
  Är vi kanske närmare ett DDR modell med Stasimetoder ( Stasi =Staatssicherheit, f.d. östtyska Säkerhetspolis) som vi alla kan ana ?
  Jag vill inte påstå att det kan bli så illa även här men medvetandet om att staten har sina ögon och öron överallt kommer med största säkerhet att påverka vårt användet av telefoner och datorer. Kan även jämställas med att staten öppnar alla våra privata brev som skickas med posten . Vad som håller på att sker är ett intrång i vår allas grundlagsskyddade privatliv. Här gäller det mycket mer en bara mjöl. Nämligen min och din integritet . Jag kommer att känner obehag när jag använder it-tekniken i framtiden.

  (Citat : PJ Anders Linder, politisk chefredaktör Svenska Dagbladet)
  Rätten till privatliv hör nära samman med andra fri och rättigheter, och samhällen som inte tycker sig behöva respektera den ena friheten kastar snart lystna blickar på nästa. (citat slut )

  USA som drabbades hårdast av terrordåd den 11. september 2001 har sedan dess inlett en rad åtgärder mot sina medborgare som är utan tvekan personlighets och integritetskränkande.
  Men man nöjer sig tyvärr inte med det utan påverkar EU att göra likadant . Enligt lagförslag i Bryssel ska all elektronisk information som samlats om oss här i ett EU- land vid begäran lämnas över till USA.
  Terrorhysteri är något som inte enbart USA`s politiker styrs av utan även här. Styrande krafter i vårt samhälle har i detta sammanhang fätt ett helt eget syn på demokratiförståelse.
  Idag är det misstänkta terrorister som bekämpas med våld och olaglig frihetsberövning – imorgon kanske ateister som låter sig inte frälsas. Guantanamo låter hälsa.

  Frank Hengst

 125. kontaktmannen Says:

  Vad ska du rösta på då? FRA-förslaget kommer ju från Bodström och sossarna från början. Det kanske vore något för alla vänstermuppar att tänka på.

 126. Gunke Says:

  Det spelar ingen roll hur mycket man debaterar om vem, var, hur och när,
  när grundsattsen har 2 fundamentala principer:

  1: Staten är inte God.
  2: Makt korrumperar.

  Mer än så behöver man inte veta för att vara kritiskt till FRA, PKU lag som
  sådan.

  Sen finns det nått som heter stats terrorism. Märkligt hur de politiskt korrekta (läs makteliten) inte vill prata om detta?

 127. Gunke Says:

  http://www.polippix.org/docs/ElgaardPriseBook.html
  http://www.polippix.org/

  Danskarna har sammanställt en CD med programvara för integritets skydda dig själv mot staten då de själva bankade igenom en liknande lag 2007.

 128. fisk Says:

  ”This separation of government from people, this widening of the gap, took place so gradually and so insensibly, each step disguised (perhaps not even intentionally) as a temporary emergency measure or associated with true patriotic allegiance or with real social purposes. And all the crises and reforms (real reforms, too) so occupied the people that they did not see the slow motion underneath, of the whole process of government growing remoter and remoter.

  To live in this process is absolutely not to be able to notice it—please try to believe me—unless one has a much greater degree of political awareness, acuity, than most of us had ever had occasion to develop. Each step was so small, so inconsequential, so well explained or, on occasion, ‘regretted,’ that, unless one were detached from the whole process from the beginning, unless one understood what the whole thing was in principle, what all these ‘little measures’ that no ‘patriotic German’ could resent must some day lead to, one no more saw it developing from day to day than a farmer in his field sees the corn growing. One day it is over his head.

  How is this to be avoided, among ordinary men, even highly educated ordinary men? Frankly, I do not know. I do not see, even now. Many, many times since it all happened I have pondered that pair of great maxims, Principiis obsta and Finem respice —‘Resist the beginnings’ and ‘Consider the end’ But one must foresee the end in order to resist, or even see, the beginnings. One must foresee the end clearly and certainly and how is this to be done, by ordinary men or even by extraordinary men? Things might have. And everyone counts on that might.

  Uncertainty is a very important factor, and, instead of decreasing as time goes on, it grows. Outside, in the streets, in the general community, ‘everyone’ is happy. One hears no protest, and certainly sees none. You know, in France or Italy there would be slogans against the government painted on walls and fences; in Germany, outside the great cities, perhaps, there is not even this. In the university community, in your own community, you speak privately to your colleagues, some of whom certainly feel as you do; but what do they say? They say, ‘It’s not so bad’ or ‘You’re seeing things’ or ‘You’re an alarmist.

  And you are an alarmist. You are saying that this must lead to this, and you can’t prove it. These are the beginnings, yes; but how do you know for sure when you don’t know the end, and how do you know, or even surmise, the end? On the one hand, your enemies, the law, the regime, the Party, intimidate you. On the other, your colleagues pooh-pooh you as pessimistic or even neurotic. You are left with your close friends, who are, naturally, people who have always thought as you have.

  You have gone almost all the way yourself. Life is a continuing process, a flow, not a succession of acts and events at all. It has flowed to a new level, carrying you with it, without any effort on your part. On this new level you live, you have been living more comfortably every day, with new morals, new principles. You have accepted things you would not have accepted five years ago, a year ago, things that your father, even in Germany, could not have imagined.

  Suddenly it all comes down, all at once. You see what you are, what you have done, or, more accurately, what you haven’t done (for that was all that was required of most of us: that we do nothing). You remember those early meetings of your department in the university when, if one had stood, others would have stood, perhaps, but no one stood. A small matter, a matter of hiring this man or that, and you hired this one rather than that.
  You remember everything now, and your heart breaks. Too late. You are compromised beyond repair.

  They Thought They Were Free
  The Germans, 1933-45

  by Milton Mayer

  http://www.press.uchicago.edu/Misc/Chicago/511928.html

 129. Guest Says:

  Intressant jämförelse här. Okej eller inte okej ???

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=797354

 130. populisten Says:

  Intressant läsning fisk.

 131. L. Falkenström Says:

  Att som arbetare rösta fram ett borgerligt parti med den ideologi som man ligger bakom och som man nu har ordnat en hel rad av olika försämringar för dem som har det sämst ställt.

  1. Rehabkedjan där man nu efter 3 månaders sjukskrivning nu kan ställas till arbetsmarknadens förfogande, sedan att företaget man arbetar på har en skitdålig arbetsmiljö det kommer man nu undan med.

  2. Man tycker att lägsta lönerna är för höga. Större lönespridning, inte uppåt utan de som redan har en låg lön skall ha en ännu sämre lön detta tillsammans med andra lönedumpande förslag gör av vi snart inte kan leva på en lön längre.

  3. Uppluckringar i LAS där anställningsskyddet redan har blivit försämrat skall göras ännu sämre.

  Det har varit mycket uppmärksamhet kring FRA lagens vara eller icke vara, men nästan inget om något som drabbar oss minst lika mycket som Rehabkedjan som även innefattar försämringar i ersättningar för föräldralediga, hel karensdag och inte som tidigare del av arbetsdag.

  Problemet med en sådan övervaknings lag är att den till stor del skjuter över målet. De terroister som man säger sig vara ute efter kan redan, eller gör det redan, nämligen krypterar sin epost, eller använder annan form av säker kommunikation. Det man däremot skaffar sig, är ett verktyg för ännu bättre kontroll av vad medborgarna gör, och det med i stort sett ingen inblick. Det finns redan idag många verktyg för att hålla koll på var folk är och hur de rör sig.

  Problemet med folk i största allmänhet är att för få engagerar sig politiskt. Många har åsikter, men säger sedan att de inte bryr sig om politik, men vi berörs alla i någon form av vad våra folkvalda ställer till med över huvudet på oss. Likadant är det med EU som med stort in flyttade från lobbyister från stora kommersiella intressen jobbar igenom sina intressen som vi sedan drabbas av här utan att egentligen kunna göra något åt det.

 132. Vidar Says:

  …och jag bara skrattar åt eländet.

 133. Guest Says:

  Varför tillåter ni då redan att privata människor och privata företag ska få avlyssna och gör det redan idag, men inte FRA?

  Varför tillåter ni den ena men inte den andra?

 134. hermes Says:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=798756

  FRA chef svarar på kritiken,

  Kan rent ut säga att jag bajsar på honom. Skriver ”ni behlver inte oroa er, vi har inga planer på att övervaka just er”

  Han har inte riktigt fattat att folket är mer oroliga över ”vad” de nu kan göra och komma undan med det,

 135. Bläbben Says:

  För att du är en insnöad FRA gubbe siddu!

 136. Bläbben Says:

  Guest altså.

 137. Bläbben Says:

  Om nu FRA skulle vara civilt varför kallar den i så fall för sin verksamhet för hemlig? FRA chefen försöker linda in sin verksamhet i *mjuka* och oförargliga termer.

  Citat:
  FRA har skannat internationell trafik i många år. Den som skriver ”bomb, terror, attentat, Usama” i ett mejl hamnar faktiskt inte i FRA:s garn, ens om det formuleras på utländskt språk och skickas till Mellanöstern. slut citat.

  Det var det mest befängda skitsnack som jag har hört på länge, de allra flesta vet att NSA har använt dessa sökord i deras checklista i början att det i dag inte skulle funka är ochså väl känt.

  Varenda jävel vet att de dom spanar på är mönster, d.v.s det som ser ut som normalt beteende (vilket är själva grunden till det hela d.v.s alla är misstänkta tills DE avgör att så inte är fallet )och inte fan sitter Osama bin ladin i nån jäkla grotta och brassar gräs och tror annat.

  Faktum är att det kan ju vara en ide för Osama nu att börja tala i klar text nu när FRA inte spanar på ord som Bin Ladin, bomb, Reinfeldt, nazist, död.

  Citat:
  FRA är inte en del av ”Militären” eller ens av ”Försvaret”. Detta kan man tydligen inte säga nog många gånger. slut citat

  Nä, men dom är jävligt angelägna om att utföra signalspaning åt dem.
  Vilket jävla skit snackande han kör med. Idiot! Det finns en generation
  40-50 tals nazzar i regeringen och i diverse myndigheter i detta landet.

 138. Bläbben Says:

  Den här artickeln är intressant den talar om när/hur man ska göra en
  anmälan till Europadomstolen under artickel 8 och 13. Sätt igång och gör anmälningar om att ni har blivit avlyssnade då blir dom tvingade att börja utreda, dränk dom med anmälningar.
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=798807

 139. Forsgren Says:

  Och här har vi ett fint exempel på just makt missbruk ock ett korrupt
  beteende från en så kallad folkvald på vad man får och inte får säga i sin
  egen blogg. Tycker det visar på bra att man inte ska rösta mera.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=796130
  http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=174193

 140. Guest Says:

  Bläbben..till dig för att du är en insnöad kola gubbe siddu!

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=798756

 141. Johan.S Says:

  Att man ens kan rösta höger frånbörjan e ju en gåta i sig

 142. addoshi Says:

  # Johan.S
  Glöm inte för gudsskull nu igen att de som kom med förslaget från början är vänstern och närmare bestämt Sos. Att du inte förstår varför man röstar på högerb är en gåta i sig.

 143. Bläbben Says:

  Guest: Det spelar ingen roll vad folk säger åt dig här du vill inte begripa och du vill inte ta åt dig argumenten folk ger dig.

 144. Guest Says:

  Bläbben: Varför ska jag lyssna på något som är fel och som dessutom är lätt att motbevisa?

  Du däremot, verkar inte ta till dig sakfakta.

 145. Johan.S Says:

  Du argumenterar utifrån en artikel i DN men du orkar inte ens läsa
  FRA proppen. Så du har redan svarat på din egen fråga Guest.

 146. Guest Says:

  Johan:
  Hur kan du veta att jag inte har läst eller orkar läsa relevant information, som t.ex FRA proppen?

  Jag säger det igen…
  Varför tillåter ni redan att privata människor och privata företag ska få avlyssna er och gör det redan idag, men inte FRA?

  Varför tillåter ni den ena men inte den andra?

 147. Micke Says:

  Borgarna har trampat i klaveret. Reinfeldt är nya tidens Hitler!
  Han kommer skapa ett inbördeskrig i Sverige. Feg är han också.

  Till o med Bodström var mer resonabel under tiden han va justitieminister… o då var det illa

 148. tommyhjalmarsson Says:

  Undrar vad man vet om Hitler när man gör en sådan liknelse. Otroligt korkat.

 149. allis johansson åberg Says:

  bort med FRA-lagen!!!
  /allis 11 år

 150. Anders Says:

  Rösta inte blankt. Det påverkar inte valresultatet och politikerna kan fortfarande skryta med att valdeltagandet är högt. Helt meningslöst alltså.

  Istället borde du rösta på Direktdemokraterna, http://www.direktdemokraterna.se, ett parti tycker precis som du i alla frågor. Om du sedan inte tycker någonting alls så kommer även den åsikten bli representerad.

 151. Anna Troberg » Folket avlyssnat, svarar med att kräva avgång… Says:

  […] våra vänner – rädda er själva Blommor till folkets hjälte FRA: Camilla Lindberg – hjältinnan Nu slutar jag rösta på alliansen Det finns en (1) liberal i alliansen Så går det till när svenskarna säljs ut Voteringen är […]

 152. Agneta S Says:

  tjingeling! alla glada

  ville se om ni
  har ni spanat in

  och vet nagan om den ar bra?

  Halsningar

  Barbro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: